23 Nisan'da Çocuklarla Gidilecek En Eğlenceli Rotalar

23 Nisan'da Çocuklarla Gidilecek En Eğlenceli Rotalar

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 12 Nisan 2022
 • Son Güncellenme: 09 Nisan 2024
23 Nisan'da Çocuklarla Gidilecek En Eğlenceli Rotalar

Sadece çocukların değil, bir zamanlar çocuk olan herkesin en afilli coşkularının ortak günü 23 Nisan. Ve pek tabii hem bayram, hem bahar, hem de tatil olunca hakkında söylenen ‘neşe doluyor insan’ dizesi bu güne çok yakışıyor. 23 Nisan’da çocuklarınızla birlikte keyifli zamanlar geçirebileceğiniz, yüzlerini daha da güldüreceğiniz ve kendinizi de çocuk gibi hissedeceğiniz birkaç rota önerisiyle biz de gününüze neşe katmak istedik. Var mısınız 23 Nisan’da bol keşifli, bol eğlenceli ve her günden farklı bir gün geçirip çocukla çocuk olmaya?

{ad:0}

Pierre Loti / Eyüp

23 Nisan'da Çocuklarla Gidilecek En Eğlenceli Rotalar

23 Nisan rotanızı Miniatürk’e çevirdiyseniz az ötesindeki Eyüp’e de uğramayı unutmayın. Eyüp’ün tepe noktası Pierre Loti’de bambaşka bir İstanbul manzarasıyla karşılaşacağınız gibi, çıkarken bineceğiniz teleferik de çocuklarınız için harika bir deneyim oluyor. 420 metrelik yolculuk kısa sürse de, havada geçirilen dakikalar heyecanlı ve eğlenceli bir aktiviteye dönüşüp gününüze keyif saatleri olarak ekleniyor. İstasyondan inince tüm manzarayı daha yakından görebileceğiniz koca bir dürbünün bulunduğu seyir tepesi sizi bekliyor. 

Vialand / Eyüp

23 Nisan'da Çocuklarla Gidilecek En Eğlenceli Rotalar

Madem Disneyland uzak ve öyle ha deyince gidilmiyor, en yakın rota olan Vialand'e gitmeye ne dersiniz? Türkiye’nin ilk tema parkı olan eski Vialand’in adı ve işletmesi değişerek, oldukça komplike bir alana yayılan ve yeni alanlarıyla daha da cazibe merkezi halini alan İsfanbul, içerisinde barındırdığı lunapark, akvaryum, alışveriş, sinema, bowling ve restoranlar açısından da birçok olanağa sahip. Çocukların yaş gruplarına ayrılmış eğlence ünitelerinde Sünger Bob’dan, hız trenine, Çılgın Nehir’den, çarpışan arabalara kadar aksiyon içeren birçok etkinlik var. Vialand’a giriş ücretleri hem yetişkinler hem de çocuklar için aynı olup 499 TL. İçerideki aktivitelerden bazıları için de ayrıca ücret ödeniyor.

Barış Manço Müzesi / Moda

23 Nisan'da Çocuklarla Gidilecek En Eğlenceli Rotalar

7’den 77’ye neydi hatırlayanlar buraya! Peki hatırlamadıysanız ikinci ipucu ise 81300 Moda! Adresin sahibi Barış Manço artık aramızda olmasa da gözünden tanıyıp sahneye çıkardığı adam olacak çocuklar hala onu hatırlıyor. Bu müze de çocuklara ve her daim çocuk kalanlara ondan bir armağan. Arkadaşım eşekle bir fotoğraf, şarkılarından bir nakarat derken çocuklarınızın sanatla, sanatçıyla buluşacağı en özel İstanbul noktalarından biri de burası… Pazartesi hariç her gün 09:00 – 16: 45 saatleri arasında gezilebilen müzeye giriş ücreti yetişkinler için 10, öğrenciler için 5 TL. 

Forestanbul Macera Parkı / Sarıyer

23 Nisan'da Çocuklarla Gidilecek En Eğlenceli Rotalar

Online eğitim ve sokağa çıkma kısıtlamalarının eve kapattığı çocuklarımızı en neşelendirecek yerlerden biri de Belgrad Ormanı. İşin içinde onlar için kurulmuş maceralı bir parkur ve çeşit çeşit oyun olunca da değmeyelim keyiflerine… Forestanbul Macera Parkı, ülkemizin en büyük orman içi macera parkı olup, zipline, tırmanma duvarı, ip parkuru, paintball, bisiklet, go kart, dev salıncak gibi aksiyonlu birçok doğa aktivitesi bulabileceğiniz bir yer. Ayrıca ailecek piknik de yapabiliyorsunuz. Parka giriş ücretsiz, seçeceğiniz etkinlikler için ödeyeceğiniz ücretler ise değişkenlik gösteriyor.

Akvaryum / Florya

23 Nisan'da Çocuklarla Gidilecek En Eğlenceli Rotalar

Okyanusların ve derin denizlerin gizlediği yaşamları camlar ardından izleyebileceğiz akvaryumların en büyükleri İstanbul’da. Dünyanın en büyük tematik akvaryumu olan Florya’daki İstanbul Akvaryum, 13 farklı türde köpekbalığı görebileceğiniz Bayrampaşa’daki Sea Life, en uzun su altı akvaryumu olan Tuzla Viaport’taki Viasea ve sualtı hayvanat bahçesiyle Göztepe’deki Emaar bu akvaryumlardan birkaçı. Rengarenk balık kolonilerinden Jaws tipi köpekbalıklarına kadar binlerce deniz canlısını görebileceğiniz akvaryumların bazılarında sevimli kocaman timsahlar da var. 

Not: Hem belgesel tadında hem de eğlenceli keşiflerin adresi akvaryumları İstanbul dışındaki rotalara da ekleyebilirsiniz. Ankara’daki Aqua Vega Akvaryum, Antalya’daki Aquarium muhteşem bir gün için çocuklarınız bekliyor. Giriş fiyatları ise illere ve tesislere göre değişkenlik gösteriyor, web sitelerinden detayları inceleyebilirsiniz.

{search:istanbul-otelleri,İstanbul Otelleri}

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı / Darıca

23 Nisan'da Çocuklarla Gidilecek En Eğlenceli Rotalar

Mevsim kış, dersler yoğun, salgın var, yasak var derken eve kapanan çocukların doğayla kucaklaşacağı ve sadece tv’den görebildiği hayvanlarla tanışacağı çok donanımlı bir hayvanat bahçesine gitmeye ne dersiniz? Binlerce türden bitki ve hayvan barındıran Darıca’daki bu alan çocuklarınızın keşifçi yönünü de harekete geçiriyor. Zürafanın ne kadar uzun olduğunu, maymunların nasıl zıpladığını, papağanların ne konuştuğunu burada eğlenerek öğreniyor. Pazar günleri kapalı olan parkı diğer günlerde 10:30 – 17:30 saatleri arasında gezebiliyorsunuz. Aile paketi seçenekleri de olan parkın giriş ücreti yetişkinler için 695 TL, Öğrenciler ve çocuklar için ise 395 TL.

{search:kocaeli-otelleri,Kocaeli Otelleri}

Harikalar Diyarı Parkı / Ankara

23 Nisan'da Çocuklarla Gidilecek En Eğlenceli Rotalar

23 Nisan’da başkentte olacaksanız bizler gibi isteyip de gidemeyenlerin yerine de Anıtkabir’i ziyaret edin. Sonrasında ise metronun hemen yanı başında olduğu için her yerden kolay ulaşabileceğiniz Harikalar Diyarı Parkı'na çevirebilirsiniz rotanızı. Çocuklarınıza okuduğunuz masalların vücut bulmuş hali de diyebileceğimiz Avrupa’nın en büyüklerinden olan bu açık hava parkında Pamuk Prenses, Red Kit, Gulliver ve daha nice masal kahramanı çocukları bekliyor. Parkın eğlencesi sadece masallar ve kahramanlarıyla da sınırlı değil; Go kart pisti, kayak alanı, tiyatro gibi alanlar da mevcut. Parkın içindeki suni gölde su bisikleti ve kayıklarla da dolaşılabiliyor. Piknik ve barbekü yerleriyle tüm günü değerlendirebileceğiniz alanlar da sunan parka giriş ücretsiz. Ama içindeki değişik aktiviteleri özel işletmeler tarafından düzenlendiğinden ücrete tabi.

ODTÜ Bilim ve Teknoloji Müzesi / Ankara

23 Nisan'da Çocuklarla Gidilecek En Eğlenceli Rotalar

Ülkemizin gözbebeği üniversitelerinden olan ODTÜ bünyesindeki müze, öğreten, geliştiren ve eğlendiren bir misyona sahip. Teknolojiyi interaktif bir dille anlatan müzede çocuklarınız bilimle haşır neşir bir gün geçirebileceği gibi uzaya çıkmayı düşündüğümüz şu günlerde özel bir havalandırma sistemiyle oluşturulmuş uzay ortamını da prova edebilir. ODTÜ Bilim ve Teknoloji Müzesi'ne giriş ücretsiz ve hafta içi 09:00 – 17:00 saatleri arasında gezebiliyorsunuz. 

{search:ankara-otelleri,Ankara Otelleri}

Tropikal Kelebek Bahçesi / Konya

23 Nisan'da Çocuklarla Gidilecek En Eğlenceli Rotalar

Hem bilim, hem doğa ve hem de tadına doyulmayan bir keşif olarak nitelendirebileceğimiz Tropikal Kelebek Bahçesi tıpkı adı gibi tropik orman görünümünde. Kelebekler, bitkiler ve böcekler olmak üzere 3 bölüme ayrılan alanın her yerinde kelebekler uçuşuyor. Keyifli seyrinin yanı sıra çocuklarınız bilim ve doğayla ilgili küçük eğitimlere de katılabiliyor. 09:00 – 17:00 saatleri arasında gezebileceğiniz Tropikal Kelebek Bahçesi’ne girişler siviller için 17,5, öğrenciler için 7,5 TL.

{search:konya-otelleri,Konya Otelleri}

Tay Park / İzmir

23 Nisan'da Çocuklarla Gidilecek En Eğlenceli Rotalar

Deniz ve doğayla iç içe sıcacık şehrin, çocukları en mutlu eden yerlerinden biri de Tay Park. Adını içindeki atlar ve midillilerden alan parkta cüce keçiler, Kamerun koyunları, sürüngenler, tavşanlar, kuşlar gibi hayvanları görebileceğiniz küçük bir de hayvanat bahçesi var. Taylara 2-12 yaş aralığındaki çocuklar ücretsiz binebiliyor. Ayrıca ailece kahvaltı yapabileceğiniz ve sunumu zengin restoran hizmeti de alabiliyorsunuz.

Bilimsev Eğitim Vadisi / İzmir

23 Nisan'da Çocuklarla Gidilecek En Eğlenceli Rotalar

Urla Ovacık Köyü’nde devasa bir arazide kurulu Bilimsev sadece çocuklar düşünülerek kurulmuş bir merkez. Masal evleri, dinozorların hayatı, mutfak sırları, eğlenceli atölyeler, yüzme havuzu, spor olanakları ve daha neler neler! Çocuklar özgürce eğlenir, doğaya ve bilime karşı farkındalık kazanırken büyüklere düşen de zeytin ağaçlarının arasında en organiğinden bir kahvaltı sofrası oluyor. 3 – 18 yaş aralığındaki çocuklara yönelik aktiviteler düzenleyen merkez pazartesi hariç 09:00 – 19:00 saatleri arasında açık. Fiyatlar ise aktivitelere göre değişebiliyor.

{search:urla-otelleri,Urla Otelleri}