1823 yılında Bolu’ya bağlanan Göynük, il merkezinin 4 ilçesinden biridir. Bolu Göynük’te evler daha çok yamaçlarda kurulmuştur. Yerleşimin yaklaşık yüzde 40’ı vadi yamaçlarında kuruludur. 1967 yılında önemli bir deprem geçiren Göynük, Osmanlı dokusunu en iyi koruyabilen ilçelerimizden biridir.
Geleneksel dokuyu oldukça iyi yansıtan Bolu Göynük’te birçok tarihi eser bulunmaktadır ki bunların başlıcaları yüz yıllık Osmanlı konaklarıdır.
Osmanlı hükümdarlarından 2. Abdülhamid zamanında yapılan Hükümet Konağı, beldenin en önemli eserlerinden biridir. Konağın kapısında padişaha övgüler yazılıdır.
Bolu Göynük’ü simgelerinden biri de Zafer Kulesi’dir. 1923 yılında, zamanın ilk kaymakamı Hurşit Bey tarafından yüksek bir tepede yaptırılmıştır. Altıgen taş temel üzerine 3 katlı olarak inşa edilmiştir.
Bolu Göynük’te gezilip görülecek yerler arasında doğal güzellikleri de saymadan geçmemek gerekir. Deniz seviyesinden 1150 metre yükseklikteki Çubuk Gölü, görülmesi gereken yerlerden biridir. Hemen kenarında Gölbaşı mevkisi bulunur. Burada balık avlanabilir ve yürüyüş yapılabilir.
Bolu Göynük’teki diğer göl ise Sünnet Gölü’dür. Çevresinde konaklanabilecek modern tesisler bulunmakta olup, çevresi balık avlamaya ve trekking yapmaya elverişlidir.