Mitolojinin Beşiği: Yunanistan

Mitolojinin Beşiği: Yunanistan

Paylaş
Anonim  
Eklenme: 26 Eylül 2012
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Mitolojinin Beşiği: Yunanistan

Yunanistan, sadece dünyaca ünlü adalarıyla değil, tarihi değerleri ve kültürel renkleriyle de çok sayıda turisti kendine çekiyor.

Yunanistan’ı ziyaret etmek için kendinizce pek çok nedeniniz olabilir. Eğlencenin her türlüsünü yaşamak, tarihe doymak, Atina gibi Avrupa kültürünün temelinin atıldığı yerlerde gezmek, Ortaçağ’a ait en eski kalıntılarla örülü bir coğrafyaya şahitlik etmek ya da Ortodoks kiliselerinin en güzel örneklerini görmek için bu coğrafyayı ziyaret etmek istiyor olabilirsiniz. Her ne sebeple olursa olsun, bilmelisiniz ki Yunanistan sizi fazlasıyla tatmin edecek.

Osmanlı döneminden kalma eserlerin heybetinde etkileneceksiniz. Tarihin ve mitolojinin ortak ürünü olan Atina, Batı dünyasının en önemli Ortaçağ anıtı olan Akropolis, Athena’nın eski tapınağı, Erechtheion, Antik Agora ve Ulusal Arkeoloji Müzesi mutlaka görülmesi gereken yerler arasında yer alıyor. Delphi, Delos, Olympia, Mystars, Meteora ve Vergine gibi arkeolojik ve kültürel alanlar, insanı hiç yaşamadığı Ortaçağ zamanlarına götürüyor ve hiç tanımadığı kültürlerle tanışma fırsatı sunuyor.

Haberin tamamı için: Hafta Sonu / 26 – 2 Ekim

{ad:0}

Yorumlar

Bahar Akuzumcu 
01.06.2020
Yunanistan; özgürce gezilen adaları, müziği, değişik mezeleri, her adanın kendine özgü içkileri ve tatları ile çok sevdiğim ülke. Atina, ayrı bir tarih. Pire, güzel bir sahil kenti. Selanik, İzmir gibi kordonu ve şehre yakın mesire yerleriyle çok güzel. Kavala, apayrı bir güzellik. İskeçe ve Gümülcine, Türk soyluların da olduğu yerler. Meseli, harika bir deniz kıyısı. Reçinesini, ouzosunu, özellikle çiprasını ve tavernalarını özledim.