Cruise Tatili: Hayal Gibi Bir Gemide Eşsiz Bir Tatil

Cruise Tatili: Hayal Gibi Bir Gemide Eşsiz Bir Tatil

Paylaş
Alper Kaya  
Eklenme: 10 Mayıs 2022
 • Son Güncellenme: 08 Şubat 2024
Cruise Tatili: Hayal Gibi Bir Gemide Eşsiz Bir Tatil

Cruise tatili ile klasik bir tatil anlayışının ötesine geçip maviliğin ortasında yüzen bir şehrin misafiri olmak kulağa nasıl geliyor? Cruise tatilinde her sabah farklı bir yerde uyanır, bavulunuzu yanınızda taşımadan farklı şehirler gezebilir, dünya lezzetlerinin tadına varırsınız! Bu yazımızı okuduktan sonra şimdiye kadar neden cruise tatiline çıkmadığınızı sorgulayacaksınız! Bu yazımızda cruise tatili hakkında merak edilen konulara açıklık getiriyoruz…

{ad:0}

Hazırsanız, yelkenler fora!

Cruise Tatili Ne Demek?

Cruise tatili, popüler bir ifade ile yüzen bir oteldir. Böylelikle her sabah farklı bir ülkede, şehirde veya farklı bir manzaraya karşı uyanırsınız. Bu tatil imkanını sağlayan gemilere de "cruise gemileri" deniyor. Cruise yolculuğu ile ülkeler, hatta kıtalar arası seyahat yapmak mümkün. Yüksek kapasitesi ve lüks olanakları ile de bu gemilerde adeta yok yok.

Önce Cruise Seçimi; Blue Sapphire’i Keşfedin

Cruise Tatili: Hayal Gibi Bir Gemide Gerçek Bir Tatil

Konuyu uzmanına danışalım dedik ve konuyu ünlü cruise şirketi Selectum Blu ekibine danıştık. Onlar da bize 200 mt uzunluğunda 360 çalışanıyla dev bir yüzen otel olan Blue Sapphire gemisini anlattılar. Biz Selectum Blu’den çok etkilendik. Buraya bir fotoğrafını koyup yorumu size bırakıyoruz. Ayrıca Blue Sapphire gemisinin öne çıkan bazı özellikleri de şöyle:

  • İlk olarak 1981 yılında "Europa" tasarlandı.
  • Yıllar içerisinde SuperStar Europe, Bleu de France gibi isim değişikliklerinin sonunda 2020 itibarıyla Selectum Blu bünyesine katıldı ve Blue Sapphire adını aldı.
  • Gemi, 366 kamaraya ve 720 yolcu ağırlayabilme kapasitesine sahip.
  • Gemide 406 çalışan vardır.
  • Uzunluğu 200 metre, hızı 15 knots olarak kayda geçmiştir.

"Her Şey Dahil" Sistemden Daha Fazlası

Cruise Tatili: Hayal Gibi Bir Gemide Gerçek Bir Tatil

Selectum Blu ekibi cruise tatilinde doğabilecek her türlü ihtiyacı titizlikle düşünmüş. Mavi yolculuk boyunca her türlü ihtiyacı karşılayacak hizmet mevcut. Her şey dahil otellerden alışık olduğımuz havuz, fitness, kuru temizleme gibi olanaklar zaten mevcut! Bunun üzerine seyahatiniz boyunca erişiminiz olacak dutyfree mağazalar, casino salonu, her gün farklı etkinlikler düzenleyen eğlence salonları var. Selectum Blu ekibinin aktardığına göre cruise tatilleri konsept gereği "lüks" segmentte ve bu yüzden Blue Sapphire gemisinin kamaraları ve tüm birimleri uluslararası standartlara sahip.

Dünya Lezzetleri, Yüksek Gastronomi Standartlarında

Cruise Tatili: Hayal Gibi Bir Gemide Gerçek Bir Tatil

Yeni yerler keşfetmenin en güzel yanlarından biri de yepyeni lezzetler tatmak ise cruise gemisiyle çıkacağınız bir tatilde dünyanın birçok yerini gezmiş gibi olacaksınız. Çünkü cruise gemilerini diğer mavi yolculuk gemilerinden farklı kılan bir özellik de dünya mutfaklarından yemekler sunan yüksek standartlı restoranları. Örneğin Blue Sapphire gemisinde Türk, İtalyan, Yunan ve Mezopotamya gastronomisi ile dünyaca üne kavuşmuş yemekler sunuluyormuş.

Herkes İçin Erişilebilir Bir Tatil Konforu

Cruise Tatili: Hayal Gibi Bir Gemide Gerçek Bir Tatil

Selectum Blu ekibinin aktardığı önemli bir konu da farklı fiziksel ihtiyaçları olan misafirlerin de düşünülmüş olması. Tekerlekli sandalye kullanan gezginler için düzenlenmiş özel kamaralar, gemi içerisinde tekerlekli araçların rahatça hareket etmesini sağlayan rampa ve asansörler ile gemi içinde rahat hareket edilebilmesi için gerekli yapılandırmalar hayata geçirilmiş.

Neden Cruise Tatili?

  • Her şey bir arada: Deniz, havuz, spor, spa, alışveriş, dünya mutfağı, eğlence, çocuklar için özel aktiviteler, farklı limanlarda farklı hikayeler!
  • Farklı bir deneyim: Neredeyse yüzen bir otelde maviliklere açılmanın yarattığı his dünya üzerinde hem küçücük hem de her şeye hâkim bir duygu hissettiriyor.
  • Farklı ülkelerde yorulmadan gezmek: Cruise tatili boyunca denizde yol alırken otelin içinde gibi eğlenecek, yeni bir limana yanaştığınızda ise hiç anlamadan başka bir ülkeye varmış olacaksınız.
  • Her yaştan, her zevkten kişiye uygun: Zengin seçeneklerle herkesin hoşuna giden bir deneyim sunuyor.
  • Fiyat avantajı: Normalde lüks otellerde konaklayarak farklı ülkeler gezmek isteseniz bu tatili hem planlamak hem de ekonomisini kontrol etmek hayli zahmetli bir iş. Cruise gemisiyle tura çıktığınızda ise tek elden tüm bunları hem planlamış hem de tek ödemeyle hepsini elde etmiş olursunuz.

Cruise Tur Rotaları Nerelerdir?

Selectum Blu ekibinden tur rotalarıyla ilgili bilgiler de aldık. Cruise tur rotaları dönemlere göre değişkenlik gösteriyor ve farklı rotaları seçme imkanı var. Örneğin Yunan Adaları turuna çıkmak isterseniz ister Bodrum’dan ister Antalya’dan gidebilirsiniz. Kızıldeniz rotası ise eşsiz. Mutlaka göz atmalısınız!

Yunan Adaları Rotaları

Cruise Tatili: Hayal Gibi Bir Gemide Gerçek Bir Tatil

Cruise tatili için Yunan Adaları rotasını seçerseniz; Bodrum, Kos, Antalya, Mikonos, Santorini, Rodos ile şekillenen bir güzergâh sizi bekleyecektir.

Kızıldeniz Rotası

Cruise Tatili: Hayal Gibi Bir Gemide Gerçek Bir Tatil

Biraz daha uzağa, Kızıldeniz’e bir seyahat planlamanız durumunda ise Şarm El Şeyh, Hurgada, Safaga ve Akabe ile geliştirilen bir rota Selectum Blu’da sizi beklemektedir.

Büyükşehirlere Yakın Deniz Tatili Rotaları içeriğimizi de keşfedin!

Cruise Tatili ve Cruise Turları Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

1- Cruise Turları Ne Zaman Başlar?

Seçeceğiniz güzergâha göre değişen Cruise turları bulunmaktadır. Selectum Blu ile Antalya ve Bodrum kalkışlı Yunan Adaları turları farklı günlerde, üç günlük veya dört günlük seyahat alternatifleriyle gerçekleştirilmektedir.

2- Cruise Tur Fiyatları Ne Kadar?

Crusie tur fiyatları seçilen güzergâh, bu güzergâhın kaç günlük bir tatil sunduğu ve hangi dönemde Cruise turuna çıkılacağı gibi detaylarla değişkenlik gösterebilmektedir.

3- Cruise İçin Vize Gerekli mi?

Eğer uluslararası bir crusie gemi turuna katılacaksanız, gideceğiniz ülkenin güncel vize politikalarına göre gerekebilir. Örneğin, rotanızda Avrupa ülkeleri varsa Schengen vizelerine ihtiyacınız olacaktır. Bu nedenle geminin rotasına bağlı olarak vize gerekebilir ya da gerekmeyebilir.

4- Cruise Tatilinde Sıkılır mıyım?

Her an fotoğraf çekebileceğiniz, etkinliklerin hep sürdüğü, günden güne farklı aktiviteler sunan ve her sabah farklı bir yerde uyanmanızı sağlayan bir tatilden sıkılabileceğinizi düşünüyor musunuz?

5- Cruise Tatili Çocuklar İçin Eğlenceli Olur mu?

Cruise turunda çocuklar için tasarlanmış aktiviteler, onların seyahat boyunca sıkılmadan vakit geçirmesini sağlayacaktır. Üstelik yeni yerler görmeleri, farklı tecrübeler edinmeleri ve bambaşka bir seyahat anlayışıyla ufuk açıcı deneyimler için heveslenmeleri de cabası.

6- Cruise Gemisi Tutar mı?

Hayır, genellikle cruise gemileri son derece stabil bir şekilde ilerler. Bu nedenle taşıt tutması problemi yaşayan kişiler için genelde cruise gemilerinde böyle bir sorun yaşanmaz. Bununla birlikte, herkesin deniz tutma tepkisi farklılık gösterir ve bazı kişileri cruise gemilerinde de deniz tutabilir.