Villa Kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Villa Kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 17 Ağustos 2022
 • Son Güncellenme: 14 Nisan 2024
Villa Kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Son yıllarda özellikle hijyen ve sosyal mesafeye daha fazla dikkat eden kişilerin tatil seçiminin villa kiralamaktan yana olduğunu söylemek yanlış olmaz. Hem izole hem de ekonomik oluşu nedeniyle, özellikle ailelerin ya da kalabalık arkadaş gruplarının gözdesi haline gelen villa kiralama hakkında dikkat edilmesi gereken durumlar mevcut. Villanın sunduğu imkanların dikkatli incelenmesi, karşılaşılacak olumsuz durumları engellemek için rezervasyon öncesinde dikkat edilecek hususları bu yazımızda sizler için maddelemek istedik. Hazırsanız Villa kiralama hizmetinde karar vermeden önce online rezervasyon yapılacak olan platformların güvenliğini kontrol etmekle başlayabiliriz.

{ad:0}

Villa Kiralarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Tatil ya da küçük kaçamaklar, yoğun çalışma temposundan biraz olsun sıyrılıp yorgunluğu atmak için büyük önem taşıyor. İşte bu noktada seçim yaparken özellikle dikkat etmek gerekiyor. Pandemi sonrasında oldukça fazla tercih edilen villa kiralama, gelecek yıllarda da popülerliğini artırarak devam edecek gibi görünüyor. Güzel anılar biriktireceğiniz, konforlu ve güvenli bir tatil için villa kiralarken nelere dikkat etmeniz gerektiğini mercek altına alıyoruz.

Güvenilir Siteleri Tercih Edin

Günümüzde Villa tatilinin revaçta olduğunu düşünürsek bu sektörde rekabet oldukça fazla ve bu nedenle olumsuz durumlar da yaşanmaktadır. Özellikle online rezervasyon ile yapılan kiralamalarda gerçekliğinin olmaması ya da ödeme yöntemlerinin güvensizliği ciddi bir problem yaratıyor. Öncelikle güvenilir bir online villa rezervasyonu için işlem yapacağınız web sitesinin TÜRSAB, ETBİS gibi oluşumlar aracılığıyla güvenilirliği kanıtlanmış; SSL sertifikası bulunan platformlardan villa kiralayarak SSL sertifikası olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Son zamanlarda bu nedenle çok fazla villa dolandırıcılığı vakaları nedeniyle mağdur olan kişiler görebilirsiniz.

Fotoğrafların Gerçeği Yansıtmasına Dikkat Edin

Villa Rezervasyonu Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Konaklamanız için villa seçerken satın alma işlemini yapacağınız platformda villaların fotoğraflarının detaylı bir şekilde her açıdan olması, villaya ait tüm özelliklerin detaylarına sayfada yer verilmesi son derece önemli. Hayal ettiğiniz villa tatili için fotoğrafları incelemeli, bilgilerin gerçeği yansıttığından emin olmalısınız.

Villa Özelliklerini İnceleyin

Hayal ettiğiniz villa tatili için öncelikle ihtiyacınız olan villayı düşünüp, karar verdikten sonra aradığınız özelliklerde villa bulabilmeniz biraz zaman alabilir. Villa kiralama platformlarında bulunan detaylı filtreler yardımı ile ihtiyacınız olan villa oda kapasitesi, mutfak detayı, çocuklar için oyun alanı, havuz imkanı, otopark alanı, manzara, dağ veya denize olan uzaklığı vb. gibi daha sayamayacağımız özellikleri detaylı olarak incelemenizi ve ihtiyacınıza göre villa kiralamanızı tavsiye ederiz.

Villa Konumunu Göz Önünde Bulundurun

Villa Rezervasyonu Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Villa konumu ister dağlık alanda olmak isteyin, ister deniz manzaralı bir Villa tatili yapmak isteyin, her zaman villa kiralarken dikkat edilecek hususlar arasında yer alıyor. Yazlık villa kiralarken nelere dikkat edilmeli sorusunun belki de en önemli cevaplarından birisi tatilinizi geçireceğiniz villanın konumu olacaktır. Denize mi yakın olmak istiyorsunuz, yoksa şehir merkezine mi? Daha sessiz bir konumda mı tatil yapmak istiyorsunuz yoksa kalabalık bir bölgede mi? Öncelikle tatildeki ihtiyacınızı belirlemeniz ve sonrasında bu ihtiyaç ve tercihler doğrultusunda tatil yapacağınız villanın konumunu belirlemeniz gerekmektedir.

Villa Kiralamanızı Garanti Altına Alın

Villa Rezervasyonu Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Villa kiralamalarında ev sahiplerinin kiracılarla sözleşme yapma hakkı bulunuyor; özellikle uzun dönem kiralamalarda. Villa kiralama şartları dikkatlice okuduktan sonra imza atılması gerekmektedir. Sözleşme bitiminde mağduriyet yaşamamak için her ayrıntının açıkça konuşulmuş ve sözleşmenin içinde yazılı olarak bulunması önemlidir. Villa kiralamak Türkiye’de özellikle son yıllarda oldukça popüler bir konaklama seçeneği olduğu için bu kurallara dikkat etmeniz oldukça önemli.

Doğru Villa Rezervasyonu Nasıl Yapılır?

Villa Rezervasyonu Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Doğru villa seçimi öncesi dikkat edilmesi gereken bazı maddeleri sıralamamız gerekirse:

Arkadaş Grubu Tatilleri

Çevrelerini kendi seslerinden rahatsız etmemek için daha izole, birbirlerine yakın olmayan villaların bulunduğu bir lokasyonda bulunan villalar tercih edebilir, ya da denize ve eğlence merkezine yakın olan villaları tercih edebilirsiniz.

Çocuklu Aile Tatilleri

ocuk için konfor önemsenir. Bu nedenle özellikle de yaz mevsiminde villa tatili tercih ediliyorsa çocuk havuzu bulunan bir villa daha fazla tercih sebebidir. Villanın konumunun ve eşyalarının çocuklu bir tatil için ne kadar uygun olduğu mutlaka değerlendirilmelidir. Özellikle çocuklu ailelerin villa türüne karar vermeden önce Çocuklu Aileler Villa Kiralarken Nelere Dikkat Etmeli? yazısını okumalarını tavsiye ederiz. Tatil planlamayı son ana bırakıyorsanız 10 Adımda Son Dakika Tatil Planlama Rehberi  sizin için faydalı olabilir. 

Balayı Çiftlerine Uygun Tatiller

Mahremiyete dikkat ettikleri sakin bir villa tercih edilebilir. Ya da balayında eğlenceli mekanlara yakın olmak isteyenler için şehir merkezine yakın villalar tercih edilebilir.

Genel olarak konum, hijyen, güvenlik, evcil hayvan kabul edip edilememesi gibi bir çok detay bulunur. Neredekal.com’un filtreleme özelliği sayesinde ihtiyaçlarınıza uygun villayı kolaylıkla bulabilirsiniz.

Sizin İçin En Uygun Villayı Neredekal.com’da Bulun

Villa Rezervasyonu Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Güvenilir villa rezervasyonu yapmak için Neredekal.com’un filtreleme özelliği ile size uygun olan, taleplerinizi karşılayan villayı bulmanız çok kolay. İster doğa manzaralı ister deniz manzaralı ya da hamaklı, çocuk havuzlu gibi bir çok filtrenin olduğunu göreceksiniz. Hayalinizdeki villayı bulmak bu şekilde en kolayı oluyor.

Keyifli ve güvenli bir tatil deneyimi yaşamak için Kiralık Villaları sayfasından güvenilir villa seçeneklerimize göz atabilir, dilediğiniz seçeneklere sahip villalarda tatil yapma keyfinin tadını çıkarabilirsiniz.