Türkiye'nin En Güzel Plajları Nerede?

Türkiye'nin En Güzel Plajları Nerede?

Paylaş
Mert Bekçi  
Eklenme: 06 Mayıs 2013
 • Son Güncellenme: 05 Şubat 2024
Türkiye'nin En Güzel Plajları Nerede?

Türkiye’nin yaz tatillerinde plajlar ayrı bir yer tutar. Özellikle Akdeniz ve Ege Bölgesi’nde öne çıkan Türkiye plajları, tatilciler için en büyük dinlenme, eğlenme ve keyif alanlarından biridir. Mavi bayraklı olanlarından zengin tesis olanakları sunanlarına kadar Türkiye’deki plajlarda yok yok. Siz de keyifli bir yaz tatili için plajlarda vakit bolca geçirmek istiyorsanız içeriğimizi inceleyebilirsiniz. Tatil keyfinize keyif katacağınız plajları keşfedebilir, rotanızı oluşturabilirsiniz! Bölgelere, ilçelere göre sınıflandırdığımız plajları öğrenmek için okumaya devam edin.

{ad:0}

Alanya Plajları

Türkiye’nin sayılı plajlarını bulabileceğiniz yerlerden biri Alanya’dır. Mavi bayraklılardan turkuaz rengi denizine, zengin tesis olanaklarından uzun sahil şeridine pek çok Alanya plajı, yerli - yabancı sayısız tatilcinin favori destinasyonları arasındadır. Antalya’nın meşhur plajlarını Alanya özelinde keşfetmek isterseniz aşağıdaki ilk 5 plaj sizin için harika seçenekler sunuyor!

Kleopatra Plajı

Kleopatra Plajı, Antalya’nın Alanya ilçesi sınırlarındadır. Tarihi yarımadanın batısında, Damlataş Mağarası’nın önündeki kıyıda yer alır. Kleopatra Plajı, mavi bayraklıdır. Kayalarla çevrili havuz görünümüne sahip olan bu doğal plajda, Mısır kraliçesi Kleopatra ile Roma İmparatoru Antonius’un yüzdüğüne inanılır ve ismi de buradan gelir. Plajın yarımadaya doğru uzanan ve iri taşlardan oluşan küçük koyu Kleopatra adıyla anılır. Plajda deniz gözlüğü ile yüzerseniz, balıkları ve denizin dibindeki doğal güzellikleri de görebilirsiniz. İnce kumlu olan plajın berrak denizi, 8 – 10 metreye kadar sığdır. Plaj halka açıktır ve giriş ücretsizdir. Şezlong, plaj şemsiye gibi hizmetler ise ücretlidir. Sahil büfelerinde fastfood tarzı her türlü yiyecek ve içecek ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Bunun yanı sıra tekneden paraşüt, jet ski, deniz bisikleti gibi aktivitelerden de yararlanabilirsiniz.

Damlataş Plajı

Damlataş Mağarası’nın önünde konumlanan Damlataş Plajı, aynı zamanda Alanya Kalesi’nin eteklerindedir. Alanya plajlarının karakteristik özelliklerini yansıtan plaj, ince ve temiz kumu ile kuş bakışı harika bir görüntü sunar. Tıpkı Kleopatra Plajı gibi Damlataş Plajı da mavi bayraklıdır. Merkeze yakınlığı ile de avantajlı bir konum sunan Damlataş Plajı’nın arkasında pek çok otel ve mekân da bulunmaktadır. Sığ bir denizi olması sayesinde yüzme bilmeyenlerin veya çocukların da güvenle yüzmeyi öğrenebileceği bir yerdir. Plaja giriş ücretsiz olup şezlong, şemsiye, havlu için ücretlendirme yapılmaktadır. Ayrıca gün boyu plajda olmayı düşünüyorsanız tuvalet, duş, yeme - içme olanaklarının da sunulduğunu hatırlatalım.

Keykubat Plajı

Keykubat Plajı, Alanya’nın sevilen halk plajları arasındadır. 2016 yılından bugüne her yıl mavi bayrak alan Keykubat Plajı, merkeze yakınlığı ile de büyük bir avantaj sağlıyor. 250 metre uzunluğa, 100 metre genişliğe sahip bu halk plajında ve deniz bolca kum görebilirsiniz. Alanya’nın tertemiz denizinde yüzmenize olanak tanıyan plajda engelli WC dâhil olmak üzere şezlong, şemsiye gibi pek çok imkân mevcut. Ayrıca bölgede yapılan pek çok etkinlik sayesinde gününüzü dolu dolu geçirebilirsiniz. 

Emirgan Ulaş Plajı

Emirgan Ulaş Plajı, Antalya-Alanya karayolunun 5. kilometresinde küçük bir koy şeklindedir. Burada meşhur Ulaş Parkı vardır ve parkın sahil kesimini plaj oluşturur. Çevre düzenlemeleri sayesinde bölgenin en güzel plajlarından olan Emirgan Ulaş Plajı, sizi altın sarısı rengindeki kumları ile karşılıyor. Ayrıca denizin de kumlu bir tabadan oluşması burada keyifli ve sorunsuz bir şekilde yüzebileceğiniz anlamına geliyor. Ulaş Parkı’ndaki masa, sandalye ve ızgaralardan yararlanabilirken kayalıklar üzerinde balık da tutabilirsiniz. Park bölgesinde hem denize girmek hem de piknik yapmak isterseniz şahsi aracınızla gitmenizi öneririz. 

{search:alanya-otelleri,Alanya Otelleri}

İncekum Plajı

İncekum Plajı ise Antalya-Alanya karayolunun 26. kilometresinde Avsallar Beldesi’ndedir. Deniz ve ormanın iç içe olması, İncekum’u diğer pek çok plajdan ayırıyor. Bölgenin temiz denizinde gönül rahatlığıyla yüzebilirsiniz. Ayrıca denizin sığ olması da buranın değerine değer katıyor. İnce kumu sayesinde de İncekum plajı hem piknik yapacakların hem de denize gireceklerin favori noktalarından biri.

Alanya Plajları hakında daha fazla bilgi için Alanya Plajları yazımızı inceleyebilirsiniz. 

Kemer Plajları

Gece hayatı, tarihi, doğası ile ünlü Antalya ilçelerinden biri olan Kemer, aynı zamanda keşfedilmesi gereken pek çok plajı ile de değer kazanıyor. 1980’lere koruduğu köy havası da Kemer’i ayrıcalıklı bir yere oturtuyor. Tüm yılın stresini atacağınız eşsiz bir tatil için Kemer bölgesine gidebilirsiniz. İlçede hangi plajlar var, merak ediyorsanız popüler bazı noktaları aşağıda sıraladık.

Çıralı Plajı

Antalya’da birinci derece sit alanı olarak sıkı koruma altına alınan Çıralı Plajı, dünyanın en güzel plajları arasında gösteriliyor. Üç kilometreyi geçen Çıralı sahili boyunca gözü rahatsız edecek yapılaşma yok. Var olan Antalya otelleri, pansiyon ve restoran gibi mekânlar da zakkumların ve narenciye ağaçlarının arasında pek fark edilmiyor. Yaklaşık 3,5 km bir kumsalı bulunan plaj, az ilerisindeki meşhur Olimpos Plajı’na yakın olması ile de avantaj sağlıyor. Plaja giriş ücretsiz olup şemsiye ve şezlong kiralama gibi hizmetler için ücret ödenmesi gerekiyor. Ayrıca plaj bölgesinden günübirlik tekne turlarına da katılabilirsiniz.

Türkiye'deki tüm mavi bayraklı plajları öğrenmek için Mavi Bayraklı Plaj Nedir? yazımızı okuyabilirsiniz.

Ayışığı Plajı

Antalya’da Kemer plajları her ne kadar kıyı boyunca sıralanan tatil köyleri ve Kemer otellerinin özel malıymış gibi görünse de dileyen herkes bu alanlardan şemsiye ve şezlongları kullanmak koşuluyla yararlanabiliyor. Yarımadanın sağ tarafında bulunan Ayışığı Plajı ise tamamen halka açık. İlçe merkezine 10 dakikalık bir yürüyüş mesafesinde olan plaj, Kemer’in en güzel koylarından da birini sunuyor. Tertemiz ve ılık suları, yumuşak ince kumları, asırlık ağaçları ile plaj Akdeniz’de olduğunuzu size hissettiriyor. Mavi Bayraklı plajda, yeme içme ihtiyaçlarınızı temin edeceğiniz, şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz birçok özel işletme de mevcut.

{search:kemer-otelleri,Kemer Otelleri}

Çamyuva Plajı

Kemer ilçe merkezine yakın bir plaj arıyorsanız Çamyuva Plajı da uygundur. Merkeze 8 km kadar uzak olan plaja hem araçla hem de dolmuşlarla gidebilirsiniz. Adını, civarındaki yemyeşil çam ormanlarından alan Çamyuva Plajı, yeşil ile maviyi eşsiz bir şekilde bir araya getiriyor. 3 km uzunluğunda olması da önemli ayrıntılardan biri. Burada otellere ait plajlar olduğu gibi ücretsiz alanlar da var. WC, soyunma kabini, duş gibi imkânlardan belirli ücretler karşılığında yararlanabilirsiniz. Dalgasız ve sığ denizi sayesinde çocuklu aileler de gönül rahatlığıyla bu plajı seçebilir.

Maden (Atbükü) Koyu

Maden (Atbükü) Koyu daha bakir yerleri keşfetmek isteyenler için çok idealdir. İlçe merkezine yaklaşık 30 km uzaklıktaki koy, günübirlik tekne turlarının da popüler duraklarından biridir. Karadan ulaşımın bir hayli zor olduğu bölgeye yine de 4x4 arazi tipi araçlarla gidilebilmektedir. Zorlu ulaşım şartları, Maden (Atbükü) Koyu ve çevresini az keşfedilmiş güzelliklerden biri yapıyor. Yemyeşil bir örtü ile kaplı etrafı, gelenlere müthiş bir huzur ve sakinlik hissi sunuyor. İnce çakıllı bir sahile sahip olan Maden (Atbükü) Koyu, sığ ve dalgasız denizi ile tipik Alanya plajlarını aratmıyor. Burada WC, duş, soyunma kabini, şemsiye, şezlong gibi olanaklar yok. Bu nedenle hazırlıklı gelmenizde yarar var.

Kemer'in en güzel yerlerini keşfetmek için Kemer Gezilecek Yerler listesini inceleyebilirsiniz.

Kaş Plajları

Antalya’nın en büyük yüzölçümüne sahip ilçelerinden biri olan Kaş, Türkiye’nin yaz turizmi açısından yükselen değeridir. Şehir merkezinin batısında ve merkeze 190 km uzaklıkta yer alan alan, coğrafi konumu gereği de bir doğal güzellikler harikası. Tarihi Likya Yolu ile Karia Yolu’nun kesişiminde olması da Kaş’ı diğer bölgelerden ayırıyor. Unutulmaz bir Kaş deneyimi için keşfedebileceğiniz birbirinden harika plajlar için okumaya devam edin!

Kaputaş Plajı

Antalya’da Kaş ile Kalkan arasında bulunan Kaputaş Plajı, hiç beklemediğiniz bir anda çıkıverir karşınıza. Akdeniz’in turkuazıyla laciverti en iyi burada gösterir kendini. Genellikle dalgalı olan denizi ise yüzmeden çok denizle oynaşmaya elverişli. Renkli çakıl taşları denize renk verirken, denizin serinliği dağlardan akan kaynak sularından geliyor. Plajda belediye tarafından faaliyete geçirilen günübirlik tesis, misafirlere şemsiye ve şezlong kiralama ile kafe hizmeti verir.

Patara Plajı

Patara Plajı Kaş’a 43 km uzaklıkta yer alıyor. 12 km'lik sahil uzunluğu ve 1500 metreye ulaşan genişliği ile dünyanın en büyük plajlarından biri olan Patara, incecik kumlardan oluşuyor. Ayrıca plaj bölgesi, caretta caretta kaplumbağalarının da yumurtlama alanıdır. O nedenle plaj sabah 8 - akşam 8 arası dışında kapalıdır. Plajda belediyeye ait bir tesis de var. Buranın önünde ücretli şezlong, şemsiye kiralayabilirsiniz. Doğal sit alanında bulunan plaj, bu sayede bakir atmosferini ve doğasını da koruyor. Genelde dalgalı bir denizin olduğu Patara Plajı’na 1 km uzaklıkta ise Patara Antik Kenti yer alıyor.

Akçagerme Plajı

Akçagerme Plajı, Kaş - Kalkan yolu üzerindedir. Kaş merkeze yaklaşık 4 km uzaklıktaki Akçagerme Plajı, civardaki en geniş koylardan birinde konumlanıyor. Buradaki koy ise çakıl taşlarından oluşuyor. Bu nedenle yanınıza deniz ayakkabısı almanızda da yarar var. Ek olarak denizin sığ olması da Akçagerme Plajı’nı çocuklu aileler için ideal kılıyor. 2010 yılından beri mavi bayrağa sahip olan plajda, belediye tarafından işletilen bir tesis vardır.

Kaş Belediye Plajı

Hem kum hem çim üzerinde güneşlenebileceğiniz Kaş Belediye Plajı, Çukurbağ Yarımadası’nda yer alıyor. Oldukça geniş bir plaj olan Kaş Belediye Plajı’nda şezlong - şemsiye için belirli bir ücret ödüyorsunuz. Ayrıca bölgede kafe, restoran ve çocuk parkı da yer alıyor. Tesisin içinde kadınlar plajı da var.

{search:kas-otelleri,Kaş Otelleri}

Hidayet Koyu

Hidayet Koyu da belediye plajı gibi Çukurbağ Yarımadası’nda yer alıyor. Kaş merkeze yaklaşık 2,5 km uzaklıktaki Hidayet Koyu, eskiden Kaş’ın en çok tercih edilen bakir koylarından biriydi. 2015 yılında koyda açılan ve hem beach hem konaklama hizmeti veren Blanca Beach Hotel burası daha da gelişmiş durumda. İşletmenin ücretli otoparkı da var. Çakıl taşlı, ufak bir kumsal oluşan koyda ahşap platformlar üzerine konulmuş şezlonglar var.

Kaş plajları hakkında daha fazla bilgi için Kaş Plajları içeriğini inceleyebilirsiniz.

Fethiye Plajları

Muğla’nın en nadide ilçelerinden biri olan Fethiye, Türkiye’nin turizm açısından en gelişmiş yerlerinden biridir. Yürüyüş, ATV turu, yamaç paraşütü, atlı gezinti, su sporları, kürekçilik gibi pek çok aktiviteye ev sahipliği yapan Fethiye’de dünya ölçeğinde plajlar da yer alıyor. Bir Fethiye tatili planlıyorsanız ilçenin birbirinden eşsiz plajlarını keşfetmeye hemen başlayın!

Ölüdeniz Plajı

Sadece denizi ve kumsalı ile değil, muhteşem görselliğiyle de son derece etkileyici olan Ölüdeniz, pek çoklarına göre bir numara. Böyle düşünenler haksız sayılmaz. Çünkü 2006 yılında Ölüdeniz dünyanın en güzel plajı seçildi. Lagünün iç tarafından durgunluğu ile dışarıda kalan bölümün dalgalı oluşu deniz konusunda farklı zevklere hitap ediyor. Kumburnu’ndan çam ağaçlarıyla gölgelenen karşı kıyıya yüzmek son derece keyifli. Fethiye otellerinde konaklayarak Ölüdeniz kumsalına bir gezi düzenleyebilir, keyfini çıkarabilirsiniz. Ayrıca bölge, yamaç paraşütü ile de ünlüdür. Yılın hemen her ayında yamaç paraşütünün yapılabildiği Ölüdeniz’i tepeden görmek için bu aktiviteyi de pek çok tatilci tercih ediyor.

Çalış Plajı

Çalış Plajı, Fethiye’nin en uzun plajlarından biridir. Yaklaşık 4 km’lik sahil uzunluğuna sahip olan Çalış Plajı, caretta caretta kaplumbağalarının da uğrak yerleri arasındadır. Fethiye ilçesinin tek ve ücretsiz olan halk plajı yerde deniz dibi tamamen ince kum. Kafeteryasında da uygun fiyatlı yiyecekler - içecekler sunuluyor. Plajın tamamen ücretsiz olması da Çalış Plajı’nı popüler kılıyor.

Belcekız Plajı

Belcekız Plajı turkuaz rengindeki denizi ve uzun kumsalı ile gelen herkesi stresten arındırıyor. Bölge genelde yamaç paraşütü yapanların da iniş pistinin bulunduğu bir yerdir. Masmavi berrak sularda yüzmenin tadına varırken altın sarısı kumlarda şezlonglarda güneşlenebilirsiniz. Ayrıca sahil kesiminin arka tarafında otel, restoran, kafeterya, bar gibi işletme ve tesisler de vardır.

{search:fethiye-otelleri,Fethiye Otelleri}

Kabak Koyu

Kabak Koyu, Babadağ eteklerinde bulunan eşsiz bir koydur. Şelale ve göletler barındıran derin bir vadi içerisinde yer alan Kabak Koyu, 200 metre uzunluğunda bir plaja sahip. Fethiye’nin Faralya Köyü sınırları içerisinde yer alan koy, Fethiye merkeze yaklaşık 36 km uzaklıktadır. Yaklaşık 800 metreye ulaşan yamaçları, plajı ile bu eşsiz koy içerisinde, Aladere’nin oluşturduğu şelale ve göletler görenleri kendilerine hayran bırakıyor. Etrafta ise doğal yaşamı korumak adına büyük otellerden yerine, bungalov tarzı ağaç evler öne çıkıyor. Ayrıca bölgede bazı kamp yerleri de var. Koyun denizi ise genellikle dalgalıdır. Yaklaşık ilk 5 metrenin ardından deniz derinleşiyor. Dipte akıntı olduğu için de yüzmeyi çok iyi bilmeyenlere tavsiye edilmiyor. Dalış ve su sporları yapabileceğiniz Kabak Koyu, sit alanı olduğundan burada herhangi bir tesis yok. Bu sebeple plaja giriş ücretsiz. Ayrıca duş alanlarında duş ücreti de yok. Tesis olmadığı için şezlong ve şemsiye gibi olanaklar da bulunmuyor. Bu nedenle koya hazırlıklı gelmenizde yarar var.

Kumburnu Plajı

Kumburnu Plajı, sessiz ve sakin bir atmosfere sahiptir. Uzun ve geniş bir plaj alanına sahip olan Kumburnu Plajı, eşsiz manzarası, yükselen dik kayaları sayesinde doğa ile iç içe bir plaj alanıdır. Mavi bayrağı da bulunan plaja giriş ücretsiz. Ayrıca alanda duş, cankurtaran, şezlong, soyunma kabini, restoran, kafeterya gibi hizmet ve olanaklar mevcut. Kumburnu Plajı Fethiye merkezin yaklaşık 33 km güneyinde kalıyor. Ayrıca Ölüdeniz’e çok yakın olması da Kumburnu Plajı’nı popüler kılıyor.

Bozcaada Plajları

Ayazma Plajı

Adada bir tatil deneyimi yaşamak isterseniz Bozcaada’yı, burada da Ayazma Plajı’nı tercih edebilirsiniz. Beyaz renkli, ince kumlu kumsalı ve turkuaz rengi berrak denizi ile Ayazma Plajı, adaya gidenlerin uğramadan dönmediği bir yer. Deniz genellikle serin ve soğuktur. Bunun yanı sıra sığ kabul edilir. Bu sayede çocuklu aileler için de ideal bir plajdır. Şezlong, şemsiye kiralama gibi hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Ayazma Plajı’nin çevresinde ise restoran ve kafeler var. Burada da yorgunluğunuzu atıp deniz manzarası karşısında güzel bir yemek yiyebilirsiniz.

Sulubahçe Plajı

Sulubahçe Plajı, Ayazma Plajı’na oldukça yakındır ve önemli bir alternatiftir. Bununla beraber Ayazma’ya kıyasla daha sakindir. Tatil kalabalığından uzakta olmak istiyorsanız Sulubahçe Plajı’na şans verebilirsiniz. Burada bir tesis veya işletme olmayıp kendi imkânlarınızla Sulubahçe Plajı’nda vakit geçirebilirsiniz. Denizinin ise her zaman soğuk olduğunu unutmayın.

Habbele Plajı

Habbele Plajı, kum ve taşlarla karışık bir denize sahiptir. Plajın bir ucunda beach işletmeleri, diğer ucunda ise şemsiye, katlanır sandalye vs. vardır. Plajın öncü bir niteliğe sahip olmasının sebebi ise tekerlekli sandalye ile erişime uygun, engelsiz bir plaj olmasıdır. Girişi ücretli olan Habbele Plajı, Ayazma’nın gürültüsü ve kalabalığından uzaklaşmak isteyenler için biçilmiş kaftan.

Akvaryum Koyu

Akvaryum Koyu, Ayazma ve çevresinden uzaklaşmak isterseniz ideal. Adanın en güneyinde yer alan Akvaryum Koyu, adada suyu en güzel yerlerdendir. Burada herhangi bir işletme ya da şezlong ve şemsiye hizmeti bulunmuyor. Buna rağmen çok talep görüyor çünkü Ayazma Plajı artık sezonda Bozcaada’ya yetmiyor.

{search:bozcaada-otelleri,Bozcaada Otelleri}

Ayana Koyu

Adanın tatil kalabalığından sıyrılmak içinse Ayana Koyu doğru seçim. Bir yandan güneşlenip denize girerken diğer yandan sakinliğin tadını çıkarmak isterseniz Ayana Koyu’na gidebilirsiniz. Vadi yamaçlarının arasında bir saklı cennet olan Ayana Koyu’nda herhangi bir tesis yok. Bu nedenle son derece rüzgârlı bölgeye ağır ve güvenilir bir şemsiye getirmeniz gerekiyor.

Daha fazla Bozcaada keşfi için Bozcaada'nın Plajları

yazımızı okuyabilirsiniz.

Çeşme Plajları

Hem İzmir’in hem de Türkiye’nin dünya çapındaki en popüler turistik yerlerinden biri Çeşme’dir. Meşhur eğlence hayatı, ünlülerin de akın etmesi, yerli - yabancı sayısız turiste kapılarını açması Çeşme’yi bir turizm başkenti kılıyor. İlçede hem kalabalık hem de sakin birbirinden harika plajlar var. Keşfetmeye devam edin!

Ilıca Plajı

Ilıca Plajı’nda denizin içinde sıcak su kaynakları (ılıcalar) bulunuyor. Adı da buradan geliyor. Uzun, geniş, beyaz kumlu plajı ve denizin içinde kaynayan sıcak termal sularıyla adeta bir kaplıca havuzuna benziyor. Ilıca, bu özellikleri sayesinde kumu ve ılık suyu sevenler için ideal. Ayrıca, Ilıca plajının sığ suları çocuklu aileler için de oldukça uygun.

Ayayorgi Koyu

Ayayorgi Koyu, Çeşme merkeze oldukça yakındır. Burada halk plajı yer almıyor. Girişi de plaj hizmeti de ücretli olan beach club’lardan hizmet alabilirsiniz.

Altınkum Halk Plajı

Altınkum Halk Plajı, denizin dibini görebileceğiniz kadar berrak sular sunuyor. Öyle ki deniz gözlüğü takmadan dahi suyun dibini görebilirsiniz. Soğuk suyu ile bunaltıcı yaz sıcaklarında serinlemenizi sağlayacak Altınkum Halk Plajı, aynı zamanda genelde dalgasız bir deniz sunuyor. Halka açık alanı olan plaj ücretsizdir. Bununla beraber çeşitli beach club’lar ve küçük işletmeler de bölgede hizmet veriyor. Buralar ise ücretli hizmetler sunuluyor.

{search:cesme-otelleri,Çeşme Otelleri}

Kocakarı Plajı

Kocakarı Plajı Çeşme’nin en güzel ve meşhur plajlarından biridir. Çeşme Yarımadası'nın kuzeydoğusunda, Dalyan'a 1,5 kilometre uzaklıkta olup sakin bir deneyim sunuyor. Küçük bir işletmenin yer aldığı bu halk plajı, daha çok yerel halkın tercih ettiği ve piknik yaptığı bir alan. Çeşme merkeze 7 km uzaklıkta yer alan Kocakarı Plajı’nın kumsalı ince kumludur. Denize girilen ilk yerlerde taşlar olsa da zeminin büyük bir bölümü kumdur.

Tekke Plajı

Tekke Plajı, Çeşme merkeze en yakın plajlar arasındadır. Üstelik mavi bayraklı olması da cabası. Burada ufak koyun içerisinde keyifli bir şekilde yüzebilirsiniz. Tekke Plajı içerisinde yalnızca şezlong kiralayabileceğiniz bir belediye tesisi var. Ayrıca kabin, duş ve tuvalet de yer alıyor. Plaj ise kumluk olup denizi sığ ve dalgasız. Bu sayede özellikle aileler için de çok ideal. Eğer siz de merkezden çok uzaklaşmadan denizin keyfini çıkarmak istiyorsanız Tekke Plajı’na gidebilirsiniz.

Şifne Sahili

Şifne Sahili, tıpkı Ilıca gibi mineral zengini termal suların çıktığı bir yerdedir. Bununla beraber denizi taşlık ve hafif yosunludur. Ayrıca kıyı şeridi de çok girintili çıkıntılı olan sahilin denizi de soğuktur. Burada boylu boyunca uzanan altın sarısı kumsallar da yok. Bu nedenle Şifne Sahili, termal suları ile ünlüdür ve daha çok yazlık sitelerin olduğu noktalardan denize giriliyor.

Pırlanta Plajı

Pırlanta Plajı, Çeşme’nin en sevilen köylerinden Çiftlikköy’de yer alıyor. Bölgenin en sevilen plajlarından biri olan Pırlanta Plajı’nda incecik kumlar dikkat çekiyor. Plaj da adını buradan alıyor. Plaj aynı zamanda rüzgâr sörfçüleri için de çok ideal bir yer. Yani Pırlanta Plajı’nda dalgalı bir deniz sizi karşılıyor. Burada ister havlu atabilir ister şezlong - şemsiye kiralayabilirsiniz. Ayrıca daha kapsamlı olanaklar için bölgedeki beach işletmelerinden de yararlanabilirsiniz.

Alaçatı Halk Plajı

Son olarak Çeşme plajları içerisinde tabii ki Alaçatı Halk Plajı da öne çıkıyor. Çeşme denildiğinde akla ilk gelen mahallelerden biri olan Alaçatı, bölgenin en turistik noktalarından biri. Alaçatı Halk Plajı da buradaki tek halk plajı. Çevrede yeme, içme, plaj ve alışveriş amacıyla herhangi bir işletme yok. Son derece berrak bir denizi ise aynı zamanda soğuk. Kumsalı taşlı olan plajda şezlong şemsiye, WC, kabin vs. hizmeti de bulunmuyor. Bu nedenle Alaçatı Halk Plajı’na gidecekseniz kendi önlemlerinizi kendiniz almalısınız.

Gökçeada Plajları

Bir ada tatili yapacaksanız rotanızı Gökçeada’ya da çevirebilirsiniz. Mavi bayraklı plajları ile ünlü olan Gökçeada aynı zamanda Türkiye’nin en büyük adasıdır. Bu nedenle adada keşfedebileceğiniz birbirinden harika pek çok plaj da var. Hemen keşfetmeye başlayın!

İncekum Plajı

İncekum Plajı Gökçeada merkeze yaklaşık 12 km uzaklıktadır. Güney tarafında kalan plaja özel aracınızla da gidebilirsiniz. Gidiş yolu biraz zahmetlidir ve plajda hizmet veren bir tesis de yok. Bu dezavantajlar ise İncekum Plajı’nın daha sessiz ve sakin olması gibi bir başka avantajı doğuruyor. Özellikle adadaki tatil kalabalığından sıyrılmak isterseniz gidebileceğiniz İncekum Plajı, adı gibi ince kum taneciklerinden oluşuyor. Ücretsiz giriş yapabileceğiniz plajda, adanın tertemiz denizinde yüzmenin tadını çıkarabilirsiniz.

Aydıncık Plajı

Aydıncık Plajı ise adanın en ünlü plajıdır. 1200 metre uzunluğundaki altın renkli ve ince kumlu sahili ile dikkat çeken Aydıncık Plajı, yaz aylarında adada en çok tercih edilen plajdır. Bu nedenle burada çok sayıda konaklama tesisi de bulunuyor. Aynı zamanda adada sörf yapmak isteyenlerin de uğrak yeri burasıdır. Rüzgârlı ama dalgasız bir denize sahip olan Aydıncık Plajı’na sabah gidiş, akşam dönüş olacak şekilde seferler de düzenleniyor.

{search:gokceada-otelleri,Gökçeada Otelleri}

Kefalos Plajı

Kefalos Plajı da Tuz Gölü yakınlarında yer alan Gökçeada plajıdır. İlçe merkezine yaklaşık 10 km uzaklıktaki Kefalos Plajı’nda çeşitli konaklama tesisleri, yiyecek - içecek hizmetleri bulunuyor. Hafif esintilerin olduğu plajda kitesurf ve windsurf eğitimleri de alabiliyorsunuz. İdeal seviyedeki derinliği ile de Kefalos, ailelerin de tercih ettiği Gökçeada plajları arasındadır.

Marmaros Plajı

Gökçeada’nın kuzey kıyılarında denize girmek isterseniz Marmaros Plajı sizin için biçilmiş kaftan. Adanın kuzeyinde denize girilebilecek nadir koylardan olan Marmaros’a giden yol orman yangınlarına karşı önlem amacıyla trafiğe kapatılmış durumdaydı. Bu nedenle güncel yol bilgilerini takip edin. 7 km uzunluğundaki bu yolda sizi çam ormanları karşılıyor ve ardından eşsiz koy! Taşlık olan bu doğal plajın denizi ise tertemiz. Etrafta yerleşim olmaması da Marmaros Plajı ve koyu saklı güzelliklerden biri haline getiriyor.

Kite Beach

Kite Beach ise adanın güneydoğusundadır ve ilçe merkezine yaklaşık 10 km uzaklıktadır. Ulaşımın özel araçla sağlandığı Kite Beach, özellikle kite sörf yapanlar için çok ideal. Ayrıca kamp tutkunları da burayı tercih edebiliyor. Burada beach içerisinde hizmet veren tesis bulunmadığı için girişler ücretsizdir.

Gökçeada Plajlarını yakından tanımak için Gökçeada Plajları yazımızı inceleyebilirsiniz.

Bodrum Plajları

Ve son olarak tabii ki Bodrum Bodrum… Türkiye’nin uzun yıllardır en turistik bölgelerinden biri olan Bodrum, doludizgin eğlence hayatıyla, ünlüler diyarı olmasıyla, birbirinden harika plajlarıyla uluslararası ölçekte bir tatil yeri. Hâliyle Bodrum’u Bodrum yapan en önemli özelliklerden biri ilçenin plajları. Eğer rotanızı Muğla’ya çevirdiyseniz kentin en popüler ilçesi Bodrum’da sizi bekleyen eşsiz koylar ve plajlar var!

Yalıkavak Halk Plajı

Zaten bilenler biliyor. Ama Bodrum’un en meşhur plajlarından biri Yalıkavak Halk Plajı’dır. Daha çok yemek ve eğlenceleri ile ünlü plaj, Bodrum’un kuzey tarafındadır. Sık rüzgâr aldığı için bölgede yelken ve rüzgâr sörfü de yapılıyor. Burada bu sporlara ait bir genel merkez ve bir de yat limanı vardır. 200 metre uzunluğundaki Yalıkavak Halk Plajının çevresinde pek çok otel ve işletme de var. İster işletmelere ait yerlerden ücretle giriş yapabilir ister halk plajı kısmından yararlanabilirsiniz. Denizi çok temiz ve berrak olan Yalıkavak Halk Plajı’nda, su da en sıcak günlerde dahi oldukça serin. Su seviyesi yavaş yavaş yükseldiği için çocuklu aileler de bu plajı tercih edebilir.

Akyarlar

Akyarlar, Bodrum’un en popüler mahallelerinden biri. Bodrum merkeze yaklaşık 23 km uzaklıktaki Akyarlar’da ise birçok plaj var. İlçenin en güzel denizlerinden birini bulabileceğiniz Akyarlar’da dümdüz ve çok soğuk olmayan bir su ile karşılaşacaksınız. Burada Meteor Beach, bölgenin en sevilen plajlarındandır. Ayrıca diğer alternatiflere de yönelebilirsiniz. Bu arada baştan söyleyelim: Turistlerin keşfetmesi ile beraber Akyarlar’daki plajlar artık saklı cennet olmaktan uzakta.

Torba Koyu

Torba, çevresindeki ormanlık alanları ile de eşsiz bir koy. Tüm dağı kaplayan yemyeşil ormanların çevrelediği Torba Koyu’nda deniz ılık ve müthiş derecede berrak. Bölge sakinleri arasında yazarların, oyuncuların, sanatçıların sıklıkla yer aldığı Torba Koyu, mütevazı havasını ise koruyor. Burada belediyeye ait bir kafeterya var. Tuvalet, duş, soyunma kabini gibi yerler ise oldukça steril. Ayrıca Bodrum’daki genel fiyat skalasına kıyasla Torba Koyu çevresi uygun bir yer.

Taşburnu Halk Plajı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yeri olan Taşburnu Halk Plajı, 2019’da açılmış güzel bir işletmeye sahip. Fiyatları da çok uygun. Yüksek hizmet kalitesi, son derece temiz ve güzel denizi ile de Taşburnu Halk Plajı’nda aldığınız hizmetten memnun kalıyorsunuz. Burada bir sahil şeridi ve kum plaj bulunmuyor. Daha çok set set düzenlenmiş bir alanda keyif yapıyorsunuz. Bodrum merkezinin 4 km kadar güneydoğusunda yer alan Taşburnu Halk Plajı, ailelerin de tercihleri arasındadır.

Peksimet Plajı

Peksimet Plajı, Bodrum merkeze 22 km uzaklıkta harika bir yer. Uzaklığı gereği diğer Bodrum plajlarına kıyasla biraz daha sakin. Turkuaz rengindeki denizi, ince ve altın sarısı kumları, doğal güzelliği ile Peksimet Plajı Bodrum’a gelmişken görmeniz gereken noktalar arasındadır. Denizi genelde sakin olsa da yer yer yosunlarla karşılaşabilirsiniz. Sahil kesiminde birkaç lokanta var ancak herhangi bir tesis yok. Bununla beraber belediyenin sunduğu ücretsiz şezlong hizmetinden yararlanabilirsiniz. Ancak giyinme kabini ve tuvaletin olmadığını da bildirelim.

Bodrum'un en popüler plajları hakkında daha fazla bilgi için Bodrum'un Popüler Plajları yazımızı okuyabilirsiniz.

{search:bodrum-otelleri,Bodrum Otelleri}