Tam Zamanlı Çalışırken Nasıl Daha Sık Seyahat Edebilirsiniz?

Tam Zamanlı Çalışırken Nasıl Daha Sık Seyahat Edebilirsiniz?

Paylaş
Arzu Aksaya  
Eklenme: 23 Ekim 2020
 • Son Güncellenme: 03 Ekim 2023
Tam Zamanlı Çalışırken Nasıl Daha Sık Seyahat Edebilirsiniz?

"Ne için çalışıyorsunuz?" diye sorulduğunda birçok insanın verdiği cevap hemen hemen aynı, "daha iyi bir yaşam için!" Bu tanımın kapsadığı şeyler ise o kadar çok ki say say bitmiyor ve beklentiler de insandan insana değişkenlik gösteriyor. Ama hayati ihtiyaçları bir kenara bırakırsak, kimi insan daha çok eğlenmeyi, kimisi daha çok dinlenmeyi ve bu yazıyı okuyan siz gibi birçok kişi de daha çok gezebilmeyi istiyor. Peki ama tam zamanlı çalışırken nasıl seyahat edebilirsiniz?

{ad:0}

"Tam zamanlı çalışırken seyahate nasıl vakit bulacağım" diyorsanız, yaşamın hızlıca akıp gittiğini ve doğru bir planlamayla içine başta seyahat etmek gibi birçok şeyi sığdırabileceğinizi söylemek isteriz. Unutmayın ki birçok dünya gezgini tıpkı sizin gibi mesai saatleri olan işlerde çalışıp, aynı dünya takviminden tatil günlerini işaretliyorlar. 

Yıllık İzin Planlaması Yapın

nasıl daha sık seyahat edilir?

Yıllık izin günleriniz fazlaysa ne mutlu size! Böylelikle izin günlerinizi farklı zamanlara bölerek yıl içinde sık seyahat imkanı kazanabiliyorsunuz. Ama birkaç haftayla sınırlı olması da seyahat etmek için elinizi kolunuzu bağlayacak bir sebep değil. Resmi tatil günleri açısından şanslı bir ülkeyiz. Dini bayramlarımız, milli bayramlarımız derken birinden biri hafta içindeki günlere denk düşen fırsatları değerlendirebilirsiniz mesela. Hak ettiğiniz izinleri bu günlerin öncesinde veya sonrasında kullanıp birleştirebilir, hatta üzerine hafta sonlarını da ekleyip uzun ve uzak rotalara gidebilirsiniz. Üstelik siz gitmek istedikten sonra hafta sonu için sırt çantanızla gidebileceğiniz birçok yakın rota da var.

Yalnız bir konuda hatırlatma yapalım ki bu planlamayı yaparken ne kadar hızlı davranırsanız uçak bileti alırken ya da konaklayacağınız yerleri rezerve ederken o kadar avantajlı oluyorsunuz. Bizce yıl başlar başlamaz alın elinize takvimi ve başlayın işaretlemeye! Yurt dışına gitmeyi düşünüyorsanız pasaport ve vize işlemlerini de erkenden halletmeyi unutmayın.

{search:istanbul-otelleri,İstanbul Otelleri}

Seyahat Rotasını Belirleyin 

doğru seyahat planı nasıl yapılır?

Kabul etmeliyiz ki uzak rotalar için geniş zamanlar gerekli. Zamanı esnek tutunca da ille plan yapmak gerekmeyebiliyor. İzniniz uzun olunca spontane gelişen bir tatile ve ülke bazlı gezilere şans verebiliyorsunuz.

Ama zaman azsa ve uzak ülkeler için bir planlama yapamıyorsanız yakınlarda nereler var araştırmasına girmek en mantıklısı. Yapacağınız uçak yolculuğunun süresi, rotanızda bulunan noktalar ve konaklayacağınız yerler arasındaki mesafeler zaman planlaması için netlik kazandırmanız gereken unsurlar. Bu zaman hesaplamasıyla mevcut rotanızda birkaç yere daha yer açabilir ya da kalış sürenizi uzatabilirsiniz. Bu yüzden seyahatiniz öncesi gideceğiniz yer hakkında detaylı bir araştırma yapmak önemli.

{search:izmir-otelleri,İzmir Otelleri}

Bütçeyi Planlayın 

tatil bütçesi nasıl yapılır?

Öyle ya, bütçe de çok önemli! Seyahat giderlerinin bütçenizde yara bere açacağından yana endişeniz varsa ve bu istediğiniz sıklıkta gezmenize engelse birtakım önlemler alabilirsiniz. İhtiyacınız olmayanı almayarak ilk adımı atabilirsiniz. Bir ayakkabı, bir çanta ya da bunlar gibi "olmasa da olur" diyebileceğiniz her şey bütçenizde seyahat için yaratabileceğiniz bir ödenek demek! Unutmayın seyahatler "iyi ki yaşadım" diyebileceğiniz anılara dönüşürken, olmasa da olur harcamalarınız küçük haz anlarından ibaret! 

{search:antalya-otelleri,Antalya Otelleri}

Kampanyalara Göz Atın

tatil fırsatları

Uçak biletlerini seyahati planladığınız tarihten birkaç ay önce almanız hem fiyat açısından hem de yer bulabilmeniz açısından tedbir niteliğinde. Fakat uçuş şirketleri bazen öyle kampanyalar düzenliyorlar ki hiç planda olmayan bir yere bir daha bu kadar ucuza uçamam diye gidesiniz geliyor. Eğer gideceğiniz rota hakkında karar vermekte güçlük çekiyorsanız bu kampanyalar sizin için yönlendirici ve teşvik edici olabilir. Bilet rezerve ederken sabah saatlerini tercih etmeniz de gideceğiniz yere erken ulaşıp günü iyi değerlendirmenizi sağlıyor.

{search:mugla-otelleri,Muğla Otelleri}

Seyahatlerinizi İşinize Dönüştürün

nasıl daha çok gezilir?

Seyahat sizin için vazgeçilmez bir tutkuysa seyahatlerinizi işinize göre planlamak yerine işe dönüştürmek de bir alternatif. İş sayesinde dünya turu yapan birçok insan ve birçok kişiye para kazandıran bir dolu "gezme gerektiren meslek" var. Neden olmasın!

{search:ankara-otelleri,Ankara Otelleri}

Seyahatleriniz sırasında yanınızdaki akıllı telefonları, tabletleri ya da dizüstü bilgisayarları verimli kullanmanızda yarar var. Bu konuda geçtiğimşiz dönemlerde hazırladığımız Her Gezginin Kullanması Gereken Son Trend Seyahat Uygulamaları başlıklı blog yazımıza bakabilirsiniz. Ayrıca, kapsamı daha da genişletmek isteyenler, Sürekli Olarak Seyahat Etmek İsteyenlerin Yapması Gereken 8 Meslek başlıklı yazımıza da göz gezdirebilirler. 

Yorumlar

nazan dırama 
22.12.2020
'seyahatlerinizi işiniz haline getirin" söylemini çok sevdim :) hayali bile güzel.
Füsun Çetin 
21.11.2020
Güzelyaziyde bize güzel bilgiler verdin her zaman böyle güzel yazılar bekleriz
Hidayet Kılıc 
18.11.2020
Korona günlerinde,rahatlatan,çözüm üreten güzel sunumunuzu ailecek takip ediyoruz.Teşekkürler
Gülsen Gültekin 
16.11.2020
Tatil, denize açılan bahçemin kapısı gibi... Hemen denize dalmak, Huzura mutluluğa kavuşmak, rüzgarla fısıldaşmak... Detaylı hazırlanmış bir yazı. Tebrikler...?