Şile Kızılca Köy Sahili giriş ücreti içerisinde bulunan işletme için ücretli. Sahilde; 2 şezlong bir şemsiye bir sehpa 100 TL.Araç otopark ücreti ise: 30 TL. Sahilde duş, soyunma kabini ve WC bulunuyor. Bu alanların kullanımı şezlong ve şemsiye kiralayanlar için ücretsiz. Ancak şezlong ve şemsiye kiralamayanlar için duş, WC ve giyinme kabinleri ücretli. Şile Kızılca Köy sahili kahvaltı için de oldukça tercih ediliyor. Tek kişilik Serpme Kahvaltı: 125 TL. Fiyatlar 2022 için geçerli.
İstanbul’un Avrupa yakasında bulunan ve Karadeniz kıyılarında konumlanan Uzunya Plajı, hemen arkasında aynı adı taşıyan bir balık restoranı ile birlikte hizmet veriyor. Buranın hem kumluk plaj alanı hem de çimenlik alanı mevcut. Özel araçlarıyla gelen misafirler için otopark alanı bulunuyor.Uzunya Plajı nerede diye merak ediyorsanız, Sarıyer’in Kilyos tarafında Demirciköy’de olduğunu söyleyebiliriz. Buraya Plaj Yolu Caddesi istikametini takip ederek ulaşabiliyorsunuz. Plajın sol tarafında Milyos Beach, sağ tarafında Sebastian Beach yer alıyor. Günlük yaşamın stresini deniz, kum ve güneş ile atmak isterseniz Kilyos'u ve Uzunya Plajı'nı tercih edebilirsiniz. Plaj alanına sandalyelerinizi ve havlunuzu atıp bol bol denize girebilir, güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Çim alanda işletmelere ait ücretli şemsiye ve şezlonglar da mevcut.
Sofular Köyü Şile’de konumlanan ve giriş ücreti olmayan bir plaj. Şile'nin hareketli merkezine yaklaşık 15km. mesafede konumlanan plaj alanı 2300 metre uzunluğunda ve oldukça da geniş. Bu sayede sosyal mesafenize de dikkat ederek rahat bir şekilde denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Sofular Köyü Plaj alanında cankurtaran bulunuyor. Ayrıca burada çadır kampları için de uygun alan mevcut. Şezlong ve şemsiyenin yanı sıra havlunuzu ve şemsiyenizi alıp plajda keyifli bir şekilde vakit geçirebilirsiniz. Sofular Plajı giriş ücreti 2022 yılı için 50 TL. Otopark girişi ücretli olduğu için bu ücret alınıyor. Plajda duş, soyunma kabini ve WC gibi noktalar mevcut. Evcil hayvanınızla ziyaret edebileceğiniz Sofular Köyü piknik alanlarına da sahip, kendi yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda getirebilirsiniz. Sofular Köyü’ne nasıl gidilir diye soracak olursanız İstanbul’dan yaklaşık olarak 50 km mesafede yer almaktadır.
Sahilköyü, Şile'ye bağlı Koca İskele Domali mevkinde konumlanıyor. Burası ev sahipliği yaptığı kamp alanı ile ünlü bir yer aslında. Şilede nerede kamp yapılır? diye merak edenlerin ilk tercih edeceği yerler arasında Sahilköy Köyü. Hem kendiniz kamp yapabilir, isterseniz bölgede bulunan kamp işletmelerinin bungalov veya çadırlarında da konaklayabilirsiniz. Özel aracınızla gelecekseniz Yandex navigasyon uygulamasını kullanmayın, çünkü kapalı yola yönlendiriyor aklınızda olsun. Sofular Köyüne ulaşım için kendi imkanlarınızla da İstanbul'dan gelebilirsiniz. Üsküdar’dan kalkan 139S numaralı İETT hattı ile Sofular Köyü kamp alanına ulaşabilirsiniz. Sahil Kamp Hizmetleri Neler? Fiyatlar Ne Kadar? Hem kendinizin çadırını alıp gelebileceğiz hem de buradaki taş evi, villayı, bungalov çeşitlerinden birini ya da hobit evlerden birinde de konaklama yapabilirsiniz. Bu tip konaklama alanlarının fiyatları için tesisle iletişime geçerseniz daha doğru bilgilere ulaşabilirsiniz. Sahilköy Köyü kamp alanına günübirlik gelmek isterseniz de upuzun incecik kumlu sahilinden faydalanabilirsiniz. Ayrıca işletme içerisinde duşlar, WC, soyunma kabini, büfe, restoran ve 40 karavanlık alanı da bulunuyor. Tesisin geniş ve uzun plajında güvenle denize girebilir ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz.
Sahil kamp Günübirlik girişler kişi başı 2022 yılı için 30 TL. Kendi çadırınızı kurmak istediğinizde çadır alanı için de 50 TL vermek durumundasınız.Sahil kamp Bungalov ve hobit ev güncel fiyatları için tesisle iletişime geçebilirsiniz. Kamp alanı içinde bir de havuz var. Bu havuza giriş de ekstra ücretli. Aktivite olarak da survivor parkuru ve poligon alanında da eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Sahil alanında havlunuzu ve sandalyelerinizi kullanabilir, yanınızda getirdiğiniz yiyecek ve içeceklerinizi tüketebilir ya da piknik alanında mangal yakabilirsiniz.
Kaynak: @bizorayagittik
Kaynak: @bizorayagittik
Akçakese Plajı'ndan doğuya doğru ilerlerseniz İmrenli Köyü Plajı'na ulaşıyorsunuz. Burası Şile'deki birçok plaja göre biraz daha kalabalık olabiliyor. İmrenli Köyü Sahili’nde deniz temiz, yosun yok, mis gibi kumluk bir plaj var. Plajın hem ücretli hem de ücretsiz bölümleri mevcut. Ulaşımı diğer koylara nazaran daha kolay olduğu için Şile’de denize girilecek yerler arasında en çok tercih edilenlerden biri. İmrenli'de işletme sayısı da fazla olduğu için her bütçeye göre restoran, kafe, işletme mevcut. Şile İmrenli Köyüne yaz mevsiminde hafta sonları gidecek olursaınz bir hayli kalabalık olacağını şimdiden kabul etmelisiniz.
Kilyos uzun plajları ile bilinen bir bölge. Her ne kadar dalgalı bir deniz olsa da İstanbul'da denize girmek isteyenlerin tercihi Kilyos beldesi oluyor. Kilyos Halk Plajı'na oldukça yakın mesafede yer alan Tırmata Beach, öncelikli olarak ailelere yönelik hizmet veriyor. Bu sebeple plaja çift olmayanları almıyorlar ve bu konuda çok hassas davranıyorlar. Özel araçlarıyla gelenler için ücretsiz otopark alanı mevcut. 2022 yılı için Tırmata Beach fiyatları merak edildiğinde giriş ücreti kişi başı hafta içi 120TL, hafta sonu 170TL. Bayram tatillerinde ve resmi tatillerde hafta sonu fiyatı uygulandığını da hemen hatırlatalım. Bir de küçük çocuklar için özel indirim uygulanabiliyor. Tırmata Beach 6 dönüm çim alanın yanı sıra yaklaşık 1200 m² teras alanına sahip. Tüm bu alanda sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek 2500 kişinin kullanabileceği şezlong bulunuyor. Mekanda ayrıca restoran ve kafe de tüm gün konuklarsa hizmet veriyor. Burada bir de Kite Surf Okulu var. Tırmata Beach telefon yardımıyla tüm konuklara hizmetleri ve güncel fiyatlar hakkında detaylı olarak da bilgi vermektedir.