İlkbahar Şenlikleri: Holifest Turkey 2022 Festivalleri

İlkbahar Şenlikleri: Holifest Turkey 2022 Festivalleri

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 07 Nisan 2022
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
İlkbahar Şenlikleri: Holifest Turkey 2022 Festivalleri
Dünya’nın en renkli festivallerinden biri olan Holifest, pandeminin ardından Dünya’da olduğu gibi Türkiye’nin birçok yerinde de coşkulu bir şekilde kutlanması bekleniyor. Hindistan’da rengarenk görüntülere sahne olan, Dünya’nın birçok yerinden gelen insanlarla birlikte Hindistan’da kutlanan Holi Festivali, baharın gelişini kutlamak amacıyla yapılan eski bir Hindu geleneği aslında...

Holifest Nedir?

İlkbahar Şenlikleri: Holifest Turkey 2022 Festivalleri

{ad:0} Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Hindistan’ın eski geleneklerinden biri olan Holi Festivali, Hinduların baharın gelişini kutlamak, kışı uğurlamak, sevgi ve barışın gücüne inanmak, tüm kötülükleri ve olumsuzları bir kenara bırakarak pozitif duygularla yeni bir döneme başlanacağının sinyallerinin verildiği şenlikli bir gün olarak kutlanıyor. Festivalin bir diğer ismi ise Renklerin Festivali. Hint Mitolojisi’nde iyinin kötüye karşı zaferini sergileyen Holika’dan adını alan Festival, Holi Festivali olarak anılmakta. Festivalde kullanılan renklerin ise anlamları var. Örneğin kırmızı renk masumiyeti, sarı renk dini, mavi renk sakinliği, yeşil renk canlılık ve enerjiyi simgeliyor.

Her yıl bahar mevsiminin başlangıcında Holi Festival’i Hindistan’ın birçok şehrinde geniş kitleler tarafından kutlanıyor. İnsanlar rengarenk boyaları önce yüzlerine sürüyorlar sonrasında ise sokaklarda birbirlerine bu boyaları atarak coşkulu bir şekilde baharın gelişini kutluyorlar. Son yıllarda Dünya’nın dört bir tarafından sadece bu festival için gelen turistler, belgeselciler, televizyon kanalları, fotoğrafçılar tarafından da Hindistan’da kutlanan Holi Festivali, Hindistan’ın yanı sıra dünyanın birçok yerinde gerek yaşayan Hindu halk tarafından gerekse farklı etnik kimliklere özgü insanlar tarafından kutlanmaktadır.

Holifest Turkey Festivalleri Nasıl Düzenleniyor?

İlkbahar Şenlikleri: Holifest Turkey 2022 Festivalleri

Holifest Türkiye ise Dünya çapında kutlanan Hindistan’a özgü olan bu festivalin daha yerel versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. Son yıllarda Türkiye’de Holifest Türkiye adında yapılan etkinliklerle kutlanan festival, Ankara, İzmir ve İstanbul gibi büyük şehirlerde kutlanıyor.

Holifest Türkiye, 2016 yılından beri düzenlediği etkinliklerle çeşitli illerde bu festivali coşkulu bir şekilde eğlenmeyi seven kitleler tarafından kutlanıyor. Holifest Türkiye, 2021’de pandemi nedeniyle yapılamadığı için bu yıl Holifest İzmir 2022 ve Holifest İstanbul 2022 olarak iki ayrı etkinlik ile kutlanacak. Etkinliklerde ne oluyor derseniz bir "konsept festivali" olma özelliği taşıyan Holifest Türkiye, sadece eğlenmeye gelen bir sürü insanın yanı sıra, DJ performansları, ünlü Türk Rap ve Alternatif Pop/rock şarkıcılarından oluşan programıyla eğlenceyi sevenler için dolu dolu bir program sunuyor.

Bu Yıl Holifest Turkey 2022 Coşkuyla Kutlanacak! İlkbahar Şenlikleri: Holifest Turkey 2022 Festivalleri

Holifest Türkiye Festivalinde yaş sınırı var mı diye merak ediyorsanız 18 yaş sınırı uygulanmakta fakat reşit olmayan katılımcılar velileri ile birlikte etkinliğe katılabilir. Etkinliğe dışarıdan yiyecek ve içecek getirilmesi yasak. Holifest İzmir ve Holifest İstanbul bilet fiyatlarını Holifest Türkiye web sitesinden öğrenebilirsiniz. Son olarak Holifest festivalinde satın aldığınız biletlere bir paket Holifest boyası dahil oluyor, daha fazla boyaya ihtiyacınız olduğunda festival alanından ücret karşılığında satın alabilirsiniz.

Holifest Turkey Program Detayları

İlkbahar Şenlikleri: Holifest Turkey 2022 Festivalleri

Holifest İzmir 2022: 8 Mayıs Pazar günü saat 12.00’de İzmir Arena’da düzenlenecek. Uzun süren kış mevsimi sonrasında, bahar ayının gelişini coşkulu bir kalabalıkla kutlamayı planlayan festival ekibinin programında;
  • Hint mutfağına özgü tatları bulabileceğiniz Hint yemekleri standları
  • Hint kınası atölyeleri
  • Bohem havaları severler için Hint kumaşları, giysileri ve aksesuarların sergilendiği satış standları
  • Dünyaca ünlü DJ performansları
  • Türkiye’nin en çok dinlenen rap şarkıcılarının performansları
  • Ve tüm bunların yanı sıra herkesin birbirine atacağı ve etrafını boyayacağı tamamen bitkisel ürünlerden yapılan rengarenk boyalara bulanacağınız bir etkinlik sizleri bekliyor.

Holifest İzmir için otel arayışınız olacaksa İzmir Otelleri sayfamızdan zevkinize ve bütçenize göre bir tesis tercih edebilirsiniz.

{product:4989}{search:izmir-otelleri,İzmir Otelleri}

Holifest İstanbul 2022: 14 Mayıs Cumartesi gününde Life Park Sarıyer’de benzer bir içerikle kutlanacak. Murda, Sefo gibi ünlü rap performansçılarının yanı sıra, son dönemlerin popüler isimlerinden Dolu Kadehi Ters Tut, Mavi Gri gibi gruplarda Holifest İstanbul’da sahne alacak.

Holifest İstanbul için otel arayışınız olacaksa İstanbul Otelleri sayfamızdan zevkinize ve bütçenize göre bir tesis tercih edebilirsiniz.

{product:18595}{search:istanbul-otelleri,İstanbul Otelleri}

Siz de uzun kış mevsiminden sıkıldıysanız, Baharın gelişini rengarenk ve coşkulu bir şekilde kutlamak için sevdiklerinizle birlikte Holifestivali’nde olmaya ne dersiniz?