Çocukla Gidilecek İstanbul'a Yakın Tatil Yerleri

Çocukla Gidilecek İstanbul'a Yakın Tatil Yerleri

Paylaş
Alper Kaya  
Eklenme: 21 Kasım 2019
 • Son Güncellenme: 19 Şubat 2024
Çocukla Gidilecek İstanbul'a Yakın Tatil Yerleri

Ailece yapılan tatillerin tadı bir başka güzeldir. Hep birlikte paylaşılan eğlenceli anlarla dolu bir tatilde, büyükler kadar çocuklar da güzel anılar biriktirmektedir. İster uzun tatiller olsun ister hafta sonu tatilleri olsun çocuklarınızla birlikte İstanbul’a yakın gidebileceğiniz harika yerleri ve bölgede tercih edebileceğiniz tesisleri bu yazımızda sizler için listeledik. Çocuklarınızla birlikte ailece keyifli ve eğlenceli zamanlar paylaşabileceğiniz bölgelerdeki bu tesislerin zaman zaman çocuklu ve bebekli ailelere özel tatil fırsatları sunduğunu da hemen hatırlatalım. ''Çocukla nereye gidelim?" diye soruyor ve İstanbul çevresinde ailecek gezilecek yerleri merak ediyorsanız, bu yazımız tam da size göre.

{ad:0}

Ağva / İstanbul

Şehrin arka bahçesi olan Ağva, temiz havası ve rahat ulaşımı ile hem İstanbul’a yakın hem de İstanbul’un kalabalığından ve hengamesinden çok uzakta. İstanbul'da ailecek gezilecek yerler içerisinde ilk akla gelen yer olan Ağva’da minik konuklarla ailelerin rahat bir konaklama yapabilecekleri birçok küçük otel de hizmet vermektedir. Bu oteller arasında aile odası, çocuklar için aktivitelerin ve çocuk havuzu gibi imkanların bulunduğu Club Grand Becassier ve Ağva Asmalı Garden Butik Otel’i tercih edebilirsiniz.

{search:agva-otelleri,Ağva Otelleri}

Bolu

Yemyeşil doğası ve tertemiz havasıyla Bolu İstanbul’a sadece 250 km. uzaklıkta yer almaktadır. Gezilecek yerleri ve tarihi dokusuyla Bolu tatilinizde hem yeni yerler keşfedebilir hem de ruhunuzun ve bedeninizin dinlendiğini hissedersiniz. Çocuklu aileler için de oldukça ideal bir destinasyon olan Bolu’da Gazelle Resort & Spa ve Bolu Termal Otel minik konukların çok seveceği ebeveynlerin de çok rahat edebileceği, içinde aile odası da bulunan bu iki tesis arasından seçim yapabileceğiniz gibi bölgede hizmet veren diğer tesisleri de inceleyebilirsiniz. 

Abant / Bolu

Abant, yılın dört mevsimi çekici, yılın her mevsimi bir başka güzel yerlerden biri. Masmavi gölüyle ve yemyeşil ormanlarıyla öne çıkan Abant, kış mevsiminde bembeyaz karlar altında güzel olduğu kadar sonbaharda sararan yaprakların renkleriyle adeta görsel bir şölen sunmaktadır ziyaretçilerine. Aden Boutique Hotel & Spa, Vonresort Abant, Büyük Abant Oteli ve Abant Köşk Oteli ailelerin rahat bir şekilde konaklama yapabileceği tesisler olmasının yanında çocuklar için de birçok aktiviteye sahip olan tesislerdir.

{search:bolu-otelleri,Bolu Otelleri}

Yalova

İstanbul’un yanı başındaki gizli cennet. Gerek doğası gerekse de şifalı termal sularıyla öne çıkan Yalova’da yaz tatili kadar kış tatili de yapmanızı sağlayacak birçok alternatif var. Bu alternatifler arasında Özellikle çocuklu ailelerin hem dinlenebileceği hem sıcak sularında şifalanabileceği hem de çocukların hiç sıkılmadan tatilinize eşlik edeceği bir tesis önermek istiyoruz. Yalova’nın Termal ilçesine bağlı Gökçedere mevkisinde misafirlerini kusursuz bir hizmet ayrıcalığıyla ağırlayan Limak Termal Butik Hotel. İstanbul'dan sadece 1,5 saatlik araç yolculuğuyla ulaşabileceğiniz bu tesis yemyeşil bir doğanın kucağında sizi ve ailenizi bekliyor.

{search:yalova-otelleri,Yalova Otelleri}

Maşukiye / Kocaeli

İstanbul’a sadece 120 km mesafede yer alan Maşukiye Kocaeli’nin doğayla iç içe bulunan yerlerinden sadece biridir. Adım attığınız andan itibaren huzuru iliklerinize kadar hissedeceğiniz bir yer olan Maşukiye’de çocuklarınızla tadına doyulmaz bir tatil için tercihinizi  Cevizdibi Hotel'den yana kullanabilirsiniz. Çocukla İstanbul civarında keyif dolu alanları, modern dekorasyonu ve doğanın kucağındaki konumuyla Maşukiye'de gönlünüzce dinlenebilir isterseniz de sadece 9 km. uzaklıktaki Sapanca Gölü'nü keşfetmeye gidebilirsiniz.

{search:masukiye-otelleri,Maşukiye Otelleri}

Kandıra / Kocaeli

Organik tarım çiftliği ve bu çiftlikte yetiştirilen ürünlerle hazırlanan enfes lezzetlerle dolu sofraların, yemyeşil bir doğanın etrafı sardığı restoranda servis edildiğini hayal edin. Hayal ettiği tüm bu şeylerin sadece hayalinizde kalmasını istemiyorsanız adresiniz Kocaeli’nin Kandıra ilçesine bağlı Kıncıllı’da sizi bekleyen; Narköy. Atölyelerin, aktivitelerin, bol dinlencenin ve bol huzurun yanında miniklerin etrafta öğreneceği birçok şeye sahip bir yer burası.

Uludağ / Bursa

Kış sezonunun nabzını tutan Uludağ sadece yetişkinlerin değil sportmen çocukların da en sevdiği tatil yerlerinden biri. Özellikle kayak sporuna merak salan minikler Uludağ’daki hemen hemen her pistte, ayaklarında kayaklarıyla karşımıza çıkıyor. Uludağ’daki birçok otel çocuk dostu, ancak bizim bu konuda en çok tavsiye ettiğimiz tesis Bof Hotels Uludağ Ski Convention Resort olmaktadır.

{search:uludag-otelleri,Uludağ Otelleri}

Sapanca / Sakarya

Doğasıyla ve tertemiz havasıyla insanı kendine çeken Sapanca, sadece hafta sonları bile dinlenmek ve ailece keyifli vakit geçirmek için ideal destinasyonlardan biri. Ebeveynlerin huzurla dinlenebileceği, çocukların gönüllerince eğlenebileceği bir tesis olan NG Sapanca çeşitli hayvanlarıyla da dikkat çekiyor. 

{search:sapanca-otelleri,Sapanca Otelleri} 

Edirne 

İstanbul’dan sadece 210 kilometrelik bir mesafede konumlanan Edirne, bir zamanlar Osmanlı İmparatorluğu’na başkentli yapmış kadim şehirlerimizden biri. Tarihi zenginlikleri ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Edirne’de, ailece konaklama yapabileceğiniz pek çok alternatif bulunmaktadır. Bu alternatifler arasında listelenen otellerden her biri Hotel Şimşek’dir.

{search:edirne-otelleri,Edirne Otelleri} 

Silivri / İstanbul 

İstanbul’a yaklaşık 60 km. mesafede yer alan Silivri’de harika bir tesis var. İstanbul çocuklar için gezilecek yerleri sıralarsak, bu tesis özellikle aileler için harika bir alternatif. Hem şehre yakın mesafede hem de şehirden uzakta. Burası büyük bir çiftlik. İçerisinde kapalı yüzme havuzu, organik tarım yapılabilen bir arazi ve çocukların çok seveceği içinde atların da olduğu bir çiftlik. Sadece hafta sonları bile gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz Erkanlı Tatil Köyü, yılın dört mevsimi aileleri ve diğer misafirlerini ağırlamaktadır.

{search:silivri-otelleri,Silivri Otelleri}

Kilyos / İstanbul

İstanbul’un Karadeniz ile buluştuğu noktalardan birisi olan Kilyos; özellikle Avrupa yakası sakinlerinin deniz tatili için öncelikli tercihleri arasındadır. Kilyos yolu üzerinde bulunan ormanlık alanlarda kiremitte alabalık gibi spesifik yemeklerin yanı sıra bir tatil klasiği olan et mangal gibi yemekleri de yiyebilirsiniz. Çocuklarla birlikte, tamamen denize nazır bir tatil günü geçirmek için Kilyos iyi bir tercih olacaktır. Sahilde yer alan Kilya Hotel ise tatilde geçireceğiniz vakti daha da keyifli kılacaktır.

{search:kilyos-otelleri,Kilyos Otelleri}

Yedigöller / Bolu

Başta Yedigöller Milli Parkı, Kapankaya Tepesi, Anıt Ağaç olmak üzere milli parkta yer alan gülen kayalar, dilek çeşmesi, şelaleler ve geyik üretme istasyonu; Çocuklarla nasıl hızlı geçtiğini anlayamadığınız bir gün geçirmenizi sağlayacak. Piknik de yapılabilen alanlara sahip olan Yedigöller’de milli park sahasında keklikten yabani ördeğe varıncaya kadar yüzü aşkın kuş türü de barınmaktadır. Bölgede yaygın olarak bungalow ev tipi tesisler bulunur. Tıpkı Fikri Atalay Konağı Bungalow Evleri gibi…

Bursa

Dört mevsim ziyaret edilebilir ender şehirlerimizden birisi olan Bursa’da kış baş gösterdiyse Uludağ civarında, sonbaharı iliklerimize kadar hissettiğimiz dönemde ise kuş cenneti misali Gölyazı’ya veya İznik Gölü civarına günübirlik seyahatler düzenleyebilirsiniz. Çocuklarla birlikte eski Osmanlı köyleri Cumalıkızık ve Misi’yi ya da eski Rum kasabası Tirilye’yi gezerken temiz havayı içinize çekerek; doğal güzellikler ve tarihi atmosferin eşliğinde keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Eğer erken saatlerde Bursa’ya ulaşabilirseniz tarihi İnkaya Çınarı’na ev sahipliği yapan İnkaya Köyü’nde kahvaltı yapmanızı öneririz. Hele bir de konaklamalı tatil yapacaksanız eşsiz manzarası ve inanılmaz ambiyansı ile Karinna Çobankaya Ahşap Orman Köşkleri mutlaka deneyimlemeniz gereken bir tesis!

{search:bursa-otelleri,Bursa Otelleri}

Eskişehir

Porsuk Çayı’nda gondol sefası, rengarenk Sazova Parkı’nda gezi, Odunpazarı’nın tarihi evlerini keşfetme keyfi… Eskişehir, bitip tükenmek bilmeyen destinasyonlarıyla inanılmaz renkli ve keyifli bir gün vaat ediyor çocuklu ailelere. Hele bir de büyüleyici Masal Şatosu’nda geçirecekleri saatler, çocuklar için unutulmaz bir tatil anısı olacak. İç ve dış mekân tasarımlarıyla tatilinizi görsel açıdan da zenginleştirecek olan The Black Hotel Eskişehir, şehirde tercih edebileceğiniz oteller arasında dikkat çekici bir alternatif…

{search:eskisehir-otelleri,Eskişehir Otelleri}

Beypazarı / Ankara

Özellikle kültür turizmini seven çocukların olduğu aileler için Ankara’nın kültür mozaiği olarak nitelendirilebilecek ilçesi Beypazarı; günübirlik seyahatler için eşsiz bir tercih. Zira ilçede Beypazarı güveci ve Beypazarı kurusu gibi gastro lezzetlerin yanı sıra tarihi Beypazarı evleri, Eğriova Tabiat Parkı, tarihi gümüşçüler çarşısı ve tarihi Beypazarı çarşısı gibi gezilip görülmeye değer destinasyonlar ile oldukça çeşitli seçenekler bulunuyor. Hediyelik eşya almanın en kolay olduğu rotalardan birisi olan Beypazarı’na seyahat edecekler için bir de önerimiz var: Hattuşa Vacation Termal Club Ankara

Taraklı / Sakarya

Sakarya’nın cittaslow unvanına sahip olan ilçelerinden Taraklı, doğa ile iç içe vakit geçirmeyi seven aileler için birebir. Çubuk ve Sünnet göllerinin yer aldığı ilçede tarih ile iç içe bir atmosferde, muhteşem bir doğanın içinde vakit geçirmeniz işten bile değil. Taraklı’da Hanımeli Konağı, bölgede konaklayacak tesis arayanlar için ideal bir tercih olacaktır. Sakin şehirler hakkında hazırladığımız Cittaslow Testi’ni ailecek çözerek bu seyahati daha da renkli hâle getirebilirsiniz! Bakalım bu konuda kim daha bilgili çıkacak?

Safranbolu / Bartın

Karabük’ün UNESCO tarafından tescilli güzellikteki ilçesi Safranbolu; şirin sokakları, dünyaca meşhur evleri, müthiş doğası ve tarihi yapılarıyla ailecek sessiz, sakin ama unutulmaz bir tatil planlayanlar için doğru adreslerden birisi. Safranbolu Eski Çarşı’da gezip, Tokatlı Kanyonu’nda doğanın büyüleyici yapılarına tanıklık edebileceğiniz; Bulak Mencilis Mağarası’ndaki şelale ve göletleri yerinde gözlemleyip, Safranbolu’daki müzeleri gezdiğiniz unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz. Tek bir güne sığmayacak bu harika etkinlik planlamasını birkaç güne yaymak için ilçenin tarihi atmosferine de uygun tasarlanmış Demirkapı Konak Otel’i tercih edebilirsiniz.

Son olarak çocukla tatile gittiğinizde bavulunuza koymanız gerekenleri derlediğimiz Çocukla Tatile Giderken Alınması Gerekenler adlı yazımızı ve Çocuklu Aileler İçin Ara Tatilde Yapılacak En İyi Aktiviteler adlı yazımızı okumadan tatil hazırlığı yapmayın! 

{search:safranbolu-otelleri,Safranbolu Otelleri}

Yorumlar

Gizem 
04.01.2020
Bravo
ilker yavuz 
13.12.2019
Faydalı bir yazı olmuş. Bu öneriler ile keyifli hafta sonu yaşıyoruz. Teşekkürler