Kış Bitmeden Keşfedilmesi Gereken Şubat Rotaları

Kış Bitmeden Keşfedilmesi Gereken Şubat Rotaları

Paylaş
Arzu Aksaya  
Eklenme: 22 Aralık 2021
 • Son Güncellenme: 06 Şubat 2024
Kış Bitmeden Keşfedilmesi Gereken Şubat Rotaları

Sonbaharın kapıdan "ben artık gidiyorum" diye hüzünle el sallarken kışın elinde bavullarıyla, "merhaba ben geldim" diyerek kapımızı çalması yok mu? Peki portakalları ve karıyla kapımızı çalan bu mevsimi, güzellikleriyle bambaşka yerlerde keşfetmeye ne dersiniz? Mesela bir hafta sonu daha önce hiç gitmediğiniz bir yeri görerek, Güneş'in batışını bir göl kenarında daha önce hiç oturmadığınız bir banktan izleyerek ya da soğuk da olsa bir sokağın sıcacık ikliminde yürüyerek! Türkiye'nin birbirinden eşsiz kentleri özelinde kışın gezebileceğiniz yerleri keşfetmeye başlayın!

{ad:0}

Ermenistan Sınırı - Kars

Kış Bitmeden Keşfedilmesi Gereken Şubat Rotaları

Aslında derdik ki, Kars’ın tüm güzelliklerini toplayan bölgeye giderken Doğu Ekspresi’ne binin, binerken de yanınıza bol çikolata şeker filan alın ki istasyonlarda mola verdiğinizde yöre çocuklara dağıtabilirsiniz! Ama bu yıl güncelleme gelen bilet fiyatları bunu söylemeye pek izin vermiyor. Bu yüzden bir kartpostal gibi olan bu güzel şehre havayolu ile gitmenizi önerebiliriz. Kars Havalimanı şehir merkezine 7 km uzaklıkta ve İstanbul’dan direkt uçuşla 2 saatte varıyorsunuz. Ama yine de Doğu Ekspresi ile gitmek isteyenler için Doğu Ekspresi Hakkında Her Şey adlı yazımızı okuyabilirsiniz! Hem tarihi, hem mutfağı, hem de gönlü zengin Kars’ta Ani Harabelerinden, Çıldır Gölü’ne, Taş Köprüden Sarıkamış’a kadar şölen havasında bir rota için bekleniyorsunuz. 2 ya da 3 gün ayırmanız şehirle canciğer olmanız için yeterli!

Kars keşfi düşünenler bölgeye yakın uygun fiyatlı otelleri aşağıdan bulabilirler;

{search:kars-otelleri,Kars Otelleri}

Sapanca - Sakarya

Kış Bitmeden Keşfedilmesi Gereken Şubat Rotaları

Doğanın gardrobu gibi renkli ve huzur dolu bir kasaba Sapanca. Yılı çok yorgun geçirmişseniz veya dingin birkaç gün iyi gelir diyorsanız rotanızı Sapanca’ya çevirebilirsiniz. İstanbul’dan gidecekseniz yakın sayılabilecek bir mesafede olduğu için günübirlik plan yapabilirsiniz. Kalmak isterseniz bol yıldızlı otellerden mütevazi pansiyonlara kadar birçok seçenek de bulabilirsiniz. 16 km uzunluğundaki göl etrafında yürümek, Maşukiye’de balık yemek, bisiklete binmek yeni yıla doğa detoksu olabilecek Sapanca aktiviteleri. Dilerseniz yakın mesafedeki Kartepe Kayak Merkezi'ni de rotaya dahil edebilirsiniz.

Sapanca keşfi düşünenler uygun fiyatlı Sapanca Otellerini aşağıdan bulabilirler;

{search:sapanca-otelleri,Sapanca Otelleri}

Abant Gölü Tabiat Parkı - Bolu

Kış Bitmeden Keşfedilmesi Gereken Şubat Rotaları

Çam ağaçlarıyla çevrili Abant Gölü mis gibi havası ve renkli doğasıyla huzurlu kış adreslerinden. Şehir kaçkınlarının, balayı çiftlerinin ve doğa aşıklarının buluştuğu tabiat parkı yürüyüş, bisiklet, fotoğraf turları için ideal. İstanbul’a 280 km mesafedeki Abant için 2 gün ayırmanız yenilenip tazelenmeniz için yeterli. Bolu'da Tıpkı Abant gibi sakin ve güzel Gölcük Tabiat Parkı da yakın olduğu için gelmişken burayı da görün diyeceğimiz yerlerden. Dilerseniz bölgedeki termal otel seçeneklerini değerlendirebilir dilerseniz de rotanızı Yedigöller ile birleştirebilirsiniz.

Yedigöller Milli Parkı - Bolu

Kış Bitmeden Keşfedilmesi Gereken Şubat Rotaları

Ciğerleri ve beyni bayram yerine çeviren oksijenli havasıyla Yedigöller aralık ayında değerlendirmenizi önereceğimiz seçeneklerden. Orman ve göl manzaralarıyla mest eden milli park Bolu merkeze 1 saat uzaklıkta ve 1,5 km’lik bir alana yayılmış yedi gölü kapsıyor. Maviyle yeşil karışımı doğasında başta zambak ve orkide olmak üzere 235 bitki türü yetişiyor. Kışın geldiğinizde kar manzaralarıyla bezeli Yedigöller fotoğrafçıların çek çek doyamadıkları ışıl ışıl bir fona dönüşüyor. Küçücük olmasına rağmen içine bir dolu huzur sığdırabileceğiniz milli parkta yürüyüş yapabilir, fotoğraf çekebilir, hemen yakınında da konaklamak için bungalov, pansiyon dahil birçok seçenek bulabilirsiniz. Burada geçireceğiniz 2 gün doğaya doymanız için yeterli.

Bolu keşfi düşünenler uygun fiyatlı Bolu Otellerini aşağıdan bulabilirler;

{search:bolu-otelleri,Bolu Otelleri}

Safranbolu - Karabük

Kış Bitmeden Keşfedilmesi Gereken Şubat Rotaları

UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ndeki Safranbolu’da tıpkı Kapadokya gibi ülkemizin mevsimsiz yerlerinden. Yazı da kışı da bir tablo çizdirecek kadar güzel bu yörenin hem sivil mimari hem de doğa açısından çok şanslı olduğunu söyleyelim öncelikle. Tarihi Osmanlı evlerinin kar kaplı çatıları, mutfağının dumanı tüten aş çorbaları, yeri bir ip gibi çizip geçen derin kanyonları ve yakınındaki kültür hazinesi Yörük Köyü ile kışın da çok sevdiriyor Safranbolu kendini. Tarihi evlerden birinde konaklamalı bir keşif için 2 gününüzü ayırmanız yeterli.

{search:safranbolu-otelleri,Safranbolu Otelleri}

Kazdağları - Balıkesir

Kış Bitmeden Keşfedilmesi Gereken Şubat Rotaları

İster yaz ister kış olsun ya da iklimler değişirken yeni yeni mevsimler türesin yine de fark etmez. Kazdağları her daim gönüllerin birincisi. Dünyanın en güzel havasını soluyacağınız bölgede kışın sıcaklık 0 derecenin altına düşmüyor. Hatta aralıkta gittiğinizde kıyı bölgelerde tatlı bir ılımanlık hissediyorsunuz. Mitoloji de dahil tarihin birçok sayfasında altı çizilmiş bir hikayesinin bulunması ve doğasının güzelliği burayı görmek istemek için küçük sebepler. En büyük sebep ise 2 günde bile ruh halinizde yarattığı muhteşem etkiler. Konaklama açısından alternatifleri bol bir bölge olan Kazdağları’nda rotanıza Yeşilyurt ve Adatepe köylerini ekleyebilirsiniz.

Kazdağları keşfi düşünenler bölgeye yakın uygun fiyatlı otelleri aşağıdan bulabilirler;

{search:kazdaglari-otelleri,Kazdağları Otelleri}

Ağva - İstanbul

Kış Bitmeden Keşfedilmesi Gereken Şubat Rotaları

İstanbul'un arka bahçesi Şile'ye bağlı Ağva romantik bir yılbaşı arayan çiftlerin ilk tercih ettiği yerlerden oluyor genelde. Ama sadece partnerleriyle hoş bir seyahat geçirmek istemeyen gezginler için Ağva yaz ve bahar aylarında olduğu gibi kış mevsiminde de kafa dinlemek ve şehirden uzaklaşmak için harika bir mekan. Hem şehre yakın hem şehrin hengamesinden uzak olan Ağva, İstanbul'dan çok uzağa gitmek istemeyenler için ideal bir destinasyon. Göksu, Yeşilçay, koylar ve şelaleler ile Ağva doğa tutkunları için uğrak bir rota haline gelecek.

Ağva keşfi düşünenler uygun fiyatlı Ağva Otellerini aşağıdan bulabilirler;

{search:agva-otelleri,Ağva Otelleri}