Neredekal.com
Neredekal.com
Tatil Blog
Gezi Rehberi
İstanbul'un Gizli Saklı Kalmış Plajları

İstanbul'un Gizli Saklı Kalmış Plajları

Paylaş
Sevgi Özdil  
Eklenme: 08 Temmuz 2020
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
İstanbul'un Gizli Saklı Kalmış Plajları
İş hayatı yoğun bir şekilde devam edenlerden, henüz tatile gidememiş olanlardan, denize girmek için gün sayanlardansanız sizin için harika bir rehber hazırladık. Bütün gün kumlarda yatıp güneş banyosu yapmak istiyorsanız aşağıda sıraladığımız İstanbul denize girilecek yerler listemiz tam da sizin hayalini kurduğunuz cinsten desek yanılmayız. Her biri İstanbul sınırları içerisinde ve her biri gün boyunca denizin tadını sonuna kadar çıkarabileceğiniz İstanbul’un en temiz denizlerinden ve plajlarından oluşuyor. Bu listede sıraladığımız plajlardan bazıları biraz geniş ve büyük bazıları izole ve sakin yerlerde olduğu için sosyal mesafenize de dikkat ederek gönül rahatlığıyla denize girebileceğiniz yerler. İstanbul’un tertemiz plajları’nda denize girmeye hazırsanız, İstanbul’da denize girilecek yerleri gelin beraber inceleyelim.

1 - Şile Kızılca Köy Sahili / Şile

Kızılcaköy şile

Kızılcaköy sahili, İstanbul'un yanı başında saklı kalmış bir cennet. İstanbul'a sadece 1,5 saatlik mesafede olması nedeniyle İstanbul'da denize girmek isteyenlerin ilk tercih edeceği bölge Şile oluyor.Şile’nin en güzel sahili olan Kızılcaköy’ün bir tarafı göl bir tarafı deniz. Burada kumluk plaj alanı yaklaşık 2 km uzunluğunda ve Kızılcaköy sahilinde hizmet veren bir işletme var. İşletme içerisinde restoran, piknik alanları, kamelyalar bulunuyor. Sahile sadece bu işletmenin olduğu yerden giriş var ve hizmetleri ücretli olarak kullanabiliyorsunuz. Eğer şezlong şemsiye kiralamak istemezseniz kendi sandalyelerinizi getirerek de plajda vakit geçirebilirsiniz. İlk girişte deniz hemen derinleşmediği için çocuklar açısından güvenli. Plaj alanında piknik yapılmasına ve çadır kurulmasına izin verilmiyor. Piknik için sadece piknik alanında mangal yakabiliyorsunuz.

Şile Kızılca Köy Sahili giriş ücreti içerisinde bulunan işletme için ücretli. Sahilde; 2 şezlong bir şemsiye bir sehpa 100 TL.Araç otopark ücreti ise: 30 TL. Sahilde duş, soyunma kabini ve WC bulunuyor. Bu alanların kullanımı şezlong ve şemsiye kiralayanlar için ücretsiz. Ancak şezlong ve şemsiye kiralamayanlar için duş, WC ve giyinme kabinleri ücretli. Şile Kızılca Köy sahili kahvaltı için de oldukça tercih ediliyor. Tek kişilik Serpme Kahvaltı: 125 TL. Fiyatlar 2022 için geçerli.

2 – Uzunya Plajı / Kilyos

Uzunya Plajı

İstanbul’un Avrupa yakasında bulunan ve Karadeniz kıyılarında konumlanan Uzunya Plajı, hemen arkasında aynı adı taşıyan bir balık restoranı ile birlikte hizmet veriyor. Buranın hem kumluk plaj alanı hem de çimenlik alanı mevcut. Özel araçlarıyla gelen misafirler için otopark alanı bulunuyor.Uzunya Plajı nerede diye merak ediyorsanız, Sarıyer’in Kilyos tarafında Demirciköy’de olduğunu söyleyebiliriz. Buraya Plaj Yolu Caddesi istikametini takip ederek ulaşabiliyorsunuz. Plajın sol tarafında Milyos Beach, sağ tarafında Sebastian Beach yer alıyor. Günlük yaşamın stresini deniz, kum ve güneş ile atmak isterseniz Kilyos'u ve Uzunya Plajı'nı tercih edebilirsiniz. Plaj alanına sandalyelerinizi ve havlunuzu atıp bol bol denize girebilir, güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Çim alanda işletmelere ait ücretli şemsiye ve şezlonglar da mevcut.
Giriş
02.04.23
Çıkış
03.04.23
Lütfen Giriş-Çıkış tarihlerini seçiniz.
Kişiler
2
0

3 – Sofular Plajı / Şile

Sofular plajı

Sofular Köyü Şile’de konumlanan ve giriş ücreti olmayan bir plaj. Şile'nin hareketli merkezine yaklaşık 15km. mesafede konumlanan plaj alanı 2300 metre uzunluğunda ve oldukça da geniş. Bu sayede sosyal mesafenize de dikkat ederek rahat bir şekilde denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Sofular Köyü Plaj alanında cankurtaran bulunuyor. Ayrıca burada çadır kampları için de uygun alan mevcut. Şezlong ve şemsiyenin yanı sıra havlunuzu ve şemsiyenizi alıp plajda keyifli bir şekilde vakit geçirebilirsiniz. Sofular Plajı giriş ücreti 2022 yılı için 50 TL. Otopark girişi ücretli olduğu için bu ücret alınıyor. Plajda duş, soyunma kabini ve WC gibi noktalar mevcut. Evcil hayvanınızla ziyaret edebileceğiniz Sofular Köyü piknik alanlarına da sahip, kendi yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda getirebilirsiniz. Sofular Köyü’ne nasıl gidilir diye soracak olursanız İstanbul’dan yaklaşık olarak 50 km mesafede yer almaktadır.

4 – Sahilköy Köyü / Şile

Sahilköy

Sahilköyü, Şile'ye bağlı Koca İskele Domali mevkinde konumlanıyor. Burası ev sahipliği yaptığı kamp alanı ile ünlü bir yer aslında. Şilede nerede kamp yapılır? diye merak edenlerin ilk tercih edeceği yerler arasında Sahilköy Köyü. Hem kendiniz kamp yapabilir, isterseniz bölgede bulunan kamp işletmelerinin bungalov veya çadırlarında da konaklayabilirsiniz. Özel aracınızla gelecekseniz Yandex navigasyon uygulamasını kullanmayın, çünkü kapalı yola yönlendiriyor aklınızda olsun. Sofular Köyüne ulaşım için kendi imkanlarınızla da İstanbul'dan gelebilirsiniz. Üsküdar’dan kalkan 139S numaralı İETT hattı ile Sofular Köyü kamp alanına ulaşabilirsiniz. Sahil Kamp Hizmetleri Neler? Fiyatlar Ne Kadar? Hem kendinizin çadırını alıp gelebileceğiz hem de buradaki taş evi, villayı, bungalov çeşitlerinden birini ya da hobit evlerden birinde de konaklama yapabilirsiniz. Bu tip konaklama alanlarının fiyatları için tesisle iletişime geçerseniz daha doğru bilgilere ulaşabilirsiniz. Sahilköy Köyü kamp alanına günübirlik gelmek isterseniz de upuzun incecik kumlu sahilinden faydalanabilirsiniz. Ayrıca işletme içerisinde duşlar, WC, soyunma kabini, büfe, restoran ve 40 karavanlık alanı da bulunuyor. Tesisin geniş ve uzun plajında güvenle denize girebilir ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

Sahil kamp Günübirlik girişler kişi başı 2022 yılı için 30 TL. Kendi çadırınızı kurmak istediğinizde çadır alanı için de 50 TL vermek durumundasınız.Sahil kamp Bungalov ve hobit ev güncel fiyatları için tesisle iletişime geçebilirsiniz. Kamp alanı içinde bir de havuz var. Bu havuza giriş de ekstra ücretli. Aktivite olarak da survivor parkuru ve poligon alanında da eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Sahil alanında havlunuzu ve sandalyelerinizi kullanabilir, yanınızda getirdiğiniz yiyecek ve içeceklerinizi tüketebilir ya da piknik alanında mangal yakabilirsiniz.

Otel
Çocuk Dostu
Neredekal Değerlendirme4.5/5 Mükemmel
(19 değerlendirme)
Ağva, Şile, İstanbul
Tesis Fiyatı
Sadece Konaklama
699 TL
Otelz.com
699 TL
En uygun fiyat
664 TL
Tatilsepeti.com
En uygun fiyat:
Tatilsepeti.com
664 TL

5 - Saklı Koy Plajı - Kabakoz / Şile

Saklıkoy

Kaynak: @bizorayagittik
Saklı Koy, Şile'nin köylerinden biri olan Kabakoz Köyü'nde yer alıyor. Kabaköz, büyük plajı ve onlarca küçük koyu ile ünlü bir yer. İstanbul'a yaklaşık 70 km mesafede konumlanıyor. Kabakoz Köyü, Şile'nin en sevilen köylerinden de biri. Bu yüzden plajının yanı sıra köyü gezmeyi de ihmal etmeyin deriz. Köy içerisinde yeni Şile evleri ile neredeyse 100 yıllık eski ahşap evleri yan yana görmek mümkün. Çınar ağacının altında yer alan mahalle kıraathanesi ise bir kahve ve bir çay molası için oldukça ideal. Şile Saklı koy plaj alanında hem halk plajı hem de sadece çift olarak giriş yapılabilen ücretli koylar mevcut. Ama en güzeli hangisi derseniz tabi ki Saklıkoy Plajı. Şile Saklıkoy Kamp alanları da bölgede mevcut. Saklı Koy Plajı'na Nasıl Gidilir? Burası özel mülk ve bir işletmeye ait. lSaklı koy plajı, Şile’nin Kabaköz Yolu’nda, plaj mevkiinde yer alıyor. Yollar toprak ve engebeli. 2022 yılı için Saklı Koya giriş kişi başı 150 TL olarak belirlenmiş. Partnersiz giriş yok. Ailelere uygun, ancak 7 yaşından küçük çocuklar için biraz sıkıntılı olabilir. Çünkü bazen deniz çok dalgalı olabiliyor. İçeriye yiyecek ve içecekle gelmek yasak çünkü tesis aynı zamanda restoran hizmeti de veriyor ve yemekleri de güzel. Plajın hemen yan tarafında askeri alan olarak bilinen kocaman bir plaj daha var.
Giriş
02.04.23
Çıkış
03.04.23
Lütfen Giriş-Çıkış tarihlerini seçiniz.
Kişiler
2
0

6 – Akçakese Sahili – Akkaya Plajı / Şile

Akçakese Sahili

Kaynak: @bizorayagittik
Şile’nin en güzel sahili olan Akçakese Sahili'nde bulunan Akkaya Plajı, İstanbul'un Şile ilçesinde yer alıyor. İstanbul'a 60 km, Şile'ye 17 km uzaklıkta konumlanıyor. Akçakese Sahili boyunca hem ücretli hem de ücretsiz birçok işletme var. Buraya deniz için gelmediğiniz zamanlarda, masa ve sandalyenizi atıp yanınıza aldığınız kahvenizi yudumlayarak güneşi batırabilirsiniz. Akçakese Sahili, Akkaya Plajı’nda sahil iki bölümden oluşuyor. Halk plajı kısmı ücretsiz. Derinliği belli bir noktaya kadar sabit fakat birden deniz derinleştiği için uyarı tabelaları sonrasına gidilmemesini tavsiye ederiz. Yüzmeyi çok iyi bilenler için bile tehlikeli olabilecek bölgeleri mevcut. Güvenli tarafta yüzerek, deniz keyfini doyasıya Akkaya plajında çıkarabilirsiniz. Akçakese kamp alanları bakımından da oldukça zengin bir sahil. Ücretli ve ücretsiz kamp alanları bu bölgede mevcut.Şile Kamp alanları içerisinde tercih edebileceğiniz bir sahil Akçakese Sahili.

7 - İmrenli Köyü Sahili / Şile

İmrenli Köyü Sahili

Akçakese Plajı'ndan doğuya doğru ilerlerseniz İmrenli Köyü Plajı'na ulaşıyorsunuz. Burası Şile'deki birçok plaja göre biraz daha kalabalık olabiliyor. İmrenli Köyü Sahili’nde deniz temiz, yosun yok, mis gibi kumluk bir plaj var. Plajın hem ücretli hem de ücretsiz bölümleri mevcut. Ulaşımı diğer koylara nazaran daha kolay olduğu için Şile’de denize girilecek yerler arasında en çok tercih edilenlerden biri. İmrenli'de işletme sayısı da fazla olduğu için her bütçeye göre restoran, kafe, işletme mevcut. Şile İmrenli Köyüne yaz mevsiminde hafta sonları gidecek olursaınz bir hayli kalabalık olacağını şimdiden kabul etmelisiniz.
Neredekal DeğerlendirmeHenüz Puanlanmamış
Ağva, Şile, İstanbul
Setur
Sadece Konaklama
535 TL
Etstur
528 TL
En uygun fiyat
496 TL
Tatilsepeti.com
En uygun fiyat:
Tatilsepeti.com
496 TL

8 - Tırmata Beach / Kilyos

Tırmata Beach

Kilyos uzun plajları ile bilinen bir bölge. Her ne kadar dalgalı bir deniz olsa da İstanbul'da denize girmek isteyenlerin tercihi Kilyos beldesi oluyor. Kilyos Halk Plajı'na oldukça yakın mesafede yer alan Tırmata Beach, öncelikli olarak ailelere yönelik hizmet veriyor. Bu sebeple plaja çift olmayanları almıyorlar ve bu konuda çok hassas davranıyorlar. Özel araçlarıyla gelenler için ücretsiz otopark alanı mevcut. 2022 yılı için Tırmata Beach fiyatları merak edildiğinde giriş ücreti kişi başı hafta içi 120TL, hafta sonu 170TL. Bayram tatillerinde ve resmi tatillerde hafta sonu fiyatı uygulandığını da hemen hatırlatalım. Bir de küçük çocuklar için özel indirim uygulanabiliyor. Tırmata Beach 6 dönüm çim alanın yanı sıra yaklaşık 1200 m² teras alanına sahip. Tüm bu alanda sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek 2500 kişinin kullanabileceği şezlong bulunuyor. Mekanda ayrıca restoran ve kafe de tüm gün konuklarsa hizmet veriyor. Burada bir de Kite Surf Okulu var. Tırmata Beach telefon yardımıyla tüm konuklara hizmetleri ve güncel fiyatlar hakkında detaylı olarak da bilgi vermektedir.

Yorumlar

Özlem Nar 
10.07.2020
Yine şahane bir yazı... Anlatımın bu kadar açık olması da ayrıca güzel :) Nokta atışı adres bilgisi :) Teşekkürler NK.
Pınar gündoğdu 
10.07.2020
Hem pandemiden muzdarip, hem sıcaklardan pişerken böyle bi yazı aşı kadr makbul oldu
Ömer Taygun 
26.07.2020
Kilyosda adam akıllı denize giremezsiniz, hem deniz dalgalı hem de fazla açılamıyorsunuz. Sahilden en fazla 3-4 m kadar açılabilirsiniz. Su boyunuzu aşmaz. YÜzemezsiniz yani acnak dalgalara karşı debelenirsinz. Şile ve Ağva da Kilyosdan çok farklı değil. Karadeniz de yüzmek pek keyifli değildir.
mehmet sezgin 
05.07.2021
biz 169 kişi gelcez aşiretce şirket pardon sığarmıyız hewal
Mine yilmaz 
18.07.2021
Yerinizde konaklama varmi ücretler neye tekabül girişler çıkışlar nekadar.
Daha fazla yorum gör

Benzer Yazılar

48 Saat 1 Rota Abant

48 Saat 1 Rota Abant

Diley Kuru 
16.10.2014
Kars Gastronomi Rehberi

Kars Gastronomi Rehberi

Seyhan Ahen 
13.11.2022
Türkiye'nin En İyi Kamp Yerleri

Türkiye'nin En İyi Kamp Yerleri

Habibe Tokgöz 
05.09.2013