2022 Sergi Takvimi: Nisan Ayı İstanbul Sergileri

2022 Sergi Takvimi: Nisan Ayı İstanbul Sergileri

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 03 Nisan 2022
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
2022 Sergi Takvimi: Nisan Ayı İstanbul Sergileri
Türkiye’nin en kalabalık şehri olan İstanbul, ekonomi ve sanatın da merkezi olarak biliniyor. Dünya çapında ün kazanmış gösteriler, sahne performansları ve sergiler, ilk gösterim merkezlerinden sonra İstanbul’da da sanatseverlerle buluşuyor. İlkbaharın gelişiyle güneşin içimizi ısıtmaya başladığı bu günlerde, İstanbul’da sanat yolculuğuna çıkmak ve sergileri takip etmek ise çok keyifli oluyor. Biz de bu vesileyle Nisan ayında İstanbul’da görülmesi gereken sergileri sizler için derledik.

Şehzade’nin Sıra Dışı Dünyası: Abdülmecid Efendi, SSM

  • 21 Aralık 2021 - 1 Mayıs 2022
  • Sakıp Sabancı Müzesi’nin muhteşem atmosferinde tarihe doğru bir yolculuk yapmaya hazır mısınız? Türkiye sanat tarihinde önemli bir yeri olan ve sanat alanına yaptığı değerli katkılarıyla bilinen Abdülmecid Efendi’ye adanan bu sergide, birbirinden değerli sanat eserleri sizleri bekliyor. Kendisi de ressam olan Abdülmecid Efendi’nin hayatı ve sanatı üzerine pek çok eser ve bilgi içeren sergide 60 tablo ve 300’ü aşkın belge sergileniyor.

    {ad:0} 2022 Sergi Takvimi: Nisan Ayı İstanbul Sergileri

    Beyaz Atlı Prens (!), Ferda Art Platform

  • 18 Mart - 20 Nisan
  • Gülcan Şenyuvalı’nın kişisel sergisi olan Beyaz Atlı Prens (!), Kurtlarla Koşan Kadınlar kitabına referansla yola çıkan bir sergi. Kadın cinayetlerinin politik yönünü irdeleyen, 2021 yılında Türkiye’de öldürülen 416 kadına ithafen yapılmış bir yerleştirmeye yer veren, kadın yaratıcılığının sembolik katili olan Mavisakal ve Beyaz Atlı Prens hikayelerini farklı bir açıdan yorumlayan bu sergi, 20 Nisan tarihine kadar Ferda Art Platform’da sanatseverlerle buluşuyor.

    {product:30783}

    Candeğer Furtun, Arter

  • 16 Eylül 2021 - 17 Nisan 2022
  • Ülkemizdeki seramik sanatının en önemli temsilcilerinden olan Candeğer Furtun sergisi, 1960’ardan beri tarihsel, felsefi, siyasi ve toplumsal sorunsallardan beslenerek özgün seramik eserler üreten sanatçının eserlerini ziyaretçilerine sunuyor. 1960’lardan günümüze kadar değişim gösteren seramik sanatının evrimini aktaran sergi, ücretsiz olarak Arter’de 17 Nisan tarihine kadar gezilebilir.

    2022 Sergi Takvimi: Nisan Ayı İstanbul Sergileri

    Teneffüs, Salt Galata

  • 15 Şubat - 24 Nisan
  • Eserlerinde hareketli ve hareketsiz görüntüler arasındaki geçişlerin biçimsel ve içeriksel olanaklarını araştırarak farklı bir anlayış sunan Aykan Safoğlu’nun bu sergisi, fotoğraflardan ve fotoğrafın ön planda olduğu eserlerden oluşuyor. Kırpma, tarama ve yeniden düzenleme yöntemlerini kullanan sanatçı, sabit ve durağan görüntüleri ‘’göçmen imgelere’’ dönüştürüyor.

    {product:39827} 2022 Sergi Takvimi: Nisan Ayı İstanbul Sergileri

    Dijital Sanatta Şimdi: Alternatif Gerçeklikler + NFT, Akbank Sanat

  • 1 Mart - 7 Mayıs
  • Sanat, teknoloji ve toplum üzerine odaklanan ve düşündüren bu sergi, yaratıcı fikir ve uygulamalara hayat veren konulara yer veriyor. 2020 yılında Akbank Sanat Youtube kanalı için hazırlanan Dijital Sanatta Şimdi konuşma serisi, 7 Mayıs tarihine kadar sergi olarak yoluna devam ediyor. Teknolojinin hayatımızdaki yeri ve gelişiminin toplum ve insan üzerindeki etkilerini ortaya koyan bu sergi, sanattaki gelişmeleri de gözler önüne seriyor.

    2022 Sergi Takvimi: Nisan Ayı İstanbul Sergileri

    OyunBu, Arter

  • 17 Şubat 2022 - 9 Nisan 2023
  • Oyun ve oyunla ilgili kavramların izinin sürüldüğü bu sergi, çocukluk dönemi ve oynanan oyunlara farklı bir bakış açısı getiriyor. Sanatın oyun kurucu ve oyun bozucu yönlerini ele alan OyunBu, hem yetişkinler hem de çocuklar için kazananın olmadığı ya da herkesin kazandığı bir oyun alanı sunuyor. Özgürleştiren, kurallarla dolu ortama kural tanımaz bir anlayış getiren ve gündelik olanın dışına çıkmayı sağlayan sergide, bu anlamda pek çok eser sergileniyor.

    {product:36127}

    Nisan ayında pek çok sergiye ev sahipliği yapan İstanbul’da, bu sergilerden ilginizi çekenleri keşfedebilir, sanatla dolu bir İstanbul sergiler günü geçirebilirsiniz.

    {search:istanbul-otelleri,İstanbul Otelleri}