Kaleköy
Kaleköy - Görsel 1
Kaleköy - Görsel 2
Kaleköy - Görsel 3
Kaleköy - Görsel 4
5 Fotoğraf
5/5
Mükemmel
Neredekal Değerlendirme
Yorum puanı 1Yorum puanı 2Yorum puanı 3Yorum puanı 4Yorum puanı 5
Çalışma saatleri bilinmiyor
Ücretsiz

Kaleköy Hakkında

Antalya’ nın Demre ilçesinde, Üçağız Köyü’ nde yer alıyor Kaleköy. Caretta carettaları, muhteşem doğası, Likya medeniyetinden miras kalan lahitleri ve Simena Kalesi ile yeryüzündeki cennet misali Kaleköy. Simena Antik Kenti olarak da anılan Kaleköy, tarih, deniz ve doğa üçlüsünün eşsiz bir şekilde bütünleştiği bir yer.

Karayoluyla ulaşımın sağlanamaması belki de özel kılıyordur Kaleköy’ ü. Kiralayacağınız küçük bir tekneyle ulaşabileceğiniz Kaleköy’ de, sizi denizin tam ortasında yer alan görkemli bir Likya lahiti karşılayacak. Akdeniz’ den çıkılan mavi yolculukların olmazsa olmaz adreslerinden biri Kaleköy. Taş merdivenlerle çıkacağınız kalenin manzarası muazzam.

Sağ tarafta ise sağlam lahitlerle süslü bir nekropol çarpacak gözünüze. Birinci dereceden doğal sit alanı ilan edilen Kaleköy’ de yapılaşmaya kesinlikle izin verilmiyor. Köyün içerisinde 4 tane ev pansiyonu mevcut. Ancak yer bulmak için aylar öncesinden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.

Sessizliğin, sükunetin ve huzurun adresi Kaleköy, doğa ve tarihle baş başa kalmak, kitap okumak isteyenler için harika bir adres. Yolunuz Demre’ ye ya da Kaş’ a düştüğünde Kaleköy’ ü görmeden dönerseniz, gerçekten çok şey kaybetmiş olursunuz. Şimdiden keyifli bir tatil geçirmenizi dileriz.

Yorum / Değerlendirme

5/5
Mükemmel
Neredekal Değerlendirme
Yorum puanı 1Yorum puanı 2Yorum puanı 3Yorum puanı 4Yorum puanı 5
Kaleköy
hakkında deneyimlerinizi paylaşmak ister misiniz?