Ucuz Uçak Bileti Nasıl Bulunur? (Etkili İpuçları)

Ucuz Uçak Bileti Nasıl Bulunur? (Etkili İpuçları)

Paylaş
Mert Bekçi  
Eklenme: 05 Mayıs 2016
 • Son Güncellenme: 05 Şubat 2024
Ucuz Uçak Bileti Nasıl Bulunur? (Etkili İpuçları)

Gerek konaklama gerek ulaşım olsun daha az seyahat masrafıyla güzel bir tatil yapmak motive edicidir. Bu yollardan biri de tabii ki ucuz uçak bileti alabilmekten geçer. Özellikle tatilde bol bol gezmeyi, kültür turizmini keşfetmeyi sevenler ucuz uçak bileti alarak kalan bütçelerini tatilde harcamayı düşünebilirler. Ucuz uçak bileti alabilmenin ise farklı tüyoları vardır. Peki bu tüyolar nelerdir? İçeriğimizi takip edin, ucuz uçak bileti satın almaya bir adım daha yaklaşın! İşte ucuz uçak bileti almak için 10 önemli tüyo.

{ad:0}

1. Erken Planlama İle Ucuz Uçak Bileti Alımı

Mümkün olan en erken zamanda uçak bileti almanız, yani erken rezervasyon yapmanız ucuz uçak bileti bulmanızı sağlayabilir. Bu tür zaman aralıklarında genellikle daha düşük uçak bileti fiyatları ile karşılaşmanız mümkün. Ayrıca pek çok havayolu şirketi de genellikle bazı dönemlerde indirimli fiyatlar ve kampanyalar sunar. Otellerin erken rezervasyon dönemlerinde havayolu şirketlerinin kampanyalarını takip ederek tatilinizi bütçenize uygun bir şekilde planlayabilirsiniz. Bu adımları takip edebilirsiniz:

  • Seyahatinizi planlayın: Seyahat tarihlerinizi mümkün olduğunca erken belirleyin. Bu sayede uçak biletlerini erkenden araştırabilirsiniz. Örneğin, tatile gitmeden yaklaşık 1 sene ya da 5 – 6 ay öncesinde uçak bileti bakmak popüler bir yaklaşımdır.
  • Havayolu şirketlerinin erken rezervasyon dönemlerini takip edin: Pek çok havayolu şirketinin belirli zaman aralığında erken rezervasyon indirimi sunduğunu unutmayın. Bu nedenle havayolu şirketlerinin erken rezervasyon dönemlerini takip edin. Bu şekilde daha uygun fiyatlı uçak bileti alma şansınız artabilir. Mümkünse her gün ya da birkaç günde bir kez bilgisayarınıza, mobil cihazınıza kaydettiğiniz havayolu şirketi sitelerini kurcalamanızı öneririz.
  • Hafta içi uçak biletlerine bakın: Yaygın bir görüş havayolu şirketlerinin bazı hafta içi günlerinde ve belirli saatlerde daha uyguna uçak bileti sattığını söyler. Örneğin, sabahın erken saatleri ya da gece saatleri bunlardan biri olabilir. Bu nedenle izinlerinizi ayarlayabilirseniz tatil gidiş – dönüş günlerinizde esnek olabilirsiniz. 
  • Fiyat alarmı kurun: Havayolu şirketlerinin uçak biletlerini karşılaştıran ya da fiyatlar düştüğünde telefonlara bildirim sunan uygulamaları kullanın. Fiyat alarmı kurabileceğiniz siteleri ve uygulamaları keşfedin ve mobil cihazınıza bunlardan güvenilir olanı indirin. Ardından bildirimlerinizi açın ve o şanslı günü bekleyin… Tüm bunlar, erken rezervasyon yapmanızı ve daha uygun fiyatlara uçak bileti satın almanızı kolaylaştırabilir

{search:antalya-otelleri,Antalya Otelleri}

2. Havayolu Şirketlerinin Bültenlerine Üyelik

Havayolu Bültenlerine Üye Olmak

Ucuz uçak bileti satın almak için popüler yöntemlerden biri de havayolu şirketlerinin e-posta listelerine kaydolmaktır. Uçak firmaları, indirimlerden çeşitli kampanyalara kadar pek çok fırsatlarını e-posta pazarlamacılığı yoluyla bültenlerinde sunuyor. Hatta öyle ki ilk olarak bu şekilde haberiniz olabiliyor. Böylece yıl içerisinde bu kampanyalar arasında ucuz uçak bileti fırsatına rastlayabilirsiniz. Genelde ücretsiz abone olunabilen bu bültenlerin bazı faydaları şu şekilde:

  • İndirimin yanı sıra promosyonlardan da haberdar olmak: Havayolu şirketleri, bülten abonelerine özel indirim, kampanya ve promosyon düzenleyebilmekte. Abone olarak tüm bu fırsatları anbean takip edebilirsiniz.
  • Öncelikli olmak: Havayolu şirketleri bazen bülten abonelerine özel erken rezervasyon fırsatları ve öncelikli erişim gibi imkânlar da sunar. Böylece diğer yüzlerce tatilciye kıyasla fırsatları çok daha erken keşfedebilirsiniz.
  • Yeni destinasyonlar keşfetme: Belki bayram tatilinde Bodrum’a gitmek yerine Türkiye’nin, dünyanın o kadar da keşfedilmemiş bir başka harikasına tatil planlayabilirsiniz. Bu bültenler, bazen bu tür yeni destinasyonları da anlatan bilgiler sunar. Özellikle popülaritesi görece düşük yerlerin uçak bileti fiyatları da düşük olabilir.
  • Havayolu firmaları kimi zaman sosyal medya hesaplarında kampanyalar yapıyor. Bu kampanyalarda da ya indirim kodu ya da bedava uçak bileti veriyor. O yüzden bu kampanyaları ve bedava uçak biletlerinden birini kaçırmak istemiyorsanız haftada en az bir kez havayollarının sosyal medya hesaplarını ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Unutmadan Neredekal Facebook ve Neredekal İnstagram hesaplarından da bizi takip ederek Türkiye'yi birlikte keşfetmeye devam edebiliriz.

    {search:bodrum-otelleri,Bodrum Otelleri}

3. Fiyat Karşılaştırması İle Ucuz Uçak Bileti Bulmak

Sonuçta devasa bir pazardan bahsediyoruz ve bu pazarda rakiplerin en büyük avantajı kimi zaman fiyat skalası olabilir. Bu nedenle gidiş – dönüş rotanızı kapsayan pek çok uçak firmasının bilet fiyatlarını birbiriyle karşılaştırın. Ayrıca bizzat fiyat karşılaştırması yapabileceğiniz uygulamalar ve arama motorları da var: Skyscanner, Expedia ve Kayak bunların en popülerlerinden birkaçı. Ek olarak bu tür arama motorlarının bazılarında aylık fiyat grafiğini de görebilirsiniz. Bu istatistikler de ne zaman daha ucuz uçak bileti satışa çıkacağını öngörmenizi kolaylaştırabilir.

{search:fethiye-otelleri,Fethiye Otelleri}

4. Uçak Biletini Son Zamanlarda Almak

Havayolu şirketleri, hedeflenen uçuşlarında bekledikleri yolcu sayısına ulaşmak ister. Şayet hedef ile beklenti uyuşmazsa ilgili uçağı doldurmak için anlık olarak daha ucuz uçak bileti satışa sunabilir. Şansınıza güveniyorsanız ya da esnek bir zamanınız varsa uçağın kalkış zamanına çok yakın bir günde de bilet fiyatlarını tekrar kontrol edebilirsiniz. Bu takip işlemini kolayca yapabilmek için de yine fiyat alarmı kurabileceğiniz uygulamalar, internet siteleri, arama motorları var. Ayrıca “son dakika fırsatları” tadındaki kampanyaları e-posta listelerindeki üyeler ile de paylaşılabilmekte. Bu nedenle de yine uçak firmalarının bültenlerine üye olabilirsiniz. Ardından mail bildirimlerinizi açabilir ve böylece bültenden gelecek tüm postalardan anında haberdar olabilirsiniz.

Dilerseniz, Pasaportsuz Kimlikle Gidilen Ülkeler Listesi başlıklı içeriğimizi de inceleyebilirsiniz.

5. Aktarmalı Uçuşları Takip Etmek

Bağlantılı / aktarmalı uçuşlar, doğrudan uçuşlara kıyasla daha ucuz olabilmektedir. Bu nedenle esnek bir zamanınız varsa aktarmalı / bağlantılı uçuşları takip edebilirsiniz. Ancak bu uçuşların daha fazla vakit alacağını, yapılacak aktarma gereği belki biraz daha zahmetli olacağını unutmayın. Türkiye içinde pek geçerli olmasa da yurt dışı uçak bilet fiyatlarında bağlantılı uçuşlar sizi kâra geçirebilir, şansınızı bir deneyin deriz. Özellikle farklı firmalarla bağlantılı uçtuğunuzda inanılmaz indirimler yakaladığınızı fark edeceksiniz.

{search:marmaris-otelleri,Marmaris Otelleri}

6. Tatil Paketlerinden Yararlanıp Ucuz Uçak Bileti Bulmak

Tatil Paketlerinden Yararlanmak

Bazı seyahat ve tatil firmalarının sunduğu tatil paketleri vardır. Bunlar otel ve ulaşım dâhil çeşitli paketlerdir. Bu paketler toplam hesaplama yapıldığında bireysel tatil planlarından daha uyguna gelebilir. Tatil paketlerinin içerisinde uçuşlarda da indirim fırsatını yakalamak mümkündür. Bunun nedeni ise seyahat firmalarının çok büyük miktarda bilet satın alıp ayırtması, böylece büyük indirimler almasıdır. Bu nedenle tatil paketi ve tur hizmeti sunan firmaların etkinliklerine, kampanyalarına bakıp fiyat bilgisi alabilirsiniz. Hatta bu tatil paketlerini de erken rezervasyon ile çok daha uyguna getirebilirsiniz.

Valiz Nasıl Hazırlanır içeriğimizi de okuyabilir, ucuz uçak bileti bulduktan sonra valiz hazırlığına keyifle başlayabilirsiniz.

7. Öğrenciler İçin Uygun Seyahat Acentelerini Keşfetmek

Öğrencilik yılları bazı açılardan çeşitli avantajları da doğurabilir. Bunlardan biri de öğrencilere özel indirim ve kampanya sunan firmalardır. Öyle ki öğrencileri gitmek istedikleri yerlere daha ucuza götürmek konusunda iyi bir üne sahip seyahat acenteleri olabilmektedir. Hatta bazı havayolu şirketleri dahi öğrencilere özel indirimli uçak biletleri sunabilmektedir. Böylece öğrencilik dönemlerinizde hem seyahat acentelerini hem de havayollarını takip ederek indirimli uçak biletlerini bulabilirsiniz. Gitmeyi planladığınız bir destinasyon için gidiş ve dönüş biletinizi aynı firmadan değil de farklı farklı firmaları da kullanarak satın alabilirsiniz. 

{search:alanya-otelleri,Alanya Otelleri}

8. Mil Biriktirip Ucuz Uçak Bileti Bulmak

Mil Biriktirmek

Mil biriktirmek, havayolu şirketleri ya da konaklama firmalarının anlaşmalı kurumlarla yaptığı iş birliği sonucu puan biriktirmektir. Genelde anlaşmalı bankalar aracılığıyla yapılır ve ilgili bankaların kredi kartları kullanılarak biriktirilir. Bir havayolu şirketinin mil biriktirme programına dahil olursanız her uçuşunuz için bir miktar mil veya puan kazanabilirsiniz. Bu mil ve puanlar sayesinde de daha sonra ücretsiz uçuş ya da uçak biletlerinde indirim gibi avantajlara sahip olabilirsiniz. 

9. Tarayıcıda Gizli Sekmeyi Kullanmak

Altın değerinde bir tüyo olarak; internette gizli mod ile gezinmek de öne çıkar. Bazen havayolları, biletleri nasıl fiyatlandıracağını belirlemek için belli bir zaman aralığında kaç kişinin bilet aradığına ya da satın aldığına bakabilir. Bu verilere göre de fiyatlandırma değişebilir. Zira sık sık bir uçak biletine aynı sayfadan baktığınızda havayolu da ilgili bileti her halükârda satın alacağınızı öngörebilir, bu yüzden bilet fiyatları size bir miktar fazla gelebilir. Bunun içinse tarayıcınızı açıp “gizli pencere” seçeneğini seçebilir ve bilet sorgulamalarınızı bu gizli mod üzerinden yapabilirsiniz. Başka bir seçenek ise çerezleri silmek olabilir. Arama çerezlerinizi silip fiyatları tekrar incelemeyi deneyin.

10. Sezon İndirimlerini Keşfederek Ucuz Uçak Bileti Bulmak

Havayolu şirketleri bazı destinasyonlara turistik sezonlar dışında indirimli bilet sağlayabilmektedir. Örneğin, Mart – Nisan ya da Eylül – Ekim ayları arası turistik sezonun dışında olabilir. Böylece seyahat etmek istediğiniz bölgedeki düşük tatil talebi olan ayları değerlendirebilirsiniz. Ek olarak bayram tatilleri dönemi için bakacağınız uçak biletleri de daha pahalı olabilir. Ayrıca tatilci kalabalıkları sevmiyorsanız da bu sizin için çifte avantaj sunar.

{search:kas-otelleri,Kaş Otelleri}

Dilerseniz Rota Önerileri sayfamızı ziyaret edebilir, uçakla gideceğiniz şehre de karar verebilirsiniz.

Ucuz Uçak Bileti Bulmak İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular

En ucuz uçak bileti hangi saatte alınır?

Genel veriler, Pazartesi günleri saat 15.00 ve 18.00 saatleri arasında daha uyguna uçak bileti bulunabileceğini ortaya koyuyor. Ayrıca uçak bileti fiyatları, genellikle hafta içi günlerde ve sabah saatlerinde daha uygun olabilir. Hafta sonları ve tatil günlerinde seyahat etmek genellikle daha pahalı olabilir.

Uçak biletleri fiyatları ne zaman düşer?

Araştırmalara göre uçuşunuzdan 3 hafta ve 4 ay öncesinde daha uygun fiyatlı uçak bileti bulabilirsiniz. 

Düşük talep dönemlerinde de uçak bileti fiyatları düşük olabilir. Bu dönemler, genellikle hafta içi günlerde, tatil dönemlerinin dışındaki dönemlerdir.

Bazen son dakika fırsatları da yaşanır. Havayolu şirketleri kimi zaman seyahatten kısa bir süre önce boş koltukları doldurmak amacıyla son dakika fırsatları sunabilirler.

En ucuz uçak bileti uygulaması hangileri?

Skyscanner ve benzeri uygulamalar daha ucuz uçak bileti araştırmalarında öne çıkıyor. Skyscanner başta olmak üzere bazı uygulamalar şöyle: Kiwi, Google Flights, Momondo, KAYAK, Aerobilet ve Cheapflights.

Yorumlar

ayhan turhal 
30.10.2016
Yılda birkaç kez yurt dışı seyahat eden biri olarak benim de önerim ve işin en önemli kısmı ucuz uçak bileti almak. Bu da oldukça erken bilet almakla mümkün, gerisi bir şekilde ayarlanıyor. Araba, otel gibi benim de gittiğim yerleri adeta promosyon uçak biletleri belirliyor. Ancak bir süre sonra gidecek yer bulamıyorsunuz maalesef ve promosyonlar da genellikle belli yerlere ve belli dönemlerde yapılıyor. Bir de uçak firmalarının ilk seferlerine başlayacakları yerlere biletler genelde uygun oluyor, bunları takip etmek gerekiyor. Ayrıca uçak firmalarının çoğalması da rekabet ortamını yaratıyor ve gittikçe uygun bilet bulma şansı artıyor. Tek handikabı çok önceden aldığınız çoğu iptal ve değişilemeyen biletler için seyahat zamanı öncesinde çıkan mazeretler bazen bilet yakmaya kadar gidebiliyor. Çok iyi planlamak gerekir. Verdiğiniz bilgilere teşekkürler. Ayhan Turhal.
adil özalp 
19.06.2016
Verilen bilgiler için teşekkürler, sadece internet ortamında, az da olsa bayilerden de (acentalardan) bahsedilirse, ortam verilirse çok iyi olur.
cem yılmaz 
09.05.2016
Ufak bir ekleme yapayım. Salı günü en ucuz uçak bileti alınıyor. Bizzat kendim yaşadım. Bir araştırmaya göre de gideceğiniz tarihten 4 hafta önce salı günü en ucuzu oluyormuş. Kontrol emekte fayda var ben edemedim henüz. Güzel araştırma ve derleme olmuş. Elinize sağlık.