Datça’da Doğa Dostu Kamp Alanları

Datça’da Doğa Dostu Kamp Alanları

Paylaş
Merve Aygün Engin  
Eklenme: 21 Haziran 2021
 • Son Güncellenme: 31 Ocak 2024
Datça’da Doğa Dostu Kamp Alanları

Yemyeşil doğası, masmavi bükleri ve sakinliğiyle Can Yücel'in göz bebeği Datça, Muğla'nın en çok sevilen tatil beldelerinden biri. Datça Gezilecek yerler bakımından oldukça zengin bir tatil beldesi. Kargı Koyu, Kurubük, Palamutbükü, Hayıtbükü gibi birbirinden berrak koylara sahip ve çam, badem, zeytin ağaçlarıyla kaplı Datça'da doğayla baş başa bir tatil sizi bekliyor.

{ad:0}

Datça'ya ulaşım virajlı yollar sebebiyle zor olduğu için burası genelde çok kalabalık olmuyor. Bu sebeple de Datça'yı daha çok doğa içinde olmak isteyen, müzik gürültüsünden ve gece hayatından uzak durmak isteyen kişiler tercih ediyor. Datça kamp alanları ile de oldukça popüler olmasından dolayı huzur dolu anlara şahit olabileceğiniz, sosyal mesafeyi koruyabileceğiniz Datça kamp alanlarını sizler için derledik.

Aktur Camping Her sene oldukça yoğun talep gören Aktur Camping ziyaretçilerine eşsiz bir kamp deneyimi sunuyor. Yoğun talep gören Aktur Kamp Alanı nerede peki? Datça'nın en ünlü tatil sitelerinden olan Aktur Tatil Sitesi'nin yanında yer alan Aktur Camping, çam ormanları içindeki konumuyla doğa dostu bir kamp macerası sunuyor. Mavi bayraklı iki adet plaja sahip olan tesis alışılmışın dışında, özgün bir kamp deneyimi sunuyor. Eczane, ATM, sağlık ocağı, süper market, fırın, postane, bar, internet kafe, okuma salonu gibi pek çok alternatifi bünyesinde barındıran Aktur Camping, beş yıldızlı otel konforunda bir tatil vadediyor. Aynı zamanda misafirlerine duş, tuvalet, mutfak, bulaşık ve çamaşır yıkama imkanlarının yanında elektrik hizmeti de veriliyor.. Datça çadır kampı yerleri arasında konforlu bir deneyim elde etmek isteyen ziyaretçiler Aktur Kamp Alanı’nı gönül rahatlığıyla tercih edebiliyor. O halde çadırınızı veya karavanınızı alıp hemen buraya gelebilirsiniz, ne dersiniz? {product:17557} Akçabük Kamping

Datça’da Doğa Dostu Kamp Alanları

Palamutbükü Mesudiye yolu üzerinde, deniz kıyısında yer alan ve oldukça güzel bir manzaraya sahip olan Akçabük Kamping, Datça kamp yerlerine gelenlerin en sık tercih ettiği tesislerden birisi. Doğası ve sabah uyanır uyanmaz yüzünüzü bile yıkayabileceğiniz berrak deniziyle Datça'nın en güzel kamp alanlarından olan tesis, dingin bir kamp deneyimi sunuyor. Tesis ziyaretçilerine 1 adet villa ve kaptan köşkü aynı zamanda 22 adet kıl çadır, 30 adet karavan ve 250 adet çadır kurma alanı sunuyor. Vermiş olduğu bu hizmetlere yönelik karavan için su tankı ve elektrik hizmeti veriyor. Ayrıca ortak kullanım alanlarında mangal ocakları, yemek ocakları, WİFİ hizmeti, mutfak, buzdolapları, otopark, çeşitli şarj üniteleri, duş ve WC imkanı da sunuyor. Kısacası yapmanız gereken tek şey eşyalarınızı toparlayıp yola çıkmak, teferruatları Akçabük Kamping hallediyor. O halde harekete geçmenin vakti! {product:37908} Ezgim Camping

Datça’da Doğa Dostu Kamp Alanları

Ovabükü Mesudiye Köyü'nde bulunan, zeytin ve badem ağaçlarıyla kaplı olan Ezgim Camping, huzurlu atmosferiyle kampseverleri mutlu ediyor. Ovabükü ve Hayıtbükü sahillerine birkaç dakikalık yürüme mesafesindeki konumuyla hem deniz hem de doğa dostu bir tatil sunan bu kamp alanında ayrıca sosyal mesafeye dikkat ederek çadır kurmanıza izin veriliyor. Yani üst üste çadırlardan oluşmayan ve gürültüden uzak olan bu kamp alanı Datça'nın doğasına uyum sağlıyor. Tesis imkanlarına gelecek olursak; burada barbekü imkanı, elektrik, duş, tuvalet, internet, klima, kahvaltı gibi imkanlar bulunuyor. Ilıca Camping

Datça’da Doğa Dostu Kamp Alanları

Datça Taşlık Plajı mevkiinde, aynı zamanda da Karya Yolu üzerinde yer alan Ilıca Camping okaliptüs ağaçlarıyla çevrilmiş bir alana sahip. Sunduğu deniz manzarası ve bakir doğasıyla Datça'ya kamp yapmaya gelen yediden yetmişe herkesi memnun eden bu kamp alanında doya doya denize girip, ağaç gölgelerinde kitabınızı okuyabilirsiniz. Ilıca Camping’de duş, tuvalet, elektrik, çamaşırhane, market, restoran gibi imkanlar bulunuyor. Aynı zamanda Datça Karavan Kamp alanları arasında bir karavan alanı da bulunuyor. Sessiz sakin bir tatil yapmak isteyenlerin hayır diyemeyeceği bir tesis diyebiliriz. E o halde yola çıkmanın tam vakti! Körmen Camping

Datça’da Doğa Dostu Kamp Alanları

Bodrum-Datça feribotlarının yanaştığı limanın yakınında bulunan Körmen Camping, denize yakın konumu ve bakir doğasıyla Datça'da kamp yapmak isteyenlerin tercih ettiği kamp alanlarından. Bodrum'a geçmek istediğinizde kolayca feribota atlayıp yol alabileceğiniz ya da dilerseniz hırçın dalga seslerini dinleyerek stresinizi atabilileceğiniz Körmen Camping'te hayat çok daha yavaş akıyor. Tesis hizmetleri arasında; soğuk-sıcak duş, karavan park alanı, elektrik ulaşımı, WİFİ, bulaşık yıkama alanı, tuvalet, buzdolapları, soyunma dolapları gibi birçok imkan bulunuyor. Datça Base Camp

Datça’da Doğa Dostu Kamp Alanları

Datça Hızırşah köyünde, kuş seslerinin hiç eksik olmadığı bir arazide yer alan Datça Base Camp, kendi çadırlarında da konaklama hizmeti veriyor. Doğa ve su sporları aktiviteleri de sunan kampta, ormandan gelen mis gibi ağaç ve çiçek kokuları eşliğinde kamp deneyimi yaşayabilirsiniz. Ayrıca tesiste çeşitli pişirme olanakları, sıcak su, yakacak odun, çamaşır makineleri, Wifi, duş, bulaşık yıkama alanı, elektrik ulaşımı, buzdolapları gibi ihtiyacınıza uygun imkanlar bulunuyor. Doğanın kucağında, şehir stresinden uzakta olmak kendinizi ve düşüncelerinizi yenilemenizi sağlayacak.

Datça Ücretsiz Kamp Alanları

Kargı Koyu ve Kurubük

Datça’da Doğa Dostu Kamp Alanları

Datça’nın en mavi ve en berrak sularına sahip olan Kargı Koyu ve Kurubük, her ne kadar bir işletmeye sahip olmasa da kendi bakir doğasında çadır kurabileceğiniz yerlerden. Yıldızlar altında, dalga sesleri eşliğinde, yapay ışık olmadan kamp yapabileceğiniz bu iki doğa harikası yerde macera dolu anlar sizi bekliyor. Yalnız buralarda kamp işletmesi olmadığı için tüm ihtiyaçlarınızın yanınızda olduğundan emin olmalısınız.

Palamutbükü Kamp Alanı

Datça’da Doğa Dostu Kamp Alanları

Datça ilçe merkezine 25 dakika uzaklıkta olan Palamutbükü Kamp alanı çadır ve karavan kampçılığı için elverişli noktalardan birisi. Denize karşı ayaklarınızı uzatıp harika anlar geçirmek istiyorsanız burası tam da size göre aslında. Fakat alanda herhangi bir tesis bulunmadığından ihtiyaçlarınız konusunda emin olarak buraya kamp tatili yapmaya gelebilirsiniz.

Can Yücel'in evinin bulunduğu, taş evleri ve daracık sokaklarıyla mistik bir köy havası taşıyan Eski Datça; taşlık olsa da temiz ve berrak olan Datça koyları; badem, zeytin ve çam ağaçlarıyla kaplı ormanlar Datça'yı vazgeçilmez kılan özelliklerden. Yüksek müzik seslerinin değil sadece kuş seslerinin duyulduğu bu güzel coğrafya, doğada olmanın verdiği huzuru iliklerinize kadar hissettirecek. Sadece yaşamak değil bu güzel beldenin Can Yücel ile olan ilişkisini anlamak, hissetmek için Can Yücel’in İzinde Eski Datça’ya bakmanızda fayda var.

Son olarak kamp yapacağınızda gerekli olan ekipmanları derlediğimiz Kamp Malzemeleri Listesi adlı yazımıza da göz atmanızı tavsiye ederiz. Zira kamp tatili yapmak gerek karavan gerek çadır kampında diğer tatil türlerine göre oldukça detaylıdır. Bu yüzden dikkatli olmak ve önemli eksikleri unutmamak gerek. Tüm her şeyi tamamladıktan sonra; tatile hazırsınız demektir. O halde sevenine bol maceralı; huzur istiyorum diyene sakin, dingin bir tatil olsun. Datça harika anlarınıza eşlik etmek için sizi bekliyor.

Yorumlar

Ziya Üçüncü 
04.07.2021
MAALESEF KOCA DATÇADA GÜZEL DENİZE GİRECEK YER ANCAK YA KIZLAN TARAFI , YADA PALAMUTBÜKÜ VE MESUDİYE TARAFI . GERÇEK ŞUKİ DATÇADA DENİZE AÇILACAK YERLERE İHTİYAÇ VAR.
Ümit Çakmak 
21.06.2021
Datça kendisi zaten Yaradanın bir Lütfü dur,eşsiz doğası, sahilleri,denizi, insanlarıyla muhteşem.Datçada doğayla baş başa yapacağınız böyle bir tatil sizi çok mutlu edecektir hadi kendinize bir güzellik yapın Datça ya gelin.
Cigdem Güzel 
21.06.2021
Ilıca campingde geçen yaz 4gün kaldık oldukça kalabalıktı cadır alanından direk denize girebiliyordunuz sahilde tesisin kendi cafesi mevcuttu. Ortak kullanım alanları çok kalabalık ve temiz değildi çok fazla bişey beklemiyorsanız tavsiye ederim
Benzer Yazılar