30. İstanbul Caz Festivali

30. İstanbul Caz Festivali

Paylaş
Esra Serbes  
Eklenme: 10 Ekim 2013
 • Son Güncellenme: 08 Kasım 2023
30. İstanbul Caz Festivali

Caz severler, toplanın! İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen Caz Festivali, bu sene de efsanevi caz sanatçılarını ağırladı. Müzikseverlere unutulmaz bir şölen yaşatan festival, yine binlerce ziyaretçinin keyifli vakit geçirmesini sağladı. Caz Festivali, açılış gecesini devasa bir konser ile gerçekleştirdi ve günler boyu süren müzik şovlarıyla caz meraklılarına müzik ve ışık şöleni sundu. Bu yıl 30. yaşını kutlayan İstanbul Caz Festivali, her geçen yıl daha fazla müzikseveri konuk etmeye devam ediyor. 30 yıldır aralıksız düzenlenen bu festival ile caz müziğinin keyifli tınıları, çeşitli ışık şovlarıyla tüm gün sürüyor. Aynı zamanda kurulduğu günden bu yana gittikçe fazla konsere ev sahipliği yapan festival, 2023 yılında da 40'a yakın konser düzenledi. Yalnızca tek bir yerde değil, İstanbul'un çeşitli yerlerinde gerçekleşen bu konserlerde 200'den fazla sanatçı yer aldı ve on binlerce ziyaretçi ağırlandı. 

{ad:0}

{search:istanbul-apartlari,İstanbul Apartları}

İstanbul Caz Festivali Nerede Düzenleniyor?

Bu yıl 30. yaşını kutlayan İstanbul Caz Festivali, Temmuz ayının 7 ila 19'u arasında düzenlendi. 10 günden fazla süren bu festival, klasik parçalardan modern caz bestelerine kadar pek çok farklı tarza hitap eden parçayı müzikseverlere sundu. 7 Temmuz Cuma tarihinin akşam saatlerinde Avusturya Konsolosluğu'nda düzenlenen açılış konseri, Takeshi's Cashew grubunu ağırladı. Caza yepyeni bir soluk getirmesiyle bilinen Takeshi's Cashew; Anadolu funk, Afrobeat ve progresif caz gibi pek çok farklı tarzı harmanlayan Avusturalya'lı bir grup. 

Açılış konserinde binlerce caz sever ağırlayan festival, diğer günlerde de şehrin farklı bölgelerinde sevdikleriyle buluştu. Festivalin ana sahnesi Parkorman olarak belirlendi, bu noktada 8-9 ve 12 Temmuz tarihlerinde çeşitli konserler düzenlendi. Her sene ana sahnesinin lokasyonu değişen bu festival, önümüzdeki yıllarda da farklı noktalarda konserler verecek. Her ne kadar ana sahne Parkorman'da kurulsa da, İstanbul'un dört bir yanında Caz Festivali devam ediyor. Bu sene ana sahnenin yanı sıra konserlerin düzenlendiği noktalardan bazıları şöyle: 

  • Kadıköy
  • Kabataş İskelesi
  • Şişli Habitat Parkı
  • Küçükçekmece Amfi Tiyatro
  • Cemal Reşit Bey Konser Salonu
  • Beylikdüzü Yaşam Vadisi

Bu sahnelerde hem caz severler için ücretli, hem de müziğin tadını çıkarmak isteyen herkes için ücretsiz konserler düzenlendi. 

{search:istanbul-pansiyonlari,İstanbul Pansiyonları}

30 yaşına giren İstanbul Caz Festivali'nin bir de kaçırmamanız gereken bir aktivitesi var, Caz Vapuru! Pazar günleri düzenlenen Caz Vapuru, Anadolu Kavağı'na doğru yola çıkan adeta bir suda caz şöleni. Yolculuk boyunca katılımcılara eşsiz boğaz manzarası eşliğinde keyifli caz tınıları dinletiyor. Festivalin en çok bilinen aktivitesi haline gelen Caz Vapuru'na binmeden önce yerinizi ayırtmanıza gerek yok. İstanbul'un büyüleyici manzarası eşliğinde caz müziğin büyüleyici ambiyansını deneyimlemek için bir sonraki festival zamanına kadar beklemede kalın! 

İstanbul Caz Festivali'nde Kimler Sahne Aldı?

İstanbul Caz Festivali'nde bugüne kadar 100'den fazla sanatçı yer aldı, bu sene de yine yerli ve yabancı sanatçılar caz severlere büyülü anlar yaşattı. Festivalde caz müziğin farklı dönemlerinde çeşitli tarzlara sahip 40'dan fazla sanatçı ve grup konserler verdi. Aynı zamanda dünya çapında ünlü The Lumineers grubu da Caz Festivali'nin en çok ziyaretçi alan grupları arasındaydı! İşte 30. yaşında İstanbul Caz Festivali'nde sahne alan sanatçılardan bazıları: 

  • The Lumineers
  • Morcheeba
  • Kovacs 
  • Alfa Mist
  • Riff Cohen
  • Oktay Temiz
  • Adamlar
  • Mammal Hands
  • Mert Denir
  • Takeshi's Cashew
  • Lizz Wright
  • Fatouma Diawara
  • Genç Caz+ Finalistleri

{search:kadıkoy-otelleri,Kadıköy Otelleri}

İstanbul Caz Festivali Bileti Nereden Alınır?

İstanbul Caz Festivali, her yıl İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen bir etkinlik. Katılmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan biri ise etkinlik biletlerinin nereden satıldığı. Caz Festivali'ne bilet almak için birkaç farklı yerden şansınızı deneyebilirsiniz. Genel satış kategorisi altında, festival biletleri İKSV ana gişesi üzerinden satışa sunuluyor. Pazar günü hariç haftanın 6 günü açık olan bu gişe, saat 10.00 ila 18.00 arasında festival bileti satışı gerçekleştiriyor. İstanbul'da olmayan katılımcılar için İKSV aynı zamanda online üzerinden de satış kanalları sunuyor. Etkinliğe online bilet almak için İstanbul Kültür Sanat Vakfı web sitesini ziyaret edebilirsiniz. İstanbul Caz Festivali bünyesinde alınan her biletin geliri, kültür ve sanatın gelişimine ortak olarak kullanılarak İKSV'ye bağışlanıyor. 

Her ne kadar yorucu olsa da, 30. İstanbul Caz Festivali'nin dolu dolu ve keyifli geçtiğine eminiz! Her geçen gün konser programını yoğunlaştıran Caz Festivali, 2024 için de çok iddialı isimler ile anlaşacağa benziyor. 2024 İstanbul Caz Festivali için beklemede kalın!

{search:istanbul-otelleri,İstanbul Otelleri}