Artistanbul Feshane Nerede ve Nasıl Gidilir?

Artistanbul Feshane Nerede ve Nasıl Gidilir?

Paylaş
Gizem Ağma  
Eklenme: 13 Eylül 2023
 • Son Güncellenme: 24 Ekim 2023
Artistanbul Feshane Nerede ve Nasıl Gidilir?

Artistanbul Feshane, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Kültür Dairesi Başkanlığı’na bağlı hizmet veren bir birim olarak sanata ve kültüre ev sahipliği yapıyor. Feshane, geçmişten gelen yaşanmışlıklarıyla sanat ve kültürü gelecek nesillere aktarmak için muazzam bir alan tutuyor. İstanbul’da gittikçe daha çok ünlenen Artİstanbul Feshane’ye henüz gitmediyseniz sizin için derlediğimiz bu yazıyı okuduktan sonra plan yapmaya başlayabilirsiniz.

{ad:0}

{search:istanbul-otelleri,İstanbul Otelleri}

Artistanbul Feshane'nin Zengin Tarihi

Yaklaşık 200 yıllık bir geçmişe sahip olan Feshane, 1833 yılında Osmanlı Padişahı II. Mahmud tarafından Fatih’in Kadırga semtindeki Cundi Meydanı’nda Osmanlı Ordusu’na üniforma üretmesi için kuruldu. Fabrika yetersiz kaldığı için 1839 yılında günümüzde bulunduğu yere taşındı. 1916 yılında yapılan büyüme çalışmaları ile dokuma sanayinin büyük fabrikalarından biri haline geldi. Fakat 1925 yılında çıkarılan Şapka Devrimi ile yasaklanan fes kullanımı, fabrikadaki fes üretimini sonlandırdı. 1940 yılından sonra fabrikada bulunan fes dokuma makineleri İstanbul Şehir Müzesi’ne taşındı. Yıllar içerisinde çeşitli tekstil ürünlerinin imalatında kullanılan bu tarihi yapı, 1989 yılından sonra Eczacıbaşı Vakfı’na tahsis edilerek çağdaş sanat merkezi olarak kullanılmaya başlandı. 2018 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı restorasyon çalışmalarından sonra 2023 tarihinde Artistanbul Feshane adıyla sanatseverlere kapılarını açtı. Tarihin ve sanatın ruhunu bir arada yaşamak istiyorsanız, İstanbul'da gezilecek yerler listenize Artİstanbul Feshane’yi eklemeyi unutmayın. 

Artistanbul Feshane'de Neler Yapılır?

Artistanbul Feshane, sanat ve kültüre ilgi duyanlar için harika bir yer! Mekânda gerçekleşen etkinliklere katılarak unutulmaz deneyimler yaşamak mümkün. Kapsamında sergi alanları, mağaza konferans salonu, kütüphane ve kafe bulunan Artİstanbul Feshane,üst düzey etkinliklere ev sahipliği yaparak kaliteli vakit geçirmenize olanak sağlıyor. Modern ve klasik dokunuşları bir arada bulunduran Artİstanbul Feshane’de, konserler, filmler, kişisel gelişim konferansları gibi birçok program yapılıyor. Açılışından beri Artİstanbul sahnesi, Nazım Çınar, Soner Sarıkabadayı, Sakiler, Kadim Meşk Topluluğu, Gülşah Sönmez, Göksel, Göksel Baktagir ile Sağnağma, Hayal Gücü Orkestrası, Duman, Sena Şener, Darüzziyafe konserlerini; Merhem Doğa, Herbaryum ve Bitki Ressamlığı, Kişisel Markalaşma, Masal Kapısı, Kolonya Doğa, Aydınlatma Tasarımı, Boyama Atölyesi, İklim Atölyesi, Oyun Hamuru, Sanat Terapisi, Hayallerin Baskısı, Yeni Medya Sanatı ve Demokratikleşme, Keçe Yapımı, Dışavurumcu Sanat Atölyesi, Keçeden Kukla Yapımı, Kimlik Kartı Tasarımı atölyelerini ve Kukuli Çocuk Müzikali, Karlar Ülkesi & Mavi Boncuk, Feshane’de Çocuk Şenliği, Oyun Hamuru çocuk etkinlikleri düzenleyerek misafirleriyle buluştu. İstanbul’da sevdiklerinizle keyifli vakit geçirmek için Artistanbul Feshane Programları üzerinden mevcut etkinlikleri inceleyebilirsiniz.

Özellikle çocuklu ailelerin etkinlik planı yapmasının ne zor olduğunu biliyoruz. Çocuklarınızla keyifli vakit geçirmek için Artİstanbul kapsamında gerçekleşen etkinlikleri değerlendirebilirsiniz. Artİstanbul Feshane dışında çocuklarınızla yapabileceğiniz aktiviteleri incelemek isterseniz Sömestirin Tadını Çıkarın: Yarıyıl Tatilinde Çocuklarla İstanbul'da Yapılabilecek 10 Aktivite yazımıza göz atabilirsiniz.

Artİstanbul Feshane Ziyaret Bilgileri, Açılış Saatleri

Artİstanbul Feshane’ye gitmek için pazartesi günleri hariç ister hafta içi ister hafta sonu plan yapabilirsiniz. Sakin ve keyifli vakit geçirmek istiyorsanız, hafta sonu katılımın daha yüksek olacağını göz önünde bulundurarak hafta içi plan yapabilirsiniz. Artistanbul Feshane, pazartesi günleri hariç haftanın her günü saat 10.00 ile 18.00 arasında keyifli etkinlik ve sergileri ile ziyaret etmenizi bekliyor.

{search:beyoglu-otelleri,Beyoğlu Otelleri}

Artİstanbul Feshane Girişi Ücretli Mi?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla restore edilen mekâna girişler tamamen ücretsiz. Günümüzde sergi, konser ve etkinliklerin ne kadar pahalı olduğunu düşünürsek, keyifli ve verimli vakit geçirmek için Artİstanbul Feshane’nin ücretsiz hizmeti harika bir seçenek!

Artistanbul Feshane Ulaşım Bilgileri

Artİstanbul Feshane’ye ister kendi aracınızla ister toplu taşıma araçları ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Haliç Köprüsü'nün hemen yanı başında bulunan Artİstanbul Feshane sanat merkezine, Eyüpsultan yönüne giden toplu taşıma araçlarıyla kolayca ulaşabilirsiniz. Toplu taşıma aracı olarak tramvay tercih etmek isterseniz, tramvaydan Feshane durağında inerek 250 metre uzaklıkta bulunan Artİstanbul Feshane’ye yürüyerek ulaşabilirsiniz. Denizyolu ile seyahat etmek istiyorsanız Üsküdar’dan 07:30’da başlayıp 20:45’e kadar devam eden vapurlar ile Eyüp İskelesi'nde inip 500 metre yürüyerek sanat merkezine kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Açık Adres: Nişanca, Zalpaşa Cd, Pk. 34050 – Eyüpsultan / İstanbul

Artistanbul Feshane Harita Konumu

Özel aracınız ile gelmek istiyorsanız ise aşağıdaki haritadan konuma göz gezdirebilir ve navigasyon bilgisi alabilirsiniz.