Ülkemizin Kendine Hayran Bırakan En Muhteşem 10 Şelalesi

Ülkemizin Kendine Hayran Bırakan En Muhteşem 10 Şelalesi

Paylaş
Bengi Alkaya  
Eklenme: 28 Şubat 2019
 • Son Güncellenme: 05 Şubat 2024
Ülkemizin Kendine Hayran Bırakan En Muhteşem 10 Şelalesi

Gürül gürül akan sularıyla bir doğa harikası olan şelaleler, uğruna kilometrece yol kat etmeyi göze alacağımız bir güzelliğe sahip. Bu büyüleyici güzelliğin dünyaca ünlü olanları ise her yıl sayısız turistin seyahat rotasında yer alıyor. Ne şanslıyız ki çok sayıda doğal güzelliğe sahip olan ülkemiz de şelalelerden fazlasıyla nasibini almış. İşte günün birinde mutlaka görmeniz gereken ülkemizin en muhteşem 10 şelalesi.

{ad:0}

Kapuzbaşı Şelalesi / Kayseri 

Kapuzbaşı Şelalesi

Fotoğraf: Sinan Doğan

Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde Aladağlar Milli Parkı sınırları içerisinde yer alan Kapuzbaşı Şelalesi, dünyanın en yüksek ikinci şelalesi olma özelliğine sahip. Ziyaretçilerinin çok büyük bir kısmını yaz aylarında ağırlayan Kapuzbaşı, Aladağlar trekking parkurunda serin bir dinlenme alanı sunuyor. Şelale dağın zirvesindeki kar -buzul sularıyla besleniyor ve civarda mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerin başında geliyor.

Gelintülü Şelalesi / Ayder Yaylası 

gelintülü şelalesi

Tartışmasız ülkemizin en yeşil yerlerinden biri olan Rize’de, Ayder Yaylası’nda yer alan Gelintülü Şelalesi, yayladan bakıldığında manzarasıyla büyülemeyi başarıyor. Sanki Kaçkarlar’ı ikiye bölmüşçesine yemyeşil bir alandan süzülen şelale tıpkı beyaz bir duvak gibi göründüğü için bu ismi almış. Özellikle ilkbahar ve yaz aylarında doyumsuz bir güzelliğe ev sahipliği yapıyor ve Ayder Yaylası’ndaki otellerin bir kısmından görülebiliyor.

Sütüven Şelalesi / Kaz Dağı

sütüven şelalesi

Sütüven Şelalesi yalnızca ülkemizin değil, dünyanın en önemli oksijen depolarından biri olan Kaz Dağı Milli Parkı sınırları içerisinde yer alıyor. Şelalenin köpürerek dökülen suları vadiye adeta bir serinlik veriyor. Alanının piknik ve mesire olması ise konuklara doyumsuz bir gün vadediyor. Sütüven’e gelirseniz biraz ilerisinde yer alan ve efsanesiyle ünlü Hasanboğuldu Göleti’ni de seyahat planınıza eklemeyi unutmayın.

{search:altinoluk-otelleri,Altınoluk Otelleri}

Sudüşen Şelalesi / Yalova

sudüşen şelalesi

Yalova’nın Termal ilçesinde yer alan Sudüşen Şelalesi, özellikle yürüyüş yapanların ve termal tatil için bölgede bulunanların yol üstü duraklarından biri. Aynı zamanda bir piknik alanı olması sebebiyle hafta sonları günübirlikçilerin de ilk tercih ettiği yerlerden biri olan şelale, şehir yaşamından uzaklaşma imkanı sunuyor. Ziyaretçiler dilerse yaz aylarında burada yer alan gölette bol bol yüzerek serinleyebiliyor.

{search:yalova-otelleri,Yalova Otelleri}

Erfelek Şelaleleri / Sinop

erfelek şelaleleri

Bu şelaleler Sinop’un Erfelek ilçesinde yer alıyor ve takım şelalesi olarak adlandırılıyor. Böyle denmesinin sebebi ise vadi içerisinde akan irili faklı tam 28 şelaleye sahip oluşu. Şelalelerin bulunduğu alan tabiat parkı ilan edilmiş. Parkın içerisinde yer alan yürüyüş parkurları ve dinlenme mekanları sayesinde ise ziyaretçiler keyfili bir gün geçirebiliyor.

{search:sinop-otelleri,Sinop Otelleri}

Muradiye Şelalesi / Van

muradiye şelalesi

Muradiye Şelalesi Van’ın Muradiye ilçesinde yer alıyor. İlkbahar ve yaz aylarında gürül gürül akan şelalenin, kışın ise tamamen donması onu yıl boyunca her daim ilgi çekici kılmayı başarıyor. Asma köprüsü, doğası ve piknik alanları şelaleyi cazip kılarken ilçenin kalesi ve Şeytan Köprüsü görülmeye değer diğer tarihi güzellikler arasında yer alıyor.

{search:van-otelleri,Van Otelleri}

Kurşunlu Şelalesi / Antalya

kurşunlu şelalesi

Antalya’nın şelaleler bakımından ne kadar zengin olduğunu hepimiz biliyoruz. Kurşunlu Şelalesi de Antalya’nın en yeşil şelalelerinden biri olarak ön plana çıkıyor. Zengin florasıyla dikkat çeken şelalenin çevresinde çok sayıda bitki ve ağaç türü bulunuyor. Hal böyle olunca 18 metre yükseklikten dökülen ve bir kanyon içerisinde yer alan Kurşunlu’nun kendisi kadar doğası da oldukça ilgi çekiyor.

{search:aksu-otelleri,Antalya Aksu Otelleri}

Manavgat Şelalesi / Antalya 

manavgat şelalesi

Yüksekliğinden çok yayıldığı geniş alanı ile dikkat çeken Manavgat Şelalesi, ismini sınırları içerisinde bulunduğu ilçeden alıyor. Şelale Antalya merkezinden yaklaşık 80 km uzaklıkta yer alıyor ve ziyaret için en uygun dönemi bahar aylarına rastlıyor. Yerli ve yabancı turistlerin bölgede en sık ziyaret ettiği yerlerden biri olması ise şelale çevresinde restoran ve hediyelik eşya dükkanı gibi pek çok turistik mekanı beraberinde getirmiş.

{search:manavgat-otelleri,Antalya Manavgat Otelleri}

Düden Şelalesi / Antalya

düden şelalesi

Antalya’nın simgelerinden biri olan Düden Şelalesi ise il merkezine 10 km uzaklıkta yer alıyor. Özel aracınızla hatta belediye otobüsleriyle kolaylıkla ulaşabileceğiniz şelale, sularının ardında gizlenen mağarası ve yemyeşil ağaçlarıyla harika bir doğal ortama sahip. Yeme-içme yerleri, hediyelik eşya dükkanları ve büfe Düden’in huzur veren doğasından sonra ziyaretçileri bekleyen diğer detaylar. Düden Şelalesi'yle ilgili daha fazla bilgi almak ve gezi tüyoları için Düden Şelalesi Gezi Rehberi içeriğimizi okuyabilirsiniz.

{search:muratpasa-otelleri,Antalya Muratpaşa Otelleri}

Tomara Şelalesi / Gümüşhane

tomara şelalesi

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde yer alan Tomara Şelalesi 25 metreyi bulan yüksekliği ve yemyeşil doğası ise görülesi bir güzelliğe sahip. Bünyesine cam seyir terasının yapılmasının ardından ziyaretçi sayısının artış gösterdiği şelalede konukları unutulmaz bir manzara karşılıyor. Ayrıca şelalenin bulunduğu ortam ve suyun debisi gibi koşullarının uygun olması onu rafting meraklılarının da gözdesi haline getiriyor.

{search:gumushane-otelleri,Gümüşhane Otelleri}

Yorumlar

dursun yapanoğlu 
18.11.2020
Kastamonu Pınarbaşı Ilıca şelalesi de çok güzel çevresindeki endemik bitki örtüsü amozon ormanlarını andırıyor yürüyüş yolu ve dinlenme alanlarıyla mutlaka görülmesi gereken bir yer
tokay ceritoğlu 
05.03.2019
Hepsi birbirinden güzel. En son Sinop Erfelek Şelaleleri’ne gitmiştim. Yolu biraz uzun ve dar; ama görülmeye değer.
volkan sungun 
05.03.2019
Sinop'taki Erfelek takım şelaleleri aynı zamanda 18 katlı ve kenarından tırmanma imkanı var. Çok etkileyici.
Erhan Bilir 
04.03.2019
3 tanesini görmüşüm. Çok güzeldi; ama görmediklerim beni daha çok heyecanlandırdı. İlk fırsatta görmek istiyorum birer birer. Çok teşekkür ederim bildirimleriniz için.
BEKİR SÖZEN 
04.03.2019
Bu Şelaleler elbette güzel; ancak Malatya ili, Darende ilçesindeki Günpınar Şelalesi de olağanüstü güzel bir şelaledir. Darende merkeze 8 km, ülkemizin doğusunu batıya bağlayan D.300 Devlet karayoluna asfalt bir yolla sadece 5 km mesafededir.