Kıbrıs'ın Birbirinden Etkileyici Tarihi Yapıları

Kıbrıs'ın Birbirinden Etkileyici Tarihi Yapıları

Paylaş
Anonim  
Eklenme: 18 Ekim 2012
 • Son Güncellenme: 16 Nisan 2024
Kıbrıs'ın Birbirinden Etkileyici Tarihi Yapıları

Fiili olarak iki devletten oluşan Kıbrıs, plajlarıyla, otelleriyle, eğlence mekanlarıyla ve turistik gezi alanlarıyla yıl içerisinde birçok turistin yoğun ilgisini görmektedir.

Kıbrıs demek sadece deniz ve eğlence değil; aynı zamanda turizm açısından öneme sahip olan tarihi gezi alanlarıyla da en çok tercih edilen tatil bölgesidir.

{ad:0}

Mavi Köşk; tatilinizin en keyifli ve bilgi dolu bir gezisi olacak. Orta Doğu’nun en büyük silah kaçakçısı ve aynı zamanda bir avukat olan Rum asıllı Pablo Pavilides tarafından yaptırılmıştır. Bulunduğu vadinin hiçbir noktasından görülmeyen; ama köşkten her noktanın göründüğü bu köşk, Pavilides’in silah kaçakçılığını rahat yapmasını sağlamıştır. Mavi Köşk’ün mimarisinde ve dekorasyonunda her detay düşünülmüştür. Eşyaları günümüzde tüm orijinalliğini korumaktadır ve aynı zamanda köşkteki tablolar göze çarpan detaylar arasındadır. Pavilides’in ömrü boyunca ölüm korkusu yaşadığı, eşyalarda ve odalarda gözler önüne seriliyor. Odasında bulunan gizli geçit, günah çıkarma köşelerinin birinde her tarafı gören ayna, toplantı odasında Pavilides’in masasının duvara karşı durması ölüm korkusu gösteren detaylar arasındadır. Kıbrıs’ın gezilecek ve görülecek yerleri arasında olan Mavi Köşk, ziyaretiniz sırasında daha çok bilgi verecek.

Soli Harabeleri; Kıbrıs’ın en önemli antik kentlerindendir. Antik çağ hakkında detaylı bilgi veren Soli Harabeleri’nden çıkan birçok eser Güzelyurt Doğa ve Arkeoloji Müzesi’nde sergilenmektedir. Serginin en önemli eseri ise Soli’nin altın tacı… Soli Antik Kenti en parlak zamanını Roma döneminde yaşamıştır. Günümüzdeki kalıntıları arasında Soli Tiyatrosu ve Soli Bazilikası sizleri kesinlikle etkileyecek.

Kıbrıs Mavi Köşk

Apostolos Andreas Manastırı; Kıbrıs’ın kesinlikle görülmesi gereken tarihi bir yapıdır. Apostolos Andreas Manastırı, hem Türkler hem de Rumlar tarafından kutsal bir alandır. Mucizeler yaratıcısı, rüzgarların hakimi ve yolcuların koruyucusu vasıflarıyla tanınan Apostol Andreas’a sunulmuş bir manastırdır. Görkemli mimarisi, iç dekorasyonu kesinlikle görenleri büyülüyor. Büyük bir mistik atmosfere sahip olan manastırın bir hikayesi de bulunmaktadır. St. Andrew, Hz. İsa’nın papazlığıa çağırdığı ilk kişi olarak bilinir. Bir inanışa göre; St. Andrew, kör bir kaptanın kullandığı bir teknede yolculuk yaparken kıyıy yanaşmış ve kayaya vurarak şifalı su çıkarmış. Ardından; kör kaptanın gözlerini iyileştirmiş. Kıbrıs tatilinde tarih yolculuğunun en güzel duraklarından biridir Apostolos Andreas Manastırı.

Kıbrıs-Lefkoşa’da bulunan Derviş Paşa Konağı; turistlerin yoğun ilgisini gören yapılardan biridir. Konağın sahibi, Kıbrıs’ta ilk Türk gazetelerinden biri olan Zaman dergisini yayınlayan Derviş Paşa’dır. Arap Mahallesi’ndeki konak 19. yüzyılda inşa edilmiştir. Alt kat taştan, üst kat ise kerpiçten yapılmıştır. 1988 yılından bu yanan etnografya müzesi olarak hizmet veren Derviş Paşa Konağı; Kıbrıs tatiline farklı bir renk katacak.

Büyük Han; Lefkoşa’da bulunan en önemli Türk yapılarının başında gelir. Kıbrıs’ın ilk Osmanlı Valisi olan Muzaffer Paşa’nın 1572 yılında yaptırdığı düşülen Büyük Han, hem mimarisiyle hem de bölümleriyle ziyaretçilerin yoğun ilgisini görmektedir. Hanın mimarisinde kullanılan taşlar farklı yerden ve çeşitli yapılardan alınmıştır.

Kıbrıs’ta gezilecek yerler bunlarla bitmiyor. Lefkoşa Selimiye Camii, Cengiz Topel Anıtı, Boğaz Şehitliği, Can Bulat Müzesi, Girne Kapısı, Akhiropiitos Manastırı, Sarayönü Meydanı, Halk Sanatları Müzesi Kıbrıs tatilinizin farklı atmosferlere sürükleyecek durakları arasındadır.