Yozgat Bozok Üniversitesi
Yozgat Bozok Üniversitesi - Görsel 1
Yozgat Bozok Üniversitesi - Görsel 2
Yozgat Bozok Üniversitesi - Görsel 3
Yozgat Bozok Üniversitesi - Görsel 4
7 Fotoğraf
Çalışma saatleri bilinmiyor
Ücretsiz
Telefon

Yozgat Bozok Üniversitesi Hakkında

Yozgat Bozok Üniversitesi, 2006 yılında kurulmuş bir devlet üniversitesi olup, Erciyes Üniversitesi bünyesinde yer alan Mimarlık, Ziraat, Meslek Yüksekokulu, Fen Bilimleri gibi çeşitli bölümleriyle Yozgat Üniversitesine bağlanıyor. Üniversitenin merkez yerleşkesi ise, Yozgat merkezde yer alan Bilal Şahin Kampüsü, Yozgat Bozok Üniversitesi adres tarifi olarak verilebilir.

Merkez yerleşkede 11 adet fakülte, 4 adet enstitü, 3 adet yüksekokul, 1 adet meslek Yüksekokulu, rektörlüğe bağlı 3 adet bölüm, 16 adet Uygulama ve Araştırma Merkezi, 1 adet merkezi laboratuvar bölümleri yer alır. Ayrıca; Bozok Teknopark AŞ.

, Araştırma ve Uygulama Hastanesi, 1 adet kongre merkezi, 2 adet cami, 1 adet lojman 2 adet spor salonu, Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlar yer alıyor.  .

Şehir merkezinde ise rektörlük protokol binası yer alır. Esentepe mevkiinde yer alan yerleşimde ise, Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı bir yurt ve 2 adet Meslek Yüksekokulu bulunuyor. Aynı zamanda Yozgat merkez otelleri de kolay ulaşım imkanları sebebi ile her yıl birçok ziyaretçiyi ağırlıyor.  .

Yozgat Bozok Üniversitesi Gezi Rehberi

“Yozgat Bozok Üniversitesi nerede? ” araştırmasında, Bozok Üniversitesi, Bahçeşehir Mahallesi Merkez ilçesine bağlı olduğunu söyleyebiliriz. “Yozgat Bozok Üniversitesi nasıl gidilir? ” die merak edenler için, farklı şekillerde alternatifler önerilebilir. Bunun için tren, marmaray, otobüs ve metroyu tercih edebilirsiniz.

Yozgat ilinde gezilip görülmesi gereken doğal güzellikleri ve tarihi mekanları sıralamak gerekirse;.

  • Yozgat Saat Kulesi: 1897 tarihinde kare prizma şeklinde olup, en üst kısmı terasla çevrili. En tepe kısımlarındaysa çan şeklinde külah bulunmakta. Saatin çanı, 250 kg ağırlığında iken yarım ve tam saatinde çalışıyor. Ayrıca kulenin her bir katında yuvarlak kemerli pencereler bulunuyor.
  • Çapanoğlu Camii: Camide arka arkaya dizilmiş halde olan yapılar, Osmanlı döneminin resim sanatına özgü örnekleriyle karşınıza çıkıyor.
  • Çamlık Milli Parkı: İl merkezine ortalama 2 km mesafede yer alan milli park, ülkemizin ilk milli parkı olma özelliği taşır. Milli parkı, önemli kılan bir başka detaysa, Karaçamların sadece dünya üzerindeki Yozgat ve Kafkasya çamlığında bulunmaları. Çamlıkta ayrıca 3 yıldızlı Yozgat otelleri yer alıyor. Ağaçların yanı sıra doğal hayvanat bahçesi bulunuyor. Bu hayvanat bahçesinde ise, Tavşan, Atmaca, Saksağan, Kurt, Kaplumbağa gibi çeşitli hayvan türleri yaşamlarını sürdürüyor.
  • Büyüknefes Antik Kent: Yozgat/Haydarbeyli köyü yolu üzerinde yer alan antik kent, zamanında Galataların kolu olan Trokmilerin başkenti olarak kullanılmış. Hala bu kentte kazı çalışmaları yapılırken, kentin büyük ve küçük kale olarak adlandırılmış olan bölgesinde ortalama 3000 kişilik bir amfi tiyatro çıkarılmış. Alman atalarının bu kentten göç ettikleri bilindiği için turizm kapasitesinin artacağı tahmin ediliyor.
  • Çeşka Yeraltı Şehri: Kirazlı mevkiinde yer alan Çeşka yeraltı şehri, il merkezin, 3 km doğusunda konumlanıyor. Yer altı şehrinin toplamda 3 adet girişi bulunuyor., Günümüzde bu kapıların yıkıntı nedeniyle toprak ile dolu olduğu bilinmekte. Yıkıntılar arasında Roma ve Bizans dönemine ait bir de seramikler yer alıyor.
  • Nizamoğlu Evi (Etnografya Müzesi): İl merkezi İstanbulluoğlu mahallesinde yer alan müzede, yaklaşık 4000 eser bulunmakta. Pazartesi hariç diğer günlerin açık olduğu müze, 8.30 ile 17.30 arası ziyaretçilerine kapıları açık olacak. Sergi salonlarında sergilenmiş olan eserleri ise 6 şekilde gruplamak mümkün:
  • Yazma eserler salonu,
  • Üst kat hol,
  • Mutfak,
  • İslami eserler salonu,
  • Silahlar salonu ve
  • Gelin odası 

bu müzede yer alıyor.

Yozgat Bozok Üniversitesi yorumları sayfasında sizler de ziyaretçilerin deneyimlemiş olduğu gezi turu örneklerine bakabilirsiniz.

Yorum / Değerlendirme

Yozgat Bozok Üniversitesi
hakkında deneyimlerinizi paylaşmak ister misiniz?