Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Yaz Tatili Rotalarının Vazgeçilmezi Kaş’ta Fiyatlar Nasıl?

Yaz Tatili Rotalarının Vazgeçilmezi Kaş’ta Fiyatlar Nasıl?

Paylaş
Arzu Aksaya  
Eklenme: 27 Ağustos 2021
 • Son Güncellenme: 11 Ekim 2023
Yaz Tatili Rotalarının Vazgeçilmezi Kaş’ta Fiyatlar Nasıl?

Turizmin başkentlerinden biri olan Antalya'da Kaş, şehre bu unvanın verilmesinin en önemli sebeplerinden biri. Onu yıllar önce küçük bir köy olarak tanıyıp seven müdavim tatilciler yanında bir de emeklilik hayallerini kapıp temelli gidenler var ki yerleşik hane sayısını da artırdıkça artırıyor. Belde özellikle de pandemi döneminde büyük bir göç almış ve bu da ister satılık ister kiralık olsun ev fiyatlarına tavan yaptırmış. Konu gidip yerleşmek değil de bir yaz tatili geçirmek olunca, haliyle bütçesi de kafa yoruyor. İşte size tatil planı yaparken fikir verecek Kaş fiyatları, şimdiden keyifli bir tatil dileriz.

{ad:0}

Kaş’ta Konaklama Maliyeti Yaz Tatili Rotalarının Vazgeçilmezi Kaş’ta Fiyatlar Nasıl?

Diğer tatil beldelerinde oldukça yaygın olan her şey dahil zincir otel kültürü Kaş’ta yok. Gelenler en çok da pansiyon, apart ve küçük butik otellerde konaklamayı tercih ediyor. Eğer kalabalık bir grupsanız ya da çocuklu bir aileyseniz villa tarzı evlerde kalmak da seçenekler arasında. Lokasyon olarak ise Kaş’ın merkezi, merkeze araçla 5-10 dakika uzaklıktaki Çukurbağ Yarımadası ve Kalkan’ı değerlendirebilirsiniz. Çukurbağ merkeze göre daha sakin, daha lüks ve kendi plajı olan otellerle çevrili. Kalkan merkeze biraz daha uzak ve İngilizlerin çokça tercih ettiği bir bölge.

Merkez ise her yere yakın olmasına rağmen kalabalık. Nasıl bir konaklama istediğinizi biliyorsanız işiniz daha kolay. Pansiyonlar ve apartlar, butik otellere kıyasla daha avantajlı fiyatlar sunabiliyor. Villa kiralamada ise durum biraz daha farklı. Kaş sonsuzluk havuzlu ve deniz manzaralı lüks villalarıyla da tercih sebebi. Bu villalarda konaklamak isterseniz, büyüklüğüne ve konforuna göre geceliği 3.500 TL’den başlayıp 10.000 TL’nin üzerine de çıkabiliyor. Fiyatlar ekstra özellik, lüks faktörlerinin yanında sezona ve bayramlara göre değişkenlik gösterebiliyor.

Kaş’ta Yeme – İçme Maliyeti Yaz Tatili Rotalarının Vazgeçilmezi Kaş’ta Fiyatlar Nasıl?

Kaş’ta herkese hitap eden, her damak tadına uygun restoran bulmak hiç de zor değil. Ev yemeği yemek isterseniz menüsü her gün yenilenen küçük dükkanları tercih edebilirsiniz. Apartta kalıyorsanız ve kendi yemeğinizi kendiniz hazırlamayı düşünüyorsanız Kaş’taki zincir marketlerin yanında yerel marketler de oldukça bol. Yalnız sebze ve meyve fiyatlarının yaz sezonunda diğer illere göre daha pahalı olduğunu söylemekte de fayda var.

Kaş Plajlarında Ücretler Yaz Tatili Rotalarının Vazgeçilmezi Kaş’ta Fiyatlar Nasıl?

Eskiden Kaş’ta halk plajı yoktu. Ne mutlu ki artık birkaç tane var ve şemsiye şezlong kiralamak tamamen tercihe bırakılmış. Belediye plajlarına gittiğinizde şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Eğer kendi şemsiyeniz varsa ya da bir ağaç bulduysanız da şanslısınız. Kendi getirdiklerinizi yiyebiliyor ya da plaj içindeki kafeden içecek yiyecek alabiliyorsunuz. Tabii ki özel plajlarda durum daha farklı.

Kaş’ta Tekne Turu ve Diğer Aktivitelerin Maliyeti Yaz Tatili Rotalarının Vazgeçilmezi Kaş’ta Fiyatlar Nasıl?

Kaş’ın merkezinde kıyı kesiminde göreceğiniz tur stantlarından ertesi gün kalkan tekne için rezervasyon yapabiliyorsunuz. Sabah 10:00 gibi kalkan tekneler civardaki koyları gezip saat 18:00 gibi sizi aldığı yere bırakıyor. Öğle yemeğinin dahil olduğu turlar tekne büyüklüğüne bağlı olarak farklı fiyatlar sunuyor. Güncel fiyatlandırma politikaları için tur şirketleri ile irtibata geçmenizi öneririz.