Yayla sahilindeki kale kalıntıları, Gökçetepe’deki ortaçağdan kalma Ceneviz Kalesi ve Mecidiye sahilindeki milattan önce 4. Yüzyıla ait yerleşim yeri görebileceğiniz tarihi yerler arasında. Bu yapılar şu anda harabe halinde olup yapılacak bir arkeolojik çalışma ile ülkemize kazandırılmayı bekliyor.
Taş Köprü: Mercan köyünde yer alan bu tarihi taş köprü Osmanlı döneminde kalmıştır. Osmanlı mimarisinin belirgin özelliklerini taşıyan yapı 3 kemerden oluşuyor.
Hersekzade Ahmet Paşa Camii: İlçe merkezinde bulunan ve Osmanlı döneminden kalma bu yapı Keşan’ın en iyi durumdaki tarihi eserlerindendir. Geçmiş dönemlerde birkaç restorasyon ve onarım geçiren Hersekzade Ahmet Paşa Camii'nin yakınında bir de hamam bulunuyor.
Taş evler: Hersekzade Ahmet Paşa Camii çevresindeki mahallelerde yer alan taş evler Keşan’ın tarihi dokusunu en iyi gösteren yapılardan. Günümüzde yok olma tehlikesi ile karşı karşıya bulunan bu taş evlerin çoğu Osmanlı döneminden kalmış.
İlçedeki Cumhuriyet Binası ile Öğretmen Evi de mimari özellikleri ile görülmesi gereken tarihi yapılardan.
Tarihi yapıların yanında Keşan muhteşem doğal güzelliklere de sahip bir ilçe. Saros Körfezi kıyısındaki sahil şeridi ve kıyı boyunca uzanan çam ve meşe ormanlarını mutlaka görün. Doğal SİT alanı olarak koruma altında bulunan bu alan Keşan’ın en güzel yerlerinden biridir.