Dikili'de Denize Girilecek Yerler: Dikili Plajları ve Koyları

Dikili'de Denize Girilecek Yerler: Dikili Plajları ve Koyları

Paylaş
Merve Aygün Engin  
Eklenme: 05 Temmuz 2021
 • Son Güncellenme: 28 Aralık 2023
Dikili'de Denize Girilecek Yerler: Dikili Plajları ve Koyları

Kuzey Ege’nin en çok tercih edilen turizm beldelerinden olan Dikili; yemyeşil doğası, masmavi plajları ve koylarıyla her daim göz kamaştırıyor. Mavi Bayraklı plajların yaz aylarında dolup taştığı, işletmesiz koyların tadına varıldığı bu güzel Dikili plajları, her yaştan insana hitap ediyor. Zeytin ağaçlarının yanı sıra rengarenk bitki ve ağaç türlerine ev sahipliği yapan Dikili’de hem doğaya hem de denize doymak mümkün. Peki ya Dikili’nin denizi soğuk mu? Dikili'de denize girmek için en uygun zaman aralığı Mayıs ve Ekim ayları arası. Dikili Koylarında, yaz aylarında su sıcaklığı ortalama 25 derece ve hava sıcaklığı ortalama 30-35 derece bandında. Soğuk yüzme suyu olarak kabul edilse de zinde ve dinç hissetmek istiyorsanız sıcak havalarda tam size göre bir tercih diyebiliriz. Hadi bu plajları, Dikili’de denize girilecek yerleri, biraz da yakından inceleyelim...

{ad:0}

Garip Adası

Dikili'nin Birbirinden Güzel Plajları

Bademli Koyu yakınlarında bulunan Garip Adası, üzerinde yerleşim ve tesis olmayan doğa harikası bir yer. Huzur dolu, sessiz bir cenneti andıran adada istediğiniz kadar kalabilir, berrak denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Bademli Limanı’ndan kalkan teknelerle ulaşılabilen adaya kendi şemsiye ve şezlongunuzu, yiyecek ve içeceğinizi götürmeyi unutmayın.

Küçük Zindancık Koyu

Dikili'nin Birbirinden Güzel Plajları

Bademli Köyü tarafında yer alan Küçük Zindancık Koyu, oldukça küçük ve şirin bir koy. Ay ışığı buraya ulaşmadığı için Küçük Zindancık Koyu adını alan bu güzel koyda kalabalık ortamlardan kaçarak, berrak sulara sığınabilirsiniz. Koyun hemen karşısında kayalık bir ada yer alıyor. Dilerseniz yüzerek bu küçük adaya ulaşabilirsiniz.

Killik Koyu

Dikili'nin Birbirinden Güzel Plajları

Bademli Köyü’nde, Küçük Zindancık Koyu’na yakın bir konumda bulunan Killik Koyu, adını sahip olduğu killi topraktan alıyor. Doğal kil çıkan, berrak ve sığ deniziyle daha çok çocuklu ailelerin tercih ettiği koyda anın tadını çıkarabilirsiniz.

Pisa Koyu

Dikili'nin Birbirinden Güzel Plajları

Bademli Köyü’nü geçtikten sonra karşınıza çıkan bu güzel koy, Dikili’nin en çok tercih edilen plajları arasında yer alıyor. Serin suyu ve ince kumuyla yaz aylarında serinlemek isteyenler için favori olan koyda hem dinlenip hem de eğlenebilirsiniz.

Hayıtlı Koyu

Dikili'nin Birbirinden Güzel Plajları

Küçücük bir plaja sahip olan ve genelde çok sessiz ve sakin olan Hayıtlı, Dikili’nin güney kısmında bulunuyor. Koyun çevresinde yer alan oteller dışında bir yerleşim olmadığı için genelde çok kalabalık olmayan bu koyun suyu serin ve kumu da incecik. Tam birkaç sandalye kapıp gitmelik bir koy.

Kalem Adası

Dikili'nin Birbirinden Güzel Plajları

Garip Adası yakınında bulunan Kalem Adası, aynı Garip Adası gibi eşsiz bir denize ve kumsala sahip. Tek farkı buranın bir işletmeye ait olması. Bir ada otel olan Kalem Adası Oliviera Resort, Dikili’nin eşsiz coğrafyasını koruyup, bu güzelliği misafirleriyle paylaşıyor. Buraya rezervasyon yaptırarak günübirlik olarak da gitmek mümkün. Ayrıca, Kalem Adası Otelleri sayfamıza da bakabilirsiniz.

Denizköy

Dikili'nin Birbirinden Güzel Plajları

Dikili Plajları arasında yer alan Denizköy Plajı imkan olarak daha gelişmiş diyebiliriz. Bu plaj birden çok tesise sahip. Kumsal plajı olmasının yanı sıra baktığınız zaman yüzen balıkları görebileceğiniz kadar temiz bir denizi olmasıyla da ilgi çekiyor. Kısaca tam bir keyif alanı dememiz doğru olacaktır.

Ege ve Akdeniz'deki 12 rotayı da inceleyin!

Çandarlı Plajı

Dikili'nin Birbirinden Güzel Plajları

Arkaplanında Çandarlı Kalesi’nin bulunduğu mavi bayrak ödüllü Çandarlı Plajı, tertemiz denizinde serinleyip, kumdan sahilinde güneşlenebileceğiniz geniş bir alan sunuyor. Plajının iri taneli kumlardan oluştuğunu da söylemeden geçmeyelim. Denizinin oldukça sığ olması çoğu ailenin tatil için Çandarlı Plajı’nı seçmesine sebep oluyor, eğer çok derin sularda kendinizi rahat hissetmiyorsanız burası tam size göre!

İzmir’in doğal güzellikleriyle ön plana çıkan beldesi Dikili, sahip olduğu plajları ve koylarıyla Türkiye’nin her yerinden gelen ziyaretçilerini bakir doğasında ağırlıyor. Hafta sonu için kaçamak yapabileceğiniz, şehir hayatından kaçıp, doğaya sığınabileceğiniz bir liman görevi gören Dikili her daim özel ve güzel kalmaya devam ediyor.

İzmir'de gezilecek 102 yeri de keşfedin!

{search:dikili-otelleri,Dikili Otelleri}

Yorumlar

Aysel çobanoğlu 
06.07.2021
Kırk yıldır Dikili li sayılırdık. İki yıldır nüfusumuzu da alıp İstanbul u terk ettik. Dikili li olduk. Gerçekten görüntülediğiniz adaların konuların hepsi insana huzur veriyor. Denizköy, çandarlı, karagölü de eklemek lazım. Kafa dinlemek ve bizde görseydik diyenleri bekleriz. Bir tek ricamız var etrafta çöp bırakmamanız.
Hüseyin Aslan 
06.07.2021
Çok güzel 20 yıldır Dikilide yaşıyorum. Söylendiği gibi güzel.Burada tatil yapılır.