8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne Özel Keşif Rotaları

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne Özel Keşif Rotaları

Paylaş
Editor  
Eklenme: 04 Mart 2022
 • Son Güncellenme: 07 Mart 2024
8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne Özel Keşif Rotaları

Dünyanın dört bir yanında kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, sadece bir kutlama günü değil, aynı zamanda bir anma ve mücadele günü. Bu özel günün temelinde ise kadınların sosyal, ekonomik ve toplumsal yaşamda eşit haklara sahip olması yatıyor.

{ad:0}

Biz de Neredekal olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde sizlere en güzel rota önerilerini sunmak istiyoruz! Bu rotalar sayesinde, ülkemizin farklı köşelerinde yaşayan cesur ve ilham verici kadınların izine rastlayabilir, onların mücadelelerinden ilham alabilirsiniz.

Kapadokya

Baharın en güzel ayı olan mart ayında gökyüzünün eşsiz görüntüsüne balonlar eşliğinde kapılmak isterseniz Kapadokya sizin için biçilmiş kaftan olacaktır. Times Gazetesinin yayınladığı dünyanın 25 harikası listesine beşinci sıradan giriş yapan Peri Bacaları’nın diyarı, aynı zamanda birçok tarihi güzelliğin evi olan Kapadokya UNESCO Dünya tarihi miraslar listesinde 1985 yılından beri bulunuyor. 8 Mart tarihinde sevgilinizle gidebileceğiniz en uğrak, aynı zamanda en ihtişamlı alanlardan biri olacaktır. Birçok doğal güzelliğe ev sahipliği yapan aynı zamanda bir çok müzeyi de sınırları içerisinde barındıran Kapadokya her yıl milyonlarca gezgini ağırlıyor ve ziyaretçilerine eşsiz bir tatil imkanı sunuyor.

Kapadokya'da artan ziyaretçi yoğunluğuyla birlikte yeni oteller de hizmete açıldı. Özellikle mart, nisan ve mayıs aylarında daha uygun fiyata konaklayabilirsiniz. Ayrıca Kadınlar Günü gibi özel günler ve kutlamalar için tesisler oldukça kaliteli etkinlikler düzenliyor. Hem Kapadokya'nın eşsiz atmosferi hem de Kapadokya'nın konsept otellerinde konaklayarak eşsiz bir tatil yapma imkanı yakalayabilirsiniz!

{search:kapadokya-otelleri,Kapadokya Otelleri}

Pamukkale Travertenleri

Sadeliği aynı zamanda huzuru arıyorsanız Pamukkale travertenleri sizin için biçilmiş kaftan diyebiliriz. Pamukkale, Türkiye’nin doğal güzellikleri arasında en ihtişamlı aynı zamanda en çok ziyaretçi alan seyahat bölgelerinden birisi. Ülkemizde ve dünyada tanınan Pamukkale Travertenleri UNESCO dünya mirası listesinde korunma altına alınmış, ülkemizin doğal güzelliklerinden biridir. Kadınlar Günü bahane kendime bakmak şahane derseniz Pamukkale'nin termal tesislerinde konaklayabilir, hem şifalı sulara erişirken hem de spa ve masaj keyfi yapabilirsiniz.

{search:pamukkale-otelleri,Pamukkale Otelleri}

Gölcük Tabiat Parkı

Bolu’nun sevilan mekanlarından biri olan Gölcük Tabiat Parkı, harika manzarası olan bir suni göl parkı. Yılın dört mevsimi doğanın güzelliklerini ziyaretçilerine sunan Gölcük Tabiat Parkı ziyaretçilerine şehir ortamından uzaklaşma şansı tanıyor. Burası günübirlik ziyaret için de uygun bir yer ancak Bolu'nun sevimli köy evleri ve dağ otellerinde konaklayarak geçireceğiniz bir hafta sonuyla gezinizi şenlendirebilirsiniz. Gölün çevresine ancak yürüyerek ulaşabileceğiniz için buraya yapacağınız bir geziyi sabah kahvaltısının arkasına koymak iyi olacaktır. Göl ve etrafı orman içi dinlenme tesisi olarak milli parklar nezdinde korumaya alınmıştır. 

{search:bolu-otelleri,Bolu Otelleri}

Ballıkayalar Tabiat Parkı

Günübirlik ziyaretlerin en uğrak ve işlek mekanı olan Ballıkayalar Tabiat Parkı mükemmel bir doğa gezisine çıkmak için keşfedilmeyi bekleyen alanlardan biridir. 1995 yılında T.C Bakanlar Kurulu kararıyla Kocaeli’nin Gebze sınırları içersine alınan Ballıkayalar Vadisi, tabiat parkı statüsüne alınarak koruma altına alınmış. İki kilometrelik bir alanı kaplayan tabiat parkının içinde birçok bitki ve kuş türü, ayrıca keçi, köstebek, çakal, tilki gibi canlıları da yaşıyor. Vadi içinde irili ufaklı çay ve şelaleler yer almakta.

Tabiatın ahengini yansıtan Gölcük Tabiat Parkı, su sesi, kuş cıvıldamaları ve bir çok hayvanın sesleriyle ziyaretçilerine doğal bir şölen yaşatıyor. Bu vadi içerisinde ayrıca gezi parkurları ve tırmanış için alanlar da bulunuyor. Kendinize kendinizle ve doğayla başbaşa bir tatil hediye etmek isterseniz Gebze veya Kocaeli'nde konaklayarak yorgunluğunuzu atabilirsiniz. 

{search:kocaeli-otelleri,Kocaeli Otelleri}

Büyükada

İstanbul'un göz bebeği. Tepelere çıktıkça azalan insan sayısı, manzaralı otelleri, sabah koru yürütüşleri, otellerin canlı müzikleri... Büyükada İstanbul'dan çok uzaklaşmadan tarihi bir yolculuğa çıkmak isteyenlerin en sevdiği mekanlardan biri.

Büyükada, İstanbul'da Prens Adaları olarak bilinen toplam dokuz adanın en büyüğü ve Büyükada'ya gidip kâh İstanbul'u kâh diğer adaları izlemek çok keyifli. Çevresinde Heybeliada, Burgaz Adası, Kınalıada, Kaşıkadası, Sedef adası, Yassıada, Tavşan adası gibi adaları bulunuyor. Büyükada'nın Rumca adı Prinkipos ve birbirinden güzel Rum yapılarını hem inceleme hem de bu yapılarda konaklama imkanı bulabilirsiniz. Adanın sadece otelleri değil denize nazır yalılarını izlemek de ayrı bir keyif. Büyükada yaklaşık 5,5 kilometrekarelik bir alanı kaplıyor.

Adanın içinde kamuya ait elektrikli toplu taşıma araçlarıyla yolculuk etmek oldukça konforlu. Büyükada'da konakladığınız bir hafta sonunda sahile inip tepeye çıkmak için elektrikli minibüsleri beklemeniz yeterli. Adayı yürüyerek keşfetmek isteyenelr için sekiz yüzden fazla tarihi köşk, tarihi ibadethaneler, balık lokantaları, pastaneler ve sıcak havalarda plajlarıyla bir çok durak bulunuyor.

{search:buyukada-otelleri,Büyükada Otelleri}