İstanbul'daki Oyun ve Eğlence Merkezleri

İstanbul'daki Oyun ve Eğlence Merkezleri

Paylaş
Alper Kaya  
Eklenme: 16 Kasım 2023
 • Son Güncellenme: 27 Kasım 2023
İstanbul'daki Oyun ve Eğlence Merkezleri

İstanbul, keşfetmekle tükenmeyen güzellikleri ve egzotik rotalarıyla ünlü olduğu kadar 7’den 70’e herkese hitap eden alternatifleriyle de tam bir metropol! Özellikle alt yaş gruplarına hitap eden oyun ve eğlence merkezleri; çocuklu aileler için müthiş alternatifler içeriyor. Gelin, İstanbul’daki oyun ve eğlence merkezleri listesine birlikte göz atalım.

{ad:0}

KidZania

Adeta bir ‘Çocuk Ülkesi’ olarak tasarlanan KidZania; Meksika’dan Londra’ya kadar dünya çapında 28 şubeye sahip. Bu şubelerden birisi de ülkemizde, Üsküdar’da bulunan Akasya AVM’nin içinde… 1 – 14 yaş arası çocuklara hitap eden aktivitelerle çocuklar için meslek deneyimi edinme, seçim yapma, yaratıcılık kullanma olanaklarına sahip olan KidZania’da çocuğunuz gizli ajan olup sırları aydınlatmaya çalışabilir, pilot olup uçak kullanabilir, şef olup birbirinden lezzetli yiyecekler hazırlayabilir. Tabii size de ailecek çok keyifli bir gün geçirmek kalır…

İstanbul KidZania Nasıl Gidilir?

Üsküdar’da, Akasya AVM’nin içinde yer alan KidZania’ya gidiş rotasını öğrenmek için haritayı kullanabilirsiniz.

FunLab Eğlence Dünyası

Forum İstanbul Alışveriş Merkezi’nde yer alan FunLab Eğlence Dünyası; her yaşa hitap eden, “Herkes için eğlence” sloganını sahiplenmekle kalmayıp yaşatan bir destinasyon. Eski usul aterilerden zombi avı yapılan VR oyununa; çarpışan otomobillerden tırmanma duvarına kadar adrenalinin ve eğlencenin binbir rengini yakalamak mümkün. Bu çeşitlilik sayesinde, ailenin bütün üyelerine hitap eden en az bir oyun bulmak mümkün.

İstanbul FunLab Nasıl Gidilir?

Bayrampaşa’da, Forum İstanbul AVM’nin içinde bulunan FunLab’a gidiş rotasını harita üzerinden öğrenebilirsiniz.

Hupalupa

Metropol İstanbul’un içinde, oldukça geniş bir alanda yer alan Hupalupa’da tırmanma duvarı, trambolin parkı, bowling, video ve simülasyon oyunları, 0-4 yaş için tasarlanan "Miniplay’ alanı ve çocukların maceraya doyacağı "Kidventure’ bölümü bulunuyor. VR gözlükleriyle yeni bir boyuttaki, gerçek gibi tasarlanan maceraları deneyimleyebilen çocuklar ve gençler; Metropol İstanbul’da düzenlenen oldukça özel sergileri de bu vesileyle ziyaret edebilir. Günü rengarenk ve aksiyon dolu geçirmek, Hupalupa ile çok kolay!

İstanbul Hupalupa Nasıl Gidilir?

Metropol İstanbul AVM’de bulunan Hupalupa’yı ziyaret etmek için harita üzerindeki rotayı takip edebilirsiniz.

LEGOLAND Discovery Centre

Hangi çocuk LEGO sevmez ki? LEGOLAND Discovery Centre yer alan LEGO Fabrikası’nda Profesör Brick-a-Brack’ın rehberliğinde LEGO yapımına destek sunarak başlayan, DUPLO Kasabası’na uğrayarak LEGO’lar ile inşa edilen DUPLO Çiftliği’nin güncel durumunu kontrol ederek devam eden gün içinde biraz soluklanmak isteyen çocukları 4D Sinema keyfi bekliyor. Sonra aksiyon kaldığı yerden devam ederek Krallık Macerası Lazer Oyunu’na katılabilen çocuklar için keşfedecek detaylar bitmek bilmiyor… Şehrin ritmine ayak uyduran LEGOLAND Discovery Centre’da ister online tek seferlik biletler alabilir, isterseniz de yıllık giriş fırsatı sunan kombine biletleri tercih edebilirsiniz.

İstanbul LEGOLAND Nasıl Gidilir?

Bayrampaşa Forum İstanbul AVM’de yer alan LEGOLAND’ın gidiş rotasını harita ile kolayca öğrenebilirsiniz.

Macera Parkı – Xtrem Adventures

8000 metrekarelik ormanlık bir alan içinde, göz alabildiğine eğlence konseptiyle geliştirilen Xtrem Adventures’ta emniyet kemerli yüksek ip parkurlarından ağaç tepesi parkurlarına dek; çocuklara özel güvenli eğlence keyfi bulunuyor. Zorluk derecesi giderek artan dört özel parkurda aksiyon dolu 20 oyunu deneyimleyebilen çocuklar 2 saatte bütün parkurları geçmeye çalışıyor. Farklı yaş gruplarına özel tasarlanan oyunlar ile çocuklar doğanın tam içinde, adrenalini zirveye kadar yaşıyor.

İstanbul Macera Parkı – Xtrem Adventures Nasıl Gidilir?

UNIQ İstanbul’da yer alan Xtrem Adventures’a gidiş rotasını harita üzerinden takip edebilirsiniz.

Extreme İstanbul

Bahçeşehir Gölet’te, açık alan ve doğanın içinde yer alan Extreme İstanbul; şehrin stresinden uzaklaşmak isteyen küçük – büyük herkese gerçek macera keyfi vaat ediyor. Yüksek ip parkuru, serbest atlayış, zipline, tırmanma duvarı ve sıçra yakala aktiviteleri başta olmak üzere 55 farklı oyundan oluşan Extreme İstanbul Macera Parkı, özellikle üç katlı yüksek ip parkuru ile adrenalini üst seviyeye taşımayı başarıyor. Hele minik maceracılar için tasarlanmış ağ parkuru, çocuklara iki katlı dev bir trambolinle yükseklere zıplama ve ağdan tünelleri geçerek top havuzunda yüzme keyfi sunuyor. Hele bir de 18 metre yükseğe çıkmayı sağlayan dev salıncak… Ah o dev salıncak! Anlatılmaz, yaşanır bir adrenalin düzeyi adeta…

İstanbul Extreme İstanbul Bahçeşehir Nasıl Gidilir?

Bahçeşehir Gölet’te yer alan Extreme İstanbul’a haritayı takip ederek ulaşabilir, açık havada adrenalin keyfini doyasıya yaşayabilirsiniz.

Forestanbul – Doğa Macera Parkı

Ülkemizin orman içinde yer alan en büyük macera parkı olan Forestanbul; Heyecan dolu aktiviteler ile her yaş grubundan çocuk ve gence hitap eden seçeneklere sahip. Çocuklar yüksek ip parkuru ile lastiklere ayaklarını geçirip tepeden salınarak aşama kat etmeye çalışabilir, tırmanma duvarında düşmeden zirveye ulaşmanın keyfini sürebilir, dev salıncak ve serbest düşüş ile göğe dokunacak kadar yükseğe çıkabilir. Aynı zamanda Forestanbul’da doğum günü etkinliklerinin de yapılabildiğini not olarak düşelim…

{search:kadıkoy-otelleri,Kadıköy Otelleri}

İstanbul Forestanbul Nasıl Gidilir?

Çekmeköy’de mesire alanında bulunan Forestanbul’da unutulmaz bir gün yaşamak için tek yapmanız gereken, haritayı takip etmek! Her ihtimale karşı, gitmeden önce 0 (542) 740 07 40 numaralı telefondan rezervasyon yaptırmanızı öneririz.

Soğuksu Macera Parkı Küçükçekmece

Küçükçekmece Belediyesi’nin açık spor alanı statüsündeki sosyal alanlarından birisi olan Soğuksu Macera Parkı; haftanın altı günü kış döneminde 09.00 – 17.00, yaz döneminde ise 11.00 – 19.00 saatleri arasında açık. Kaya tırmanışı, serbest düşüş, zipline, ip parkuru gibi aktivitelerden oluşan oyun gruplarının yer aldığı Soğuksu Macera Parkı’nda doğayla iç içe eğlenmek mümkün. Özellikle geniş arkadaş grupları için şehrin tam ortasında, yemyeşil bir alanda vakit geçirmek ayrıca değerli…

Soğuksu Macera Parkı Küçükçekmece Nasıl Gidilir?

Küçükçekmece’de yer alan Soğuksu Macera Parkı’nın güzergâhını harita üzerinden inceleyebilirsiniz. Ancak her ihtimale karşı burayı ziyaret etmeden önce 0 (212) 541 77 08 numaralı telefondan randevu almayı ihmal etmeyin.

İncekum Macerapark

Hem bir kamp alanı hem de şehrin gürültüsünden uzakta doğayla iç içe geçirilecek keyifli anlara ev sahipliği yapan müthiş bir aktivite alanı arıyorsanız, İncekum Macerapark tam size göre! 4 farklı ip parkuru, ATV ve motor safari, paintball, at binme, okçuluk, balon futbolu ve amfi tiyatro gibi seçeneklerin yer aldığı İncekum Macerapark’ta aynı zamanda kıl çadır ve bungalov konaklama seçenekleri ve kamp için çadır alanı da bulunuyor. İncekum Macerapark, restoranlar ve kafeleriyle de günün koşturmacasında yeme içme ihtiyaçlarının kolayca giderilebildiği bir destinasyon.

İstanbul İncekum Macerapark Nasıl Gidilir?

Şile’nin, denize yakın konumlarından birisi olan İncekum Macerapark’ın mevcut konumunuza göre güzergâhını öğrenmek için haritayı kullanabilirsiniz.

Macera Kulesi (Şehr-i Macera) Bakırköy

“Bir park, en fazla kaç oyun içerebilir ki?” diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. İşte bu sorunun cevabı, söz konusu Macera Kulesi olduğunda “Tam 120 adet” oluyor! İnanması güç ama 120 farklı oyun seçeneğinin yer aldığı; Yüksek ip parkuru, çocuk oyun parkuru, zipline ve dev salıncak gibi aktivitelerle dikkat çeken Macera Kulesi’nde tamamen çocuklara özel bir parkur da bulunuyor. Aile boyu heyecanın ve eğlencenin 120 farklı çeşidini yaşamanız, burada çok kolay!

Macera Kulesi Bakırköy Nasıl Gidilir?

İBB Çırpıcı Parkı’nda yer alan Macera Kulesi’ne gidiş yolunu, haritadan takip edebilirsiniz. Gitmeden önce rezervasyon ve güncel fiyat bilgisi için 0544 608 17 08 numaralı telefonu aramanızı öneririz.

Vialand Tema Park

28 farklı ünitede eğlence seçenekleri sunan Vialand İstanbul; Aslında ülkemizde ve dünyada bir ilk. Tema park konseptini bir gösteri merkezi ve AVM ile bir araya getiren VIALAND; Böylece alışveriş, yaşam ve eğlence merkezi kimliği kazanmış. VIALAND’da günlük veya yıllık bilet seçeneklerinin yanı sıra Parkur ile Safari&Zindan alanlarını da kapsayan ‘Tüm’ bilet konsepti yer alıyor. Tema parkta atlı karıncadan nefeskesene, adalet kulesinden 360 Plus’a kadar pek çok adrenalin yüklü eğlence konsepti bulunuyor. Üstelik çok küçük yaş gruplarına uygun King Kong, Saray Salıncağı, Jet Ski ve Kral Şakir gibi üniteler de yer alıyor! Böylece ailenin bütün üyeleri, VIALAND’da vaktin nasıl geçtiğini anlamayacak bile… 

İstanbul VIALAND Nasıl Gidilir?

İstanbul VIALAND Tema Park gidiş yolunu, harita üzerinden öğrenerek rotayı izleyebilirsiniz. Vialand’ı daha detaylı araştırmak isterseniz, hazırladığımız “Vialand Nerede, Nasıl Gidilir?” yazımızı inceleyebilirsiniz.

Moipark

Mall of İstanbul’da bulunan Moipark, tam anlamıyla bir "Eğlence kolonisi!" Parkın simgesi olan "Taşkafaları" takip ederek eğlenceyi yakalayabilirsiniz... Moi Amca Çiftliği, spor oyuncakları, kahkaha geçidi, hımbıl, hürkuş, uçan halı, büyük çarpışan ve dehşet oteli gibi farklı yaş gruplarına hitap eden eğlenceli seçenekleriyle Moipark çocukların ve ailenin bütün üyelerinin keyifli vakit geçirmesini mümkün kılıyor…

{search:taksim-otelleri,Taksim Otelleri}

Moipark Nasıl Gidilir?

Mall of İstanbul’un içinde, geniş bir alanda bulunan Moipark’a ulaşmak için haritayı izlemeyi unutmayın!

Viaport Lunapark

Masalsı girişiyle, daha ilk andan herkesi eğlencenin tam içine dahil eden Viaport Lunapark; Başta çarpışan arabalar ve crazy dance gibi eğlenceli üniteleriyle sadece küçüklere değil ailenin ruhu küçük kalmış büyüklerine de fazlasıyla hitap ediyor. Üstelik lunaparkın yanı sıra Via Port’ta yer alan bowling, macera park ve pony club da gününüzü fazlasıyla renklendirecek!

Viaport Lunapark Nasıl Gidilir?

Pendik Viaport AVM’de yer alan bu rengarenk lunaparka gitmek için tek yapmanız gereken, haritadaki rotayı izlemek! Ulaşacağınız noktada, eğlence sizi bekliyor…

Discovery Lunapark: Park Ada

Discovery, çocukluğunun lunaparklarını anımsayanlar için eşsiz bir simgedir. İstanbul’daki lunaparklar arasında ise sadece, 480 bin metrekarelik alanıyla ülkemizin de en büyük eğlence parkları arasında olan Park Ada’da bulunuyor! Park Ada’da discovery ünitesinin yanı sıra gondol, crazy dance, dev dönme dolap, çarpışan otolar da bulunmakta olup; Çocukların at ve midillilere binebileceği alanlar da yer alıyor. Üstelik çocuğunuz eğlencenin tadını çıkarırken siz de yürüme yolunda, yeşilliklerin içinde temiz havanın tadını çıkarabilir; Çayınızı ve kahvenizi içebilirsiniz.

{search:besiktas-otelleri,Beşiktaş Otelleri}

Park Ada İstanbul Nasıl Gidilir?

Bayrampaşa’da bulunan Park Ada’ya gitmek için haritayı takip edebilirsiniz.

Playland

İstanbul’un pek çok farklı noktasında şubeleri olan; çocuklara olduğu kadar büyüklere de eğlence sunan Playland’da ne yok ki? Çocukların yaratıcılıklarını artırmayı ve bunu yaparken de sosyalleşmelerini hedefleyen softplay oyun alanı, miniklerin pek çok meslek dalını deneyimleyebildiği playtown, sevilen oyuncakları içeren Arcade oyun alanı ve tabii ki olmazsa olmaz kapalı kum havuzlarıyla Playland, İstanbul’da pek çok farklı AVM’de hizmet veriyor.

Playland Hangi AVM’lerde Var?

İstanbul’da;

  • 212 Outlet AVM
  • Ataşehir Brandium AVM
  • City Center AVM
  • Emaar AVM
  • Göztepe Optimum AVM
  • İstmarina AVM
  • Kozzy AVM
  • Küçükyalı Hilltown AVM
  • Lens AVM
  • Maltepe Piazza AVM
  • Maltepe Park AVM
  • Marmara Forum AVM
  • Nevçarşı AVM
  • Palladium AVM
  • Pendik Marintürk AVM
  • Pendorya AVM
  • Watergarden AVM
  • Akasya AVM

destinasyonlarında Playland’ı bulabilirsiniz.

Zorlu AVM Açık Oyun Alanı

Zorlu AVM’nin açık oyun alanında kum parkından kuleye ve örümcek ağına kadar alternatif oyun parkı konseptlerini deneyimlemek mümkün. Küçük tepeler arasından uçarcasına ilerleyen çocuklar kendilerini pistlere atabilir, oyun kulelerine ağ ile tırmanarak çıkabilir… 2 – 3 yaşlarındaki küçükler ise kısa iplerle inşa edilmiş tırmanma duvarlarında keyifli vakit geçirebilir! Üstelik bu esnada siz de dilerseniz parkın kenarındaki ağaçlık alanlarda yer alan banklarda kahvenizi yudumlayabilir veya oyunlarda çocuklara eşlik edebilirsiniz! Sizin gibi tırmanma kulesine çıkmaya çalışan yetişkinleri gördüğünüzde, rekabetin büyülü gücüne kapılmaktan kendinizi korumanızı öneririz…

Zorlu AVM Nasıl Gidilir?

Zorlu Center, harita ile kolayca bulabileceğiniz bir AVM. 

Maçka Parkı Çocuk Oyun Alanı

Şehrin ortasında, ağaçlık bir alanda ailecek keyifli vakit geçirmek istiyorsanız Maçka Parkı sizin için güzel bir alternatif olacaktır. Piknik yapabileceğiniz alanların bulunduğu Maçka Parkı’nda çocuklar için iki farklı oyun alanı da bulunuyor. Tahteravalli ve kaydırak gibi klasik oyuncakların bulunduğu bu oyun alanlarının yanı sıra aslında parkın kendisi, çocuklar için adeta bir keşif rotası! Saklambaç oynayabileceğiniz, çimenlerde koşabileceğiniz, diğer park ziyaretçilerini rahatsız etmeden top da oynayabileceğiniz bu parkta bir kafe ve tuvalet de bulunuyor üstelik…

Maçka Parkı Nasıl Gidilir?

Girişi ücretsiz olan Maçka Demokrasi Parkı, Harbiye üzerinde yer alıyor. Parka gidiş yolunu harita ile takip edebilirsiniz.

Taksim Gezi Parkı Çocuk Oyun Alanı

İstanbul’a gelen pek çok kişinin ilk ziyaret ettiği, şehrin en kozmopolit noktalarından biri kabul edilen Taksim Gezi Parkı’nda, ağaçlık alanların ilerisinde bir çocuk oyun alanı da bulunuyor. Kaydırak ve tahterevalli gibi oyuncakların yer aldığı oyun alanında çocuğunuz keyifli vakit geçirebilir. Siz de bu sırada, şehrin hareketliliğine yakından tanıklık etme şansı bulabilirsiniz…

Taksim Gezi Parkı Nasıl Gidilir?

Şehrin kalbi de sayılan Taksim Gezi Parkı’nda gitmek için haritayı inceleyebilirsiniz.

İstanbul’da günübirlik eğlenmek için oldukça geniş seçenekler var! Sadece yetişkinlere özel eğlence mekânlarını derlediğimiz “İstanbul’da Avrupa Yakası’nda ve Anadolu Yakası’nda Bulunan Eğlence Mekanları” yazımızla gece hayatının nabzını kolayca yakalayabilirsiniz.

Üstelik şehri daha kolay keşfedebilmeniz için hazırladığımız “İstanbul Gezilecek Yerler, Tarihi Mekânlar ve Yeme İçme Rehberi” oldukça geniş ve bir o kadar da pratik bir rehber…

Peki ya birkaç günlüğüne İstanbul seyahati planlıyorsanız ne yapacaksınız? Onun cevabı da İstanbul Otelleri listemizde…

{search:istanbul-otelleri,İstanbul Otelleri}

Benzer Yazılar