19 Nisan Dünya Gezme Günü'ne Özel Rotalar

19 Nisan Dünya Gezme Günü'ne Özel Rotalar

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 06 Nisan 2022
 • Son Güncellenme: 14 Ekim 2023
19 Nisan Dünya Gezme Günü'ne Özel Rotalar

İlkbaharın gelişiyle ısınan havalar tomurcuklanan ağaçlar derken doğa cıvıl cıvıl bir hal alıyor. Hal böyle olunca titreten soğuklardan çıkıp ferah bir havayla beraber güneşin vermiş olduğu pozitif enerjiyi kullanarak gezmek daha eğlenceli bir hale geliyor. Tüm dünyaca kabul edilen 19 Nisan Dünya Gezme Günü henüz popüler günler arasında sayılmasa da gezmeye ve seyahate her zaman bir fırsatı ve bahanesi olan tüm insanlar için harika bir gün. Tabii konu gezmek olunca bunca alternatif içerisinde de seçim zor oluyor. Hele ki kısıtlı bir vakit varsa bu seçimi daha da zorlaştırabiliyor. Bu seçimi kolaylaştırmak için neredekal.com ekibi olarak sizler için harika günübirlik rotalar derledik. Hadi beraber bakalım!

{ad:0}

Kuzguncuk, İstanbul

19 Nisan Dünya Gezme Günü'ne Özel Rotalar

Tarihi ve rengarenk evler arasında sokak sokak gezebileceğiniz, yorulduğunuzda dinlenebileceğiniz harika bir ambiyansa sahip Kuzguncuk, İstanbul’un Üsküdar ilçesine bağlı semtlerinden birisi. Özellikle fotoğrafçıların uğrak noktalarından biri olan Kuzguncuk’ta çeşitli kafeler, kahvaltı mekanları bulunuyor. Çengelköy’e yakınlığıyla tarihi Çınaraltı’na uğrayanların da sayısı bir hayli fazla. İstanbul’un en samimi mekanlarından biri olan Kuzguncuk görülmeye değer yerlerden birisi diyebiliriz. Kuzguncuk Gezilecek Yerleri, gidilecek kafeleri merak ediyorsanız Semt Rehberi: Kuzguncuk adlı yazımız size ilham olabilir.

{search:kuzguncuk-otelleri,Kuzguncuk Otelleri}

Büyükada, İstanbul

19 Nisan Dünya Gezme Günü'ne Özel Rotalar

İstanbul’un çeşitli rıhtımlarından kısa bir sürede gidebileceğiniz Büyükada samimi ve şirin oluşuyla en çok ziyaret alan turizm alanlarından bir tanesi. Yerli ada halkının ve çevre bölgelerden gelen ziyaretçilerin harmanlanmasıyla oldukça da kalabalık diyebiliriz. Özellikle yaz aylarında cıvıl cıvıl olan adada bisiklet kiralayabilir, adayı turlayabilirsiniz. Yürümeyi çok sevenler için adanın tepesine çıkıp meşhur Aya Yorgi kilisesini ziyaret edebilir, dev kayalıkların olduğu noktadan Büyükada’nın eşsiz manzarasını izleyebilirsiniz. Bir hafta sonunuzda yapabileceğiniz aktivitelere dair her şeyi Büyükada yazımızda okuyabilirsiniz.

{search:buyukada-otelleri,Büyükada Otelleri}

Eski Foça, İzmir

19 Nisan Dünya Gezme Günü'ne Özel Rotalar

Gerek konaklamalı gerek günübirlik gezebileceğiniz şirin bir kasabayı andıran Eski Foça özellikle yaz aylarında yoğun bir ziyaretçi trafiği alan semtlerden birisi. İzmir’in samimi kentlerinden birisi olan Eski Foça’da konaklayabilir ya da Reha Midilli caddesinden başlayarak sırasıyla Beşkapılar Kalesi, Eski Foça Limanı ve oradan Kozbeyli Köyü’ne gidebilirsiniz. Dibek kahvesiyle meşhur olan Kozbeyli Köyü’nde bir fincan kahvenin kırk yıl hatrı vardır sözüyle bu anı hafızanıza kaydedebilirsiniz. Keşif Rehberi’mizde bulunan Foça Gezilecek Yerler adlı yazımızı okuyabilirsiniz.

{search:eski-foca-otelleri,Eski Foça Otelleri}

Odunpazarı, Eskişehir

19 Nisan Dünya Gezme Günü'ne Özel Rotalar

Bu benim hafta sonu kaçamağım, işten yoruldum, biraz dinlenmek istiyorum dediğinizi duyar gibiyiz. Dört mevsim canlılığını kaybetmeyen, barlar sokağı ve porsuk çayı ile ünlü Eskişehir Odunpazarı, iki günlük konaklamalarınız için mükemmel bir seçim olacaktır. Eskişehir Gezilecek Yerler bakımından oldukça zengin bir il. Şehirde konaklayabileceğiniz pansiyonlar, oteller ve apartlar bulunmakta. Eskişehir Otelleri için listemizi gözden geçirebilirsiniz. Gittiğinizde görebileceğiniz 21 farklı tarihi ve turistik yer var. Son yılların ödüllü Modern Sanat müzesi OMM’da gidebileceğiniz yerler arasında. Bir değişiklik istiyor ve koşuşturmacadan uzaklaşmak istiyorsanız Odunpazarı'nı ziyaret etmenizi öneririz!

{search:odunpazari-otelleri,Odunpazarı Otelleri}

Safranbolu, Safranbolu

19 Nisan Dünya Gezme Günü'ne Özel Rotalar

Civar illere yakınlığıyla bilinen Safranbolu, Karabük ilinin tarihi ve turistik ilçelerinden biridir. 15 turistik ilgili noktasına sahip Safranbolu’nun tarihi sokaklarında dolaşabilir, çeşitli uğrak mekanlara gidebilirsiniz. Safranbolu Gezilecek Yerler bakımından oldukça tatmin edici örneğin; Kent Tarihi Müzesi, Kaymaklar Müze Evi, Saat Kulesi ve Anadolu Saat Kuleleri Minyatürleri, Tarihi Cezaevi, Tarihi Cinci Hamamı, Yemenciler Demirciler Arastaları, Hıdırlık Tepesi, Güneş Saati ve Muvakkithane, Tarihi Camiiler, Bulak Mencilis Mağarası, İncekaya Su Kemeri ve Kristal Teras, Yörük Köyü, Doğal Güzellikler, Türk Kahve Müzesi ve Tabakhane Müzesi gibi birçok tarihi alana ev sahipliği yapıyor Safranbolu. Haritanızı eline alıp yola çıkmanın vakti gelmiştir belki de!

{search:safranbolu-otelleri,Safranbolu Otelleri}