Yeni Yıla Girerken İçinizi Isıtacak Film Önerileri

Yeni Yıla Girerken İçinizi Isıtacak Film Önerileri

Paylaş
Merve Aygün Engin  
Eklenme: 15 Aralık 2021
 • Son Güncellenme: 28 Aralık 2023
Yeni Yıla Girerken İçinizi Isıtacak Film Önerileri

Yılbaşı gecesi film izlemenin kendine özgü bir enerjisi vardır. Romantik komedilerden müzikallere, salt komedilerden melodrama kadar yılbaşında izlenecek filmler pek çok türde karşımıza çıkar. Bütün yılın yorgunluğunu geride bırakıp aile ve arkadaşlarla bir araya gelmenin, yeni yıla girmenin keyfini siz de birbirinden harika filmler ile taçlandırabilirsiniz. Yılbaşı coşkusu ve heyecanı içerisinde iç ısıtan filmleri hemen keşfetmeye başlayın! İşte yılbaşına girerken izlenecek filmler:

{ad:0}

The Holiday (2006)

Yeni Yıla Girerken İçinizi Isıtacak Film Önerileri

Konusu:  İngiltere’de yaşayan bir gazeteci olan Iris, karşılık beklemeden sevdiği iş arkadaşının, iş yerinden başka biriyle nişanlanacağını duyunca çok üzülür. ABD’de yaşayan ve film fragmanları yapan Amanda da sevgilisi tarafından aldatılınca, hayatında değişiklik yapmak ister. Bir internet sitesi vasıtasıyla evlerini takas eden bu iki genç kadının yılbaşı döneminde yolları kesişir, hayatları değişir ve sevgi dolu anlar yaşanır.

Öne Çıkan Oyuncu Kadrosu: Kate Winslet Cameron Diaz, Jude Law, Jack Black, Eli Wallach, Rufus Sewell, Edward Burns

Türü ve Süresi: Romantik Komedi, 2 saat 18 dakika

IMDb Puanı: 6,9/10

The Nightmare Before Christmas (1993)

Yeni Yıla Girerken İçinizi Isıtacak Film Önerileri

Konusu: Halloweentown adında bir kasabada geçen film, Balkabağı Kralı Jack Skellington’un ve kasabadakilerin başından geçen maceraları konu alıyor. Cinler, periler, ruhlar ve gulyabaniler gibi pek çok ürpertici sakini olan kasaba, oldukça karanlık ve kasvetlidir. Ancak, bir gün Jack’in Christmastown adında bir yere gitmesiyle, kasabanın enerjisi tamamen değişir.

Öne Çıkan Karakterler ve Seslendirmenler: Jack Skellington (Danny Elfman ve Chris Sarandon), Sally (Catherine O'Hara), Dr. Finkelstein (William Hickey), Oogie Boogie (Ken Page)

Türü ve Süresi: Fantastik / Müzikal, 1 saat 16 dakika

IMDb Puanı: 7,9/10

How The Grinch Stole Christmas (2000)

Yeni Yıla Girerken İçinizi Isıtacak Film Önerileri

Konusu: Noel döneminde Whoville kasabasında bir heyecan ve telaş vardır. Ancak Crumpit Dağı’nda bir mağarada yaşayan ve kasabalıları sevmeyen Grinch, Noel döneminde onların planlarını nasıl bozabileceğini düşünür. Fakat, bir gün kapısını küçük bir kız çaldığında, her şey bambaşka bir hal alır.

Öne Çıkan Karakterler ve Seslendirmenler: Grinch (Jim Carrey), Cindy Lou Who (Taylor Momsen), Max (Kelley), May Who (Jeffrey Tambor), Martha May Whovier (Christine Baranski), Lou Lou Who (Bill Irwin), Betty Lou Who (Molly Shannon)

Türü ve Süresi: Çocuk / Fantastik, 1 saat 55 dakika

IMDb Puanı: 6,3/10

The Christmas Chronicles Part I-II (2018-2020)

Yeni Yıla Girerken İçinizi Isıtacak Film Önerileri

Konusu: Birbirleriyle pek iyi anlaşamayan iki kardeş Kate ve Teddy, Noel gecesi macera dolu bir yolculuğa çıkarlar. Babaları hayatta olmayan ve anneleriyle yaşayan bu iki çocuktan Teddy, Kate’in Noel Baba’ya olan inancıyla dalga geçer. Kate de ona Noel Baba’yı yakalamak için gece nöbet tutmayı teklif eder ve yolları Noel Baba’yla kesişir. Filmin ikincisinde ise iki yıl sonrası ele alınır. Cancun’da yeni yılı kutlamaya giden iki kardeş, hallerinden pek memnun değildir ve Noel Baba ile tekrar buluşmaya çalışır.

Öne Çıkan Oyuncu Kadrosu: Santa Claus (Kurt Russell), Kate (Darby Camp), Mrs. Claus (Goldie Hawn), Teddy (Judah Lewis), Belsnickel (Julian Dennison), Jack (Jahzir Bruno), Grace (Darlene Love), Bob (Tyrese Gibson), Doug (Oliver Hudson), Claire (Kimberly Williams-Paisley), 3 Year Old Teddy (Jesse Gervasi)

Türü ve Süresi: Fantastik / Çocuk, Part I: 1 saat, 44 dakika ve Part II: 1 saat 52 dakika

IMDb Puanı: Part I: 7.0/10 ve Part II: 6.0/10

Klaus (2019)

Yeni Yıla Girerken İçinizi Isıtacak Film Önerileri

Konusu: Postacı olarak çalışan Jesper, bir gün oyuncak imalatçısı olan ve birbirinden güzel oyuncaklar yapan Klaus ile tanışır. Artık oyuncak üretmeyen Klaus’u bir şekilde ikna ederek, onun elindeki oyuncakları bedava olarak çocuklara bağışlamasını sağlar. Birlikte oyuncak dağıtmaya ve kasabayı mutlu bir yer kılmaya başlayan bu ikili, çok iyi arkadaş olur. Eğlenceli ve keyif dolu bir film deneyimi sunan Klaus, yüzünüzde her daim gülümseme bırakacak.

Öne Çıkan Karakterler ve Seslendirmenler: Jesper (Jason Schwartzman), Klaus (J.K. Simmons), Alva (Rashida Jones), Mr. Ellingboe (Will Sasso), Margu (Neda Margrethe Labba), Pumpkin (Sergio Pablos), Mogens (Norm MacDonald), Mrs. Krum (Joan Cusack)

Türü ve Süresi: Çocuk / Komedi, 1 saat 37 dakika

IMDb Puanı: 8.2/10

Arthur Christmas (2011)

Yeni Yıla Girerken İçinizi Isıtacak Film Önerileri

Konusu: Noel Baba’nın en küçük oğlu olan Arthur, Noel Baba’nın hediye dağıtma merkezinde çalışan onlarca kişiden biridir. Burada çalışırken bir çocuğun atlandığını ve ona hediyenin ulaşmayacağını anlayan Arthur, o çocuğa hediyesini ulaştırmak için harekete geçer. Bol maceralı ve bol kahkahalı olan bu film, izlerken keyfinizi yerine getirecek.

Öne Çıkan Karakterler ve Seslendirmenler: Arthur (James McAvoy), Santa (Jim Broadbent), Grandsanta (Bill Nighy), Steve (Hugh Laurie), Mrs. Santa (Imelda Staunton), Bryony (Ashley Jensen), Peter (Marc Wootton), North Pole Computer (Laura Linney), Chief De Silva (Eva Longoria), Gwen (Ramona Marquez)

Türü ve Süresi: Çocuk / Komedi, 1 saat 37 dakika

IMDb Puanı: 7.1/10

Christmas Vacation (1989)

Yeni Yıla Girerken İçinizi Isıtacak Film Önerileri

Konusu: Noel’i kutlamak için her sene olduğu gibi bu sene de bir sürü hazırlık yapan Griswold ailesi, başlarına gelen olaylar yüzünden bir türlü harekete geçemez. Clark, eşi Ellen ve iki çocuklarıyla kahkaha dolu maceralar yaşar ve şanslarının yaver gitmesini dilerler. İçinizi ısıtacak bir aile filmi olan Christmas Vacation, bu dönemde size çok iyi gelecek.

Öne Çıkan Oyuncu Kadrosu: Clark Griswold (Chevy Chase), Ellen Griswold (Beverly D'Angelo), Audrey Griswold (Juliette Lewis), Rusty Griswold (Johnny Galecki), Clark Griswold Sr. (John Randolph), Nora Griswold (Diane Ladd), Art Smith (E.G. Marshall), Frances Smith (Doris Roberts)

Türü ve Süresi: Komedi / Slapstick, 1 saat 37 dakika

IMDb Puanı: 7.5/10

Miracle on 34th Street (1947)

Yeni Yıla Girerken İçinizi Isıtacak Film Önerileri

Konusu: Bir televizyon dizisi ve bir filmi daha çekilen Oscar ödüllü Miracle on 34th Street filmi, sizi eski günlere, o dönemdeki Noel heyecanlarına götüren bir film. Susan, bir mağazada çalışan Kris’in gerçek Noel Baba olduğunu düşünür ve bunu kanıtlamaya çalışır. Sevgi dolu, heyecanlı bir film olan Miracle on 34th Street, izlerken içinizi ısıtacak.

Öne Çıkan Oyuncu Kadrosu: Kris Kringle (Edmund Gwenn), Doris Walker (Maureen O'Hara), Fred Gailey (John Payne), Judge Henry X. Harper (Gene Lockhart), Susan Walker (Natalie Wood), Granville Sawyer (Porter Hall), Charlie Halloran (William Frawley)

Türü ve Süresi: Komedi / Dram, 1 saat 36 dakika

IMDb Puanı: 7.9/10

Jingle Jangle: A Christmas Journey (2020)

Yeni Yıla Girerken İçinizi Isıtacak Film Önerileri

Konusu: Bir oyuncakçı olan ve çok güzel oyuncaklar üreten Jeronicus Jangle, çevresindekiler tarafından tuhaf olarak anılır. Bir gün torunuyla yolları kesişen bu oyuncakçı, onunla heyecan dolu maceralar yaşamaya başlar. Büyülü bir oyuncak icat eden ikili, hayatlarının yönünü değiştirir. Sevgi dolu ve eğlenceli olan bu film, Noel döneminde keyfinize keyif katacak.

Öne Çıkan Oyuncu Kadrosu: Jeronicus (Forest Whitaker), Gustafson (Keegan-Michael Key), Mr. Delacroix (Hugh Bonneville), Jessica (Anika Noni Rose), Journey (Madalen Mills), Grandmother Journey (Phylicia Rashad), Don Juan Diego (Ricky Martin)

Türü ve Süresi: Çocuk / Müzikal, 2 saat 2 dakika

IMDb Puanı: 6.5/10

The Holiday Calendar (2018)

Yeni Yıla Girerken İçinizi Isıtacak Film Önerileri

Konusu: Büyükbabasının büyükannesinden miras kaldığı antik bir Noel takvimini hediye etmesiyle hayatı değişen Abby, bu takvimin sihirli olduğunu anlar. Her gün takvimin kendine verdiği minyatür hediyelerle gerçek hayatında da karşılaşmaya başlayan genç kadın, bu takvim sayesinde tıpkı büyükannesi gibi, hayatının aşkıyla karşılaşır. Hayallerinin peşinden gitmeyi gösteren ve izlerken heyecanlandıran bu film, izledikten sonra da sizi mutlu etmeye devam edecek.

Öne Çıkan Oyuncu Kadrosu: Abby Sutton (Kat Graham), Josh Barton (Quincy Brown), Ty Walker (Ethan Peck), Gramps (Ron Cephas Jones), Sarah (Genelle Williams), Mr. Singh (Ali Hassan), Fernando (Rodrigo Fernandez-Stoll), Judy Sutton (Laura de Carteret)

Türü ve Süresi: Romantik/Komedi, 1 saat 35 dakika

IMDb Puanı: 5.7/10

Yılın bu büyülü zamanlarında izlenen Noel ve yeni yıl temalı filmler, kış mevsimini daha da çekici kılıyor. Sıcak şarap ve patlamış mısırın eşlik ettiği film geceleri, sizi sarıp sarmalayacak. Öyleyse yaşasın sinema diyip iyi seyirler dileriz! Dilerseniz, Yılbaşında Evinizde Yapabileceğiniz 9 Aktivite içeriğimizi de okuyabilirsiniz.