Fethiye'nin En Güzel Dalış Noktası: Afkule Dalış Rehberi

Fethiye'nin En Güzel Dalış Noktası: Afkule Dalış Rehberi

Paylaş
Sinan Sofuoğlu  
Eklenme: 25 Ağustos 2021
 • Son Güncellenme: 07 Şubat 2024
Fethiye'nin En Güzel Dalış Noktası: Afkule Dalış Rehberi

Denizin altı, keşfedilmeyi bekleyen birçok farklı gizem barındırıyor. Ekstrem sporlar arasında oldukça ilgi gören dalışsa, bu gizemleri keşfetme olanağını sporseverlere sunmakta. Fethiye'de bulunan birçok dalış noktası arasından görkemli mağaralara sahip Afkule, derinliklerinde barındırdığı tüm güzellikleri ziyaretçileriyle buluşturuyor. Dalış noktasının derinliği ve mağaralarının uzun olmasından dolayı yazımıza geçmeden önce bu noktanın ileri seviye dalıcılar için uygun olduğunu hemen belirtelim. 

{ad:0}

Afkule Dalış Noktası Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Fethiye'nin En Güzel Dalış Noktası: Afkule Dalış Rehberi

Afkule, derinliklerinde barındırdığı mağaralarının nefes kesici güzellikleri sayesinde ziyaretçileri tarafından Fethiye'nin en çok beğenilen dalış noktası arasında yer almaktadır. Afkule'ye dalış için gitmeden önce bilmeniz gerekenler;

  • Maksimum derinliği 50 metreye ulaşan dalış noktası, 7 metre ila 10 metre arasında mağaralarıyla dalgıçları karşılıyor. Bitişleriyse yaklaşık 27 metreye denk geliyor.
  • Mağaranın içine girdiğinizde el fenerinizi kesinlikle yanınızda bulundurmanızı tavsiye ederiz. Çünkü mağaranın duvarları Fethiye denizinin renklerini adeta can alıcı bir güzellikte yansıtıyor ve bazı doğal aşınmalar el feneriyle daha rahat görülüyor. Ayrıca mağaranın içinde kıvrımlı yolları takip ederek aşağı indiğinizde rastlayacağınız rengarenk anemonları, deniz patlıcanlarını ve dantel mercanlarını görmenizde de el fenerinin yardımı olacaktır.
  • Derinliklerde faklı balık türleri ve deniz bitkileri görme olanağınız var, hatta şanslı gününüzdeyseniz bir deniz kaplumbağasına bile denk gelebilirsiniz.
  • Yüzeydeki kumların dokusu ve üzerindeki yosunlar oldukça ilgi çekici. Yüzey derinliğine gitmek isterseniz, profesyonel dalış malzemeleri kullanmanız fazlasıyla önemli. Aksi taktirde güvenli bir dalış gerçekleştiremeyebilirsiniz.
  • Uygun malzemeniz yoksa, dalış noktasına yakın işletmelerden de çeşitli ekipmanlar kiralayabilirsiniz. Güvenliğinizi sağladıktan sonra keşfedilecek yeni bir dünya ve mükemmel fotoğraf kareleri sizi bekliyor!

Afkule Dalış Ücreti Ne Kadar?

Fethiye'nin En Güzel Dalış Noktası: Afkule Dalış Rehberi

Afkule dalış ücretleri hakkında ne yazık ki net bir bilgi veremiyoruz çünkü dalış yaptığınız işletmeye göre fiyatlar değişiklik gösterebiliyor. Ayrıca pek çok dalış stili ve seviyesi olduğunu da belirtelim. 

Afkule Dalış Noktasına Nasıl Gidilir?

Afkule'ye aracınızla veya Fethiye'den kalkan dolmuşlarla gidebilirsiniz. Afkule, Fethiye'den 8 km uzaklıkta yer alan Kayaköy sınırının biraz ilerisinde bulunuyor. 8 km, aracınızla 13 dakikalık bir yolculuk anlamına geliyor. Ayrıca navigasyonun da bu bölgede doğru çalıştığını ekleyelim. Dolmuşlaysa Kayaköy durağına kadar 17 dakika civarında ulaşım sağlayabilirsiniz. Sonrasında patika yolda yapacağınız bir yürüyüşle Afkule'ye varabilirsiniz.

Önemli Bir Not: Aracınız olsa da yolun bir bölümü maalesef güvenli sürüşe elverişli değil, bu yüzden yürümeniz gerekiyor. Her ne kadar dalış için gidiyor olsanız da Hristiyanlık döneminden kalma tarihi Afkule Manastırını da gezmenizi tavsiye ederiz. Daha fazlasını keşfetmek içinse Fethiye Gezilecek Yerler ve Tarihi Mekanlar listemizden faydalanabilirsiniz. Sonrasında çevrede bulunan tekne işletmeleriyle 15 dakika süren dalış noktasına ulaşabilirsiniz.

Fethiye’deki Diğer Dalış Noktaları

Fethiye'nin En Güzel Dalış Noktası: Afkule Dalış Rehberi

Fethiye, tüplü dalış alanında da yamaç paraşütünde olduğu kadar özel bir bölge. Doğal güzelliklerinin süslediği manzaralar bir kenara coğrafi olarak çok elverişli. Rahatsız edici akıntılara veya sporu zevkle yapmanızı engelleyecek unsurlara çok seyrek rastlanılıyor. Afkule en popüleri olsa da diğer Fethiye dalış noktaları da ilginizi çekebilir.

  • Üç Tüneller: 19 metrede başlayıp 30 metrede biten ve kısaca tünel olarak bilinen dalış noktası, daha çok ileri seviye dalıcılar için uygun. 3 bölüme ayrılan tünel sonlara doğru iyice daralıp sadece bir kişinin girebileceği bir boşluk bırakıyor. Bu yüzden yanınızda bir hoca varsa, tünelin yalnızca ilk iki bölümünü görebilirsiniz.
  • Resif: 25 metre derinliğe ulaşan Resif dalış bölgesi, Dalyan Koyu’na oldukça yakın bir mesafede. Sahip olduğu eğim sayesinde farklı türden balıkları ve sualtı canlılarını gözlemleyebilirsiniz.
  • İblis Burnu: Derinliği 22 metreye kadar ulaşan İblis Burnu dalış noktası, Akdeniz’in bütün sualtı canlılarını görebileceğiniz zengin bir ekosisteme sahip. Burun çok rüzgarlı ve dalgalı olduğundan sabah erken saatler gibi doğru vakitlerde dalmak önemli.
  • Soğuk Mağara: 20 metre derinliğiyle Soğuk Mağara dalış noktası karaya doğru uzanan, nefes kesici renklere sahip bir galeri. Soğuk suların denize karıştığı noktada ısı değişimlerini rahatlıkla hissedebilir, farklı zamanlarda suyun kristalize oluşunu da gözlemleyebilirsiniz.
  • Balaban Adası: Fethiye’ye oldukça yakın Balaban Adası çevresinde yapılan dalış turu, sizi kayaların ve su canlılarının arasında benzersiz bir yolculuğa çıkarıyor. Ayrıca roma döneminden kalma amforaları da bu bölgede görebilirsiniz.
  • Amphora: Hazır Roma dönemi amforalardan bahsetmişken 27 metreye kadar uzanan Amphora dalış noktasından da bahsedelim. Burası tamamen bir amfora bölgesi. Suyun derinliklerinde Yunan döneminden kalma çömlekleri izlerken oldukça keyifli vakitler geçirebilirsiniz. Fotoğraf kameranızı yanınızdan eksik etmemenizi öneririz.
  • Batık: 27 metreye kadar ulaşan dalış noktasında suların derinliklerine oturmuş, batık bir gemiyi keşfedebilirsiniz. Balıkların ve ahtapotların yeni evi haline gelen geminin verdiği his adeta nefes kesici.

Fethiye’de Nerede Kalınır?

Fethiye'nin En Güzel Dalış Noktası: Afkule Dalış Rehberi

Dalış için ayırdığınız bir günün ardından iyi bir dinlenme, sağlığınız ve aktivitenin sürdürülebilirliği için oldukça önemli. Fethiye’deki en iyi işletmelerden oluşan listemizden kendiniz için en uygununu bulabilir, gönlünüzce konaklayabilirsiniz.

{search:fethiye-otelleri,Fethiye Otelleri}