Çatalca Piknik Yerleri

Paylaş
Mert Bekçi  
Eklenme: 10 Mayıs 2022
 • Son Güncellenme: 07 Şubat 2024
Çatalca Piknik Yerleri

Açık havanın ve temiz çevrenin geniş bir yer kapladığı Çatalca piknik alanları ile hava etkinliği planlamayı sevenlerin vazgeçemeyeceği bir destinasyon. İstanbul sınırları içerisinde olduğu için büyükşehirden de pek çok misafir ağırlayan Çatalca, doğal zenginlikleri ile günübirlik açık hava etkinlikleri için de çok ideal. Siz de Çatalca piknik yerlerini merak ediyorsanız içeriğimizdeki noktaları inceleyebilir, rotanızı oluşturabilirsiniz!

{ad:0}

Çiftlikköy Tabiat ve Mesire Alanı

2018 yılında ziyaretçileri ile buluşan Çiftlikköy Tabiat ve Mesire Alanı, 108 bin m2’lik toplam alana sahip. Bunun 107.500 m2’si ise açık alanlardan oluşuyor. 120 civarı masaya sahip olması ile aynı anda çok sayıda piknikçiyi ağırlayabilen Çiftlikköy Tabiat ve Mesire Alanı, 250 araçlık otopark da sunuyor. Otomobil ile giriş ücreti ise 2023 itibarıyla 100 TL’dir. Her gün 09.00 – 21.00 saatleri arasında açık olan Çiftlikköy Tabiat ve Mesire Alanı’nda voleybol sahası, çocuk oyun alanları, yürüyüş parkuru gibi yerler de var. Çatalca merkez bölgesine yaklaşık 28 km uzaklıkta olan Çiftlikköy Tabiat ve Mesire Alanı’ndaki tesiste ızgara, kırmızı et, tavuk, soğuk meze ve tatlı imkanları da bulunuyor.

{search:catalca-butik-otelleri,Çatalca Butik Otelleri}

Çatalca Piknik Sefası

25 dönümlük arazi üzerine kurulan Çatalca Piknik Sefası, 5 dönümlük bölümünde de organik sebze yetiştirdiği bir sebze bahçesine sahip. Ayrıca 10 dönümlük yerinde de etinden, sütünden ürünler hazırladığı hayvanlarının barınak ve otları, 10 dönümde de piknik alanı var. Yeşile doyacağınız atmosferi içerisinde dolanan kuzuları, renk renk güvercinleri taşıyan ağaçları, ördek ve kaz gibi hayvanları ile Çatalca Piknik Sefası tam bir doğal ortam. Ayrıca çocukların keyifle vakit geçirmesi için oyun alanları da mevcut. Çatalca Gökçeali’de bulunan piknik alanında köy kahvaltısından mangal keyfine, at biniciliğinden hayvanat bahçesine pek çok imkân ve alan var.

Şıramandere

Şıramandere, 2500 kişilik oturma alanı, 20 bin m2 kurulu alanı, 100 hamağı, 20 kamelyası, 5 adet 500 kişilik yağmur çadırı, 17 tuvaleti (1’i engelli yaşama uygun), mangal vs. ihtiyaçlar için büfesi ile faaliyet gösteriyor. Piknik alanına giderken malzemeleri kendiniz getiriyorsunuz, çünkü yiyecek – içecek servisi bulunmuyor. Dilerseniz kendi mangalınızı da getirebilirsiniz. Ayrıca futbol ve voleybol sahaları ile de hizmet veren Şıramandere’de tüm gününüzü dopdolu aktiviteler ile geçirebilirsiniz. Şıramandere piknik alanına giriş ücreti kişi başı giriş ücreti varken 0 – 6 yaş çocuklar için ise ücretsizdir.

İnceğiz Mesire Yeri

Çatalca İnceğiz Piknik Alanı, bir başka deyişle İnceğiz Mesire Yeri, konum itibarıyla İnceğiz Mağaraları’nın tam yanında yer alıyor. Çatalca ücretsiz piknik alanları arasında başta gelen bir bölüme sahip olmasının yanı sıra ücretli piknik alanlarının da bulunduğu İnceğiz Mesire Yeri kalabalığın akın ettiği bir bölge olması nedeniyle sabahın erken saatlerinde mutlaka gelinmiş ve piknik masası kapılmış olması gereken bir mesire yeridir. Bazı kaynaklarda Çatalca İnceğiz Mağaraları Piknik Alanı olarak da nitelendirilmektedir.

{search:catalca-bungalov-evleri,Çatalca Bungalov Evleri}

Çilingoz Tabiat Parkı

Piknikten ziyade kampın daha uygun kaçabileceği Çilingoz Tabiat Parkı, deniz ve doğanın bir araya geldiği adres. Çatalca piknik alanları arasında en güzel manzaraya ve doğal alanlara sahip yer olmasına rağmen piknik yapma konusunda bölgenin diğer mekanlarına kıyasla isabetli bir tercih olmayabilir, daha sakin ve ıssız yerler arayanlar için daha elverişli bir bölgedir. 2011 yılında tabiat parkı ilan edilen Çilingoz Tabiat Parkı, 17.75 hektarlık bir alana sahiptir. 80 metre genişliğinde, ince kumlu bir plaja sahip olan Çilingoz Tabiat Parkı’nın hemen yanından ise Çilingoz Deresi geçiyor. Zengin bitki ve hayvan çeşitliliğine sahip olması da doğanın içerisinde açık alan etkinlikleri için bölgeyi ideal kılıyor. Burada balıkçılık, yürüyüş parkuru, çadır kampı gibi aktivite ve imkanlar var. Ayrıca park içerisinde restoran, market, okey salonu, kiralık çadır, plaj gibi hizmetler de mevcut.

İhsaniye Piknik Alanı

Oldukça geniş bir alana yayılmış, İhsaniye köyü muhtarlığı tarafından işletilen İhsaniye Piknik Alanı’nda bütün piknik malzemelerinizle gidip, kimse tarafından rahatsız edilmeden keyifli vakit geçirme imkanı bulabilirsiniz.

Çatalca Duru Park Piknik Restaurant

Çatalca piknik mekanları arasında dışarıdan yiyecek getirip mangal, masa ve semaver kiralayabildiğiniz alternatiflerden birisi de Çatalca Duru Park Piknik Restaurant. Bunun yanı sıra işletme çiğ et satışı veya pişirilmiş et servisi de yapıyor. Sakin bir bölgede, çocuklara ayrılmış bir oyun alanının bulunduğu, ormanın içinde ve bir derenin yanında yer alan mekan Çatalca kendin pişir kendin ye piknik alanları arasında en çok tercih edilenlerden birisidir. Toplam 10 bin m2’lik alana kurulu olan Duru Park içerisinde mescit, tuvalet, otopark, çocuk parkı gibi alanlar da mevcut. Duru Park her gün 09.00 – 22.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Tarihi Çınaraltı Piknik Alanı & Restaurant

Tarihi Çınaraltı Piknik Alanı & Restaurant, kendin pişir kendin ye, mangal, kahvaltı gibi hizmetleri ile faaliyet gösteriyor. Dev ağaçların altındaki masalarda güzel bir serpme kahvaltı yapabilir, keçileri sevebilir, yeşilin tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca alanda otopark, mescit, çocuk parkı gibi yerler de mevcut. Sobalı ve kapalı kamelyaları sayesinde Tarihi Çınaraltı Piknik Alanı & Restaurant’a kışın da keyifle gidebilirsiniz. Mekan kış sezonunda hafta içi 10.00’da, hafta sonu ise 09.00’da açılıyor.

Gökçevadi Piknik

Yeşillikler içinde, büyükşehrin kalabalığından uzakta bir piknik için Çatalca’daki Gökçevadi Piknik de harika bir yer. Mangal, hamak ve semaver keyfi yapabileceğiniz alanda ücretsiz otopark, çocuk parkı, büfe, bebek odası, yürüyüş alanı gibi yerler de var. Ayrıca yanınızda götüreceğiniz yiyecek – içeceklerinizi mekanın buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. 2024 itibarıyla güncel fiyatlar ise şu şekilde: Ücretli kamelya 65 TL, ücretli mangal 35 TL, ücretli semaver 35 TL, ücretli servis 20 TL. Çatalca Yolu Gökçeali Köyü’nde yer alan mekana Nesin Vakfı karşısından girebilirsiniz.

Çatalca’ya Nasıl Gidilir?

İstanbul il merkezine 51 kilometre uzakta olan Çatalca güneybatısında Silivri, güneyinde Büyükçekmece, doğusunda ise Arnavutköy ilçeleriyle komşudur. Batıda ise Tekirdağ’ın ilçelerinden Saray ve Kapaklı’ya komşu olan Çatalca, İstanbul’un Karadeniz’e kıyısı olan ilçelerinden birisidir. Çatalca, toplu taşıma araçlarıyla ulaşılabilir bir konumdadır. Metro, metrobüs, Marmaray veya vapur hatlarından herhangi birini kullanarak, İETT’nin 401 numaralı otobüs hattına aktarma yapmanız kafidir. Bu otobüs hattı Yenibosna Metro – Çatalca arasında ulaşım sağlamaktadır. Çatalca hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, Çatalca’nın Birbirinden Güzel Plajları yazımızı okuyabilirsiniz.

Çatalca’da Nerede Kalınır?

Sadece bir piknik yapıp gitmek olmaz… Nefis plajlarını keşfedebileceğiniz, İnceğiz Mağaraları gibi tarihi yerlerinde bir tura çıkabileceğiniz Çatalca’da, konaklamanız için oldukça çeşitli alternatifler bulunmaktadır. Çatalca Otelleri listemizi inceleyebilir, seyahatinizi planlama konusunda ilk adımı şimdi atabilirsiniz!

{search:catalca-otelleri,Çatalca Otelleri}