Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
İstanbul'a Yakın Günübirlik Rotalar: Kumbağ

İstanbul'a Yakın Günübirlik Rotalar: Kumbağ

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 20 Nisan 2022
 • Son Güncellenme: 05 Şubat 2024
İstanbul'a Yakın Günübirlik Rotalar: Kumbağ

İstanbul’dan günübirlik uzaklaşmak, bu sırada da balığından denizine, kumundan güneşine sanki bir Ege havası alıyor gibi hissetmek isteyenler için Marmara’nın saklı bir cennetini sizlere takdim ediyoruz; Kumbağ! Sırtını Ganos Dağları’na dayayan, çam kokularıyla sarmalanmış sokaklarında bir kez yürümenin bile baş döndürücü bir etkisinin olduğu Kumbağ’ı henüz keşfetmediyseniz ilk seyahatiniz için planlamanıza dahil edebilirsiniz. Hazırladığımız Kumbağ Gezi Rehberi ile bu gizli cenneti keşfetmenizi kolaylaştıracağız.

{ad:0}

Kumbağ Gezilecek Yerler

İstanbul'a Yakın Günübirlik Rotalar: Kumbağ

  • Tarihi Şaphane: Eski bir Rum köyü olan Kumbağ’da Rumlardan kalma, karakteristik mimariye sahip yapılar hala dimdik ayakta. Tarihi dokuyu hissetmek için sokak aralarında biraz gezmek bile yetecektir. Ancak bu seyahatiniz sırasında 100 yıla varan geçmişiyle tarihi taş şaraphaneyi mutlaka görmelisiniz.
  • Çamlık Tepe: Çam ormanlarını takip ederek ulaşacağınız Çamlık Tepe’den Marmara Adası manzarasını seyrederek günbatımını izleyebilir, günün büyük bir bölümünü Kumbağ’ın harika sahilinde pinekleyerek geçirebilirsiniz.
  • Uçmakdere ve Ganos Dağları: Yüzölçümü itibarıyla küçük sayılabilecek şirin tatil beldesi Kumbağ’daki seyahatiniz sırasında biraz adrenaline ihtiyacınız olması durumunda beldeye yarım saat uzaklıkta yer alan Uçmakdere Köyü’ne uzanabilir, yamaç paraşütü tutkunlarının adresi olan ve Ganos Dağları’ndan kıvrılarak ilerleyen yoluyla göz zevkini de tatmin eden Uçmakdere’de tarifi zor bir manzarayı seyre dalabilirsiniz.
  • Şarköy: Aynı zamanda Şarköy’e de oldukça yakın olan Kumbağ’dan sonraki güzergâhınızı da Şarköy olarak belirleyebilirsiniz… Konuya dair daha önceden hazırlanmış Şarköy’de Bir Gün Geçirmek İçin 10 Neden başlıklı içeriğimizi okuyarak Şarköy Gezilecek Yerler konusunda da fikir sahibi olabilirsiniz.

{product:19262}

Kumbağ’da Ne Yenir?

İstanbul'a Yakın Günübirlik Rotalar: Kumbağ

Böylesi bir sahil kasabasına gelmişken bu sorunun cevabı elbette ''balık'' olacaktır. Marmara Denizi’nden taze çıkmış, sofranıza gelmiş balıkları yiyebileceğiniz çeşitli balık restoranlarının bulunduğu Kumbağ’da, aynı zamanda verimli toprakların yer alması nedeniyle taze sebze meyve de oldukça leziz birer alternatif olarak dikkat çekmektedir. {product:46821}

Kumbağ’a Nasıl Gidilir?

İstanbul'a Yakın Günübirlik Rotalar: Kumbağ

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinin denize nazır bir mahallesi olan Kumbağ,Tekirdağ il merkezine 15 kilometre uzaklıktadır. Bu güzide tatil yöresinin İstanbul’a olan uzaklığı ise 135 kilometredir. 90’lı yıllara kadar Barbaros bucağına bağlı bir köy olan Kumbağ, 90’lı yılların başı itibarıyla beldeye çevrilmiş, 2008 yılında çıkan yasa gereği önce tekrar köy hüviyetine dönmüş ve 2012’de de Süleymanpaşa ilçesine bağlanarak bir mahalle kimliği almıştır.

Şahsi araçlarla ulaşım sağlanabilen Kumbağ’a İstanbul’dan ulaşım için D-100 yolundan Avcılar, Büyükçekmece, Selimpaşa, Silivri ve Kınalı’dan Tekirdağ güzergahına devam etmek suretiyle şehir çıkışında Kumbağ istikametine dönülebilir. TEM olarak adlandırılan E-80 yolundan gelecek olanlar ise Mahmutbey’den giriş yaparak Kınalı – Tekirdağ çıkışından D-100 yolunu takip ederek Kumbağ’a ulaşabilirler. Tekirdağ çıkışında yer alan kavşaktan Kumbağ yönünde saptıktan sonra ilerleyeceğiniz 16 kilometrelik yolun ardından bu gizli cennete varacaksınız. İstanbul – Kumbağ arasındaki mesafe yaklaşık 258 kilometreye karşılık gelmekte olup, araçla 2 saat 30 dakika sürmektedir.

İzmir veya Çanakkale istikametinden gelecek olanlar ise Çanakkale çıkışı itibarıyla E-84 karayolunu takip edip, Tekirdağ girişinden Kumbağ yönüne sapabilir. İzmir – Kumbağ arası mesafe 722 kilometre olup, ortalama 9 saat 50 dakikaya karşılık gelmektedir. Şahsi araç harici bir yolla Kumbağ’a ulaşmak isteyenler ise Tekirdağ merkeze ulaşarak Kumbağ minibüslerini, Tekirdağ sahilinden kalkan minibüsleri veya İstanbul’dan doğrudan doğruya Kumbağ’a giden otobüsleri tercih edebilirler.

Kumbağ’da Nerede Kalınır?

İstanbul'a Yakın Günübirlik Rotalar: Kumbağ

Söz konusu Kumbağ olduğunda, konaklama seçenekleri oldukça sınırlı. Neredekal.com üzerinden Kumbağ Otelleri'ni inceleyebilir, dilerseniz Tekirdağ Otelleri'ne de göz gezdirebilirsiniz. Her bütçeye ve zevke hitap eden birbirinden çeşitli otel türlerine Neredekal.com üzerinden ulaşabilirsiniz. {product:1494}{search:kumbag-otelleri,Kumbağ Otelleri}

Benzer Yazılar
Yedigöller'de İlkbahar Kampı
Yedigöller'de İlkbahar Kampı
Seyhan Ahen 
04.03.2022
Bir İlkbahar Geleneği: Hıdırellez Bayramı
Bir İlkbahar Geleneği: Hıdırellez Bayramı
Tuğçe Gülçiçek 
19.04.2022
İstanbul'un 12 Ünlü Semt Pazarı
İstanbul'un 12 Ünlü Semt Pazarı
Habibe Tokgöz 
24.10.2013