Anneler Günü Rota Önerileri: Annelerle Gezilecek Yerler

Anneler Günü Rota Önerileri: Annelerle Gezilecek Yerler

Paylaş
Arzu Aksaya  
Eklenme: 19 Nisan 2022
 • Son Güncellenme: 23 Şubat 2024
Anneler Günü Rota Önerileri: Annelerle Gezilecek Yerler

Şu bir gerçek ki anneler çocuklarıyla her yere gider! Yeter ki siz yanında olun, onlar ne konfor ne de lüks ister. Ama sevdiceğinizi biraz kaçırmak ve özel anlar yaratıp baş başa kalmak isterseniz, onun hangi ortamlardan ve nelerden hoşlandığını bilmek de önemli. Bu anneler gününde annenize ütü ya da tava almak yerine (çiçek alabilirsiniz, her anne çiçek sever) ‘gel gidelim sultanım’ demeniz ve kolunuza takıp götürmeniz bizce maddiyatla yapılabileceklerin en değerlisi. Ve şunu da belirtelim ki bu önerimiz sadece anneler günü için değil, annenizin hayatınızda olduğu her gün için geçerli! İşte size annenizle gezilecek yerler için birkaç öneri. Anneniz nereye diye sorarsa sürpriz dersiniz!

{ad:0}

Doğasever Anneler İçin: Sapanca

Anneler Günü Rota Önerileri: Annelerle Gezilecek Yerler

Marmara Bölgesi sınırlarında yaşıyorsanız Sapanca size yakın sayılır. Sakinleştirici, dinginleştirici ve dinlendirici bir etki yaratacak bu tatilde annenizle göl kıyısında uzun yürüyüşler yapabilir, daha yeni yeni uyanan tabiata en sevecen halinizle kocaman bir günaydın diyebilirsiniz. Çok yakınındaki Maşukiye’de akan derelerin şırıl şırıl sesi eşliğinde organik köy kahvaltıları yapabilir, ardından Kirazlı Yayla’ya çıkıp mis gibi oksijeni içinize çekebilirsiniz. Sapanca’da SPA’lı, Wellness’li bir konaklama tesisi seçerseniz annenizin bu konforlu dinlenmeyle 10 yaş daha gençleşeceğine ve bu tatili hiç unutamayacağı bir anıya dönüştüreceğine de eminiz.

{search:sapanca-otelleri,Sapanca Otelleri}

Yorgun Anneler İçin: Kuzuluk

Anneler Günü Rota Önerileri: Annelerle Gezilecek Yerler

Sakarya Akyazı’ya bağlı Kuzuluk, İstanbul ve Ankara’ya en yakın kaplıca adreslerinden biri. Annenizin romatizmal, ortopedik, kireçlenme gibi sorunları varsa ya da aşırı kiloluysa bu tatil onun için şifa olabilir. Dört yanı dağlar ve ormanlarla çevrili olduğundan uzun doğa yürüyüşleri için de elverişli olan bölgenin kaynak suyunun ısısı 70 dereceye kadar yükselebiliyor. Suyla aşk yaşayacağınız Kuzuluk’ta günü birlik geziler yapmak isterseniz annenizi Sülüklü Göl’ün kıyısında bir kahvaltıya götürebilir, Keremali ve Davlumbaz yaylalarına çıkarabilirsiniz.

{search:akyazi-otelleri,Akyazı Otelleri}

Annenizle Tatlı Bir Huzur: Ağva

Anneler Günü Rota Önerileri: Annelerle Gezilecek Yerler

İstanbulluysanız ve şehirden fazla uzaklaşmadan bir kaçış planlıyorsanız Ağva’ya gitmek çok mantıklı. Kilimli ve Kadırga Koyu gibi harika koylarıyla Ağva yaz aylarının bir tatil beldesi. Baharda ise doğayı koklamak, dinginliği tatmak ve tazelenip yeniden yapılanmak için ideal. Göksu Deresi kıyısında konumlanan ve tarzıyla fark yaratan otellerden birine yapacağınız rezervasyon anneniz için sürprizlerin en güzeli olabilir. Su sesi eşliğinde bir kahvaltı, ardından nehirde bir tekne gezintisi, sonrasında ise doğada bir yürüyüş hem sizin hem de onun hiç unutamayacağı birkaç günün kısa özeti…

{search:agva-otelleri,Ağva Otelleri}

Yeni Keşiflere Bayılan Anneler İçin: Kapadokya

Anneler Günü Rota Önerileri: Annelerle Gezilecek Yerler

Japonların 8725 km uzaktan uçarak akın akın geldiği Kapadokya’yı uzak diye gidip görmemek bizler için sadece geçersiz bir mazeret. Peribacalarıyla işlenmiş vadileri, yüzlerce yıldan yadigar kiliseleri, kimlerin neden yaptığı hala muamma yer altı şehirleri, gökyüzünün renkleri ve bağlarının bereketiyle Kapadokya anneniz için upuzun bir keşif rotası. Onu vadilerde atla gezdirebilir istemezse ATV’lerle safariye çıkarabilirsiniz. Gün doğarken bir öpücükle uyandırıp ‘seni göklere çıkaracağım’ diyebilir, bir sıcak hava balonuyla dediğinizi de yapabilirsiniz. Mağaralardan oyulmuş odalarıyla farklı ve otantik bir tarz yaratan oteller ise anneniz için farklı bir konaklama tecrübesi olabilir. Çömlek yapabilir, ilginç müzeler gezebilir, arkada bir peribacası önde siz harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Ayrıca unutmayın, mayısta Kapadokya başka bir güzeldir. Kapadokya Gezilecek Yerler adlı yazımızı Keşif Rehberi’nde inceleyebilir, Kapadokya planlarınızı kolaylıkla yapabilirsiniz.

{search:kapadokya-otelleri,Kapadokya Otelleri}

Annenizi Bulutlara Çıkarmak İçin: Ayder Yaylası

Anneler Günü Rota Önerileri: Annelerle Gezilecek Yerler

Karadeniz mayısta biraz uykulu oluyor ve hafiften de üşütüyor. Ama rengarenk doğasıyla da göz kamaştırıyor. Biraz yayla havası, biraz yöresellik ve saf oksijen bize iyi gelir diyorsanız montlarınızı, hırkalarınızı koyun bavula ve düşün Rize’deki Ayder yoluna. Çayın en tavşan rengini burada içecek, mısır ekmeğinin enfes tadına burada varacaksınız. Arada horona durabilir, uzun yürüyüşler yapabilir, Zilkale ve çay bahçelerini gezebilirsiniz. Anneciğiniz Karadeniz havasına bayılacak! Rize Gezilecek Yerler adlı yazımızı Keşif Rehberi’nden okuyabilirsiniz.

{search:ayder-otelleri,Ayder Otelleri}

Renkleri Seven Anneler İçin: Alaçatı

Anneler Günü Rota Önerileri: Annelerle Gezilecek Yerler

Ege bölgesinin en şirin rotalarından biri olan Alaçatı, annenizin gözünü gönlünü açacak maviliğiyle ve bahar çiçeklerinin sarıp sarmaladığı rengarenk sokaklarıyla mutlaka değerlendirin diyeceğimiz tatil alternatiflerinden. Ilıman bir hava, hoşunuza gidecek bir doğa ve çevresinde dolu dolu birçok rota barındırmasının yanında Alaçatı’nın tek dezavantajı ortalamanın üstündeki fiyatları. Eğer Alaçatı’da konaklayacaksanız Alaçatı butik otel tercihi yapabilir, biraz daha ekonomik bir konaklama isterseniz çok yakınındaki Ilıca otellerine göz atabilirsiniz. Alaçatı Gezilecek Yerler bakımından oldukça zengin. Hafta sonları kurulan cıvıl cıvıl pazarı, sakızlı dondurması ve manzarasına anneniz gönlünü bırakacak.

{search:alacati-otelleri,Alaçatı Otelleri}

Kışın Çok Üşüyen Anneler İçin: Manavgat

Anneler Günü Rota Önerileri: Annelerle Gezilecek Yerler

Bu kış çok üşüdük diyorsanız işte size deniziyle güneşiyle yaza erken başlayacağınız bir tatil alternatifi. Annenizle birlikte uzun kulaçlar atacağınız Akdeniz, güneşiyle de teninizi renklendirip cila çekecek. Tatil anılarınız mavi yeşil rengin yanında Side Antik Kenti’nin antik anılarıyla, Köprülü Kanyon’un rafting aksiyonuyla, Manavgat Şelalesi’nin senfonisiyle binlerce renge bürünecek. Annenizle Side’nin çarşısında gezebilir, harika restoranlarında uluslararası yemekler deneyimleyebilir ve ‘her şey dahil’ bir otel rezervasyonuyla bu tatile çok da mutluluk dahil edebilirsiniz. Hangi oteli seçsem kararsızlığındaysanız, inanın öylesine çok seçeneğiniz var ki! İlkbaharda Gezilecek Yerler saymakla bitmez, Keşif Rehberi’mizden daha çok Antalya keşfi yazısına erişebilirsiniz.

{search:manavgat-otelleri,Manavgat Otelleri}