Uludağ Üniversitesi’ni Tanıma Rehberi

Uludağ Üniversitesi’ni Tanıma Rehberi

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 06 Eylül 2022
 • Son Güncellenme: 05 Şubat 2024
Uludağ Üniversitesi’ni Tanıma Rehberi

İÇİNDEKİLER:

{ad:0}

Uludağ Üniversitesi tarihi, 1970 yılında İstanbul Üniversitesine bağlı olarak kurulan Bursa Tıp Fakültesi’ne dayanıyor. Üniversite olabilmesi için bir fakülte daha açılması gereken zamanlarda 1974 yılında Bursa İktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesi açılıyor ve üniversite bugünkü halini alıyor. Uludağ Üniversitesi yıllar içerisinde bünyesine eklediği yeni fakültelerle köklü bir kuruluş olma yolunda hızlı adımlar attı. Şu an üniversite bünyesinde 15 Fakülte, 2 Yüksekokul, 15 Meslek Yüksekokulu, 1 Konservatuvar, 4 Enstitü, 27 Uygulama ve Araştırma Merkezi ile 1 Araştırma Merkezi yer alıyor. Üniversitede sunulan olanaklar sadece fakültelerle kalmıyor elbette. Akademik kadrosuyla ve özenli eğitimiyle de öğrenci tercihlerinde ön planda olmayı başarıyor.

Uludağ Üniversitesi, öğrencilerinin enerji ve ruhunu ekleyerek Bursa şehrini de farklı bir noktaya taşıyor. Eğitim açısından ülkemizde önemli bir yere sahip olan Uludağ Üniversitesi okumanın güzel ve farklı bir deneyim olduğunu yaşatırken, geleceğiniz için tercih edebileceğiniz kalitede bir eğitim ve öğretim veren kurum.

Uludağ Üniversitesi’ni tercih etmeyi düşünüyorsanız şimdiden tebrik ederiz ve umarız bu yazımız sizin için aydınlatıcı olur. Dilerseniz gelin, Uludağ Üniversitesi'ni genel olarak bir inceleyelim.

Uludağ Üniversitesi Nasıl Bir Yer?

Uludağ Üniversitesi’nde 7 farklı kampüs mevcut. Okuyacağınız bölümü belirlerken fakültenizin hangi kampüste olduğuna dikkat ederek araştırmanızda fayda var. Şimdi sizlere Uludağ Üniversitesi’nin ana kampüsü olan Görükle’den bahsedelim. Görükle en çok fakültenin bulunduğu kampüs bu nedenle de büyük bir kampüs olduğunu belirtelim. Aynı zamanda yemekhane ve kütüphane de bu kampüste yer alıyor. Vakit geçirebileceğiniz alanlar fazla olduğu gibi ihtiyaçlarınıza yönelik neredeyse bu kampüs alanında mevcut. Kafe, yurt ve market bunun örneklerinden.

Kampüse adım attığınızda, güzelliğiyle büyüleyen ağaçların arasında yürümenin tadına varabilirsiniz. Çimlerindeyse kitap okuyabilir veya arkadaşlarınızla sohbet edebilirsiniz. Öğrenci gruplarına ve etkinliklere katılarak öğrencilik yıllarınızın hakkını verebilir, ağır çalışmalarınızın getirdiği sonuçların keyfini bu kampüsün olanakları ile çıkarabilirsiniz. Sosyal bir insansanız Uludağ Üniversitesi’nde keyifli vakit geçirmeniz her daim mümkün.

Bir öğrenci için en önemli yerlerden biri olan kütüphane, sunduğu olanaklarla ve zengin arşiviyle hafta içi saat 10.00-16.00 aralığında hizmet veriyor. Sesli veya sessiz ders çalışma alanları ve kitap okuyabileceğiniz alanları sayesinde verimli vakit geçirebilirsiniz. İki kütüphane binası olduğunu da ekleyelim.

Yemekhanesi ise, haftada 5 gün öğle ve akşam olarak hizmet veriyor. Dilerseniz vejetaryen menü de seçebilirsiniz. Porsiyonlarının doyurucu olduğunu belirtelim. Uludağ Üniversitesi hakkında söylenebilecek bir diğer özellik kampüs içinde belli noktalarda çorba çeşmesinin yer alıyor olması. Görükle kampüsünde okurken dilediğiniz gibi öğrenciliğinizin tadına varabilirsiniz.

Uludağ Üniversitesi Nerede?

Uludağ Üniversitesi, Bursa’nın Nilüfer ilçesinde Görükle bölgesinde yer alıyor. Görükle ve Bursa merkez arası mesafe yaklaşık olarak 25 km. Görükle, öğrencilerin çoğunlukta olduğu bir kent olarak geçiyor. Yurt ve apart açısından da zengin bir yer olduğunu belirtelim. Kafeler, restoranlar, marketler ve kırtasiyeler yer aldığından her ihtiyacınızı kolaylıkla burada görebilirsiniz. Arkadaşlarınızla buluşup keyifli vakit geçirmek isterseniz de Görükle tam size göre.

B/24, E/12, E/13 otobüs hatlarını kullanarak veya 2 numaralı metro hattını kullanarak, iki farklı toplu taşımayla Görükle Kampüsü’ne ulaşabilirsiniz.

Uludağ Üniversitesi’ne Yakın Nerede Kalınır?

Kayıt zamanı, ev ya da yurt arama sürecinizde ihtiyacınız olabileceği için konaklayabileceğiniz seçenekleri sizin için derledik. Ailenizle, arkadaşlarınızla ya da tek başınıza Uludağ Üniversitesi’ne yakın oteller arasından tercihinizi yapabilirsiniz.

  • Rıdvan Otel Bursa: Nilüfer ilçesinin Görükle semtinde yer alan Rıdvan Otel, odalarında ihtiyacınız olabilecek her şeyi düşünmüş. Temiz ve konforlu konaklama fırsatı sunan Rıdvan Otel Bursa’da rahatlıkla konaklayabilirsiniz. Ücretsiz kahvaltı hizmeti olduğunu da belirtelim.
  • Görükle Oruç Hotel & Spa: Görükle Oruç Hotel & Spa Uludağ Üniversitesi kampüsüne yakınlığıyla tercih edebileceğiniz bir otel. Üniversite etrafında gezebilir ve Görükle’yi keşfedebilirsiniz. Ücretsiz kahvaltı hizmeti ve uygun fiyatıyla avantaj sağlıyor.
  • Bursa Koza Otel: Bursa Koza Otel, Uludağ Üniversitesi’ne 20 dakikalık mesafede yer alıyor. Sunduğu hizmetlerle konaklayabileceğiniz Bursa şehir otelleri arasında. Temiz ve konforlu bir otel olduğunu da belirtelim.
  • Kavala Hotel Bursa: Kavala Hotel Bursa, Uludağ Üniversitesi’ne 10 dakikalık mesafede yer alıyor. Bu sayede üniversite etrafında keşif yapabilirsiniz. Bir yandan işlerinizi hallederken bir yandan da keyifli bir konaklama için tercih edebileceğiniz yerlerden.
  • Levor Residence: Levor Residence, Uludağ Üniversitesi’ne yakınlığıyla tercih edebileceğiniz yerlerden. Konforlu odalarıyla huzurlu konaklama fırsatı sunuyor.

Daha fazla otel önerisi için Görükle Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Uludağ Üniversitesi’ne Yakın Nerede Yenir?

Uludağ Üniversitesi Görükle kampüsüne yakın, yemek yiyebileceğiniz yerler arasından bazılarını sizin için derledik.

  • Balkan Sofrası: Hızlı ve doyurucu bir alternatif aradığınızda tercih edebileceğiniz bir işletme. Ekmek arası lezzetlerini denemenizi tavsiye ederiz. Izgarada pişen etlerin kokusu hemen acıkmanıza sebep olabilir, bu konuda sizi uyaralım.
  • Bolcabol Döner: Canınız döner isterse, doyurucu porsiyonlarıyla tercih edebileceğiniz yerlerden Bolcabol. Üniversiteye yakınlığı sayesinde ders çıkışlarınızda uğrayabileceğiniz lezzetli bir seçenek.
  • Sokak Görükle: Sokak Görükle, modern tasarımı ve lezzetli yemekleriyle sizi cezbedecek özelliklere sahip. Burger, çıtır tavuk ve makarna gibi lezzetlerle öğrenci ruhuna hitap eden bir mekan. Ayrıca tatlı bir şeyler yemek isterseniz waffle severleri de buraya alalım.
  • Yakamoz Tantuni Görükle: Tantuni, vazgeçilmez öğrenci yemekleri arasında yer alıyor. Üniversite yakınında olmasıyla da tercih edilebilecek yerlerin başında geliyor.
  • Emily Kırıntı Cafe: Emily Kırıntı Cafe, serpme kahvaltısı severler için doyurucu ve lezzetli bir alternatif. Arkadaşlarınızla beraber serpme kahvaltı yapmak isterseniz uğramanızı tavsiye ederiz.

Uludağ Üniversitesi’nin Ünlü Mezunları Kimler?

  • Ebru Cündübeyoğlu: Sunucu ve oyuncu Ebru Cündübeyoğlu, Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, İktisat Bölümü mezunu.
  • İbrahim Büyükak: Oyuncu ve yazar İbrahim Büyükak, Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, İktisat Bölümü mezunu.
  • Neslihan Yiğit: Badminton Bölümü mezunu olan Neslihan Yiğit Badminton dalında olimpiyatlara katılan ilk Türk sporcu ünvanına sahip.
  • Tuğba Yurt: Şarkıcı Tuğba Yurt, Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda Klasik Batı Müziği eğitimi almış.
  • Tuğrul Tülek: Oyuncu Tuğrul Tülek, Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü mezunu.

Uludağ Üniversitesi’ne Gelmişken Buraları Da Gezin

Bursa, Türkiye’nin 4. büyük şehri. Yeşil şehir unvanına sahip olan Bursa yeşillikleri ve tarihi gelenekleri ile ziyaretçilerini büyüleyen bir yer. Bursa Uludağ Üniversitesi’ne gitmişken gezebileceğiniz yerlerden kısaca bahsedelim.

Bursa’ya gelmişken serpme kahvaltı yaparak güne başlayabilirsiniz. Görekli’de konaklıyorsanız kahvaltısıyla ünlü güzel mekanlar bulmak mümkün.

Kahvaltıdan sonra Bursa Atatürk Kent Ormanı’na giderek ağaçlar arasındaki yürüyüş yolunda yürüyebilir sessizliğin tadına varabilirsiniz. Huzurlu bir yürüyüş sonrası, büfeden çay alarak oturma alanlarında keyifli vakit geçirebilirsiniz. 6 adet seyir terası bulunan ormanda, eşi benzeri az rastlanan manzarayı izlemeden dönmemenizi öneririz. Burada ruhunuzu dinlendirdikten sonra Bursa’nın en eski yerleşim alanlarından biri olan Misi Köyü’nü görmek isteyebilirsiniz. 2000 yıllık geçmişe sahip köy, tarihi kalıntıları ve eski evleriyle görenleri büyülüyor. Misi Köyü’ne gitmişken asma yaprağı, pekmez ve şarap gibi ünlü ürünlerinden almanızı tavsiye ederiz.

Nilüfer’de görmek isteyebileceğiniz bir diğer tarihi eser ise şehir merkezinde bulunan Bursa Saat Kulesi. Sıradaki durağımız 730 yıllık Ağlayan Çınar. Görüntüsüyle ve hikayesiyle ziyaretçilerini adeta büyüleyen Ağlayan Çınar’ı mutlaka görmelisiniz.

Otelinize dönmeden önce, yoğun bir günün ardından keyifli bir akşam yemeği çok iyi olacaktır. Bursa’nın meşhur yemeği iskenderi, yerinde yemeden dönmeyin. Bursa'da Ne Yenir yazımızı da inceleyerek dilediğinizce bir yeme & içme rotası oluşturabilirsiniz. Gezinizden sonra yorulmuş olsanız da gittiğiniz yerler inanın buna değecek.

Uludağ Üniversitesi yakın gezilecek yerler arasından bazılarını sizler için derledik. Nilüfer’de gezilecek yerler hakkında daha kapsamlı bilgi almak için Nilüfer Gezilecek Yerler ve Tarihi Yerler sayfamızı inceleyebilirsiniz.