En Sıcak Yaz Rotaları: Marmaris

En Sıcak Yaz Rotaları: Marmaris

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 30 Mayıs 2022
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
En Sıcak Yaz Rotaları: Marmaris
Ülkemizin Paris’i olarak adlandırılan, Muğla ilimizin gözde ilçesi Marmaris, hala en popüler yaz tatili seçenekleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Marmaris ilk bakışta size küçük bir yermiş gibi gelebilir fakat çevresinde bulunan plajlar, piknik alanları ve aktivite seçenekleri düşünülünce oldukça büyük bir yer diyebiliriz. Sahil kordonunun tüm ilçe boyunca düz bir şekilde devam etmesi, birbirinden etkileyici manzaralar sunması, tertemiz plajlara sahip olması ve konaklama seçenekleriyle tam bir yaz tatili bölgesi. Zaten bu durum, her yaz sezonunda nüfusunun bir milyonu geçmesiyle de doğrulanıyor. Tüm güzellikleriyle sadece ülkemizdeki tatil severlerin değil, yurt dışındaki turistlerin de ilgisini kazanıyor. Yaz sezonunun ilk günleri gelir gelmez dış ülkelere bilet satışları tükeniyor. Marmaris erken rezervasyon fırsatlarından yararlanmazsanız, bölgede sezonda konaklama yeri bulmakta bile zorlanabilirsiniz.

Yaz Tatili İçin Marmaris Nasıl Bir Yer?

En Sıcak Yaz Rotaları: Marmaris

{ad:0} Marmaris Gezilecek Yerler ve yapılacak aktiviteler açısında oldukça zengin bir tatil beldesi. Kavurucu güneşin altında denize girmek, beach cluplarda vakit geçirmek ve su sporları yapmak isterseniz Marmaris, sizin için doğru adres olabilir; yaz mevsimini sevenler için tam anlamıyla bir başkent. Sıcak sokaklarda dolaşırken klimalı bir mekana girmenin verdiği rahatlık bile Marmaris’te bir başka. Yazın sıcaklıklar 45 dereceyi rahatlıkla görse de turistler eğlenceden ödün vermiyor. Marmaris seyahatiniz sırasında Barlar sokağında Marmaris gece hayatının tadını çıkarabilir, tekne turlarına katılıp birbirinden güzel koyları keşfedebilir veya civar bölgelerdeki sakin plajlara gidip huzurlu bir şekilde yüzebilirsiniz. Kaliteli restoran ve konaklama seçenekleriyle de rahatınızı bozmadan konforlu bir tatil geçirebilirsiniz. Herkese hitap eden seçenekleriyle Marmaris, en azından bir kere görülmesi gereken, ülkemizin en güzel yerlerinden. {product:3892}

Marmaris’te Ne Yapılır?

En Sıcak Yaz Rotaları: Marmaris

  • Marmaris, tatilciler için pek çok avantaja sahip bir ilçe. Gece hayatı seviyorsanız barlar sokağındaki değişik konseptteki eğlence alanlarında vakit geçirebilirsiniz. Eğer gece hayatı tecrübenizi bir üst seviyeye taşımak isterseniz de mekan görevi gören teknelerde gece vakti turlayabilirsiniz. Bol müzikli ve eğlenceli disko teknelerini yüzen bir mekan olarak düşünebilirsiniz.
  • Deniz keyfini sonuna kadar yaşamak için farklı plajları ve koyları keşfedebilirsiniz. İçmeler Sahili, Kızkumu, Palamutbükü, Hisarönü gibi civar plajları da keşfedebilirsiniz. Araba kiralarsanız yaklaşık 1-2 saatlik bir sürede buralara ulaşabilirsiniz. Marmaris koylarına düzenlenen tekne turlarıyla ulaşım sağlayabilirsiniz.
  • Su sporlarıyla ilgileniyorsanız bunun için de aktiviteler mevcut. Marmaris sahillerinde Jetski, deniz paraşütü, kano, deniz muzu, windsurf, deniz kayağı, ringo ve scuba diving gibi çeşitli aktiviteleri gerçekleştirebilirsiniz.
  • Rakı-balık keyfi için Marmaris’in en ünlü restoran bölgelerinden Marina’yı tercih edebilirsiniz. Marina’da pek çok rakı-balık mekanı ve kaliteli hizmet sunan restoranlar var. Gününü plajda geçirip akşam yemeği yemek isteyen herkesin ortak buluşma noktası olarak düşünülebilir. Mekanlar kalabalık olacağından önceden rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederiz.
  • Marmaris meydanında gerçekleşen etkinliklere de katılabilirsiniz. Tiyatro, konser, kitap sergisi ve su gösterileri gibi pek çok etkinlik gerçekleşiyor. Su gösterilerini biraz daha açmak gerekirse; Marmaris meydanda bulunan büyük bir havuz var ve bu havuzun su püskürtme özelliği bulunuyor. Çevresindeki ışıklarla da desteklendiğinde su püskürtme gösterileri, görsel bir şölen oluşturuyor.
  • Eğer Marmaris’i daha yakından keşfetmek isterseniz tarihi yerlerini de gezebilirsiniz. Marmaris Kalesi ve Kaleiçi sokakları Marmaris’in sahip olduğu köklü tarihi aydınlatıyor. Aynı zamanda Marmaris’te görebileceğiniz müzeler de mevcut.
  • Marmaris’te yeni açılan ve değişik bir deneyim sunan Macera Parkı’nı da keşfedebilirsiniz. İçerisinde çocukların eğlenebileceği tırmanma parkuru, oyun alanı, trambolin ve salıncaklar var. Yetişkinler içinse yürüyüş, koşu ve bisiklet parkuru bulunuyor.
{product:28265}

Marmaris’te Nerede Denize Girilir?

En Sıcak Yaz Rotaları: Marmaris

Marmaris Plajları, çevresini palmiye ve çam ağaçlarının süslediği bir bitki örtüsü ile kaplı. Merkez kısımlarında ve Uzunyalı’da bulunan sahillerin, otellerin özel sahilleri olduğunu belirtelim. Yani otelin önündeki sahilden denize yalnızca o otelin müşterileri girebiliyor. Fakat merkez bölgesinde halk plajı da bulunuyor ve oldukça geniş. Denizi biraz çakıllı ve yosunlu olduğundan 8 km uzaklıktaki İçmeler halk plajını tercih etmenizi öneririz. Halk plajı temiz ve daha sakin oluyor. Erken saatlerde giderseniz sahilde bulunan ücretsiz şemsiyeler altına plaj havlunuzu serebilirsiniz. Tuvalet ve duş hizmetleri de bulunuyor. Yiyeceğinizi alıp plajda da tüketebilirsiniz. Ek olarak bazı otellerin bünyesindeki kapalı, özel plajlar da var. Otelin müşterisi olmasanız bile ücret ödeyerek büfeden ve plajdan yararlanabilirsiniz. {product:25903}

Marmaris’te Nerede Kalınır?

En Sıcak Yaz Rotaları: Marmaris

Marmaris otelleri, konaklama konforu bakımından güzel ayrıcalıklara sahip. Marmaris tatiliniz boyunca geçireceğiniz sürede konaklamanızı sağlayacak, size en uygun Marmaris Otelleri’ni Neredekal.com üzerinden inceleyebilirsiniz. Eğer değişik konseptlere sahip butik otellerde konaklamak isterseniz, orijinal ve donanımlı tesisleri tercih ederek Marmaris tatilinize renk katabilirsiniz. {search:marmaris-otelleri,Marmaris Otelleri}