Karaburun'un Birbirinden Güzel Plajları

Karaburun'un Birbirinden Güzel Plajları

Paylaş
Merve Aygün Engin  
Eklenme: 18 Ağustos 2021
 • Son Güncellenme: 20 Aralık 2023
Karaburun'un Birbirinden Güzel Plajları

Turkuaz renkli bakir koyları, dingin ve sakin atmosferi ve birbirinden güzel plajlarıyla bol dinlenmeli bir tatil sunan Karaburun Yarımadası, Ege Bölgesi’nin en popüler yerlerinden. İzmir merkeze yaklaşık 1,5 saat uzaklıkta bulunan bölgede doğa harikası pek çok plaj bulunuyor.

{ad:0}

{search:karaburun-otelleri,Karaburun Tatil Fırsatları}

İstanbul’a nispeten yakın konumu sebebiyle de yaz mevsiminde daha fazla ziyaretçi ağırlayan yarımadadaki plajlar, özellikle hafta içi çok daha sakin oluyor. Peki Karaburun’da nerelerde denize girilir, hangi plajlar tercih edilmeli? İşte biz de bu yazımızda en popüler Karaburun plajlarını listeledik.

Dolungaz

Karaburun'un Birbirinden Güzel Plajları

Karaburun’un açık ara en temiz ve en berrak sularına ev sahipliği yapan Dolungaz, turkuaz renkli denizi ve doğal atmosferiyle yediden yetmişe herkesi kucaklıyor. Mavinin her tonunu görebileceğiniz koyda muhteşem manzaraya karşı ağaç altında serinleyebilir ve dinlenebilirsiniz. Bünyesinde Şirin Baba Kamp Alanı’nı barındıran Dolungaz’da bu kamp alanını kullanmak istemezseniz ücretsiz olarak da koyun sağ tarafında kamp yapabilir ve denize girebilirsiniz. Denizi taşlık olduğu için yanınıza deniz ayakkabısı almayı ihmal etmeyin. 

İncirlikoy Plajı

Karaburun'un Birbirinden Güzel Plajları

Akvaryum Koyu olarak da anılan İncirlikoy, dingin ve masmavi deniziyle pek çok kişinin favori plajlarından. Karaburun merkezde bulunan mavi bayraklı bu koy, incecik kumlara sahip kumsalıyla her daim kalabalık olan plajlar arasında yer alıyor. O yüzden buraya sabah erken saatlerde gitmekte fayda var. Koyda ayrıca belediye tarafından işletilen bir tesis de yer alıyor. Sabah uyanır uyanmaz denizde günü karşılamak İncirlikoy’da çok daha eğlenceli oluyor.

Ayı Balığı Koyu

Karaburun'un Birbirinden Güzel Plajları

Akdeniz foklarının yaşam alanlarından biri olan Ayı Balığı Koyu, Mordoğan beldesinde bulunuyor. Kayalık alanlara sahip olan koyda iki özel plaj ve bir adet halk plajı yer alıyor. Suyu diğer koylara göre daha soğuk olan Ayı Balığı Koyu’nun denizi oldukça sığ ve zaman zaman bulanık oluyor. Yüksek kayalıklar sebebiyle gölgede kalan koyun plaj kısmı çok dar olsa da, sabah erken saatlerde gidince burası tamamen size kalıyor.

Badembükü

Karaburun'un Birbirinden Güzel Plajları

Karaburun’dan yaklaşık 45 dakikada ulaşılabilen Badembükü, hala bakir kalabilen koylardan. Koyda Badem Cafe adında bir işletme ve bir tane de sebze, meyve, köfte ekmek vs. satan büfe bulunuyor. Burada ayrıca ücrestiz olarak kullanılan wc ve soyunma kabini de yer alıyor. Taşlık bir plaja sahip olan koyun denizi turkuaz renkte ve tertemiz. Sabah erken saatlerde sizden başka kimsenin olmadığı bu huzur dolu koyda doğayla iç içe bir sabah kahvaltısı yapabilir ve bol bol yüzebilirsiniz.

Hamzabükü

Karaburun'un Birbirinden Güzel Plajları

Sarpıncık Köyü yakınında, sessiz ve sakin bir ortamda yer alan Hamzabükü, zaman zaman dalgalı olsa da, temiz denizi ve sunduğu doğal güzellikleriyle gönülleri fethediyor. Küçük bir büfe bulunan upuzun plajında başka hiçbir tesis bulunmadığı için buraya gelirken şemsiye ve yiyecek-içeceklerinizi yanınızda getirmeniz gerekiyor. Kalabalık ortamlardan kaçmak ve kafa dinlemek isterseniz Hamzabükü bu anlamda çok güzel bir seçenek.

Mimoza Koyu

Karaburun'un Birbirinden Güzel Plajları

Sığ ve durgun deniziyle çocuklu ailelerin de tercih ettiği Mimoza Koyu, Karaburun merkezde yer alıyor. Plaj çevresinde pek çok kafe, restoran ve işletme bulunuyor. Plaj çakıl taşlarıyla kaplı olduğu için buraya gelirken deniz ayakkabısı getirmenizi tavsiye ederiz. Merkezde yer aldığı için koy öğleden sonra kalabalık oluyor. Bu nedenle buraya sabah gitmeniz çok daha iyi olur. 

Boyabağı Koyu

Karaburun'un Birbirinden Güzel Plajları

Zeytin ağaçlarının içinden geçtiğinizde karşınıza çıkan Boyabağı Koyu, sakin ortamıyla hafta sonları bile misafirlerine huzur dolu bir deneyim sunuyor. İçerisinde iki işletme bulunan koyun sığ ve durgun denizinde saatlerce vakit geçirebilirsiniz. Burada doya doya yüzebilir, sakinliğin tadına varabilir ve kendinize vakit ayırabilirsiniz. Ancak yolu çok bozuk. Bu yüzden aracınızı koya gelmeden karşınıza çıkan kamp alanının yakınına park edip, yürümenizi tavsiye ederiz. 

Karaburun Bodrum Plajı

Karaburun'un Birbirinden Güzel Plajları

Karaburun’un en kalabalık ve en büyük plajı olan Bodrum Plajı, berrak denizi ve eğlenceli ortamıyla her zaman popüler olan plajlardan. Denizi sığ olmayan ve hemen derinleşen bu plaj taşlık olsa da, suyu oldukça temiz. Plaj çevresinde pek çok mekan da yer alıyor. Mavi bayraklı olan bu koyda çok güzel bir gün geçirebilirsiniz. 

Karaburun'da Nerede Kalınır?

Ege Bölgesi’ndeki birbirinden güzel koy ve plajlara ev sahipliği yapan Karaburun, el değmemiş doğası ve sunduğu doğal güzellikleriyle özellikle İzmirlilerin gözdesi konumunda. Hafta sonları İzmir ve yakın bölgelerden pek çok ziyaretçiye ev sahipliği yapan yarımadada çok güzel ve sakin bir tatil yapmak mümkün. Üstelik bu tatil hem ekonomik hem de otellerin sunduğu manzaralar şahane!

{search:karaburun-otelleri,Karaburun Otelleri}