Denizli Gezi Rehberi

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 14 Şubat 2022
 • Son Güncellenme: 31 Ocak 2024
Denizli Gezi Rehberi

Turizm sezonu denilince akla ilk gelen yerler arasında bulunan Denizli, her sene milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlamaya devam ediyor. Yeşil doğasıyla, iklimiyle, tarihiyle tüm dünyanın tanıdığı Denizli, Pamukkale Travertenleri, antik kentler ve kendine özgü mutfağı ile adından sıkça söz ettiriyor. Elbette şehrin simgesi haline gelen yöresel horozu da unutmamak gerek. Sunduğu tüm bu olanaklardan yararlanmak ve keşfetmeyi seven herkes için mükemmel bir destinasyon. Özellikle çeşitli hastalıklara şifa sağlayan travertenleri görünce ülkemizin coğrafyasına ve doğal güzelliklerine hayran kalmamak elde değil. Ayrıca görmek istediğiniz yerlere göre kısa sürede gezilebilir olması, Denizli'de bir hafta sonu kaçamağını da cazip kılıyor. 

{ad:0}

Denizli Gezi Rehberi

Denizli, uzun yıllardır ticaret ve sanayi bakımından Türkiye'de önemli bir konumda. Aynı zamanda ülkemizin en kalkınmış yerleri içerisinde. Okuma yazma oranının %99 seviyesinde olmasının, bu kalkınmışlığın en iyi sonuçlarından olduğunu söyleyebiliriz. Modernliği sayesinde düzenlenen yerel, ulusal ve uluslararası etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. Özellikle Pamukkale Üniversitesi bünyesinde düzenlenen etkinliklerle birlikte şehrin gelişmesinde gençlerin etkisi iyice artmakta. Şehirde fazlasıyla park ve bahçe bulunduğunu da ekleyelim.

Denizli Gezi Rehberi

Denizli seyahatinizde bir noktaya dikkat çekmek isteriz. Özellikle antik kentler, travertenler ve vakit geçirebileceğiniz piknik alanları şehrin dışında yer aldığından, gezinizi kişisel aracınızla planlamanızı tavsiye ediyoruz. Hem keyifli yollarda manzaralar eşliğinde seyahat edebilirsiniz, hem de vakitten tasarruf etmiş olursunuz. Kendi aracınız dışında şehir içerisinde araç kiralama hizmeti sunan çeşitli işletmeler de mevcut.

{product:1557}

Denizli Gezilecek Yerler

1- Pamukkale Travertenleri

Denizli Gezi Rehberi

Denizli’de mutlaka gezilmesi gereken yerlerin başında hiç şüphesiz Pamukkale Travertenleri yer alıyor. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde bulunan bu muhteşem doğal oluşum, geçmişte de oldukça önemli bir yere sahip. İçerdiği mineraller sayesinde çoğu romatizma ve deri hastalıklarına iyi geldiği için Denizli’nin Roma döneminde şifa bölgesi olarak anılmasına bile sebep olmuş. Günümüzde de bu öneminden hiçbir şey kaybetmeyen Pamukkale Travertenleri, Denizli’yi ziyaret etmek için başlı başına bir neden. Şehir merkezine 20 km uzaklıkta yer alan bölgeye yakın antik kentler de bulunuyor. Gelmişken gezmek isterseniz bu fırsatı kaçırmayıp mesafeyi avantaja çevirebilirsiniz. Pamukkale'ye yakın konaklama önerilerini öğrenmek için ise Pamukkale Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

2- Hierapolis Antik Kenti

Denizli Gezi Rehberi

Denizli merkezine 18 km uzaklıkta yer alan Hierapolis, ülkemizde bulunan en önemli antik kentlerden. Gezmesi bir hayli zevkli ve tarih meraklılarını doyuracak cinsten. Pamukkale Travertenlerinin hemen arka tarafında yer alması bakımından da ulaşımının rahat olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle çok iyi şekilde muhafaza edilip günümüze kadar ulaşmış Roma Tiyatrosu, birbirinden güzel fotoğraflar çekebileceğiniz ve doya doya gezebileceğiniz bir yer.

3- Laodikeia Antik Kenti

Denizli Gezi Rehberi

Hem tarihteki meşhur 60 depreminden hem de savaşlardan kaynaklanan yıkıntılardan ibaret olsa da Laodikeia, Denizli sınırındaki en eski kent. Aynı zamanda Hristiyanlık inancının en eski kiliselerinden biri de bu alanda bulunduğu için kutsal bir değere de sahip. Kentte sağlam yapı yok denilecek kadar az olsa da tarihi ruhu eksiksiz bir şekilde sizleri bekliyor. Bir zamanlar Anadolu’nun en büyük stadyumuna sahip olduğu düşünüldüğünde kentin, döneminde sahip olduğu değer aşikar. Antik kentin bulunduğu çevrenin de çok güzel doğa manzaralarına sahip olduğunu belirtmeden geçmeyelim. {product:1558}

4- Atatürk Etnografya Müzesi

Denizli Gezi Rehberi

Sırada Denizli’de bulunan önemli bir müze var. 1984’te açılan müzede Mustafa Kemal Atatürk’e ait eşyalar ve kültürel değerler taşıyan eserler sergilenmekte. Zaten müzenin kendisi de Atatürk’ün Denizli’yi ziyaret ettiği zamanlarda kaldığı evin içinde bulunuyor. İki kattan oluşan bu müzeyi ücretsiz bir şekilde gezebilirsiniz. Şehrin merkezinde bulunduğundan ulaşımın da rahat olduğunu söyleyebiliriz.

5- Çınar Meydanı

Denizli Gezi Rehberi

Denizli’ye gelmişken çınar meydanını ziyaret etmemek olmaz. Şehrin sembolü haline gelen horoz heykelinin de yer aldığı meydan, aynı zamanda yöresel lezzetleri tadabileceğiniz restoranlara da sahip. Zaten gezilecek yerler listemizde bulunmasının en büyük sebebi de bu. {product:21750}

Denizli’de Ne yenir?

Denizli Gezi Rehberi

Denizli Kebabı, Tandır, Keşkek, Tas Kapama gibi Denizli’ye özgü lezzetleri tatmadan gezinizi sonlandırmayın. Kaleiçi Çarşısı’nda bulunan Kocabaylar Kebap Salonu ve Kebapçı Baki, yöresel lezzetleri denemek isteyenler için şehirdeki en ünlü restoranlar.Denizli denilince ilk akla gelen meşhur yemeği kuzu etinden yapılan Tandır Kebabıdır. Hemen hemen Denizli’nin her yerinde yiyebileceğiniz bu lezzetli kebabın yanı sıra Ege yöresine ait binbir çeşit ot ve sebzeden oluşan enfes yemekler Denizli mutfağını oluşturan lezzetler arasında. Asma yapraklı pilav "Çaput Aşı", Biber Tatarı, Kiide, Tavşan eti ile yapılan Arabaşı mutlaka listenizde yer alsın.

Denizli’ye Nasıl Gidilir?

Denizli Gezi Rehberi

Denizli şehir merkezine Türkiye’nin her noktasından farklı ulaşım yöntemlerini kullanarak gidebilirsiniz. Kara, demir ve hava yollarından birini kullanarak Denizli’ye gittiğinizde tercih ettiğiniz yönteme göre varış süresi değişiyor. Denizli’ye giderken tercih edebileceğiniz ulaşım seçeneklerine Pamukkale Travertenleri Hakkında Merak Edilenler adlı yazımızda detaylıca ulaşabilirsiniz.

Denizli’de Nerede kalınır?

Denizli Gezi Rehberi

Muhteşem bir haftasonu tatili için en ideal rotalardan biri olan Denizli’de konaklayabileceğiniz çok fazla alternatif mevcut. Dilerseniz şehir merkezinde, dilerseniz Pamukkale Travertenlerine yakın olabilecek, birbirinden farklı Termal otel seçeneklerini Neredekal.com'un listelediği Denizli Termal Otelleri sayfasından öğrenebilir, fiyat karşılaştırması yapabilirsiniz. Denizli termal otelleri hakkında detaylı bilgi için Denizli Termal Otelleri adlı yazıya bakabilirsiniz. {product:6124}{search:denizli-otelleri,Denizli Otelleri}