Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Yurt Dışında Gidebileceğiniz En Güzel Sonbahar Rotaları

Yurt Dışında Gidebileceğiniz En Güzel Sonbahar Rotaları

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 31 Ekim 2022
 • Son Güncellenme: 05 Şubat 2024
Yurt Dışında Gidebileceğiniz En Güzel Sonbahar Rotaları

Yaz aylarının sona ermesiyle soğuklar da yavaş yavaş gelmeye başlıyor. Bu geçiş dönemindeki sonbahar mevsimi, manzaralarla dolu güzel bir tatil için tam da aradığınız fırsat olabilir. Özellikle yaz tatilinizi Türkiye’nin harika deniz bölgelerinde geçirdiyseniz, şöyle kırsal yerleri gezmek ve daha kültürel aktivitelere katılmak için yurt dışına gitmeyi düşünebilirsiniz. Türkiye’deki sonbahar rotaları için Keşif Rehberi’mizi ziyaret edebilirsiniz.

{ad:0}

Eşi benzeri az rastlanan manzaralara tanıklık etmek istiyorsanız gelin sizlerle beraber dünyadan sonbahar rotalarını inceleyelim. Bu yazımızda sonbaharda yurt dışında nereye gidilir sorunuzun cevabını vermeye çalışacağız. Kâğıt kalem alarak ve sonbahar yurt dışı rotaları başlığını atarak planlama başlangıcını yapabilirsiniz.

Avrupa’dan Sonbahar Rotaları

Yurt Dışında Gidebileceğiniz En Güzel Sonbahar Rotaları

Sonbaharda Avrupa dediğinizde akla birçok seçenek geliyor. Birbirinden güzel manzaralara tanık olabileceğiniz ve şehirlerde düzenlenen etkinliklerle de gezinize hareketlilik katabilecek pek seçenek olduğunu söyleyebiliriz. Avrupa’daki sonbahar noktalarına dair önerilerimiz ise aşağıdaki gibidir:

1- Şaraplarıyla Ünlü: Bordeaux, Fransa

Avrupa seyahati dediğimizde akla ilk gelen yerlerden biri Bordeaux. Tarihi ve kültürel özellikleriyle dikkat çekici olmasının yanı sıra sakin olmasıyla da rahatça gezebileceğiniz yerlerden. Bordeaux, mimari yapısıyla ve tarihi eserleriyle UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girebilmiş bir şehir. Kültürel zenginliği sayesinde gezebileceğiniz çok fazla yer olduğunu da belirtelim. Bordeaux Katedrali, Bordeaux Güzel Sanatlar Müzesi ziyaret edebileceğiniz etkileyici yerlerden. Ayrıca Bordeaux şehri, şaraplarıyla da dünyaca tanınan bir yer. Şarap Şehri Müzesine giderek Bordeaux şarap kültürü ve şarapçılığın tarihi hakkında bilgi edinebilirsiniz. Müzenin şarap sürahisi şeklinde tasarlanmış olması da etkileyici başka bir özelliği diyebiliriz. Fransız Mutfağını duymayan yoktur. Bordeaux, restoranlarıyla Fransız lezzetlerini yansıtmak ve tanıtmak konusunda da oldukça başarılı bir şehir.

2- Tarihiyle Büyüleyen Şehir: Roma, İtalya

Roma, tarihi ve mimarisiyle görenleri kendisine hayran bırakan, her sokağında farklı bir manzaraya tanık olacağınız yerlerden. Gezilecek yerler açısından da oldukça zengin bir şehir. Özellikle sonbaharda düzenlenen etkinlikler sayesinde gezinize heyecan katabilir, eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Kolezyum, Aşk Çeşmesi ve Pantheon gibi tarihi yerleri ziyaret edebilirsiniz. Fotoğrafçılığa ilginiz varsa Roma tam size göre, şehrin harika fotoğraflarını çekebilirsiniz. İtalya, mutfak ve kahve kültürü konusunda oldukça çeşitli ve keyifli lezzetlere sahip. İtalya’nın meşhur lezzetleri pizza, makarna ve tiramisu gibi seçeneklerini yerinde deneyimleyebilirsiniz.

3- Baharın En Güzel Renkleri: Hamburg, Almanya

Yurt Dışında Gidebileceğiniz En Güzel Sonbahar Rotaları

Hamburg dinamik bir şehir olarak ön plana çıkıyor. Gezilecek yerleri ve restoranlarıyla keyifli vakit geçirebileceğiniz bir şehir. Özellikle sonbahar aylarında sıcaktan kavrulmadan ve soğuktan donmadan rahatlıkla gezebilirsiniz. Hamburg’da sıkılmanızın pek mümkün olduğunu söyleyemeyiz. Etkinliklere katılabilir, tarihi yerleri gezebilir ve restoranlarında Alman mutfağını deneyimleyebilirsiniz. Miniatur Wunderland, Alster Gölü ve Hamburg Limanı gezinize ekleyebileceğiniz yerlerden.

4- Antik Kent Gezileri Tek Adres: Atina, Yunanistan

Yunanistan dediğimizde hemen aklınıza adalar geliyor olabilir ancak Yunanistan’ın başkenti Atina sonbaharda gezmek için güzel bir seçenek diyebiliriz. Mitolojisi, tapınakları ve tarihi unsurlarıyla ilginizi çekebilecek yerler arasında. Antik Yunan’dan kalan tarihi mirasına tanık olmak gezinize renk katabilir. Atina Akropolisi, öne çıkan en çok ziyaretçi alan yerlerden biri. Tapınakları ziyaret edebilirsiniz. Zeus’un Tapınağı’nı ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Dionysos Tiyatrosu, Atina’da yer alan ilk tiyatrolardan, tarihi dokusuyla görmek isteyebileceğiniz yerlerden biri. Atina’da sıkılmaya pek fırsatınız olmayabilir. Eğlence mekânları ve restoranlar konusunda da oldukça başarılı bir şehir. Tavernalara giderek Yunan kültürünü ve eğlencesini izleme şansı bulabilirsiniz.

5- Festivallerin Başkenti: Budapeşte, Macaristan

Budapeşte, turistik açıdan Avrupa’da ziyaretçilerin uğrak noktalarından birisi. Özellikle sonbahar aylarında ulusal yiyecek festivalleri ve etkinlikleri de keyifli vakit geçirmek isteyenler için harika bir seçenek. Osmanlı Mutfağından izler taşımasıyla da biliniyor. Tarihi ve kültürel özellikleriyle gezilecek yerlerin sayısı da oldukça fazla. Parlamento Binası, mimarisi ve büyüklüğüyle oldukça dikkat çekici gitmişken görülebilecek yerlerden birisi. Zincir Köprü Buda ve Peşte’yi birbirine bağlıyor. Manzarasıyla ve mimarisiyle büyüleyici özelliğe sahip görülebilecek yerlerden.

Güney Amerika’dan Sonbahar Rotaları

Yurt Dışında Gidebileceğiniz En Güzel Sonbahar Rotaları

Güney Amerika coğrafi yapısıyla ziyaretçi akınına uğrayan bölgelerden biri. Amazon Nehri, Amazon Ormanları ve antik şehir Machu Picchu Güney Amerika’da ilgi çeken yerlerden. Sonbaharda yurt dışı gezinize renk katabilecek vizesiz ve enteresan ülkelere gelin beraber bakalım.

1- Tangonun Anavatanı: Buenos Aires, Arjantin

Dinamik ve göz alıcı şehir olmasının yanı sıra İspanya, Fransa ve İtalya gibi ülkelerin mimarisine sahip olmasıyla da görenleri kendisine hayran bırakıyor. Buenos Aires, gece hayatı ve eğlence mekanlarıyla da gezinize canlılık katabilecek bir şehir. Müze gezmeyi ve keşfetmeyi seviyorsanız bu şehir tam size göre. Cafe Tortoni, Buenos Aires’in en ünlü kafesi burada şehrin tarihi hakkında bilgi alabilirsiniz ve akşam olduğunda tango ve caz müzikleri eşliğinde güneşi batırabilirsiniz. Yürüyüş ve doğa meraklısı iseniz, Arjantin’e gelmişken, sonbahar mevsiminde Patagonya bölgesini keşfedebilirsiniz.

2- Eğlence Hayatıyla Meşhur: Rio de Janeiro, Brezilya

Doğal güzellikleri ve turistik alanlarıyla ünlü olan ve pek çok kişinin uğrak noktası Rio de Janeiro. Corcovado Dağı’nın üstünde yer alan Kurtarıcı İsa heykeli şehrin sembolü ve en çok ziyaretçi alan noktası . Etkinlikleriyle hiç sıkılmayacağınız şehirlerden biri. Samba dansı, karnavalları ve geçit törenleri Rio de Janeiro’yu eğlenceli bir gezi rotası haline getiriyor.

Asya’dan Sonbahar Rotaları

Yurt Dışında Gidebileceğiniz En Güzel Sonbahar Rotaları

Kültür, dil ve mutfak farklılığıyla daha da ilgi çeken bölgelerden biri Asya. Gezinize biraz farklılık katmak isterseniz harika bir seçenek olduğunu söyleyebiliriz.

1- Kültür Dolu Bir Mega Kent: Japonya, Tokyo

Tokyo, teknoloji şehri olarak bilinse de kültürü, tapınakları, tarihi ve doğasıyla da dikkat çeken bir şehir olduğunu söyleyebiliriz. Devamlı işleyen canlı bir şehir olması önemli özelliklerinden. Gökdelenleriyle ve sokaklarıyla gezmeye doyamayacağınız bir şehir. Sushi seviyorsanız tam yerine geldiniz diyebiliriz. Sushinin yanında sokak yemeklerini de deneyerek Tokyo ruhunu yaşayabilirsiniz. Parkları ve gezilecek yerleriyle de bir o kadar büyüleyici bir şehir. Sonbaharda altın ve kızıl renge bürünen doğanın güzelliğine tanık olabilirsiniz.

2- Dünyanın En Yeşil Şehri: Singapur

Yemyeşil botanik bahçeleri ve mimarilerinin oluşturduğu harika atmosferi eşliğinde Singapur sokaklarında yürümek insanı adeta özgür hissettiriyor. Disiplinin kitabını yazmış halkını bu sokaklarda izlemek de gerçekten hayret verici. Singapur herkes tarafından aslan şehir olarak bilinse de ilginç olarak aslında bu coğrafyada aslanların var olup olmadığı hakkında kesin bir bilgi de yok. Merlion olarak bilinen yarı aslan yarı balık şeklindeki figürse Singapur’un en bilinen sembolü. Siz de bu hikâyede yer almak isterseniz gittiğinizde UNESCO tarafından koruma altına alınmış, yeşilliğiyle baş döndüren botanik bahçelerini gezebilir, eğlence mekanlarında özgürce eğlenebilir, modern sanat müzeleri gezebilir ve lezzetli yemekleri deneyebilirsiniz.

Dünya oldukça büyük ve birbirinden farklı coğrafyalara, kültürlere sahip. Sonbahar mevsiminde belki doğa içerisinde rengarenk atmosferin eşliğinde yürüyüş yapmak isteyebilir, belki de kış mevsimine doğru ilerlerken tam tersi havaların yaşandığı sıcak iklimlerde vakit geçirmek isteyebilirsiniz.

Yurt Dışında Gidebileceğiniz En Güzel Sonbahar Rotaları

Seyahat planınız nereye olursa olsun tatile çıkmadan seyahat sağlık sigortanızı yaptırmayı ihmal etmeyin. Seyahat sigortası, yurt dışında ani bir rahatsızlık yaşadığınızda sağlık hizmeti almanızı sağlar ve güvencede olduğunuzu hissettirir. Sigortam.net’ten hızlıca en ucuz seyahat sağlık sigortası tekliflerine ulaşabilirsiniz.