Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Eskişehir’in En Güzel Piknik Alanları

Eskişehir’in En Güzel Piknik Alanları

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 30 Mayıs 2022
 • Son Güncellenme: 13 Nisan 2024
Eskişehir’in En Güzel Piknik Alanları

Eskişehir, ülkemizin en modern ve en güvenli kentlerinden biri. Pek çok müzeye, sanat evine ve etkinlik fırsatına sahip olan kent, bozkırın ortasında olmasına rağmen dinamik atmosferiyle Avrupa şehirlerini aratmıyor. Ortasından geçen Porsuk Çayı’nın güzelliği ve bir üniversite şehri olmasının havasına suyuna kattığı genç enerjisiyle de gezilecek – görülecek şehirler arasında başı çekiyor. 

{ad:0}

Eskişehir’e havaların güzel seyrettiği bir bahar zamanı gidiyorsanız yeşil alanların da tadını çıkarın diyoruz. Şehrin merkezinde ve çevresinde bulunan parklarda sizi hem dinlenip hem de piknik yapabileceğiniz yemyeşil bir bitki örtüsü bekliyor. Üstelik bu parkların çoğuna şehir içi ulaşım araçlarıyla da kolayca gidilebiliyor. Piknik sepetiniz hazır, hava da doğayla buluşma için uygunsa buyurun Eskişehir piknik alanlarına, çayır çimene yayılmaya!

1. Regülatör Piknik Alanı 

Listemizin ilk sırasında Eskişehir’in merkeze en yakın piknik alanı yer alıyor. Parkın Adının Regülatör olmasının sebebi DSİ’nin büyük regülatörünün hemen yanında konumlanması. Eskişehir Regülatör Piknik Alanı oldukça ferah; büyük ağaçlar piknik için ideal gölgeler oluşturuyor. Mangal yapmak için şömineler mevcut ve kapalı çardaklar da var. Çocuklar için mütevazi bir oyun alanı da yer alıyor. Sadece hafta sonları kalabalık olduğunu belirtelim, hafta içi öğleden önce rahatlıkla yer bulabiliyorsunuz. Piknik alanında alışveriş yapabileceğiniz bir market ve girişi ücretsiz tuvaletler mevcut. Eskişehir Regülatör Piknik Alanı’na giriş ücretsiz. Aynı şekilde aracınızla gelirseniz ücretsiz otoparktan da yararlanabiliyorsunuz. Eskişehir gezilecek yerler içerisinde bulunan bu parktan Porsuk Çayı manzarası da izleyebiliyorsunuz. 

Regülatör Piknik Alanı'na Nasıl Gidilir?

Toplu taşıma seçeneklerinden olan tramvayla parka ulaşım çok kolay. Regülatör Piknik Alanı Osmangazi Üniversitesi durağına sadece 20 dk yürüme mesafesinde yer alıyor. Otobüsle ulaşım sağlamak isterseniz de 11 numaraya binip Karacaşehir Köyü durağında inebilirsiniz.

2. Eskişehir Balkan Türkleri Piknik Alanı

Daha küçük ve sakin bir piknik alanı isteyenlere Eskişehir Balkan Türkleri Piknik Alanı’nı önerebiliriz. Piknik alanı güzel bir manzaraya sahip ve listemizdeki diğer önerilerimize kıyasla daha az kalabalık. Mangal yapmak serbest ve geniş masalar yer alıyor. Sadece içerisinde malzeme temin edebileceğiniz herhangi bir market yok; bu yüzden termosunuzla ve hazır yiyeceklerinizle gitmenizi tavsiye ederiz.

Balkan Türkleri Piknik Alanı’na Nasıl Gidilir?

Parka giderken Odunpazarı yönüne giden araçlardan yararlanabilirsiniz. Zaten merkezi bir konumu olduğundan ulaşımı da kolay. Son olarak parka herhangi bir giriş ücreti olmadığını da ekleyelim.

3. Eskişehir Mamuca Mesire Alanı

Piknik yapmak için Eskişehir’in merkezinden biraz uzaklaşmaya var mısınız? Eskişehir Mamuca Mesire Alanı, nispeten daha az kişi tarafından bilindiği için daha sakin bir alan. Hatta halk arasında bu parka Eskişehir’in gizli bahçesi de deniliyor. Şehrin dışında dediğimiz de öyle çok bir mesafe değil, aracınızla 25 dakikada ulaşabileceğiniz bir uzaklıkta. Piknik alanının manzarası özellikle bahar aylarında çok güzel oluyor. Mamuca Göleti’nin eşsiz manzarası karşısında şehirden uzakta keyifli vakitler sizi bekliyor. Kısacası burası Eskişehirliler için mükemmel bir kaçamak seçeneği. Piknik alanındaki masalar oldukça geniş aralıklarla konumlandırılmış. Yani mangal dumanları birbirine karışıp rahatsızlık vermiyor. Ayrıca piknik alanının kısa süre önce restore edildiğini de belirtelim. Bu yüzden tuvaletleri ve oturma alanları tertemiz durumda. Eskişehir Mamuca Mesire Alanı’na aracınızla giriş yaparsanız 30 TL ücret ödemeniz gerekiyor. Bu ücret karşılığında otoparktan da yararlanabiliyorsunuz.

Mamuca Mesire Alanı'na Nasıl Gidilir?

Toplu taşımayla ulaşım sağlamak için 24 numaralı otobüsten yararlanabilirsiniz. Gülpınar durağında indiğinizde yalnızca 15 dakika yürüyerek Eskişehir’in gizli bahçesine ulaşabilirsiniz.

4. Eskişehir Musaözü Tabiat Parkı

Türkiye ortalamasına bakılınca Eskişehir, havası en temiz illerimizden biri. Fakat şehir merkezinin biraz dışında yer alan Musaözü Tabiat Parkı’nın havası gerçekten bir başka. Doğal güzellikleri ve tertemiz havası birleşince insanın başını döndüren, hayran bırakan bir atmosfer ortaya çıkıyor. Tabiat parkı piknik, mangal ve kamp yapabilmenize olanak sağlayan, en popüler üç doğa aktivitesini ziyaretçilerine sunan harika bir yer. İçerisinde kahvaltı yapabileceğiniz ve yemek yiyebileceğiniz işletmeler de bulunuyor. Tuvaletleri ücretsiz ve gayet temiz. Mangal yapmak isteyenler için de uygun bir seçenek, çardaklar ve barbeküler yer alıyor. Günübirlik ziyaret etmek isterseniz göl etrafında yürüyüşler yapabilir, çimenlerde veya çardaklarda oturup sohbet edebilirsiniz. Parka giriş ücretleri arabayla 40 TL, motosiklet 30 TL, bisiklet ise 13 TL olarak ayarlanmış. Şahıs giriş ücreti ise tam bilet olarak 13 TL, indirimli bilet olarak 7 TL. Kamp yapmak için çadır başına 65 TL, karavan başına 70 TL ücret talep edildiğini de ayrıca ekleyelim. Bu giriş ücretlerinin Ekim 2023 tarihinde geçerli olduğunu da hatırlatalım. 2024 için henüz güncel fiyat bilgisine ulaşılamadı.  

Musaözü Tabiat Parkı'na Nasıl Gidilir?

Şahsi aracınızla yaklaşık 30 dakikalık bir sürüşle bu parka ulaşım sağlayabilirsiniz. Eğer toplu taşımadan yararlanmak isterseniz de Karacaşehir Köyü durağına giden 11, 77S, 92K, 72S, 73S, 83S ve 86S otobüslerinden yararlanabilirsiniz.

5. Eskişehir Kanlıkavak Parkı

Kanlıkavak Piknik Alanı, Eskişehir’in en bilinen doğa köşelerinden biri. Porsuk Çayı manzarasının süslediği bu yemyeşil park sadece bahar aylarında değil, her mevsim gitmeye uygun. Park içerisi adeta cıvıl cıvıl; köpeklerini gezdiren insanlar, çimenlerde spor yapanlar, sohbet edenler, müzik dinleyenlerle birlikte rengarenk bir atmosfere sahip. Alanda piknik yapabilir, bisiklete binebilir ve nehir – doğa manzarasının tadını çıkarabilirsiniz. Sadece mangal yapmaya ve ateş yakmaya izin verilmiyor. Parkın herhangi bir giriş ücreti yok. İçerisinde birşeyler yiyip içebileceğiniz büfeler ve ücretsiz tuvaletler bulunuyor. Kanlıkavak Parkı, Eskişehir merkezine oldukça yakın.

Kanlıkavak Parkı'na Nasıl Gidilir?

Eskişehir Kanlıkavak Parkı, Bağlar ve çevresinden yaklaşık 35 dakikada yürüyerek ulaşabileceğiniz yakınlıkta bir park. Toplu taşımayla ulaşım sağlayacaksanız Taşköprü durağından geçip parka giden 9S otobüslerinden yararlanabilirsiniz. 

Eskişehir’de Nerede Kalınır?

Eskişehir seyahatinizi planlarken özellikle doğaya yakın olmak istiyorsanız sizlere Eskişehir merkez bölgesinde konaklamanızı öneririz. Eskişehir otelleri arasında bütçenize ve konfor beklentinize göre size uygun bir konaklama mutlaka var. 

{search:eskisehir-otelleri,Eskişehir Otelleri}