Pasaportsuz Kimlikle Gidilen Ülkeler Listesi 2024

Pasaportsuz Kimlikle Gidilen Ülkeler Listesi 2024

Paylaş
Hilal Altuğ  
Eklenme: 27 Haziran 2023
 • Son Güncellenme: 05 Şubat 2024
Pasaportsuz Kimlikle Gidilen Ülkeler Listesi 2024

Vize süreciyle uğraşmak istemeyen ve tatil masraflarını oldukça minimumda tutmak isteyen seyahat severler, vizesiz gidilen ülkeleri sıklıkla araştırıyor. Yalnızca kimlikle gidilen ve herhangi bir pasaport kontrolüne, vize talebine ihtiyaç duyulmayan ülkelerin listesini sizler için derledik. Gelin 2024 yılında hangi ülkelere pasaport olmadan kimlikle gidilebileceğine birlikte bakalım. 

{ad:0}

Azerbaycan 

Pasaportsuz Vizesiz Gidilebilen Ülke Azerbaycan

Türk vatandaşlarının gidebileceği, pasaport olmadan vizesiz seyahatin tadını çıkarabileceği ülkelerin başında iş anlaşmalarının da süreklilik kazandığı Azerbaycan geliyor. Azerbaycan'a 90 güne kadar vize olmadan turistik seyahat düzenleyebilirsiniz. Pasaport kullanmanıza gerek kalmadan ülkeye girişte, yeni, çipli kimlik kartlarınız sayesinde seyehatinizi gerçekleştirebilirsiniz. 2020 yılında iki ülke arasında imzalanan protokol neticesinde vizesiz ve pasaportsuz seyahatinizi gerçekleştirirken, Azeri Türkçesi konuşulmasından kaynaklı da kolaylıkla iletişim kurabilirsiniz. Birbirinden özel yerleri gezme fırsatını değerlendirebilirsiniz. Azerbaycan'da gezebileceğiniz yerler: Azerbaycan Halı Müzesi, Atashgah Zoroastrianism Fire Temple, Bakü Bulvarı, Flame Towers, Haydar Aliyev Merkezi, İçerişehir, Kobustan Millî Parkı, Qız Qalası, Şirvanşahlar Sarayı.

Gürcistan 

Vizesiz Ve Pasaportsuz Gidilen Ülke Gürcistan

Pasaport olmadan kimlikle gezebileceğiniz ülkelerden birisi de Gürcistan'dır. Yaklaşık olarak 1 yıla kadar kimliğinizle, pasaport olmadan seyahat edebilirsiniz. Fakat kimliğinizin eski değil de yeni, çipli kimliklerden olması bir şarttır. 1 yılı aştığınız takdirde eğer daha fazla konaklama durumunuz olacaksa mutlaka oturum izni almanız gerekmektedir. Gürcistan'da görmeniz gereken şehirler, mutlaka: Batum ve Tiflis'tir. Ülkenin ana dili Gürcüce'dir ve para birimi Gürcistan Larisi'dir. Dolandırıcılıkta nam salmış ülkede emanet eşyalarınıza dikkat etmenizde fayda vardır. Gürcistan'da gezebileceğiniz yerler: Ali ve Nino Heykeli, Batum Botanik Bahçesi, Barış Köprüsü, Gergeti Teslis Kilisesi, Kutaisi, Mtatsminda Park, Narikala, Özgürlük Meydanı, Sameba KAtedrali. 

KKTC 

Vizesiz ve Pasaportsuz Gidilebilen Ülke Kıbrıs

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vize olmadan pasaportsuz gidilebilen bir başka ülkedir. Karşılıklı, ülkelerin birbirini tanıması neticesinde Türk vatandaşlarından pasaport ve vize istemeden seyahat kolaylığı sağlıyor. 30 gün kadar kalabiliyorsunuz. 30 günü geçtiğiniz takdirde vize ve pasaporta ihtiyaç duyulur. Tatil yapmak isterseniz, tatil rotalarınızdan birisi de Kıbrıs olabilir ve pasaport, vize almadan ülkeye giriş yapabilirsiniz. Ülkenin sınır giriş kapısında çipli kimlik kartınızı gösterebilir, aldığınız kağıt neticesinde giriş yapabilirsiniz. Seyahatiniz boyunca giriş kağıdınızı kaybetmemenizi öneririz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde gezebileceğiniz yerler: Barbarlık Müzesi, Bellabais Manastırı, Büyük Han, Gazimağusa, Girne Kalesi, Maraş, Lala Mustafa Paşa Cami, Othello Kalesi, Selimiye Camii, Venedik Sarayı.

Moldova 

Pasaportsuz ve Vizesiz Gidilebilen Ülke Moldova

İki ülke arasında gerçekleştirilen anlaşma neticesinde pasaportsuz olarak turistik amaçlı gidildiği takdirde 90 güne kadar vize şartı bulunmuyor. Yeni, çipli kimlik kartıyla giriş yapılabiliyor. Diğer ülkelerden farklı olarak otel rezervasyonu veya kalacak yeri belirten belge, gidiş dönüş uçak biletiniz önemli oluyor. Yanınızda bulundurmanız gerekiyor. Ülkede konuşulan diller Rumence ve Rusça dilleridir, iki dil ile de anlaşmanız mümkündür. Moldova'da gezebileceğiniz yerler: Bender Kalesi, Dendrarium Park, Moldova Ulusal Tarih Müzesi, Monument to Suvorov, National Museum of Ethnography and Natural History, Stephen the Great Central Park, Stephen the Great Monument. 

Ukrayna 

Pasaportsuz ve Vizesiz Gidilen Ülke Ukrayna

Savaş nedeniyle zor günler geçiren Ukrayna da vizesiz ve pasaportsuz gidilebilen bir diğer ülkedir. Birbirinden renkli gece hayatı ve ucuz bir tatil rotası olması sebebiyle seyahat severler tarafından sıklıkla tercih edilir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına sağlanan haklardan olan Ukrayna’ya pasaportsuz ve vizesiz gidilebilir. Son 180 gün içerisinde yalnızca 90 gün ile sınırlı olarak Ukrayna’ya vize almadan pasaportsuz seyahat edebilirsiniz. Uçakla 2 saat kadar mesafe sürmektedir. En popüler gezilebilecek şehirleri: Kyiv ve Lviv’dir. Ukrayna'da gezebileceğiniz yerler: Aziz Sofya Katedrali, Aziz Andreas Kilisesi, Gorodetsky House, İkinci Dünya Savaşı’nda Ukrayna Tarihi Müzesi, Mağaralar Manastırı, Potemkin Stairs, St. Michael Altın Kubbeli Katedral.

Yurt Dışına Pasaportsuz Nasıl Çıkılır? 

Yurt dışına çıkabilmek için öncelikle ülkeden çıkmadan, yurt dışı çıkış formunu doldurabilirsiniz. Bu formu doldurmanız son derece önemlidir. Daha sonra ise yurt dışı çıkış harcını yatırmalısınız ve ülkeden çıkış belgenizi alabilmenizi sağlayabilirsiniz. Gittiğiniz ülke hangisiyse giriş sırasında polis tarafından size verilen damgalı belge olacaktır, seyahat boyunca yanınızdan ayırmayınız. Türkiye'ye dönene kadar da yanınızda bulundurmanız elzemdir. Pasaportsuz ülkelere giriş anlaşması olsa da gidiş dönüş uçak bileti ve konaklama yerlerini gösteren belgeyi isteyebilirler. Vizesiz gidilebilen ülkeler pasaportsuz gidilen ülke sayısına göre çok daha fazladır. Kendinize uygun tatil rotası belirlerken 2024 Vizesiz Gidilen Ülkeler Listesi yazımızı okuyabilirsiniz.