Borabay Gölü'nde Kış Kampı

Borabay Gölü'nde Kış Kampı

Paylaş
Mert Bekçi  
Eklenme: 19 Ocak 2022
 • Son Güncellenme: 31 Ocak 2024
Borabay Gölü'nde Kış Kampı

Kış mevsiminde havalar soğusa da doğada kamp yapmak, kuş sesleri eşliğinde güne uyanmak da ayrı bir güzel. Hele bu kamp bir ormanda ya da göl kenarındaysa, üstelik bir de bu eşsiz manzaralara kar da eşlik ederse, o kamp deneyimi hafızalarda sonsuza dek yer eder. Amasya’daki Boraboy Gölü de zengin fauna ve florası ile Türkiye’de kış kampı yapılacak yerler arasında öne çıkmakta. Bir doğa harikası olan Boraboy Gölü, bungalov tipi evler, kafeterya, kamp ve piknik alanları ve yürüyüş yollarına sahip. Siz de keyifli bir kış kampı yapmak için Boraboy Gölü’ne gitmeyi düşünebilirsiniz. Göl ve çevresi ile ilgili tüm merak ettiklerinizi de içeriğimizde keşfedebilirsiniz! Yolculuğa çıkmadan önce kamp yapacağınızda gerekli olan ekipmanları derlediğimiz Kamp Malzemeleri Listesi adlı yazımıza da göz atmanızı tavsiye ederiz.

{ad:0}

Boraboy Gölü Nerede?

Borabay Gölü'nde Kış Kampı

Boraboy Gölü, Amasya'nın Taşova ilçesi sınırlarında yer alır. İl merkezine yaklaşık 63 kilometre ve Taşova ilçesine 15 kilometre mesafededir. Gölün çevresinde Boraboy Gölü Tabiat Parkı bulunmaktadır. Ayrıca yakın çevresinde çeşitli kamp alanları, gölet gibi doğal alanlar da vardır.

Boraboy Gölü’ne Nasıl Gidilir?

Boraboy Gölü'ne Nasıl Gidilir?

Boraboy Gölü’ne gitmek için öncelikle Amasya'nın Taşova ilçesi ulaşmalısınız. Amasya’dan Taşova ilçesine otobüs ile yaklaşık yarım saatte ulaşabilirsiniz. Taşova ilçesinden de Boraboy Gölü’ne özel araçlarla yaklaşık yarım saatte gidebilirsiniz. Bunun dışında tüm seyahatinizi aracınızla yapacaksanız farklı rotalar vardır. Ankara’dan Amasya’ya kara yolunu kullanmak isteyenler Kırıkkale – Sungurlu – Çorum hattını kullanabilir. İstanbul’dan yola çıkacaksanız eğer Bolu – Gerede – Çerkeş – Merzifon hattından Amasya’ya ulaşabilirsiniz. Amasya merkezden Taşova’ya ise yaklaşık 50 km’lik mesafe vardır ve bu yolu özel aracınız ile ortalama 40 dakikada tamamlayabilirsiniz. Ayrıca gölün kenarına kadar araçla da gidebilirsiniz. Son olarak Amasya Merzifon Havalimanı’na da inebilirsiniz. Amasya Merzifon Havaalanı’ndan Tabiat Park’ına olan mesafe ise 91 kilometredir.

Borabay Gölü ve Tabiat Parkı Hakkında

Borabay Gölü'nde Kış Kampı

Her mevsim ayrı bir güzelliğe bürünen ve Amasya’nın en popüler yerlerinden olan Boraboy Gölü, tabiat parkının en çok ziyaret edilen oluşumları arasında bulunur. Bir heyelan set gölü olan Boraboy, içinde yer aldığı tabiat parkının doğal güzelliğiyle bir bütünlük oluşturuyor. Denizden 1050 metre yükseklikte bir krater gölü olarak bilinmesine karşın Boraboy, aslında küçük bir akarsuyun etraftan gelen yıkıntılarla tıkanması sonucu oluşmuş doğal bir set gölüdür.

Tabiat parkı içinde yürüyüş yolları ve piknik alanları da mevcut. Özellikle hafta sonları piknik alanlarında pek çok kişiyi görmeniz mümkün. 2013 yılında tescil edilen Boraboy Gölü Tabiat Parkı’na ulaşım asfalt yol ile sağlanmaktadır. Alan, ziyaretçilerin piknik, doğa yürüyüşü, göl-deniz bisikleti, fotoğraf çekimi, bitki ve yaban hayatı gözlemi gibi faaliyetleri yapmasına oldukça elverişlidir. Tabiat Parkı içinde kır lokantası, yürüyüş yolları, mescit, çocuk oyun alanları, piknik masaları, büfe, çeşme ve otopark yer almaktadır.

Gölün etrafı kayın, sarıçam, sedir, kestane ağaçları ile çevrilidir. Bunun yanı sıra gölün rengi zümrüt yeşilidir ve kış kampçılarına harika bir manzara sunar. Uzunluğu 900 metre olan göl, 300 metre genişlik ve 25 metre derinliğe sahiptir.

Borabay Gölü’nde Ne Yapılır?

Borabay Gölü'nde Kış Kampı

Bakir doğasıyla ziyaretçilerine büyüleyici manzaralar sunan Boraboy Gölü, ağaç ve bitki çeşitliliği ile de göz dolduruyor. Kestane, kayın, sedir, sarıçam, meşe gibi pek çok ağaç türüne ev sahipliği yapan parkta, ağaçlar altında huzur bulacaksınız. Yaban hayatı bakımından da oldukça zengin olan gölde yeşile ve doğaya doymanız mümkün. Göl ve çevresinde ayrıca göl bisikletine binebilir, bol bol manzara fotoğrafı çekebilir, bitki ve yaban hayatı gözlemleyebilirsiniz.

Tabiat parkı içinde yer alan restoranda doğayla baş başa bir şeyler yiyebilir, çocuk oyun alanlarında çocuklarınızla eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Burada ayrıca otopark ve büfe de olduğundan, yeme-içme ve araç park etme açısından da rahat edebilirsiniz. Doğanın kalbinde, kışın yağan bembeyaz kar eşliğinde yürüyüş yapmak, ana odaklanmak size çok iyi gelecek. Ormanlık alan içerisinde konaklamalar için bungalov tipi evler, kafeterya, kamp ve piknik alanları, doğa yürüyüş yolları bulunmaktadır. Buralarda planınıza göre kış kampı yapabilir, bungalov evlerde konaklayabilir, doğanın içinde eşsiz zamanlar geçirebilirsiniz. Ayrıca gölde kayık turu da yapabilirsiniz ki oraya gidenlerin en çok tercih ettiği aktivitelerden biri budur.

Borabay Gölü'nde Konaklama İmkanları

Borabay Gölü'nde Kış Kampı

Boraboy Gölü çevresinde kamp yapmak serbest. Her sene hem çadır hem de karavan kampı için yüzlerce kişiyi misafir eden Boraboy Gölü Tabiat Parkı, kamp alanlarıyla da adından sıkça söz ettiriyor. Boraboy Gölü kamp alanlarında belirli bir ücret ödeyerek çadırda ya da kendi karavanınızda konaklayabilirsiniz. 2022’deki fiyatlar 1 ünite çadır yeri bedeli (4 kişilik) günlük ücreti 75 TL, 1 ünite karavan / moto karavan yeri (günlük) ücreti 95 TL idi. 2023 yılına dair bir veriye ulaşamadık.

Konaklama sezonu Nisan – Aralık ayları arasında olan park alanı, kamp yapmak istemeyenler için de bungalov ev seçeneklerini sunuyor. Tabiat parkında yer alan Boraboy bungalov evleri, ailelerin rahatça konaklayabileceği 4 kişilik odalardan oluşuyor. Boraboy’daki oda fiyatları ise Aralık 2023 itibarıyla 1000 TL’dir. Mutfak, yatak, masa, sandalye, koltuk, klima, ocak, banyo ve WC gibi pek çok eşyaya sahip olan bu ahşap evler, tabiat parkı içinde konaklamak isteyen ziyaretçilerini bekliyor. Mis gibi bir ortamda, sadece doğadan gelen seslerin işitildiği ahşap bir evde güne başlamak, sabah yürüyüşünü ormanda yapmak kesinlikle eşsiz bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Amasya’nın dillere destan doğal güzelliği Boraboy Gölü, hem sunduğu manzaralar hem de sahip olduğu ağaç ve bitki çeşitliliğiyle, her göreni kendine hayran bırakan cinsten. Burada ister kamp yapın, ister ahşap evlerde konaklayın, doğada olmak size çok iyi gelecektir. Kampçılığa yeni başlayanlar için Sonbahar ve Kış Kampı İçin Gerekli Malzemeler adlı yazımızı okuyabilirsiniz!

Boraboy Gölü'nde Kış Kampı Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Boraboy Gölü Kış Kampı

İster Boraboy Gölü çevresinde ister bir başka yerde kış kampı yaparken çeşitli doğa şartları uyum sağlamanız gerekir. Buna göre kış kampı yaparken şunlara dikkat edebilirsiniz:

  • Kalın giyinin ve yanınıza kalın yedek kıyafetler alın.
  • Kamp yapacağınız çadırı kış şartlarına uygun çeşitlerden seçin.
  • Ayrıca direkleri güçlü bir çadır kullanın.
  • Uyku tulumunuzu da soğuk havalara dayanıklı olan, izolasyona sahip modellerden seçin.
  • Çok terlemekten kaçının.
  • Rüzgâr geçirmez donanımlar kullanın.
  • Soğuk zeminlerde kamp yastıklarının üzerine oturun.
  • Soğuk hava pillerin kısa ömürlü olmasına neden olur. Lityum piller ise düşük sıcaklıklarda daha yüksek performansa sahiptirler. Bu nedenle pillerinizin lityum olduğundan ve mutlaka yedeklerinin de listeye eklendiğinden emin olun.
  • Kış Güneşi’nden korunmak için güneş kremi kullanabilirsiniz.

Kış Kampı Hakkında Her Şey ve Sınırları Zorlayacak Kamp Rotaları başlıklı yazımızı da okuyarak kış kampı yaparken dikkate alınması gereken noktalar ve Türkiye'de kış kampı yapılabilecek lokasyonlar hakkında daha detaylı bilgi edinebilirsiniz!

Boraboy Gölü Tabiat Parkı’nda Mangal Yasak mı?

24 Aralık 2023’te bölge işletmesinden aldığımız bilgiye göre Boraboy Gölü Tabiat Parkı’nda mangal yapmak serbesttir. Bölgede mangal yapmak için ise kendi mangalınızı getirmeniz ve mangalı bunun üzerinde yapmanız gerekiyor. Yani bir deyiş ile zeminde, toprağın bizzat üzerinde mangal yapılması yasak, mangal ekipmanı üzerinde et pişirmek vs. ise serbesttir.

Boraboy Gölü’nde Balık Tutulur mu?

Evet, sportif olta balıkçılığına uygun olan Boraboy Gölü'nde yayın balığı, sazan, tatlı su kefali avlayabilirsiniz.

Boraboy Gölü Tabiat Parkı İletişim Bilgileri

Boraboy Gölü Tabiat Parkı’ndaki bungalov evler hakkında işletmeden bilgi almak için şu numarayı arayabilirsiniz: (0358) 345 50 51. İşletmeyi aradığınızda restoran için 1, bungalov evler için ise 2’yi tuşlayabilirsiniz.