Euro Kullanmadan Gezilecek Ekonomik Yerler

Euro Kullanmadan Gezilecek Ekonomik Yerler

Paylaş
Bengi Alkaya  
Eklenme: 17 Nisan 2019
 • Son Güncellenme: 04 Aralık 2023
Euro Kullanmadan Gezilecek Ekonomik Yerler

Dünya gezginleri için bütçe dostu seyahatler her zaman cazip bir seçenek. Özellikle Euro'nun egemen olduğu Avrupa'da bu tür destinasyonları bulmak biraz daha zorlayıcı olabilir. Ancak, Euro kullanmadan gezilebilecek ve cebinizdeki parayla daha fazlasını yapabileceğiniz birçok ekonomik lokasyon var. Bu blog yazımızda, Euro bölgesi dışında kalan, bütçe dostu ve aynı zamanda zengin kültürel deneyimler sunan harika destinasyonları keşfedeceğiz.

{ad:0}

Bu destinasyonlar, sadece ekonomik olmakla kalmıyor, aynı zamanda ziyaretçilerine benzersiz doğal güzellikler, tarihi zenginlikler ve otantik kültürel deneyimler sunuyor. Seyahat etmeyi sevenler için Polonya'nın tarihi şehirleri, Macaristan'ın kaplıcaları, Bulgaristan'ın kıyı bölgeleri ya da Gürcistan'ın dağlık manzaraları gibi seçenekler, Euro kullanımının dışında kalmak isteyen gezginler için mükemmel alternatifler sunuyor. Bu rehber, Euro bölgesi dışındaki ülkelerdeki ekonomik seyahat seçeneklerini, her bir yerin sunduğu benzersiz cazibeleri ve gezilecek yerleri detaylı bir şekilde inceleyerek, bütçe dostu bir seyahatin kapılarını aralıyor.

Çek Cumhuriyeti 

Prag Çek Cumhuriyeti, resmi kısa adıyla Çekya, Avrupa’nın etkileyici mimarisinden fazlasıyla nasibini almış bir ülke. Bu ülkenin en popüler duraklarını ise hiç şüphesiz Prag, Brno ve Cesky Krumlov oluşturuyor. Masalsı bir güzelliğe sahip olan bu şehirler özellikle de Prag, her yıl sayısız turiste ev sahipliği yapıyor. Tabi ki Çek Cumhuriyeti’ni bizim için ilgi çekici kılan tek şey güzelliği değil. Ülkenin para birimi olan Çek Korunası da bizi bir hayli çekiyor. Bugün 1 Türk Lirası yaklaşık 0,77 Çek Korunası ediyor. Bu da özellikle Euro ile karşılaştırdığınızda çok daha rahat bir tatil yapabileceğiniz anlamına geliyor.

Macaristan 

Budapeşte Orta Avrupa’nın merak uyandıran, yazın sıcaktan kavuran kışın da donduran ülkesi Macaristan, başkenti Budapeşte ile ün salmış ülkelerden biri. Budapeşte gündüzleri turistik aktiviteler geceleri ise hareketli bir eğlence hayatı sunan şehir Tuna Nehri tarafından Buda ve Peşte bölgeleri olarak ikiye ayrılmış durumda. Ülkeyi keşfetmek için başkent yetmez diyenlere ise Debrecen ve Eger gibi şehirler alternatif gezi rotalarını oluşturuyor. Para birimi Macar Forinti olan ülkede 1 TL 12,04

Forint’e eş geliyor. Bence siz biran önce uçak bileti bakmaya başlayın.

Bulgaristan 

Sofya Gerek sıcacık insanları gerek ülkemize yakın mutfağı gerekse uygun fiyatlı günlük yaşamıyla en ideal seyahat rotalarından olan Balkanlar bizim için her daim ilgi çekici olmuştur. İşte Balkan ülkelerinden biri olan Bulgaristan da kesinlikle Euro ile seyahat edebileceğiniz Avrupa ülkelerine göre çok daha uygun bir seyahat imkanı sunuyor. Özellikle ülkenin başkenti Sofya sizi turistik anlamda doyururken, bunun yanı sıra ülkede kayak merkeziyle kış rotası, plajlarıyla yaz rotası olmaya çeşitli duraklar yer alıyor. Para birimi Bulgar Levası olan ülkede 1 TL 0,062 Bulgar Levası ediyor.

Makedonya 

Ohri Hazır Balkanlar’dan bahsetmişken hız kesmeden devam edelim. Makedonya, bütçenizi sarsmadan unutulmaz bir seyahat geçirebileceğiniz bir diğer ülke. Hatta burası Bulgaristan ile kıyaslandığında çok daha uygun olmasıyla ön plana çıkıyor. Üsküp, Ohri ve Bitola ülkede görebileceğiniz şehirlerden yalnızca birkaçını oluşturuyor. Burada yaşayan insanların sıcaklığı ise yüreğinizde sonsuza kadar yer edecek türden. Makedonya’nın para birimi Makedonya Dinarı. 1 TL ise yaklaşık olarak 1,96 Dinar’a eşit. Üstelik ülke vizesiz. Yani hem vize hem de Euro masrafının olması ülkeyi daha bir çekici kılıyor.

Ukrayna

Lviv Bir Doğu Avrupa ülkesi olan Ukrayna, Euro ve vize olmadan seyahat edebildiğimiz bir diğer ülke. Üstelik burası yalnızca vize değil, 2017 yılından beri TC vatandaşlarından pasaport dahi istemiyor. Sadece yeni çipli kimlik kartınızla giriş yapabileceğiniz Ukrayna, sağladığı bu avantajlar ile henüz plan yapma aşamasında tercih edilme ihtimalini bir üst seviyeye taşıyor. :) Kiev, Lviv ve Odessa ülkenin en popüler şehirlerinin başında geliyor. Gece hayatından doğal ve tarihi değerlerine kadar dolu dolu bir seyahat imkanı sunan ülkenin para birimi ise Grivna. 1 Türk Lirası 1,26 Grivna ediyor. Tüm koşullar uygunsa sizin için daha önce hazırladığımız Lviv seyahati hakkındaki detaylı yazıya göz atmayı unutmayın.

Sırbistan 

Belgrad Doğası, kültürü ve lezzetli mutfağıyla gönlünüzde taht kuracak ülkelerden Sırbistan, Euro olmadan seyahat edebileceğiniz bir diğer durak. Üstelik tıpkı Balkanlar’da yer alan diğer ülkeler gibi Sırbistan’a gitmek için de bir vize almanız gerekmiyor. Özellikle başkenti ve aynı zamanda en popüler şehri olan Belgrad, iki nehri kavuştuğu yerde kurulmuş keyifli bir şehir olması sebebiyle sık sık ziyaretçi çekiyor. Sırbistan’ın para birimi Sırp Dinarı ve 1 TL bugün 3,72 Dinar. Mayıs ayından eylül ayına kadar ülkeyi ziyaret etmek için en uygun zaman olduğu için hiç vakit kaybetmeden ucuz uçak bileti arayışına başlamanızda fayda var.

Polonya 

Poznan Ukrayna, Çekya ve Almanya gibi ülkelerle komşu olan Polonya, Avrupa’nın dokuzuncu büyük ülkesi. Schengen vizesi ile seyahatin mümkün olduğu ülkede, özellikle Varşova, Gdansk ve Poznan gibi şehirler en popüler yerlerin başında geliyor. Para birimi Polonya Zlotisi olan ülkede 1 Türk Lirası 0,14 Polonya Zlotisi’ne eşit. Polonya tüm bu özellikleri ile Avrupa Birliği ülkeleriyle kıyaslandığında göre çok daha uygun bütçeli bir seyahat imkanı sunuyor.

Romanya 

Bükreş Romanya da her ne kadar vize almanın zorunlu olduğu ülkelerden biri olsa da kendi para birimi olması sebebiyle tercih ediliyor. Başkenti Bükreş’in yanı sıra Braşov ve Sibiu gibi şehirlerinin de turistler tarafında oldukça rağbet gördüğü ülkenin para birimi Rumen Leyi. 1 TL 0,16 Rumen Leyi ediyor. 9 bölgeye ayrılmış olan ülkenin en meşhur bölgesi olan Transilvanya bugün dünyanın dört bir yanından pek çok turistin ilgisini çekiyor. Özellikle Transilvanya’da ziyaretçileri Orta Çağ’a ait kaleler, yemyeşil ormanlar ve ihtişamlı mimari yapılar karşılıyor. 

Bu rehberimizde, Euro kullanmadan seyahat etmenin mümkün olduğu ekonomik ve zengin kültürel deneyimler sunan destinasyonları keşfettik. Polonya'nın tarihi sokaklarından Macaristan'ın kaplıcalarına, Bulgaristan'ın kıyı şeridinden Gürcistan'ın dağlık manzaralarına kadar, her biri kendine özgü güzellikleri ve uygun maliyetleriyle dikkat çeken bu yerler, bütçe dostu bir seyahat için mükemmel seçenekler sunuyor. Ek olarak Ucuza Seyahat Etmenin Yolları başlıklı blog yazısıyla diğer detaylara erişebilirsiniz. 

Yorumlar

Fuat ÜSTERMAN 
23.04.2019
Polonya, Romanya hariç tüm ülkeleri gezdim. Hepsini de çok beğendim. Tavsiye ederim.
Bengi Alkaya 
19.04.2019
Merhaba Rasim Bey. Listemizde yer alan tüm bu ülkeler için öncesinde Euro ya da Dolar alıp, daha sonra kendi para birimlerine çevirebilirsiniz.
Rasim TANSU 
19.04.2019
Merhaba, bahsedilen ülkelere TL ile gidip orada o ülkenin parasına çevirme şansımız var mı? Yoksa yine Euro alıp onu mu bozdurmamız gerekecek? İyi günler dilerim. Rasim Tansu.
Bengi Alkaya 
18.04.2019
Yavuz Bey merhaba, yazının içeriğinde de belirttiğimiz gibi tüm bu ülkelerde elbette Türk Lirası geçmiyor. Her bir ülkenin kendi para birimi mevcut.
yavuz baykal 
18.04.2019
Yanı cebime TL alıp buralara gidebilecek miyim? TL buralarda geçiyor mu?
Daha fazla yorum gör