Türkiye'nin En Romantik Yerleri: Sevgili ile Gezilebilecek 10 Yer

Türkiye'nin En Romantik Yerleri: Sevgili ile Gezilebilecek 10 Yer

Paylaş
Sinan Sofuoğlu  
Eklenme: 27 Temmuz 2023
 • Son Güncellenme: 05 Şubat 2024
Türkiye'nin En Romantik Yerleri: Sevgili ile Gezilebilecek 10 Yer

 Ülkemiz, içinde yaşarken gündelik hayatın yoğunluğu yüzünden pek fark edemesek de, aslında romantik bir yer. Hatta kapsamlı düşünülünce dünyanın en romantik yerleri arasında bile gösterilebilir. Sadece İstanbul örneği bile akşam vakti Kız Kulesi’nin manzarasıyla, Ortaköy’ün yaz rüzgarlı dar sokaklarıyla ve adalarıyla bunu kanıtlamaya yetiyor. 

{ad:0}

Yaşadığımız yer neresi olursa olsun, bazen sevdiğimiz insanla uzaklaşmak ve başka bir hava paylaşmak istiyoruz. Romantik, yeni yerler keşfetmek, anılar biriktirmek ve eğlenceli vakit geçirmek şüphesiz herkese iyi gelir. 

Tam da bu yüzden yazımızda özel olarak ülkemizde sevgilinizle veya eşinizle gezebileceğiniz yerleri derledik. Türkiye’nin romantizm anlamında klasikleşmiş yerlerini listemizde bulabilirsiniz. Her mevsimde ziyaret edebileceğiniz aşk dolu romantik rotalarımız sizlerle.

Kapadokya, Nevşehir

Ülkemizde romantik yerleri kapsayan bir konudan bahsediyorsak kaçınılmaz olarak Kapadokya ile başlamamız gerekir. Kapadokya, mükemmel manzaraları ve konaklama olanakları düşünülünce romantizm için yaratılmış bir yer bile denebilir. Zaten pek çok düğünün ve evlilik teklifinin de burada gerçekleşmesi başka türlü açıklanamazdı. Sevdiğiniz kişiyle Peri Bacaları arasında yürüyüşler yapabilir, tarihi yerleri keşfedebilir ve hava balonuyla manzaraların tadını çıkarabilirsiniz. Her türlü romantik gezi için dört mevsim Kapadokya’yı tercih edebilirsiniz. Yazıyla ayrı kışıyla ayrı bir büyüleyiciliğe sahiptir.

Eğer Kapadokya’yı gezmek isterseniz konaklayabileceğiniz en kaliteli tesisleri Kapadokya Otelleri sayfamızdan keşfedebilirsiniz. 

{search:kapadokya-otelleri,Kapadokya Otelleri}

Abant, Bolu

Listemizin ikinci sırasında adeta klasik aşk filmlerinden fırlamış bir yer var; Abant. Abant’ın asıl güzellikleri fotoğraflardan asla belli olmuyor ve ne kadar anlatsak az kalır. Bu atmosferi yaşayabilmek için kesinlikle gidip görmeniz gerek. Ayrıca romantik bir tatil için kış ve bahar aylarını daha çok öneririz. Çünkü doğanın renkleri ve havası ayrı bir güzel oluyor. Sevgilinizle kafa dinlemelik sakin bir tatil için ilk seçeneğiniz Abant olabilir.

Eğer Abant’ı ziyaret etmeye karar verirseniz konaklama seçeneklerine Abant Otelleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz. 

{search:abant-otelleri,Abant Otelleri}

Kabak Koyu, Fethiye

Yaz’ın renklerini sevdiğiniz kişiyle yeni baştan keşfetmek ister misiniz? Eğer cevabınız evet ise Fethiye sizin için en doğru adres olacaktır. Masmavi, berrak denizi ve muazzam bir yeşilliği çevreleyen Kabak Koyu hem tertemiz hem de huzurlu bir atmosfere sahip. Sakin, manzaralarla süslenmiş kaliteli bir yer arıyorsanız rahatlıkla tavsiye ederiz. Biraz daha sakin bir ortamla karşılaşmak isterseniz bahar aylarında da ziyaret edebilirsiniz. Ama tam tadı yazın çıkıyor demek daha doğru olur. Eğer adrenalin seven bir çiftseniz yamaç paraşütüne de bir şans verip tatilinizi tam anlamıyla ölümsüzleştirebilirsiniz. 

Fethiye tatiliniz boyunca konaklayabileceğiniz birbirinden kaliteli tesisler için Fethiye Otelleri sayfamıza bakabilirsiniz.

{search:fethiye-otelleri,Fethiye Otelleri}

Faralya, Fethiye

Fethiye’nin güzelliklerine doyum olmadığı için yeri gelmişken listemize Faralya’yı da dahil etmek istedik. Muhteşem manzaraları ve koylarıyla Faralya, Fethiye’nin en popüler yerleri arasında öne çıkıyor. Eğer güneşlenmekten ve denize girmekten fazlasını isterseniz şarabınızı da alıp minik bir piknik sepetiyle günbatımı manzaralarını izleyebilirsiniz. Yaz aylarında temiz havanın ve huzurun romantik atmosferle birleştiği en ideal yerlerden biri Faralya. Ayrıca kamp yapmak isterseniz birbirinden güzel alanlar olduğunu da ekleyelim.

Rahatça konaklayabileceğiniz kaliteli Faralya tesislerini merak ediyorsanız Faralya Otelleri sayfamıza göz atabilirsiniz. 

{search:mugla-otelleri,Muğla Otelleri}

Alaçatı, İzmir

Rengârenk sokaklarında yaz rüzgarları eşliğinde yürürken sevgilinizin elini tutmak, kesinlikle romantikliğin zirvelerinden olacaktır. Alaçatı tam olarak böyle anları sevgililerle buluşturuyor. Deniz manzaralarına karşı balık yemek, sokaklarda yürümek, bol bol fotoğraf çekilmek ve elbette yüzmek, Alaçatı’da yapabileceklerinizden sadece birkaçı. Butik, şirin o kadar çok kafe ve restoran var ki istediğinizde vakit geçirebilirsiniz. Ek olarak rüzgar sörfü burada sıklıklı yapılan ünlü spor olarak bilinir. Eğer biraz macera isterseniz siz tavsiye ederiz. 

Alaçatı gezinizde konaklayabileceğiniz seçenekleri Alaçatı Otelleri sayfamızdan bulabilirsiniz. 

{search:alacati-otelleri,Alaçatı Otelleri}

Şirince, İzmir

İzmir’de romantik bir tatil için tercih edebileceğiniz bir diğer rotaysa adının hakkını fazlasıyla veren şirin mi şirin bir köy; Şirince. Şirince’nin köy atmosferi ve tertemiz havası sayesinde huzurlu vakitler geçirebilir, yerel şarapları deneyebilir ve doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. Günübirlik gezmeye uygun olsa da burayı tam olarak anlamak için en az bir gün kalmanızı tavsiye ederiz. Zaten bir kez bağ kurunca ayrılması bir hayli zorlaşıyor.

Eğer Şirince gezinizde konaklayabileceğiniz, birbirinden renkli bir otel arıyorsanız Şirince Otelleri sayfamıza bakabilirsiniz. 

{search:sirince-otelleri,Şirince Otelleri}

Heybeliada, İstanbul

Eğer İstanbul’daysanız ve pek de uzaklaşmak istemiyorsanız Prens Adaları’nın yolunu tutabilirsiniz. Ulaşım vapurla sağlanıyor ve keyifli manzaralar izleyebiliyorsunuz. Adalar arasından biz, Heybeliada’yı öneriyoruz. Heybeliada, vapurdan iner inmez balık restoranlarıyla sizi karşılıyor. Deniz, İstanbul ve vapurlarla kaplı manzaraya karşı yemek yiyebilirsiniz. Ayrıca bisiklet kiralayıp adanın arkadaki ormanlık kısımlarına gitmek de bir o kadar keyiflidir. Buradaki banklarda oturup ufuk manzaralı denizi izlerken kuş seslerini dinleyebilirsiniz.

Heybeliada’da konaklayabileceğiniz kaliteli otel ve pansiyonları Heybeliada Otelleri sayfamızda bulabilirsiniz. 

{search:heybeliada-otelleri,Heybeliada Otelleri}

Kaş, Antalya 

Tarihi yapılarıyla ve iskeleye zincirli balıkçı gemileriyle Kaş, yaz ruhunu en derin yaşayabileceğiniz yerlerden biri. İdeal bir yaz tatili için uygun olmasının yanında atmosferinin romantikliği sevgililer için de harika bir yer olmasını sağlıyor. Eğer yazın giderseniz birbirinden güzel koylardan denize girebilir ve güneşlenebilir, kışın giderseniz de mükemmel günbatımı manzaraları izleyebilirsiniz. Eğer vaktiniz olursa yakınındaki antik kentleri de ziyaret etmenizi öneririz. Kaş’ta birbirinden güzel anılar biriktirebilir, aşkınızı tazeleyebilirsiniz.

Kaş tatiliniz boyunca kaliteli hizmetler sunan konaklama tesislerini Kaş Otelleri sayfamızdan keşfedebilirsiniz.

{search:kas-otelleri,Kaş Otelleri}

Bodrum, Muğla

Ülkemizin bir yaz klasiği haline gelmiş güzide ilçesi Bodrum, her kesimden insana hitap ettiği gibi sevgilileri de mutlu ediyor. Yazın gayet popüler ve kalabalık olduğundan hareketli bir tatil isteyen çiftlerin bir numaralı uğrak noktası halinde. Gümüşlük taraflarında denize girmek, balık restoranlarında yemek yemek, harika koyları keşfetmek ve kaliteli otellerde konaklamak Bodrum’u Bodrum yapan en temel özellikler arasında. Aktif gece hayatı sayesinde sabahlara kadar dans edip eğlenebilir, eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz.

Bodrum tatilinizde konaklayabileceğiniz en kaliteli işletmeleri kolaylıkla bulmak için Bodrum Otelleri sayfamıza göz atabilirsiniz. 

{search:bodrum-otelleri,Bodrum Otelleri}

Marmaris, Muğla

Bodrum kadar ünlü bir diğer önerimiz ise Marmaris. Bodrum’a kıyasla biraz daha az kalabalık ama çok daha sıcak bir yer desek pek de yanılmış olmayız. Fakat Marmaris söz konusuysa harika atmosferi sayesinde romantik bir tatil geçirebilirsiniz. Marina bölgesi başından sonuna kadar restoranlarla doludur, kendi zevkinize hitap eden yeri kolaylıkla bulabilirsiniz. Bu restoran bölgesinin arka sokakları da barlar sokağı olarak geçiyor, yani eğlencenin Marmaris’teki kalbi. Eğer denize girmek isterseniz de merkeze 15 dk uzaklığındaki İçmeler bölgesini öneririz, denizi daha temiz ve bakanlığın hesaplı şezlong hizmeti verdiği plajlar mevcut. Son olarak Kaleiçi’nin dar ve merdivenli sokaklarında yürüyüş yapıp tatlı kafelerde bir şeyler içmeyi de unutmamanızı tavsiye ederiz.

Marmaris’teki kaliteli hizmet veren otelleri kolayca bulmak için Marmaris Otelleri sayfamızı kullanabilirsiniz. 

{search:marmaris-otelleri,Marmaris Otelleri}