A’dan Z’ye Kamp Malzemeleri Listesi: Kamp Malzemeleri Nasıl Seçilir?

A’dan Z’ye Kamp Malzemeleri Listesi: Kamp Malzemeleri Nasıl Seçilir?

Paylaş
Hilal Altuğ  
Eklenme: 14 Haziran 2022
 • Son Güncellenme: 05 Şubat 2024
A’dan Z’ye Kamp Malzemeleri Listesi: Kamp Malzemeleri Nasıl Seçilir?

Olumlu bir kamp deneyimi için kamp malzemeleri listesinde yer alan ürünleri ihtiyaçlarınıza, kamp yapacağınız alana ve kamp dönemine uygun bir şekilde seçmek büyük önem taşıyor. Peki kamp ekipman seçimi nasıl yapılmalı? Gelin, olmazsa olmaz kamp malzemelerini seçerken nelere dikkat etmelisiniz, hangi kriterlere göre seçim yapmalısınız, keşfedelim!

{ad:0}

Kamp Nedir?

Kamp pek dile getirilmese de aslında bir doğa sporu olarak bilinir. Bir yerleri gezip görürken eğlenceli bir konaklama alternatifidir ve uzun vadede düşününce ekonomik olduğu da söylenebilir. Genellikle işinizi görebileceğiniz pratik alet ve edevatlar kullanılarak yapılır. Kendi yemeğinizi pişirip doğadaki evinizi, yani çadırınızı, sürekli taşıyıp kurmak, sökmek ve düzenli tutmak ilk başta kulağa çok uzun işmiş gibi gelebilir. Ama aslında yaparken ayrı bir keyif alabilirsiniz. Tabi tüm bunlar sizin şahsi olarak doğayı ve kampı sevmenize göre de değişir. 

Kamp Nasıl Yapılır?

Kamp nasıl yapılır? sorusunun en önemli cevabı ne istediğinizi bilmek olacaktır. Genellikle yılın hangi zamanlarında müsait oluyorsunuz ve nasıl yerlere gitmekten hoşlanıyorsunuz? İçerisinde bir tesisi olan kamp alanları mı size daha çekici geliyor yoksa doğada tamamen yalnız kalmak mı istiyorsunuz? Bu tip sorulara yanıt verdikten sonra kendinize en uygun ekipmanları edinip doğaya atılabilirsiniz. 

Kampa Giderken Alınması Gerekenler Listesi

Ana kamp ekipmanlarınızı tamamladıktan sonra yanınıza almanız gereken başka kamp malzemelerine de ihtiyaç olabiliyor. 

  • Kamp yemek malzemeleri (Bozulmayacak ve enerji verecek yiyecek ve içecekler. Ayrıca yağ, baharat gibi ürünleri de unutmamalısınız.)
  • Termoslar
  • Soğutucu çanta (Yemeklerinizin bozulmaması, içeceklerinizin sıcak kalması için olmazsa olmaz! Geniş hacimli olmasına, içindeki besinleri uzun süre düşük ısıda muhafaza edebilir özellikte olması önemli. İşte; havası indirildiğinde az yer kaplayan, yiyecekleri buz kalıbı olmadan 17 saat soğuk tutabilen ve pratik taşıma sağlayan bir soğutucu çanta alternatif.)
  • Kamp ocağı
  • Kamp mutfak malzemeleri (Tencere, tava, çaydanlık, tabak, bardak, bıçak gibi)
  • Taşınabilir şarj aleti
  • Sinek kovucu solüsyonlar

Peki, hepsi bu kadar mı? Kampa giderken yanınıza almanız gereken hijyenik ürünleri de unutmamak lazım.

  • El sabunu
  • Bulaşık deterjanı
  • Islak mendil
  • Tuvalet kâğıdı
  • Çöp poşeti
  • Dezenfektan

Kamp malzemeleri nelerdir, kamp ekipmanlarını seçerken nelere dikkat etmeli anlattık. Son olarak kamp malzeme fiyatlarının ürün ve ürünün özellikleri doğrultusunda değişken olduğunu belirtmeden geçmeyelim.

Kamp yapmayı sevenler veya ilk defa kamp yapacaklar için kapsamlı bir kamp rehberi hazırladık. Eğer ilk kez yapacaksanız bu yazımızdan temel şeyleri öğrenebilir, deneyimli bir kampçıysanız da bilgilerinizi pekiştirebilirsiniz. Kamp hakkında bilinmesi gereken şeylere geçmeden önce Türkiye’nin En İyi Kamp Yerleri yazımıza da göz atmak isteyebilirsiniz.

Şimdiden iyi eğlenceler!

1) Çadır

Çadır

Doğadaki eviniz çadır, kamp denince akla gelen ilk şeydir. Çadırınızı seçerken büyüklüğüne kendi ihtiyaçlarınıza göre karar verebilirsiniz. Fakat aklınızda bulunması gereken birkaç önemli nokta da var. Mesela bir çadırı 2 kişi kullanacaksanız 3 veya 4 kişilik tercih etmeniz daha iyi olacaktır. Hem rahatlık açısından hem de malzemelerin kaplayacağı yer açısından size avantaj sağlar. Yani kaç kişilik çadır istiyorsanız bir sayı üstü uygun olacaktır. Kamp yapacağınız mevsim ne olursa olsun çadırınızın kaliteli bir havalandırma sistemine sahip olması da çok önemli. Kış aylarında bile bu faktörü atlamamak lazım. Ayrıca genel olarak 4 mevsim çadırlarını da tercih etmenizi öneririz. Bunun temel nedeni su geçirmezlik özelliğidir. Çadırınız suya karşı dayanıklı olursa her daim rahat edersiniz.

Kamp Çadırı Nasıl Olmalı?

Çadırsız bir kamp düşünülemez! Çadır kampı seçimi yaparken pek çok insan -özellikle de kampçılığa yeni yeni ilgi gösterenler- kişi sayısına, kolay kuruluma ve fiyata göre tercih yapıyor. Evet, bunlar kesinlikle önemli kriterler; Fakat bundan çok daha fazlası var. O halde kamp çadırı alırken dikkat edilmesi gerekenleri sıralamaya başlıyoruz.

Çadır Çeşidi

Çadır denildiğinde gözünüzün önüne belli bir model geliyor olabilir; fakat aslında pek çok çadır çeşidi mevcut. Adını kubbeye benzeyen üst kısmından alan kubbe çadırlar, üçgene benzeyen görünümüyle piramit çadırlar, araçların üzerine monte edilebilen ve son yıllarda çokça tercih edilen araç üzeri çadırlar bunlardan sadece bazıları... "Kamp çadırı nasıl seçilir?" sorusuna yanıt bulmaya çalışırken kamp çadırı türlerine göz atmayı ve ihtiyacınıza uygun ürünü bu doğrultuda belirlemeyi unutmamalısınız. Dilerseniz satış danışmanlarına istek ve ihtiyaçlarınızı aktararak en uygun çadırı bulmanız konusunda size yardımcı olmalarını sağlayabilirsiniz.

Kişi Kapasitesi

"Kaç kişilik çadır almalıyım?" sorusuna cevap ararken sadece kişi sayısını değil seyahat şartlarınızı da göz önünde bulundurmalısınız. Örneğin eşinizle kamp yapacaksanız ve özel aracınızla seyahat edecekseniz 2 kişilik kamp çadırı tercih edebilirsiniz. Fakat özel aracınız yoksa ve kişisel eşyanızı, kamp masası, kamp sandalyesi gibi kamp ürünlerini de çadırda muhafaza edecekseniz bu durumda 2 kişilik eşya bölmeli bir çadır ya da 3 kişilik çadır almayı düşünebilirsiniz.

Buraya pek çok ihtiyacınızı karşılayacak 3 kişilik bir çadır önerisi ve bu çadırın özelliklerini bırakıyoruz:

  • Kendi kendine ayakta duran yapısı ve direkli tasarımı sayesinde kolay kurulum sağlıyor.
  • Kullanılabilir oda alanı 195 x 210 cm, maksimum yükseklik 115 cm olan bu çadırın 1 eşya bölmesi bulunuyor.
  • 5, 8 kg ağırlığı olan bu çadırın kılıf boyutu ise 59 cm x 20 cm x 20 cm ölçülerinde.
  • Ham ve dope dyed yöntemlerinin kullanımı sayesinde ürün ağırlığının %50’ai eko-tasarımlı.
  • Çadırın bir diğer özelliği ise yan açıklıklar, sineklik ve gün ortasında bile %99 karanlık sağlayan pantentli Fresh&Black kumaş sayesinde iyi bir uyku sağlaması.
  • 40 km/sa şiddetindeki rüzgâra karşı bile dayanıklı.
  • Su geçirmezlik özelliği olan çadırın dış tentesi 2000 mm, zemin matı ise 2400 mm kalınlığında.

Çadırınızda eğer daha geniş bir yaşam alanı ve yüksek tavan olsun istiyorsanız +1 odası olan 4 kişilik çadır önerimiz var. Kullanıcı yorumları da oldukça pozitif olan Arpenaz isimli bu çadırın puanı 5 üzerinden 4.2 olmuş.

  • Direkler üzerinde belirtilen renkli göstergeler sayesinde çadır kurulumu çok kolay!
  • 24 x 210 cm oda alanı, yüksek tavanı ve brandalı zeminiyle kullanışlı bir yaşam alanı sunan bu çadır 5 m².
  • Yaşam alanı üzerindeki dış tente sayesinde rutubet engelleniyor, yüksek sıcaklık azaltılıyor.
  • SPF 30 korumalı kumaş sayesinde UV ışınları filtreleniyor.
  • Su sütunu bulunan bu çadırın dış tentesi 2000 mm, zemin matı ise 2400 mm kalınlığında.
  • Çadırın yaklaşık 50 km/sa şiddetindeki rüzgâra bile dayanıklı olması artılarından bir diğeri.
  • Çadırın ağırlığı 9,8 kg ve kolay taşımayı sağlamak için dikdörtgen bir çantaya sahip.

Kolay Kullanılabilirlik

Kampçılıkta yeniyseniz kolay kurulabilir ve kolay toplanabilir çadırları tercih etmenizi öneririz. Ayrıca çadırın hava alabilir özellikte olması, çokça yaşanan bir sorun olan çadır nemlenmesinin önüne geçebilir ve size daha konforlu bir kamp deneyimi sunabilir. Bunun yanı sıra, tenteli çadırlar güneşten korunmanız konusunda size yardımcı olabilir.

Mevsim Şartlarına Uygunluk

Kamp yapmak sizin için sadece ilkbahar ya da yaz aylarında yapılacak bir açık hava aktivitesi mi? Yoksa "Kampın mevsimi olmaz." diyenlerden misiniz? Doğru kamp ekipmanlarını, özellikle de çadır, uyku tulumu gibi önemli outdoor kamp malzemelerini seçerken bu sorunun cevabı oldukça mühim. Peki, bu doğrultuda en iyi kamp çadırı hangisi?

İhtiyaçlarınıza en uyumlu, sizi en konforlu şekilde ağırlayacak çadır aslında size en uygun çadırdır. Bu noktada mevsime uygun çadır seçimi yapmak adına inceleme yapmanız ve mevsimine göre çadır tiplerini tanımak şart. Çadırlar; 2 mevsimlik, 3 mevsimlik, 4 mevsimlik ve 5 mevsimlik olmak üzere kategorilendiriliyor. Peki, 2 ya da 4 mevsimlik çadır ne demek? Tüm çadır türlerini kısaca özetleyelim.

2 Mevsimlik Çadır

İlkbahar ya da yaz aylarında kamp yapmak isteyenler için ideal olsa da bu çadırla rüzgârlı ya da yağmurlu günlerde kamp yapmamanızı önerebiliriz.

3 mevsimlik Çadır

ilkbahar, yaz, sonbahar aylarında kullanabilirsiniz. Fakat sonbahar aylarının sonlarına doğru, kış şartları yüzünü göstermeye başlayacağından bu çadırlar konaklama için elverişli olmayabilir.

4 Mevsimlik Çadır

her mevsime uygun çadırlar grubunda. Yağmurda, düşük hava sıcaklıklarında bile bu çadırda konaklayabilirsiniz.

5 Mevsimlik Çadır 

tıpkı 4 mevsimlik çadırlar gibi, her mevsimde kullanılmaya uygun. Bu çadırlar özellikle profesyonel kampçılık yapanlar için uygun, çünkü yüksek rakımlarda bile koruma sağlayabiliyorlar.

Üretildiği Malzeme

Son olarak, çadırın üretildiği malzemenin kaliteli olmasına dikkat etmelisiniz. Yırtılmaya, darbeye, suya karşı dayanıklı ürünlere öncelik verebilirsiniz. Ayrıca çadırın hafif olması, tabanının kalın olması ve dış tentenin çadırı tamamen kapatması da bir çadırda aramanız gereken özelliklerden.

2) Uyku Tulumu

Kamp Uyku Tulumu

Gündüzleri hava sıcak olsa da geceleri hava epey soğuk olabiliyor. Uyku tulumu, size gece boyunca yeterli sıcaklığı sağlamak için doğayla aranıza sıcacık bir battaniye gibi girer ve konforlu bir uyku sağlar. Uyku tulumu seçerken nelere dikkat etmelisiniz?

  • İlk olarak, hava koşullarını düşünmelisiniz. Sıcak bir bölgede mi kamp yapacaksınız, yoksa daha soğuk bir iklimde mi? Buna bağlı olarak, uyku tulumunun sıcaklık derecesini belirlemelisiniz. Soğuk havalarda sizi ısıtabilecek, sıcak havalarda ise serin tutabilecek bir uyku tulumu seçmeniz epey kullanışlı bir ekipman olmasını sağlayacaktır. Ayrıca, uyku tulumunun boyutu ve şekli de önemlidir. Sizin için yeterli alanı sağlamalı ve rahat hareket etmenizi engellememelidir. Kamp uyku tulumu seçiminde nefes alabilir bir malzeme tercih etmek, terlemeyi önler ve uyku kalitenizi artırır. Tüm bu faktörleri düşünerek, sizin için en uygun uyku tulumunu seçebilir ve doğanın tertemiz havasında derin bir uyku deneyimleyebilirsiniz.

Kamp İçin Uyku Tulumu Nasıl Seçilir?

Eğer yaz aylarında kamp yapacaksanız uyku tulumuna ihtiyacınız olmadığını mı düşünüyorsunuz? Hayır; Hangi mevsimde olursak olalım, uyku tulumları kamp için gerekli eşyalar arasında yer alıyor. Peki, kamp için uyku tulumu seçiminde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Mevsim Şartlarına Uygunluk

Kamp uyku tulumları, hava koşullarına göre; yaz uyku tulumu, 3 mevsim uyku tulumu, kış uyku tulumu ve extreme uyku tulumu olmak üzere dörde ayrılıyor.

Gündüz-gece arasındaki sıcaklık farkı yüksek olmayan bölgelerde, yaz aylarında kamp yapmak isteyenler için yaz uyku tulumu ideal olabilir. Genellikle ilkbahar ve sonbahar ayları için ise 3 mevsim uyku tulumlarını tercih edebilirsiniz. Eğer kış aylarında kamp yapmayı planlıyorsanız kış uyku tulumlarını, yine kış aylarında ya da rakımın yüksek yerlerde kamp yapmak istiyorsanız extreme uyku tulumlarını satın alabilirsiniz.

Cinsiyete Uygunluk

"Kamp için uyku tulumu nasıl seçilir?" konusunda incelenmesi gereken kriterlerinden biri de satın almak istediğiniz ürünün vücut sıcaklığı için ideal olup olmadığı. Kamp uyku tulumları bu sebeple cinsiyete göre ayrılıyor.

Tcomfort ve Textreme kadın uyku tulumları için kullanılan terimlerken, Tmax ve Tlimit erkek uyku tulumları için kullanılıyor. Tcomfort ve Tmax daha sıcak havalarda, Textreme ve Tlimit ise zorlu kış koşullarında tercih edilebiliyor.

Dolgu Malzemesi

Sentetik ve kaz tüyü olmak üzere iki farklı dolgu malzemesine sahip kamp uyku tulumu bulabilirsiniz. Dolgu malzemesi doğrultusunda uyku tulumu seçimi yaparken mevsime ve ürünün ağırlığına dikkat etmenizi öneririz. Örneğin soğuk hava koşullarında daha etkili bir ısıtma sağlayan kaz tüyü uyku tulumları oldukça da hafifler. Fakat bu uyku tulumlarının fiyatları sentetiklere göre daha pahalı olabiliyor. Sentetikler ise suya karşı daha dayanıklı olmalarına rağmen ağırlıkları kaz tüylerine kıyasla daha fazla olabiliyor.

3) Mat ve Şişme Yatak 

Mat ve Şişme Yatak

Çadır için seçtiğiniz alan platform veya toprak olsa da gece boyunca rahat bir uyku uyumak ve yerden gelecek soğuğu engellemek için çadır matı kullanmalısınız. Kamp matı veya şişme yatak seçerken nelere dikkat etmelisiniz?

Zeminden gelen soğuğu ya da nemi kesmeleri sayesinde önemli kamp çadırı malzemeleri arasında yer alan kamp matlarını seçerken karar vermeniz gereken öncelikli şey; köpük mat, pompa ile şişen mat ve otomatik şişen matlar arasından hangi tip kamp matını tercih edeceğiniz olmalı. Köpük matlar oldukça hafif yapıları sayesinde kolay taşınabilir, bu kamp matının fiyatları da diğer seçeneklere göre daha uygun olabilir. Peki, kamp matı kaç cm olmalı? Köpük matların en az 0,5 cm olması iyi olur. Birçok kişinin sevdiği şişme kamp yatağı olarak da bilinen ve pompayla şişen kamp matlarını şişirmek için yanınızda bir pompa taşımanız gerektiğini unutmamalısınız. Otomatik olarak şişen kamp matları ise pratik kamp malzemeleri arasında! Bunlara ek olarak şişme yatağın kişi kapasitesine, kaç dakikada şişirildiğine ve taşıma kolaylığı açısından ağırlığının kaç kg olduğunu da incelemenizde fayda var.

  • Bu şişme yatak 190 x 120 x 16 cm boyutunda.
  • Minimum 60 şişirme/indirmeye kadar dayanıklı olan pompalı kamp matı, kadife dokunuşlu yüzeyiyle de rahat bir uyku çekmeye yardımcı oluyor.
  • Tüm kamp pompası tiplerine uyumlu olan matın ompayla 1 dk 30 sn’de şişirilebilmesi zamandan tasarruf etmenizi sağlıyor.
  • 3,5 kg ağırlığına sahip ürün, onarım seti dâhil 7,5 litrelik bir alan kaplıyor.

4) Kamp Sandalyesi ve Masası

Kamp sandalyesi ve Masası

Dinlenmek, doğa manzarasının keyfini çıkarmak için kamp masası ve kamp sandalyesi size konfor sağlayacaktır. Siz arkadaşlarınızla kamp ateşi etrafında otururken veya açık havada yemek yerken, katlanır masa sandalye size rahatlık sağlar. Kamp sandalyesi ve masasını seçerken ilk olarak, taşınabilirliğe önem vermelisiniz. Hafif ve katlanabilir bir sandalye ve masa seçmek, onları kolayca paketleyip taşımanızı sağlar. Pratiklik de unutulmaması gereken bir faktördür. Hızlı montaj ve demontaj özelliği, zaman ve enerji tasarrufu sağlar.

Kamp Masası Nasıl Olmalı?

Doğada birkaç gün geçirecek olmanız, konforunuzdan ödün vereceğiniz anlamına gelmiyor! Yemeklerinizi bir masada konforlu bir şekilde yiyebilmeniz açısından kamp masası seçimi de bu anlamda oldukça önemli. Kamp masası seçiminde portatif kamp malzemelerini tercih etmeniz ise önceliğiniz olmalı.

Kamp masasının pratik bir şekilde açılır-kapanır olması, rahatça taşımaya imkân verecek ağırlıkta ve özellikte olması, kampa katılacak kişi sayısına uygun olması, kaliteli ve dayanıklı malzemeden üretilmesi, son olarak da yerden yüksekliği "Kamp masası nasıl seçilir?" sorusunun yanıtlarından.

Sizin için çok kullanışlı bir kamp masası önerimiz var:

  • 6 kişiye kadar kapasiteye sahip bu kamp masası, 70 cm yüksekliğinde ve 120 x 60 cm boyutunda.
  • Kolay katlanan masa, katlandığında 60 x 60 x 7 cm boyutunda oluyor.
  • Taşıma sapı ile de kolaylıkla taşınabilen kamp masasının ağırlığı ise 5,7 kg.
  • Melanin yüzeye ve dayanıklı çelik ayaklara sahip kamp masası maksimum 50 kg taşıyabiliyor.

Kamp Sandalyesi Nasıl Olmalı?

Kamp sandalyesi seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken öncelikli noktalar; ürünün açılır-kapanır, hafif, kolay taşınabilir ve dayanıklı malzemeden üretilmiş olması. Bunlara ek olarak; bardak koyma yerine sahip, güneşten koruma sağlayacak gölgelikli, ayak uzatma alanlı seçenekler de kamp sandalyesi alırken dikkat etmeniz gerekenler arasında.

Size vazgeçilmeziniz olacak bir kamp sandalyesi tanıtmak isteriz:

  • Kolaylıkla açılan ve kapanan bu kamp sandalyesinin oturma yüksekliği 25 cm.
  • Yaklaşık 1 kg ağırlığına sahip olan ve kapandığında oldukça az yer kaplayan kamp sandalyesini kılıfı sayesinde kolaylıkla taşıyabiliyorsunuz.
  • Oldukça dayanıklı kumaştan ve borulardan üretilen kamp sandalyesi maksimum 110 kg taşıyabiliyor.

Eğer uzanıp, gökyüzüne bakmak ve keyfin dozunu biraz daha artırmak istiyorsanız kamp sandalyelerine ek olarak hamakları da tercih edebileceğinizi hatırlatalım! Ayrıca bizce hamak, ağaçlarla süslenmiş bir plajda da olması gereken deniz kenarı kamp malzemeleri arasında.

Hamak keyfi yapmak isteyenler için de bir önerimiz var:

  • Yumuşak dokulu, dayanıklı ripstop polyesterden üretilen bu hamak, 300 x 150 cm boyutunda ve 540 g ağırlığa sahip.

5) Kamp Lambası

Kamp Lambası

Kamp boyunca gece rahatça hareket etmek hatta doğada yürüyüşe çıkmak için listenize kamp lambası eklemeyi unutmayın. Kamp feneri seçerken en önemli detay, aydınlatma gücüdür. Sizin için yeterli miktarda ışık sağlamalı ve çevreyi aydınlatmalıdır. Ayarlanabilir parlaklık seçenekleri size esneklik sağlar. Ayrıca, pil ömrü de önemlidir. Uzun pil ömrüne sahip bir kamp lambası, size uzun süreli kullanım imkanı sunar. Böylece doğanın ortasında ışıksız kalmazsınız. Basit bir şekilde açılıp kapanabilen, taşıması ve kullanması pratik olan bir kamp lambası size oldukça pratik bir kullanım sağlayacaktır. 

Kamp Lambası Nasıl Olmalı?

Teknik kamp ya da keyif kampları fark etmez; Bir kamp lambasına kesinlikle ihtiyacınız var! Etrafı iyi bir şekilde aydınlatacak lümen değerine sahip, bataryası uzun süre gidebilecek, kolay kullanımı olan, hafif, az yer kaplayan ve IPX4 gibi su geçirmeyen bir sınıfa dâhil kamp lambalarını tercih edebilirsiniz.

İşte, bu özelliklere sahip bir kamp aydınlatması:

  • 2 kişilik aydınlatma sunan bu kamp lambası 20 lümen (130 saat kullanım ömrü), 50 lümen (60 saat kullanım ömrü) ve 100 lümen (26 saat kullanım ömrü) olmak üzere üç ayrı mod sunuyor.
  • Tek tuşla mod değişimine imkân verem kamp lambası, askısı ve 240 g ağırlığı sayesinde kolaylıkla taşınabiliyor.
  • 12 cm boy ve 8 cm çapı sayesinde oldukça az yer kaplıyor.
  • IPX4 yağmura karşı dayanıklı.

6) Kamp Ocak ve Tüpü

Kamp ocak ve tüpü

Kampta yemek işini farklı restoran veya kamp tesislerinde kolaylıkla halledebilirsiniz. Fakat doğanın içinde kendi yemeğinizi yapmanın tadı ayrı olacaktır. Kampta hazırlayacağınız pratik yemekler için kamp ocak ve tüpünü yanınıza almayı unutmayınız. Kamp ocağı ve kamp tüpü seçerken ilk olarak, kullanım kolaylığı önemlidir. Hızlı bir şekilde monte edilebilen ve kullanıma hazır olan bir kamp ocak, tüpü seçmek enerji tasarrufu sağlar. Ayrıca, taşınabilirlik de göz önünde bulundurmanız gereken bir faktördür. Hafif ve kompakt bir tasarıma sahip olanları tercih etmek, kamp alanınıza rahatlıkla taşımanızı sağlar. Yakıt tüpünün değiştirme kolaylığı ve pil ömrü de önemlidir.

7) Kamp Yemek Seti  

Kamp Yemek Seti

Kampta ne kadar az eşya o kadar iyi görünse de az eşya yerine kullanışlı ekipman tercih etmeniz daha önemli. Kamp yemek seti, kamp yaparken yemek hazırlamak ve yemek yemek için oldukça gerekli diyebiliriz. Tencere, tavalar, tabaklar, çatal-bıçak takımı gibi temel yemek eşyalarını içeren bir yemek seti sizi oldukça rahatlatacaktır. Kamp yemek setinin paslanmaz çelik veya dayanıklı plastik malzemelerden yapılmış olanlarını tercih etmek uzun ömürlü kullanım sağlar. Ayrıca, temizlik ve depolama kolaylığı da önemlidir. Kolay temizlenebilen ve paketlenebilen bir kamp yemek seti seçmek özellikle suyun az olduğu kamp yerlerinde size kolaylık sağlar. 

8) Su Geçirmez Örtü

Su Geçirmez Örtü

Su geçirmez örtü; Kamp yaparken hava koşullarından çadırınızı korumak için kullanılır. Çadırınızı ve eşyalarınızı kuru tutmak için önemli bir ekipmandır. Özellikle sonbahar ve ilkbahar mevsimlerinde beklenmeyen yağmurlardan etkilenmemek için sizi suya karşı koruyan su geçirmez örtüyü ekipmanlarınız arasına ekleyebilirsiniz. Tercih edeceğiniz su geçirmez örtü boyutlarını çadırınızın ve korumak istediğiniz alanın boyutlarına göre almalısınız. Aynı zamanda dayanıklı bir malzemeden yapılmış olması sizi uzun süreli kullanımda bile koruyacaktır. Taşınabilirlik de göz önünde bulundurmanız gereken bir özelliktir. Hafif ve kompakt bir su geçirmez örtü, kolayca paketlenebilir. Kamp alanına taşınabilir olması da diğer bir olması gereken özelliktir. Kolay kurulum ve sökme işlemi de oldukça önemlidir. Su geçirmez örtü, kamp deneyiminizi yağmurlu veya nemli havalarda bile keyifle sürdürebilmenizi sağlar. Sizi ve eşyalarınızı korur, rahat bir barınma alanı sunar ve kamp maceranızı daha keyifli hale getirir.

9) Su Matarası ve Termos

Su Matarası ve Termos

Su matarası ve termos; Özellikle yaz aylarında kamp yaparken susuz kalmamak, içecekleri sıcak veya soğuk tutmak için kullanılan vazgeçilmez ekipmanlardandır. Size ve kamp arkadaşlarınıza susuzluğunuzu giderecek ve içeceklerinizi taze tutacak bir çözüm sunar. 

10) İlk Yardım Kiti 

İlk Yardım Kiti

İlk yardım kiti; Kamp yaparken olası yaralanmalara karşı hazırlıklı olmanızı sağlayan önemli bir ekipmandır. Belki de bu liste içinde en önemli ekipmandır diyebiliriz. Sizin ve kamp arkadaşlarınızın güvenliğini sağlar. Sağlığınız için önlem olur.

  • İlk yardım kitinin ilk olarak, çeşitli temel tıbbi malzemeleri içermesi önemlidir. Bandajlar, antiseptik solüsyonlar, sargı bezi, yara bantları, makas, eldiven gibi acil durumlarda kullanabileceğiniz malzemelerin mutlaka bulunması gerekmektedir.
  • İlk yardım kitinin, kullanımı basit ve anlaşılır olması acil durumlarda hızlı müdahale sağlayacak şekilde kolaylık sağlar. İlk yardım kitinin son kullanma tarihine dikkat etmek ve düzenli olarak yenilemek, size her zaman güncel ve etkili bir kit sağlar. Sizin ve kamp arkadaşlarınızın güvenliğini sağlayarak sağlığını korur. Sakin ve emniyetli bir kamp deneyimi yaşamanızı sağlar.

11) Kişisel Hijyen Ürünleri

Kişisel Hijyen Ürünleri

Kişisel hijyen ürünleri, kamp yaparken temizlik ve sağlık açısından önemli bir rol oynar. Kişisel hijyen ürünleri seçerken, temizlik ve dezenfeksiyon özelliklerine sahip ürünleri tercih etmelisiniz. El temizliği için el antiseptiği veya sabun, vücut temizliği için duş jeli - sabun gibi ürünler hijyeninizi sağlamanıza yardımcı olur. Ayrıca, taşınabilirlik de önemli bir faktördür. Hafif ve kompakt bir tasarıma sahip olanları tercih etmek, kişisel hijyen ürünlerini kolayca paketleyip taşımanızı sağlar. 

12) Güneş Kremi ve Böcek Kovucu

Güneş Kremi ve Böcek Kovucu

Güneş kremi ve böcek kovucu; Kamp yaparken güneşin zararlı etkilerine ve böcek ısırıklarına karşı korunmanızı sağlayan önemli ürünlerdir. Kamp boyunca sevdiklerinizle rahatça vakit geçirmenizi sağlayarak sağlığınızı korumaya yardımcı olur.

 13) Giysiler

Kamp Giysileri

Giysiler; Kamp yaparken konforunuz, korunmanız ve hareket özgürlüğünüz için önemli bir rol oynar. Hangi mevsimde gideceğinize bağlı olarak giysi seçerken hava durumunu göz önünde bulundurmanız oldukça önemlidir. Soğuk havalarda sizi sıcak tutacak, sıcak havalarda ise serin ve terletmeyen giysiler tercih etmelisiniz. Gündüzleri sıcak olsa bile geceleri serin havanın serin olma ihtimalini unutmamalısınız. Hafif ve kolayca katlanabilen giysiler, kamp ekipmanlarınız arasında yer kaplamaz ve taşıma kolaylığı sağlar. Hava koşullarına ve kamp süresine göre giysilerinizi planlayarak fazla yükten kaçınabilirsiniz. İyi bir kamp yapmak istiyorsanız veya ilk defa kamp yapacaksanız; Kamp yaparken ne giyilir, ne yenir, ne içilir, neler yapılır ve daha birçok bilgiyi Yeni Başlayanlar İçin Kamp Tavsiyeleri yazımızda bulabilirsiniz. 

Benzer Yazılar