2024 Yılı İstanbul'daki Denize Girilecek Yerler, Plajlar

2024 Yılı İstanbul'daki Denize Girilecek Yerler, Plajlar

Paylaş
Hilal Altuğ  
Eklenme: 08 Temmuz 2020
 • Son Güncellenme: 27 Aralık 2023
2024 Yılı İstanbul'daki Denize Girilecek Yerler, Plajlar

İstanbul'da yaşayan veya mecburiyetten burada kalan birçok insan olduğunu biliyoruz. İş yoğunluğundan veya hayatın akışından dolayı şehir dışına çıkacak vakit bulamıyorsanız İstanbul'da denize girip dinlenmenin tadını çıkarabileceğiniz birçok yer bulunmaktadır. Gelin birlikte nerelerde deniz'e girilir birlikte bakalım. Bütün gününüzü güneşin gölgesinde, kumlarda ve denizin dibinde geçirmenin zam zamanı. En sakin yerden en yoğun yerlere kadar listemizi inceleyebilirsiniz. 

{ad:0}

Kilyos  

Kilyos, en çok sevilen ve tercih edilen plajlardan biridir. İstanbul’un Karadeniz kıyısında yer almasından dolayı da sakinliğiyle sık sık ziyaret edilir. İnsanlar tarafından tercih sebebidir. Halk plajı olmasından, uzun kumsal hattına sahip olmasının yanı sıra hafta sonu aktiviteleriyle de sıklıkla adından söz ettirir. Günübirlik tatil yapmak isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği bir tatil beldesidir. Gençlerin özellikle uzun süreli tatil yapamacak birçok kişinin uğrak yeridir. Kilyos içerisinde yer alan kumu ve deniziyle beğeni toplayan en çok sevilen plajları sizler için derledik:

  • Uzunya Plajı / Kilyos

    İstanbul’un Avrupa yakasında yer alan beldesi olan Kilyos, Uzunya Plajı sayesinde popülerliğini koruyan bir konuma sahiptir. Yakınında bulunan balık restoranından dolayı yoldan geçenlerin de dikkat kesildiği mutlaka uğradığı ve bir mola yeridir. Hem kumluk bir plajı olması sayesinde hem de çimenlik alanlarıyla sadece denize girmekle kalmıyorsunuz. Piknik yapabileceğiniz alan da yaratabiliyorsunuz. Kendi özel aracınızla gittiyseniz otoparkını da kullanabiliyorsunuz. Uzun süreli yatılı bir tatil yapacaksanız değerlendirebilirsiniz. Günübirlik gittiyseniz de deniz, kum, güneşin tadını çıkarıp kendinize enerji depolayarak şehre dönebilirsiniz. {search:kilyos-otelleri,Kilyos Otelleri}

Konum: https://goo.gl/maps/ZnneNhSquQYiLZn2A

  • Tırmata Beach / Kilyos

    2009 yılında açılan Tırmata Beach Kilyos'un meşhur uzun plajları arasında yer alır. Karadeniz esintilerini barındıran dalgalı bir deniziyle nam salan kilyos, halk plajına oldukça yakındır. Restoran ve kafesiyle uzun vakitler geçirebileceğiniz bir dinlenme yeridir. Ücretsiz otoparkı sayesinde aracınızı park edebilir. Uzun süreli ya da günübirlik tatilinizin keyfini çıkarabilirsiniz. Çocuklar için özel indirim uygulanan beach, anne babaların da bir numaralı tercihlerinden biri oluyor. 2024 yılı için Tırmata Beach fiyatları merak edildiğinde giriş ücreti kişi başı hafta içi ₺₺₺ miktarlarında olmakta hafta sonu ise aradaki fiyat farkı 20-30 TL kadar olmaktadır. Resmi tatillerde farklı fiyat uygulaması gerçekleşmektedir. Bu yüzden tatillerinizi organize ederken bu durumu gözden kaçırmamanızda fayda var.

Konum: https://goo.gl/maps/YWMi1ftirBmFFCzYA

  • Kilyos Solar Beach Therapy


    Kilyos halk plajına yakındır. Plaj akşam partileri, sanat aktiviteleri masaj seansları sayesinde hemen herkes için şehirden uzaklaştıkları bir terapi yeridir. Aromaterapi güzellik merkezi sayesinde genç, yaşlı, orta yaş grubundan birçok kişinin kendilerini rahat ve iyi hissedecekleri bir yer olarak sıklıkla tercih edilir. 

Konum: https://goo.gl/maps/X7YcKjAmaf8h1GRQ9

  • Milyon Beach

    Kilyos Demirciköy kısında yer alır. Oldukça güzel bir koydur. Denizi temizdir. Güzel bir kumsalı vardır. Bu kumsalda etkinlikler düzenlenir ve konserler verilir. Yılın 12 ayı da açık bir yerdir. Yaz kış tatil yapmak isteyen hemen herkese hitap eder. Restoranının leziz lezzetleri sayesinde de tadanların bir daha geldiği nadir yerlerden biri olarak hafızalara kazınır. 

Konum: https://goo.gl/maps/o67cBQZPKNGrcz676

  • Kilyos Burc Beach

    Kilyos Gümüşdere'de yer alır. Boğaziçi Üniversitesi'nden mezun olan, Mezunlar Derneği tarafından aktif bir şekilde faaliyet gösterir. Plajıyla, denizi ve güneşlenme terası sayesinde kendisine farklı bir yer edinmiştir. Konserler, balıkçı restoranları, hafta sonu partileriyle birbirinden çeşitli aktivitelere sahne olur. 

Konum: https://goo.gl/maps/HFaQ1geWidrngHNc7

Florya 

Florya plaj çeşitliliği açısından gözde yerlerden biridir. Birbirinden farklı plajlarında yer bulabilir, günübirlik bir tatil yapabilirsiniz. 

  • Güneş Plajı/ Florya

    İstanbul’un en eski plajları arasında gösterilir. Mayıs sonundan itibaren kendine kalabalık bir kitle edinen Güneş plajı, her yerden insanı ağırlar. Kıyı boyu yaklaşık olarak 1 kilometre uzunluğunda olan Florya Güneş Plajı, İstanbul'un telaşından, atmosferinden bir anlık dahi uzaklaşmak isteyen herkesin uğrak yeridir. Plaja ücretsiz giriş yaparak deniz, kum, güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

Konum: https://goo.gl/maps/YAfbUguimt1q5YwSA

  • Menekşe Plajı/ Florya

    Şehir merkezine yakın olmasından dolayı kolayca ulaşım sağlanan bir plajdır. Özellikle hafta sonu misafirleri sık sık gelen plaj kalabalık görüntülere sahne olur. Öyle ki şemsiyeler ve şezlonglar arasında bir insan kadar yer kalır ancak. Berrak ve oldukça temiz bir denize sahiptir. Ücretisiz bir plajdır ve ücretsiz giriş yapılır. 

Konum: https://goo.gl/maps/YAfbUguimt1q5YwSA

Silivri 

Silivri, denizi, şehirden uzak olması ve plajlarıyla dikkat çeken yerlerden biridir. Boş zamanlarda uzun süreli veya kısa süreli tatil yapabileceğiniz birbirinden farklı lokasyonu bulunuyor. 

  • Silivri Plajı

    İstanbul’un en yoğun ve en kalabalık plajlarından biri olan Silivri Plajı, ücretsiz olarak halka açıktır. Plajda misafirlerin ihtiyaçları için tuvalet, duş vb. alanlar bulunuyor. Şezlong kiralayarak güneşlenebilir; Deniz, kum ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Özel araçlarınızla ve toplu taşıma araçları ile plaja ulaşım sağlayabilirsiniz.

Konum: https://goo.gl/maps/xtZSEw5KXZTW1kxF9

  • Gümüşyaka Plajı 

    Gümüşyaka Plajı’nın denizi berrak bir denizdir. Dış zemini her ne kadar kum olmasa da denizin içi çakıl taşı doludur ve ayakkabı olmadan girmeniz ayaklarınızın yaralanmasına sebep olabilir. Bu yüzden deniz ayakkabısı giymenizde fayda vardır. Özel araçlarınızla plaja rahatlıkla ulaşabilirsiniz. 

Konum: https://goo.gl/maps/qoMJtxvNDt3UNo2b6

  • Semizkum Mocamp Çadır ve Kamp Yeri

    Semizkum mocamp denizin tam kenarına kurulan ahşap evlerden oluşan şahane bir atmosfere sahip bir yerdir. Denize sıfır olması, 5-6 adım kadar denize uzak olmasıyla görenlerin bir gününü veya bir kaç gününü geçirmek isteyeceği kamp alanlarından biridir. Sadece yaz aylarında değil, kış aylarında da denizin sakinliğinde demlenmek isteyenlerin tercihi oluyor.

Konum: https://goo.gl/maps/4ta7oUWUfWKLTdxY9

  • Selimpaşa Plajı

    Deniz kaçamağını hafta sonu yapmak isteyenlerin uğrak yerlerinden biri de Selimpaşa Plajı oluyor. Silivri'de yer alan bu plaj, harika bir deneyim sunuyor. Silivri Halkı ve şehrin yakınından gelen birçok kişinin ise tercihlerinden biri oluyor.

Konum: https://goo.gl/maps/mC6dWiH2eZswgj3d9

Şile Plajları

  • Şile Kızılca Köy Sahili

    İstanbul'un saklı cennetlerinden biri olan Kızılca Köy Sahili, her hafta sonu ziyaretçi akınına uğruyor. Özellikle yaz aylarında sıklıkla ziyaret edilen bir yer olarak karşımıza çıkıyor. İstanbul'a mesafe olarak yaklaşık 1,5 saat kadar uzaklıklıkta bulunan Şile, günübirlik ziyaretçilerin uğrak yeri oluyor. Kumluk plaj alanı yaklaşık 2 km uzunluğundadır ve içeride restoran, piknik yapmak alanları bulunur. Ayrıca Şezlong da kiralayabiliyorsunuz. Şile Kızılca Köy Sahili giriş ücreti içerisinde bulunan işletme için ücretli. Sahilde; 2 şezlong bir şemsiye bir sehpa 100 TL.Araç otopark ücreti ise: 30 TL. Sahilde duş, soyunma kabini ve WC bulunuyor. Bu alanların kullanımı şezlong ve şemsiye kiralayanlar için ücretsiz hizmet veriyor. Ancak şezlong ve şemsiye kiralamayanlar için duş, WC ve giyinme kabinleri ücretli. Şile Kızılca Köy sahili kahvaltı için de oldukça tercih ediliyor. Tek kişilik Serpme Kahvaltı: 125 TL. Fiyatlar ortalama fiyatlardır, güncellenmeleri sebebiyle takip edebilirsiniz. 

Konum: https://goo.gl/maps/oj1uYFiixHYpLPa87

  • Sofular Plajı / Şile

    Sofular Köyü Şile’de bulunan ücretsiz girişe sahip bir işletmedir. Şile'nin merkezine yaklaşık 15 km uzaklıkta yer alır. Plaj alanı 2300 metre uzunluğunda ve oldukça da geniş bir konumdadır. Rahat bir şekilde denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Sofular Köyü Plaj alanında cankurtaran bulunuyor. Çadır kamplarıyla veya karavanını plajın dışında park eden misafirler için de eşsiz bir tatil deneyimi sunuyor. Şezlong ve şemsiyenin yanı sıra havlunuzu ve şemsiyenizi de yanınıza alıp plajda keyifli bir şekilde vakit geçirebilirsiniz.

Konum: https://goo.gl/maps/wWvq5xbK414z4e4B8

  • Sahilköy Köyü / Şile

    Sahilköyü, Şile'de kamp alanıyla ünlü bir yerdir. Kendi çadırınızla kamp yapabileceğiniz gibi bulgalovlarda da konaklayabilirsiniz. Sofular Köyüne ulaşım için kendi imkanlarınızla da İstanbul'dan gelebilirsiniz. Üsküdar’dan kalkan 139S numaralı İETT hattı ile Sofular Köyü kamp alanına ulaşabilirsiniz. Konaklama türleriyle ilgili tesisle iletişime geçerseniz daha doğru bilgilere ulaşabilirsiniz. Sahilköy Köyü kamp alanına günübirlik gelmek isterseniz de upuzun incecik kumlu sahilinden faydalanabilirsiniz. Ayrıca işletme içerisinde duşlar, WC, soyunma kabini, büfe, restoran ve 40 karavanlık alanı da bulunuyor. Tesisin geniş ve uzun plajında güvenle denize girebilir ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

Konum: https://goo.gl/maps/pxVSMJC7uUpqueYv8

  • Saklı Koy Plajı - Kabakoz / Şile

    Saklı Koy, adı gibi saklı bir gizemi olan yerdir. Şile'nin köylerinden biri olan Kabakoz Köyü'nde yer alıyor. Kabaköz, büyük plajı ve onlarca küçük koyu ile ünlü bir yer. İstanbul'a yaklaşık 70 km mesafede konumlanıyor. Kabakoz Köyü ise yerel halkıyla ve dışarıdan gelen ziyaretçilerinin yarattığı atmosferle Şile'nin en sevilen köylerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Bu sebeple plajının yanı sıra köyü de gezip alışveriş yapmayı unutmayın. Köy içerisinde yeni Şile evleri ile neredeyse 100 yıllık eski ahşap evleri yan yana görmek ise kültürümüzde rastladığımız bir arada yaşamanın mimari bir örneği olarak karşımıza çıkıyor. Çınar ağacının altında yer alan mahalle kıraathanesi ise bir kahve ve bir çay molası için oldukça ideal. Şile Saklı koy plaj alanında hem halk plajı hem de sadece çift olarak giriş yapılabilen ücretli koylar mevcut. Saklı Koy Plajı'na Nasıl Gidilir? derseniz burası özel mülk olduğundan bir işletmeye aittir.  Uzun toprak yolu geçebilir, engebeli bir yolculuğun ardından ulaşabilirsiniz. Genellikle aileler için uygun olarak dizayn edilmiş bir yerdir. Bu yüzden yalnız gitmemenizde fayda var.

{search:sile-otelleri,Şile Otelleri}

Konum: https://goo.gl/maps/BPNBApBtVDn1AfBr8

  • Akçakese Sahili – Akkaya Plajı / Şile

    Şile’nin en güzel sahili olarak bilinen Akçakese Sahili, Akkaya Plajı, İstanbul'a 60 km, Şile'ye 17 km uzaklıkta yer alıyor. Akçakese Sahili boyunca hem ücretli hem de ücretsiz birçok işletme var. Buraya deniz için gelmediğiniz zamanlarda, masa ve sandalyenizi atıp yanınıza aldığınız kahvenizi yudumlayarak güneşin batışını izleyebilirsiniz. Akçakese Sahili, Akkaya Plajı’nda sahil iki bölümden oluşuyor. Halk plajı kısmı ücretsiz. Derinliği belli bir noktaya kadar sabit fakat birden deniz derinleştiği için uyarı tabelaları sonrasına gidilmemesini tavsiye ederiz. Yüzmeyi çok iyi bilenler için bile tehlikeli olabilecek bölgeleri mevcut olan plajın, kontrollü hareket edilmesinde fayda var. Güvenli tarafta yüzerek, deniz keyfini doyasıya Akkaya plajında çıkarabilirsiniz. Akçakese kamp alanları bakımından da oldukça zengin bir sahil. Ücretli ve ücretsiz kamp alanları bu bölgede mevcut.

Konum: https://goo.gl/maps/t1jzn8esmfo25i8d6

  • İmrenli Köyü Sahili / Şile

    Akçakese Plajı'ndan doğuya doğru ilerlerseniz de İmrenli Köyü Plajı'na ulaşabiliyorsunuz. Burası Şile'deki birçok plaja göre biraz daha kalabalık olabiliyor. İmrenli Köyü Sahili’nde deniz temiz, yosun yok, mis gibi kumluk bir plaj var. Plajın hem ücretli hem de ücretsiz bölümleri mevcut. Ulaşımı diğer koylara nazaran daha kolay olduğu için Şile’de denize girilecek yerler arasında en çok tercih edilenlerden biri. İmrenli'de işletme sayısı da fazla olduğu için her bütçeye göre restoran, kafe, işletme mevcut. Şile İmrenli Köyüne yaz mevsiminde hafta sonları gidecek olursanız yoğun bir kalabalıkla karşılaşabilirsiniz. 

Konum: https://goo.gl/maps/B1pjEuSPq2MVnX8BA

Poyrazköy 

Poyrazköy, küçük bir kasabaya sahiptir. Sessiz ve sakin bilinen bir yerdir. Plajı halka açıktır ve çevre illerden de birçok insanı ağırlar. Küçük bir balıkçı kasabası olan Boğazköy’de yer alan küçük bir plajdır. Plajın bazı yerleri kayalıklardan, bazı yerleri ise kumluk, çakıl taşlarından oluşmaktadır. 

Konum: https://goo.gl/maps/mc8JBsYyHhJvVSf76

Büyükada Plajları 

İstanbul'da adalar içinde en büyük ada, Büyükada’dır. Deniz yoluyla vapurlarla ulaşabilirsiniz. Avrupa ve Anadolu yakasından vapur seferleri ile ulaşmak mümkündür. Sıklıkla Anadolu yakası vapur seferleriyle seyahat edilir. Büyükada plajları içerisinde yerli ve yabancı en çok turist ziyareti alan plajlardan bazıları Aya Nikola Plajı ve Halik Koyu Plajı’dır. Adanın dalgası en az olan rahat yüzülebilir plajlarındandır. Yüzme bilmeyen yetişkinler veya küçük çocuklar için en güvenli plajdır. Halik Koyu Plajı ise oldukça sakin ve sessiz bir atmosfere sahiptir.

Konum: https://goo.gl/maps/FMLtWvrTUD1fJ3UZ8

{search:büyükada-otelleri,Büyükada Otelleri}

Heybeliada Plajları 

Heybeliada, İstanbul'a yakın adalar içinde en çok yeşillikli alana sahip olan mevsim farketmeden ziyaretçi akınına uğrayan oldukça geniş ve ferah bir adadır. Avrupa ve Anadolu yakasından kalkan vapurlar aracılığıyla veya özel teknelerle ulaşım sağlayabileceğiniz ada, birçok doğal güzelliği kendi bünyesinde barındırır. Temiz plajlarında rahatlıkla denize girebilir, eşsiz bir tatilin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Arkadaşlarınızla çadırınızı kurabileceğiniz plajlar da bulunmaktadır. Yaz aylarında özellikle turistlerin akınına uğrayan ada'ya, İstanbul'da yaşıyorsanız bahar aylarında biraz daha sakinliğin söz konusu zaman diliminde gitmeniz sizin için daha güzel olabilir. Akvaryum Koyu, Çam limanı koyu, Değirmen Burnu Plajı ile çeşitli seçenekleri bulunan Heybeliada da sahaflardan kitap alışverişlerinizi yapabilir, kumsalda güneşlenirken birbirinden güzel kitapları okuyabilirsiniz. 

Konum: https://goo.gl/maps/upgZVWowMNWvNX5VA

{search:heybeliada-otelleri,Heybeliada Otelleri}

Yorumlar

Neslihan Yurtdan 
02.08.2021
Merhaba vadi şile denize giriliyor mu hafta içi ücretler yazılan gibimi...
Adnan karataş 
21.07.2021
Hem deniz hem tiknik yeri varmı. Yer adres konum atabilirsin
Hayrettin 
21.07.2021
Herşey çok kötü birde plajlar ele geçirilmiş ...sanki 5 yıldızlı otel fiyatı ...
Süleyman 
20.07.2021
Verdiğiniz bilgiler, hoş akıcı anlatımınız için ayrıca teşekkürler.çok faydalı oldu kafama takılan soruların giderilmesi için harcanan emeğe bir yorum yazalım tabikide sevgiler
Mine yilmaz 
18.07.2021
Yerinizde konaklama varmi ücretler neye tekabül girişler çıkışlar nekadar.
Daha fazla yorum gör