İlk Fırsatta Yolunuzu İzmir'e Düşürecek 10 Festival

İlk Fırsatta Yolunuzu İzmir'e Düşürecek 10 Festival

Paylaş
Bengi Alkaya  
Eklenme: 12 Mart 2019
 • Son Güncellenme: 20 Kasım 2023
İlk Fırsatta Yolunuzu İzmir'e Düşürecek 10 Festival

Baharı, kışı, yazı, kısacası her mevsimi ayrı güzeldir İzmir'in. Kimi sıcacık insanına vurulur kimi enfes yemeklerine kimi ise o muhteşem denizine. Bir de öyle keyifli festivalleri vardır ki şehrin, yalnızca onlar için bile seyahat edilir. İptal ya da değişim olasılıklarına karşı festival tarihlerini resmi kaynaklardan da takip etmeyi unutmayın. İşte sizi yerinizden kaldırıp, en kısa zamanda bir seyahat planı yaptıracak birbirinden güzel 10 İzmir Festivali.

{ad:0}

Alaçatı Ot Festivali

 

alaçatı ot festivali

Bölgenin en meşhur festivallerinden biri olan Alaçatı Ot Festivali, kısa sürede Alaçatı’nın da simgelerinden bir haline geldi. Seneye on üçüncüsü düzenlenecek olan festival, 25 – 28 Nisan 2024 tarihleri arasında ziyaretçilere unutulmaz günler yaşatacak. Bölgedeki ot çeşitliliğine yakından şahit olacağınız festivalin amacı ise sahip olduğu değerleri yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak. Her yıl bu amaç doğrultusunda düzenlenen ot festivalinde ziyaretçileri; konserler, seminerler, yemek atölyeleri, otları tanıma ve toplama gibi pek çok etkinlik bekliyor.

{search:alacati-otelleri,Alaçatı Otelleri}

Şirince Masallar Festivali

 

şirince masallar

Fotoğraf: Filiz Telek

Yalnızca ülkemiz değil ünü dünyaya yayılan sıcacık bir köy Şirince. Kendisinin bir masaldan fırlamışçasına şirin olması yetmezmiş gibi bir de görülesi bir festivale ev sahipliği yapıyor: Şirince Masallar Festivali. Şirince sokaklarında masal anlatıcıları farklı dillerde masallar anlatıyor olacak ve sizi hatıralarınıza doğru keyifli bir yolculuğa çıkaracak. Festival geçtiğimiz yıl ziyaretçiler tarafından oldukça ilgi gördü.

{search:sirince-otelleri,Şirince Otelleri}

Barbaros Oyuk Festivali

 

barbaros oyuk festivali

Fotoğraf: Biz Evde Yokuz

İzmir’in Urla ilçesine bağlı olan Barbaros Köyü’nde yapılan Barbaros Oyuk Festivali’nin bu yıl da 16-18 Ağustos 2024 tarihlerinde dördüncüsü düzenlenecek. Festival ismini tarla korkuluklarına verilen adın oyuk olmasından alıyor ve unutulmaya başlanan kültürel ve geleneksel değerlerin canlandırılması hedefleniyor. Sokaklarının korkuluklarla süslendiği köyde, sokakları arşınlayabilir, yerel üreticilerin birbirinden değerli ürünlerinden satın alabilir, çeşitli etkinlilere katılabilir ve sergileri gezebilirsiniz.

Urla Enginar Festivali'ni de keşfedin!

Urla Geleneksel Bağ Bozumu Şenliği

Urla Geleneksel Bağ Bozumu Şenliği, bölgede gerçek anlamda gelenek haline gelmiş. Yaklaşık 25 yıldır düzenlenen bu festivalin 2024 tarihi henüz kesinleşmedi. Ama genelde şenlik her yıl 14 Ağustos’ta yapılıyor. Şenlikte ziyaretçileri yarışmalar, konserler ve üzüm sıkımı gibi çeşitli aktiviteler bekliyor. Siz de bu yıl rotanızda Urla’ya yer vererek bu geleneğe yakından şahit olabilirsiniz.

{search:urla-otelleri,Urla Otelleri}


Seferihisar Lavanta Festivali

 

seferihisar lavanta festivali

Seferihisar’ın Turgut Köyü’ndeki lavanta hasadının kutlandığı Seferihisar Lavanta Festivali, kokusu ve güzelliği ile göz dolduran lavanta bahçelerinde muhteşem fotoğraf karelerine ev sahipliği yapıyor. Festival takvimine göre bu yıl 7 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilecek ve katılımcılar gün boyu yerel üreticilerin lavanta ve yan ürünlerinden satın alabilecek, yöresel yiyecekleri deneme şansı bulacak ve tabi ki lavanta toplayabilecek.

{search:seferihisar-otelleri,Seferihisar Otelleri}


Germiyan Festivali

 

germiyan festivali

Çeşme’nin Germiyan Köyü, ülkemizin ilk Slow Food köyü olma özelliğine sahip ve bünyesinde tam 5 yıldır festival düzenleniyor. Germiyan Festivali’nin ilk gününde gelenler ev şarapçılığı, sabun yapımı ve kopanisti peynir yapımı gibi çeşitli atölyeler sayesinde yöresel tatların yapımını öğreniliyor. İkinci gününde ise Germiyan ekmeği yarışmasıyla yaptıkları ekmekleri jürinin beğenisine sunuluyor.


Urla Uçurtma Şenliği

 

urla uçurtma şenliği

Her yıl Urla’da düzenlenen Uçurtma Şenliği gökyüzünde olduğu kadar çocukların kalbinde de rengarenk anılar bırakıyor. Haziran ayında düzenlenen festival Urla’nın Şifa Tepesi’nde Çocuk Esirgeme Kurumu’ndaki çocuklara uçurtma uçurarak unutulmaz bir gün yaşatmayı amaçlıyor. Şenlikte çocuklara uçurtmaların yanı sıra çeşitli yiyecek ve içecekler dağıtılıyor.


Seferihisar Tohum Takas Şenliği

 

seferihisar tohum takas

Seferihisar-Ürkmez’de gerçekleştirilen şenlik, tohum mirasını günden güne kaybeden Anadolu topraklarında bir satış amacı olmadan takas yoluyla yeşertilmesi ve korunması gibi harika bir amaca hizmet ediyor. 4 Mayıs 2024 günü gerçekleştirilecek olan şenlikte binlerce tohum ve fide dağıtılıyor. Ayrıca katılımcıların getirdiği tohumlar takasa dahil ediliyor.

Seferihisar'ın Şirin Köyü: Sığacık içeriğimizi de keşfedebilirsiniz.


Urla Ot Festivali

 

urla ot festivali

Urla Ot Festivali’nde ziyaretçileri, tıpkı geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine dolu dolu bir festival programı bekliyor. Müzik dinletileri, yemek atölyeleri, paneller, eğlenceli yarışmalar ve ot toplama festivalde yer alan etkinlerin yalnızca birkaçı. Geleneksel hale gelen festivali yakından takip ederek bu coşkuya bu yıl siz de katılabilirsiniz.


Mordoğan Denizle Buluşma Şenliği

 

ege festivalleri

Nesli tükenmekte olan balık türlerinden binlerce yavrunun denize bırakıldığı Mordoğan Denizle Buluşma Şenliği'nde, yöre halkının el emeği ürünlerinden müzik dinletilerine, yarışmalardan film gösterimlerine kadar pek çok etkinlik var.

Yorumlar

ünal karataş 
14.03.2019
31 Mart tohum şenliği. Seçim var nasıl olacak? Erteleme olmaz mı?
Pınar Öner 
14.03.2019
Gönül isterdi ki hepsine gidelim. Ben oyumu bu sene ilk kez gerçekleşecek olan "İzmir Gençlik Karnavalı" (26-30 Haziran Urla) ve bu sene de gerçekleşirse tabi ki Rock’n Burger yönünde kullanacağım. :)