Denizli'nin Turkuaz Cenneti: Acıpayam Kanyonu

Denizli'nin Turkuaz Cenneti: Acıpayam Kanyonu

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 30 Mayıs 2022
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Denizli'nin Turkuaz Cenneti: Acıpayam Kanyonu
Bir kanyon düşünün ki turkuaz renkli suları ve çevresindeki el değmemiş yemyeşil doğasıyla göz doldursun. İşte, dillere destan güzellikler barındıran, Denizli’nin en eşsiz doğal güzellikleri arasında yer alan Acıpayam Kanyonu, tüm bu özelliklere ev sahipliği yapıyor.

Denizli’nin Acıpayam ilçesine yaklaşık 40 km uzaklıkta, Benlik Köyü sınırlarında bulunan kanyon, yöre halkı tarafından Olukbaşı ve Benlik Kanyonu olarak da anılıyor. 1980 yılında bir kişinin kanyondan düşerek hayatını kaybetmesinin ardından bölge halkının uğramadığı bu doğal güzellik, 2021 yılında yapılan çevre düzenlemeleri ve güvenlik önlemleri ile turizme kazandırılarak ziyarete açıldı. Denizli Gezilecek Yerler arasında önemli bir yere sahip olan Acıpayam Kanyonu’nu yolunuz Denizli’ye düştüğünde mutlaka rotanıza eklemenizi öneririz.

Acıpayam Kanyonu ve Özellikleri

Denizli'nin Turkuaz Cenneti: Acıpayam Kanyonu

{ad:0} Bozdağ’ın zirvelerinden gelen berrak suların yaklaşık 50 m yüksekliğe sahip devasa kayalıklarla birleşerek harika bir manzara sunan kanyon, bu yönüyle her göreni kendine hayran bırakıyor. Kayalıkların arasından akan turkuaz suyun yeşil bir coğrafyayla buluştuğu, bakir çevresiyle sadece kuş seslerinin işitildiği bu doğal güzellik, Acıpayam Kanyonu’nu çok özel kılıyor.

Kurban Bayramı döneminde ziyaretçilerini ağırlayan ve o dönemlerde günde yaklaşık 5 000 ziyaretçiye ev sahipliği yapan kanyon, yavaş yavaş ülke genelinde popüler olmaya ve ün kazanmaya başlıyor. Ancak Temmuz 2021 tarihinde ülkemizin dört bir yanında meydana gelen üzücü orman yangınları sebebiyle, Acıpayam Kanyonu ikinci bir emre kadar kapatılmış durumda. Güncel bilgileri almak ya da kanyonun açık olup olmadığını öğrenmek için Acıpayam Belediyesi’nden bilgi alabilirsiniz.

{product:38906}

Kanyonda Yapılabilecek Aktiviteler

Denizli'nin Turkuaz Cenneti: Acıpayam Kanyonu

Kanyondaki kayalara çivilerle güvenli bir şekilde monte edilen ahşap yürüyüş platformları, bölgeyi ziyarete gelen herkesin kolaylıkla yürüyüş yapabilmesini sağlıyor. Çam ağaçlarıyla kaplı bölgede rengiyle büyüleyen turkuaz renkli suyun kenarında yürüyüş yapabilir, bol bol fotoğraf çekebilirsiniz. Ayrıca kanyonun girişinde de yürüyüş yolları bulunuyor. Dilerseniz bu tarafta da yürüyüş yapabilir, doğayla iç içe bir gün geçirebilirsiniz. Denizli'nin Turkuaz Cenneti: Acıpayam Kanyonu

Kanyonda otopark, kafe, hediyelik eşya ve yöresel ürünlerin satıldığı ahşap mağazalar ve seyir terası da bulunuyor. Yürüyüş yapıp bir şeyler yedikten sonra seyir terasına çıkıp doğanın sunduğu nefis manzaraları seyre dalabilir, anın tadını doya doya çıkarabilirsiniz. Piknik yapmak isterseniz, ahşap masaların olduğu kısımda piknik keyfi yapmanız mümkün. Bu civarda ayrıca göletler de yer alıyor. Suyun muhteşem rengi el değmemiş doğanın büyüsüne karışıyor ve insan burada kendini adeta bir masal diyarında hissediyor. Kanyondaki turkuaz suyu gören herkesin burada yüzmek istemesi çok normal, zira bu berrak su denizi çağrıştırıyor. Ancak kanyonda yüzmek yasak ve bu konuda önlemler alınmış, aklınızda olsun.

{product:5267}

Acıpayam Kanyonu’na Nasıl Gidilir?

Denizli'nin Turkuaz Cenneti: Acıpayam Kanyonu

Acıpayam ilçesine 40 km uzaklıkta bulunan Acıpayam Kanyonu’na özel aracınızla navigasyon kullanarak Benlik Köyü üzerinden ulaşabilirsiniz. Eğer özel aracınızla değil de toplu taşımayla gidecekseniz öncelikle Denizli Otogar’a gitmeniz, oradan da Acıpayam otobüslerine binmeniz gerekiyor. Acıpayam Otogar’a geldiğinizde de, buradan Benlik Köyü otobüslerine binerek kanyona kolayca ulaşmanız mümkün.

Denizli’de Nerede Kalınır?

Denizli'nin Turkuaz Cenneti: Acıpayam Kanyonu

Denizli’nin en kıymetli doğal güzelliklerinden biri olan ve yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olan Acıpayam Kanyonu, hem doğada olmak, hem de bedeni ve ruhu şehrin yüklediği stresten arındırmak için kesinlikle görülmesi gereken bir yer. Denizli seyahatinizi planlarken Denizli Otelleri listeleme sayfasından faydalanabilir, seyahatinizi Neredekal.com aracılığıyla kolaylıkla planlayabilirsiniz. {search:denizli-otelleri,Denizli Otelleri}