Ankara'nın En Güzel Piknik Alanları

Ankara'nın En Güzel Piknik Alanları

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 10 Mayıs 2022
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Ankara'nın En Güzel Piknik Alanları
Bahar ve yaz aylarının vazgeçilmez aktivitesi piknik, istediğiniz şekilde eğlenebileceğiniz ve eş dostla doyasıya vakit geçirebileceğiniz bir klasik. Doğayla iç içe olmanın huzuru, unutulmaz anılar yaşamanıza ve kafa boşaltmanıza vesile oluyor. Başkentimiz Ankara, mükemmel coğrafyası sayesinde birbirinden güzel piknik alanlarına sahip. İç Anadolu ikliminin tertemiz havası eşliğinde, doğal güzelliklerin arasında vakit geçirmek, gündelik hayatın stresinden uzaklaşmak için keyif dolu ve ekonomik bir çözüm olabilir.

Piknik denilince farklı arayışlar ortaya çıkıyor ve bunlar da farklı sorular doğurabiliyor. Kimisi çimlere örtüsünü serip pratik yemekler eşliğinde sohbet etmek isterken, kimisi açık havada kendin pişir kendin ye usulünde mangal keyfi yapmak isteyebiliyor. Ankara’nın en iyi piknik alanlarını derlediğimiz bu yazımızda farklı bölgelerdeki imkanları da açıkladık. İşte karşınızda tüm bilmeniz gerekenlerle Ankara’nın en gözde piknik alanları!

{ad:0}

1- Ankara Kartaltepe Kent Ormanı Mesire Alanı

Ankara'nın En Güzel Piknik Alanları

Kartaltepe Kent Ormanı Merise Alanı, Ankara’nın en popüler piknik alanlarından biri. Şelalenin yanında yer alan çardaklarda doyasıya piknik yapabilir, güzel vakit geçirebilirsiniz. Geniş alana yayılan mesire alanında temiz tuvaletler, restoran, çay bahçesi ve büfe gibi tesisler de yer alıyor. Mangal yapmak isteyenler için açık ve kapalı mangal alanları mevcut. Barbekü gibi imkanlar da mangal alanlarında yer alıyor. Ayrıca aktivite yapmak isterseniz, bisiklet kiralama hizmetinden yararlanabilir, özel bisiklet parkurunda vakit geçirebilirsiniz. Bölgenin yanında küçük bir hayvanat bahçesi, futbol sahası ve go kart pisti olduğunu da ekleyelim. Ek olarak 20TL karşılığında dağ kızağı da yapabilirsiniz. Kartaltepe Kent Ormanı Mesire Alanı’na giriş ücreti kişi başı 1TL fakat arabayla girerseniz 5TL ücret alınıyor. Mesire alanının ücretsiz otoparka sahip olduğunu da yeri gelmişken ekleyelim. Saat 08:00 de açılıyor ve 21:00 da kapanıyor ancak hafta sonlarında kapanış saati 22:00 olarak ayarlanmış.

Nasıl Gidilir: Ulaşım konusunda da sorunsuz olduğunu söyleyebiliriz; Etlik otobüslerinin neredeyse hepsinin son durağı buraya ulaşıyor.

{product:3837}

2- Ankara Yakacık Mesire Alanı

Yakacık Mesire Alanı, çocuklarla açık havada vakit geçirmek için oldukça elverişli bir yer. İçerisinde küçük bir lunapark bile yer alıyor. Büyük bir çevreye yayılan alanda mangal yapılabiliyor ve barbekü için ayrılmış özel bölgeler var. Kısacası tam bir aile yeri diyebiliriz. Ağaçlandırma işlemleri de oldukça başarılı sonuç vermiş, harika bir yeşilliğe sahip. Kuş cıvıltıları arasında piknik yapıp kafa dağıtmak için bire bir.Araç giriş ücretleri 15TL, yaya girişlerse 2TL olarak ücretlendirilmiş.

Nasıl Gidilir: Keçiören bölgesindeki mesire alanına 226, 227, 281 numaralı otobüslerle ulaşabilirsiniz.

3- Ankara Çınaraltı Piknik Alanı

Ankara'nın En Güzel Piknik Alanları

Ankara’nın ön plana çıkan piknik alanlarından bir diğeri Çınaraltı Piknik Alanı, yeşil doğasıyla ve mangal imkanıyla ziyaretçilerini karşılıyor. Hem açık hem kapalı mangal alanları mevcut ve çevresinin gayet temiz olduğunu söyleyebiliriz. Eğer mangal yapmak istemezseniz alanda bir büfe de yer alıyor. Lezzetleri ortalama ve fiyatları ideal diyebiliriz. Ayrıca piknik alanında 40TL ücret karşılığında at binme imkanı da bulunuyor; farklı bir aktivite yapayım derseniz değişiklik olabilir. Piknik alanına giriş ücreti 15TL. Mangal hizmetlerinden yararlanmak için değişiklik gösteren ücretlerin de talep edildiğini hatırlatalım.

Nasıl Gidilir: Yenimahalle Bölgesinde yer alan piknik alanına ulaşmak için 592,596,598 ve 598-1 numaralı toplu taşıma araçlarından yararlanabilirsiniz.

{product:39788}

4- Ankara Yeşildere Mesire Alanı

Ayaş yolu üzerinde yer alan Yeşildere Mesire Alanı, şehir merkezinden uzak olsa da doğal güzellikleri sayesinde mesafeye değecek niteliklere sahip. Yeşildere’de İç Anadolu coğrafyasının tüm güzelliklerine rastlayabilirsiniz. Manzaraları süsleyen çam ağaçları, geniş düzlükler ve sığ otlar arasında keyifli bir piknik yapabilir, stresten ve gürültüden uzakta gönlünüzce kafanızı boşaltabilirsiniz. Oturma alanı ve banklar fazlasıyla mevcut. Çocuklar için küçük oyun alanlarına ek kahvaltı ve ana öğün hizmeti gibi imkanlar sunan tesisler de düşünülmüş. Gidecekler için sadece tuvaletlerin biraz kirli olduğunu belirtmekte fayda var, bu konuda çalışmalar ve geliştirmeler yapılmakta. Giriş için araç başına 20TL ücret alınıyor.

Nasıl Gidilir: 548, 560-3, 577-3 numaralı otobüsler, şehrin biraz dışarısında bulunan alanın yakın mesafesinde duruyorlar. Bu araçlarla mesire alanına ulaşabilirsiniz.

5- Ankara Mavigöl Mesire Alanı

Ankara'nın En Güzel Piknik Alanları

Ankara’nın en fazla ziyaretçisi olan piknik alanı belki de Mavigöl Mesire Alanı olabilir. Doğal güzellikler ve göl manzaraları eşliğinde piknik yapma fırsatı sunan bölge, mangal için elverişli ve çadır kurma imkanı da bulunuyor. Kaz ve ördekleri görebileceğiniz açık alanlarda vakit geçirmek gerçekten zevkli ve insanı huzurla dolduran cinsten. Mis gibi toprak ve çam ağacı kokusu eşliğinde yürüyüşler yapmak ve bisiklet sürmek de bunun alternatif bir yolu. Geniş alana yayılan bölgede istediğiniz gibi piknik yapabilir, çardaklarda ve masalarda oturabilir, özel mangal alanında yemeğinizi pişirebilirsiniz. Alana giriş ücreti 5TL.

Nasıl Gidilir: Ulus bölgesinden ulaşım sağlamak için Anafartalar Çarşısı’ndan kalkan 355 numaralı otobüsü kullanabilirsiniz. Kızılay’dan ulaşım içinse önce metroyla Ankaray Dikmevi istasyonuna ulaşıp 355 numaralı otobüse binebilirsiniz.

{product:28668}

6- Ankara Aluçdağı Tabiat Parkı

Ankara'nın En Güzel Piknik Alanları

Aluçdağı Tabiat Parkı, Ankara’nın piknik keyfini tam anlamıyla yaşatan bir yer. İçerisinde yer alan oturma alanları sayesinde rahat piknik imkanları sunuyor. Tabiat parkında basketbol ve futbol oynamak için spor alanları, mescit, sosyal tesisler ve büfe de bulunuyor. Tuvaletler ve piknik alanları genel olarak tertemiz. Mangal yapmak isteyenler için ayrı alanların olduğunu da ekleyelim. Hepsi bu kadar da değil; Aluçdağı’nda kamp keyfi de mümkün. 25TL ücret karşılığında çadır alanlarından istediğiniz yerde kamp yapabilir, gecenizi geçirebilirsiniz. Özel otopark alanı mevcut ve araç başına 15TL giriş ücreti alınıyor. Şehir merkezine olan uzaklığı yaklaşık 105km ve maalesef toplu taşımayla ulaşım sağlanamıyor.

Nasıl Gidilir: Araçla ulaşım için Ankara-Bolu yolunu kullanabilirsiniz. Yol boyunca tabelaları takip ederek Çamlıdere ilçe merkezine vardıktan sonra 15dk uzaklıkta bulunan tabiat parkına rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Ankara’da Nerede Kalınır?

Ankara'nın En Güzel Piknik Alanları

İster şehir merkezinde isterseniz Ankara’nın doğasına yakın bölgelerinde, birbirinden farklı ve geniş tesis seçenekleri ile oluşturduğumuz Ankara Otelleri listeleme sayfamızı ziyaret edebilir, Akara’daki seyahatinizi Neredekal.com üzerinden planlayabilirsiniz. {product:14440}{search:ankara-otelleri,Ankara Otelleri}