Yılbaşında Evinizde Yapabileceğiniz 9 Aktivite

Yılbaşında Evinizde Yapabileceğiniz 9 Aktivite

Paylaş
Yeşim Özbirinci  
Eklenme: 24 Aralık 2020
 • Son Güncellenme: 06 Şubat 2024
Yılbaşında Evinizde Yapabileceğiniz 9 Aktivite

Bir yıl nasıl geçerse geçsin aralık ayına girdik mi içimiz farklı bir neşe ile doluyor. Yorucu bir seneyi sonunda bitirmenin mutluluğu ile kalbimizde yeni umutlara yer açmaya başlıyoruz.

{ad:0}

Aileler bir araya geliyor, arkadaşlar eğlenceye gidiyor… Sabahlara kadar dans ediliyor…. Kimisi evinde yılbaşı programlarını izliyor kimisi 10’dan geriye sayıp doğrudan kendini yatağına atıyor. Hangi şekilde olursa olsun hepimiz kendi bildiğimiz yoldan, kendi niyet ve dileklerimiz ile yeni yıla giriyoruz.

Ya siz yılbaşı gecelerini nasıl kutlamayı seviyorsunuz? 2021 için planlarınız ve dilekleriniz neler? Malumunuz 2020’yi topluca evde geçirdik, seneyi de evlerde kapatacağız. Yani anlayacağınız yılbaşını kendi kendimize kutlayacağız. Ama bu demek değil ki kös kös oturup, hiçbir şey yapamadan yılbaşını geçirelim. Aslında evde yapabileceğimiz birçok aktivite var. İşte size denemek için güzel bir fırsat. Şartlar olumsuz diye ortamı renklendirmemek için bir neden yok. Ne olursa olsun siz her zaman eğlenmenize bakın.

Yılbaşı Yemeği Hazırlayın 

yilbasi yemeği

Evde olmanın en güzel yanlarından biri kendi yemeğimizi rahatlıkla hazırlayabilmemiz. Yılbaşı gecesi için de her zaman yapmak istediğimiz özel yılbaşı yemeğini hazırlayabiliriz. Ayrıca hep merak ettiğimiz gingerbread yılbaşı kurabiyelerini denemek için harika bir fırsat. Kurabiyelerin üstlerini konsepte uygun süsleyebilirsin. Özellikle çocuklarla vakit geçirmek için çok eğlenceli bir aktivite.

Online Parti Yapın 

online parti

Karantina süreçleri ile birlikte online etkinlikler etrafımızı sarmış durumda. Kurslar, toplantılar, partiler… Say say bitmiyor. Bu yoğunluk bazen sıkıcı da gözükebiliyor ama sosyalleşmek için elde sadece internet varsa yapacak pek de bir şey yok. Yılbaşı geçesi için de bir sürü online etkinlik karşınıza çıkacaktır. Kostümünü giyinip video sağlayıcıları üzerinden bu eğlenceye katılabilirsiniz.

Video etkinliklerinin yanında özel radyo programları da mevcut. Yılbaşı gecenizi bu programlar ile renklendirebilirsiniz. Mesela; Loops Radio üzerinde elektronik müziğin birçok tarzında yılbaşı gecesine özel yayınlar olacak. Birçok DJ ve prodüktör özel setlerini burada paylaşacak. Hatta psy-trance kanalında benim de bir setimi yakalayabilirsiniz.

Karaoke Yapın 

karaoke

Şarkı söylemeyi seviyorsanız yılbaşı şarkılarından oluşan bir liste hazırlayıp, ailen ile birlikte karaoke gecesi düzenleyebilirsin. Herkes eminim çok eğlenecek. Hatta sizin için oluşturduğumuz Spotify listesine göz atabilirsiniz. Keyifli dinlemeler!

 Fotoğraf çekimi yapın 

fotoğraf çekimi

Arkadaşlar ile yapılacak eğlenceli aktivitenin sınırı yok. Yaratıcı kostümler ile kendinize, yılbaşı gecesi için bir fotoğraf gecesi hazırlayabilirsiniz. Hatta bunun için neden bir tane polaroid fotoğraf makinesi edinmiyorsunuz? Dijital fotoğraflar etrafımızı sarmış olabilir ama elle tutulur fotoğrafların yerini hiçbir şey tutmuyor.

Geleceğe Mektuplar Atın 

mektup

Hayat hızlı akıyor ve her şey bir o kadar da hızlı değişiyor. Bir sene sonrayı bırakın, bir ay sonra neler olabileceğini tahmin edemiyoruz. Her şey tepe taklak olabiliyor veya hayatımızın yıldız dönemlerini yaşayabiliyoruz. Ne olursa olsun harika deneyimler ediniyoruz. Dersler çıkarabilmek ve tekrar ayağa kalkabilmek önemli. Peki, şimdiki sen, gelecekteki sene neler söylemek isterdi? Evdeki tüm bireyler gelecekteki kendileri için mektup yazsın ve bir sene sonra, tam yine yeni bir yılbaşı günü, mektuplarınızı açıp okuyun. Bakalım neler değişmiş, neler yeni seneye önerilmiş olacak.

Yılbaşı Temalı Filmler İzleyin

 

yılbaşı filmleri

Herkes yılbaşını dans ederek, hoplayıp zıplayarak geçirecek diye bir şey yok. Bazıları daha sakin sever. Herkesin eğlence anlayışı farklı olabilir. Bu durumda yapılacak en güzel şey rahat koltuklarla birlikte sinema keyfidir. Yılbaşı temalı çok güzel filmler var. Kafa açan ya da kafa dağıtan filmleri art arda izleyebilirsiniz. Daha sonra da ailen ile birlikte filmler üzerine konuşabilirsin. O zaman en sevdiklerimden birini önereyim, çocukluğumda beni kalbimden vuran bir animasyon: The Nightmare Before Christmass.

Yaşasın Ev Oyunları: Tombala  ve Daha Nicesi

 

ev oyunları

Tombala yılbaşı gecelerinin bir vazgeçilmesi. Çocukluğumda her yılbaşı oynadığımızı hatırlarım. Ayrıca bunu sadece tombala ile sınırlandırmak zorunda değilsiniz. Sürekli tombala oynamak sıkıcı olabilir, kabul ediyorum. Ev içinde oynayabileceğiniz çeşit çeşit oyunlar var. Arkadaşlar ve aile ile birlikte oynayınca gerçekten eğlenceli olabiliyor. Bol bol kahkaha atmak garantili bir aktivite.

Puzzle ile Derinleşen Aile Sohbetleri

 

puzzle

Bin parçalı bir puzzle’ı da ailecek birlikte yapmak etkili bir aile iletişiminin oluşmasını sağlayabilir. Puzzle üzerine yoğunlaşmak, parçaları birleştirmek, inat etmek insanın ilginç bir tarafının ortaya çıkarmasına yardımcı oluyor. 

 Hiçbir Şey Yapmama Hakkınızı Kullanın 

dinlenme

Hey! Bir şey yapmak zorunda da değilsiniz. Her zaman "hiçbir şey yapmama hakkımız" da var. Hepimiz çok sevsek de kabul edelim, aslında sıradan bir gün. Bugünü de diğer günler gibi geçirip, tatlı uykulara dalabilirsiniz. Hayat sizin, keyif sizin…

Yorumlar

Hasan HÜSEYİN 
31.12.2020
Bence bu plan çok güzel. Herkesin yapmasını tavsiye ederim. Şimdiden herkese mutlu ve sağlıklı yıllar dilerim. Hasan HÜSEYİN
Maya ferguson 
29.12.2020
Hepsi güzel gerçekten ama kim ne isterse onu yapsın. yaratıcılıklarını kullansın herkes. neler çıkar bilinmez...
Cem Hürol 
25.12.2020
Önce 9 da söyleneni yapın. Sonra içinizden geleni..........................
KEMAL SUBAŞI 
25.12.2020
BU SENE HEPİMİZ EVİMİZDE OLACAGIMIZDAN SEVDİKLERİNİZİ ARAYIN VE DERTLEŞİN. YALNIZLIÐINIZI BİR PARÇA OLSUN GİDERMİŞ OLURSUNUZ. SAYGILARIMLA. KEMAL SUBAŞI.
yagmur coLak 
25.12.2020
Etkinler çok güzel helede kurabiye gingerbread olayını çok sevdim.tombala ilede eski yılbaşılarını yad edicem.ilk kez yılbaşında evdeyim güzel geçirmek için elimden geleni yapıcam, teşekkürler??