Kışın Tatile Çıkılmaz Diyenlere İnat Şubatta Gezilecek 10 Yer

Kışın Tatile Çıkılmaz Diyenlere İnat Şubatta Gezilecek 10 Yer

Paylaş
Bengi Alkaya  
Eklenme: 29 Ocak 2020
 • Son Güncellenme: 05 Şubat 2024
Kışın Tatile Çıkılmaz Diyenlere İnat Şubatta Gezilecek 10 Yer

Kışseverlerin favorisidir şubat ayı. Ülkemizdeki kayak merkezlerinin büyük bir kısmında kar kalınlığının en üst seviyeye ulaştığı ve kış soğuklarının gerçek anlamda hissedildiği bu ay, kış tatiline çıkmak için de oldukça idealdir. Peki şubat ayında nereye gidilir? Kışı çok seven tatilciler onu sonuna kadar yaşayabileceği rotaları tercih ederken, kış soğuğundan kaçmak isteyip de soluğu güneyde alanlar da var elbette. Biz de her iki tatilci tipini düşünerek keyifli bir liste hazırlamaya karar verdik. İşte kışın tatile çıkılmaz diyenlere inat keşfetmeye doyamayacağınız şubat rotaları.

{ad:0}

Sarıkamış

şubat rotaları sarıkamış

Alpler’in meşhur kristal karının ülkemizde görüldüğü tek yer olan Kars’ın Sarıkamış ilçesi, bu sebepledir ki kayak tutkunları tarafından sıklıkla ziyaret ediliyor. İlçenin doğusundaki Çamurlu Dağı’nın eteklerinde yer alan kayak merkezinin pistleri tamamen çam ormanlarıyla çevrili olması sebebiyle çok az rüzgar alıyor. Böylece hem kış tatili hem de kayak deneyimi çok daha keyifli bir hale geliyor. İlçe aynı zamanda bağlı olduğu Kars’a 55 km uzaklıkta yer alması sebebiyle ziyaretçiler seyahat planlarına Kars Kalesi, Havariler Kilisesi, Yanık Kilise gibi keşif yerlerini de dahil edebiliyor.Neredekal.'un derlediği Keşif Rehberi'nden Doğu Ekspresi Hakkında Merak Edilen Her Şey adlı yazılarımıza bakabilirsiniz.

{product:21824}{search:sarikamis-otelleri,Sarıkamış Otelleri} 

Şirince

şubat rotaları şirince

Burası İzmir’in birbirinden sevimli köylerinden yalnızca biri. Özellikle İzmir ve çevresinde yaşayanların hafta sonlarını değerlendirdikleri bu masal diyarı, daracık taş sokakları, el emeği ürünler satan teyzeleri, şirin evleri ve meyve şaraplarıyla gidenlere hafızalarında yer edecek bir tatil deneyimi yaşatıyor. Büyük bir kısmının restore edilmesiyle konaklama birimi haline gelen Şirince evlerinin pek çoğu da ziyaretçilere kapılarını dört mevsim boyunca açıyor. Biz Şirince’yi şubat ayı boyunca aktiviteden ziyade bol huzur ve dinlenme arayışında olanlara ısrarla tavsiye ediyoruz. 

{product:6768}{search:sirince-otelleri,Şirince Otelleri} 

Gaziantep

şubat rotaları gaziantep

Gaziantep gurme tatilcilerin favori destinasyonlar listesinin ilk sıralarında yer alıyor ve bize sorarsanız bunu da fazlasıyla hak ediyor. Tabi şehir yalnızca birbirinden lezzetli yemekler ve tatlılardan ibaret değil. Burası aynı zamanda ülkemizin önemli kültür miraslarından biri. Bu sebeple yıl boyunca yerli, yabancı fark etmeden sayısız turist tarafından ziyaret ediliyor. Kalesi, Zeugma Antik Kenti ve Mozaik Müzesi, Bakırcılar Çarşısı ziyaretçileri kendisine hayran bırakırken, kebap çeşitleri ve baklavaları tam bir ziyafet yaşatıyor. Şehri şubat ayı boyunca kendi imkanlarınızla ziyaret edebileceğiniz gibi birden farklı şehri içine alan GAP turlarıyla da ziyaret edebilirsiniz. Hafta Sonu Tatil Önerisi: Gaziantep yazımıza göz atabilirsiniz.

{product:20513}{search:gaziantep-otelleri,Gaziantep Otelleri} 

Bursa

şubat rotaları bursa

Özellikle bünyesinde Uludağ Kayak Merkezi gibi önemli bir kış rotasını barındırması sebebiyle Bursa, şubat ayında gönül rahatlığıyla ziyaret edebileceğiniz yerlerden biri. Kayak tutkunları kadar tarih meraklılarına da hitap eden şehir, İstanbul gibi bir metropole olan yakın konumu sayesinde ziyaretçi sayısının fazlalığı ile dikkat çekiyor. Külliyeleri, türbeleri, hanları, çarşıları ve daha nicesiyle Bursa’da ziyaretçileri keyifli bir tatil bekliyor. Üstelik şehrin mutfağı da en az tarihi ve doğal güzellikleri kadar ilgi çekiyor. Hal böyle olunca hazır kayak sezonu da devam ederken Bursa’yı ziyaret etmek kaçınılmaz oluyor. Keşif Rehberi'nden Evliya Çelebi'nin İzinde: Bursa Gezi Rehberi adlı yazı ilginizi çebeilir.

{product:27078}{search:bursa-otelleri,Bursa Otelleri} 

Trabzon

şubat rotaları trabzon

Doğası, tarihi değerleri, zengin mutfağı ve sıcacık insanlarıyla Karadeniz’in en özel şehirlerinden biridir Trabzon. Birkaç günlük bir ziyaretin asla yetmeyeceği Trabzon’da görülecek yerler de yapılacak aktiviteler de bir hayli fazla. Bu sebeple şehri keşfe çıkmadan önce nasıl bir tatil planladığınızı belirlemenizde fayda var. Şubat ayı gelince masalları aratmayan Trabzon’da tarih meraklıları soluğu Trabzon Kalesi, Sümela Manastırı, Atatürk Köşkü ve müzelerde alırken, doğa tutkunları tercihini Uzungöl ve yaylardan yana kullanıyor. Tabi şehri yalnızca Karadeniz’in o meşhur lezzetlerini denemek için de ziyaret edenler de yok değil.

{product:27786}{search:trabzon-otelleri,Trabzon Otelleri} 

Antalya

şubat rotaları antalya

Antalya deyince herkesin aklına uzun süren bol güneşli ve bol denizlik bir yaz tatili geliyor. Fakat Antalya kış aylarında da tatilcilere bambaşka bir deneyim yaşatıyor. Tarihi dokusu ve taş sokaklarıyla Kaleiçi ve Antalya çevresindeki antik yerleşim yerleri kış aylarındaki seyahatlerin ilk adımını oluştururken, meraklıları şehir merkezine bağlı ilçeleri de sıklıkla kış seyahatlerine dahil ediyor. Üstelik havaların ısınmasıyla hem yerli hem de yabancı turistlerin akınına uğrayan kent, şubat ayı boyunca huzur dolu bir sakinliğe bürünüyor. Antalya: Gezilecek Yerler ve Yapılacak 13 Şey yazımıza göz atabilirsiniz.

{product:27643}{search:antalya-otelleri,Antalya Otelleri} 

Gazlıgöl

şubat rotaları gazlıgöl

Termal tatilin önemli adreslerinden Afyonkarahisar’da yer alan Gazlıgöl, ziyaretçilerine şifa dolu bir kış tatili vadediyor. Kaplıcaları ve termal otel olarak hizmet veren tesisleri sayesinde özellikle ilkbahar, sonbahar ve kış aylarında meraklıları Gazlıgöl’de yılın tüm stresinden arınabiliyor. Bölge, sahip olduğu termal suyu sayesinde Frigyalılar’dan beri önemli şifa merkezlerinden biri kabul ediliyor. Son olarak belirtelim ki eğer Gazlıgöl’ü şubat seyahatinize dahil ederseniz Frig Vadisi’ni de ziyaret etmeden tatilinizi noktalamayın.

{product:18577}{search:gazligol-otelleri,Gazlıgöl Otelleri}

Hatay

şubat rotaları hatay

Seyahat ederken dondurucu soğukları tercih etmeyenleri çok sevindirecek bir rota Hatay. Şubat ayında nispeten daha ılıman bir havanın hakim olduğu şehir, tıpkı Gaziantep gibi ülkemizin önemli kültür miraslarından biri. Çarşısı, kilisesi, manastırı, kaleleri ve müzeleri ile dolu dolu bir seyahat planı yapabileceğiniz şehirde denemeden dönmemeniz gereken lezzetler ise şöyle; Hatay’ın meşhur soslu döneri ve tabi ki künefesi.

{product:2610}{search:hatay-otelleri,Hatay Otelleri} 

Sinop

şubat rotaları sinop

Yaşantınızda güzel bir iz bırakacak keşif duraklarındandır Sinop. Karadeniz’in havasını solumak isteyenlere özellikle tavsiye edeceğimiz şehirde hem bölgenin meşhur doğasına hem de denizin maviliğine doyabiliyorsunuz. Hafta sonunu değerlendirmek için de uygun bir seyahat rotası olan Sinop’ta tüm ihtişamıyla Erfelek Şelaleleri, göz alıcı manzarasıyla İnceburun, tarihi dokusuyla Sinop Cezaevi ve tertemiz doğasıyla Hamsilos Koyu şehrin olmazsa olmaz keşif alternatifleri olarak ön plana çıkıyor. Üstelik bünyesinde her bütçeye uygun konaklama seçeneği de mevcut.

{product:946}{search:sinop-otelleri,Sinop Otelleri} 

Kartalkaya

şubat rotaları kartalkaya

İstanbul ve Bolu çevresinin yakın konumu sebebiyle sıklıkla ziyaret ettiği Kartalkaya, kış aylarının favori kaçış destinasyonu. Özellikle kayak merkezi ile profesyonel ya da acemi kayak tutkunlarına hitap eden Kartalkaya’da, aralık ayından mart ortasına kadar kayak yapılabiliyor. Doğa tutkunlarının konaklama yapmak ve yılın tüm stresinden uzaklaşıp uzun orman yürüyüşlerine çıkmak için tercih ettiği bölge, sezon boyunca muhteşem kar manzaralarına ev sahipliği yapıyor. Her ne kadar orman yürüyüşleri için sık sık tercih edilse de Kartalkaya’nın sık ormanlarla kaplı olması sebebiyle bölgede bazı ziyaretçiler gezinti esnasında kaybolabiliyor. Bu sebeple hem dikkatli olmanızda hem de bölgeyi iyi bilen biriyle doğa gezisine çıkmanızda fayda var. Hafta Sonu Tatil Önerisi: Kartalkaya adlı yazımız ilginizi çekebilir.

{search:kartalkaya-otelleri,Kartalkaya Otelleri}

Yorumlar

Aesthetic Man 
12.02.2020
İyi de kıştan bahsediyorsunuz ama biri hariç diğerlerinin hepsi yaz ve bahar resimleri. Biraz kafam karıştı da.