Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Türkiye’nin En Meşhur ve En İyi Kebapçıları

Türkiye’nin En Meşhur ve En İyi Kebapçıları

Paylaş
Alper Kaya  
Eklenme: 04 Temmuz 2023
 • Son Güncellenme: 05 Mart 2024
Türkiye’nin En Meşhur ve En İyi Kebapçıları

Türkiye, dünyanın dört bir yanından lezzet severleri çeken zengin ve çeşitli yemek kültürüne sahip. Bu kültürün en önemli temsilcilerinden biri hiç şüphesiz kebap. Türkiye'nin dört bir yanındaki ustalar, bu geleneksel lezzeti ustalıkla hazırlayarak kebapçılık sanatını sürdürüyorlar. Bu blog yazısında, Türkiye'nin en meşhur ve en iyi kebapçılarını keşfedeceğiz. Her biri eşsiz tatları ve benzersiz pişirme teknikleriyle ünlü olan bu mekanlar, kebap severler için adeta birer cennet. İstanbul'un tarihi sokaklarından Gaziantep'in canlı çarşılarına, Adana'nın sıcak sokaklarından Urfa'nın gizemli atmosferine kadar her biri farklı bir hikaye ve lezzet sunuyor. Şimdi, Türkiye'nin bu lezzet duraklarını keşfetmeye hazır olun!

{ad:0}

Dünyanın En İyi Geleneksel Lezzetleri

Ülkemizden beş lezzetin yer aldığı “Dünyanın En İyi Geleneksel Lezzetleri” listesinin zirvesinde İtalya’nın meşhur Margherita Pizzası yer alıyor. Adana Kebap ikinci sırayı alırken üçüncü sırada ise Japonya’nın en meşhur lezzetlerinden Ramen bulunuyor. Listedeki diğer yerli yiyeceklerimiz ise biber dolması, köfte, döner ve sarma olarak kendilerine yer edinmiş bulunmakta.

Dünya Kebap Günü

Başlangıçta yılın farklı dönemlerinde kutlanan Dünya Kebap Günü, son yıllarda 14 Temmuz tarihi olarak belirlendi. Bu tarih artık her şekilde Dünya Kebap Günü olarak bilinmektedir. Dünyaca kabul gören böyle bir günde kebap yenmez mi hiç? 

Tabii, veganlara ve vejetaryenlere de saygımız var ancak konseptimiz kebap…

Birbirinden Farklı Lezzetleriyle 102 Çeşit Kebap

“Kebap” denildiğinde herkesin gözünün önüne gelen ve damağında canlanan bazı lezzetler vardır. Birbirinden farklı lezzetleri olan kebapların sayısı da oldukça fazladır. Ülkemizde 102 çeşit kebap olduğunu hatırlatsak sizi şaşırtır mıyız? Bunlar arasında en bilinenlerini sizin için derledik;

  • Adana Kebabı
  • Urfa Kebabı
  • Beyti Kebabı
  • Orman Kebabı
  • Kuyu Kebabı
  • Çömlek Kebabı
  • Cağ Kebap
  • Şiş Kebap
  • Kâğıt Kebabı
  • Tandır Kebabı
  • Tokat Kebabı
  • İskender Kebabı

Türkiye’nin En Lezzetli Kebapçıları

Şimdi ülkemizin lezzetiyle, misafirlerini ağırlamasıyla ve servis hizmetiyle nam salmış en meşhur kebapçılarını listeliyoruz!

Hacıbaba Et Lokantası / Mersin

Mersin’in ünlü destinasyonlarından birisi olan Hacıbaba Et Lokantası, şehirden geçen seyyahların da uzun süreli veya kısa süreli tatil yapanların da ilk tercihleri arasında yer alıyor. İkram konusunda oldukça eli bol olan lokantanın salata ve mezeleri daha yemeye tam olarak başlamadan sizi doyurabilecek kadar iddialı. Hacıbaba Et Lokantası; baharatı oldukça kıvamında ayarlanmış, yumuşacık kebaplarıyla nereye gidiyor olursanız olun mutlaka uğramak isteyeceğiniz başarılı bir adres olarak daima karşınıza çıkıyor! 

Telefon: 0 (324) 238 11 87

Fiyatlar: ₺₺₺

{search:mersin-otelleri,Mersin Otelleri}

Cercis Murat Konağı / Mardin

Cercis Murat Konağı Mardin

Mardin’in geleneksel lezzetlerle dolu sofralarının baş köşesinde kebap bulunuyor. Ancak onu eşsiz kılan sadece kendi lezzeti değil. Yanında ikram edilen sıcacık pideleri ve yoğurtlu salatalarıdır. Bunun yanı sıra yiyeceklerin lezzetini artıran bakır kaplarla servis yapılması kebabı daha da eşsiz hâle getiriyor. Cercis Murat Konağı, hem ambiyansı hem de lezzetiyle sizi kebabın harikalar diyarında hissettirecek kadar güçlü bir adrestir. Yolunuz Mardin'e düştüğünde mutlaka deneyimleyeceğiniz lezzetler arasındadır. 

Telefon: 0 (482) 213 68 41

Fiyatlar: ₺₺₺₺

{search:mardin-otelleri,Mardin Otelleri}

Kebapçı Hüseyin Usta / Bursa

Kebapçı Hüseyin Usta

Bursa’ya gelmişken Bursa kebabı yenmez mi hiç? 40 yıla yakın süredir kendi imalatı olan Bursa kebabını servis etmeyi sürdüren Kebapçı Hüseyin Usta; ikram olarak sunduğu üzüm şırasından mandalinaya, kebabın üstüne döktüğü bol tereyağından tazeliği hiç tükenmeyecekmiş gibi gelen yoğurduna dek her detayı özenle düşünen bir lezzet durağı. 

Telefon: 0 (224) 220 12 29

Fiyatlar: ₺₺₺

{search:bursa-otelleri,Bursa Otelleri}

Hayyam Ocakbaşı / İzmir

Hayyam Ocakbaşı İzmir

Geniş bir arkadaş çevresiyle veya aile ile buluşmak için İzmir’e geldiniz. Sevdikleriniz yanınızda ve sizden, onlar için güzel ambiyansı olan, lezzetli kebaplara sahip bir mekân bulmanızı istediler. Paniğe gerek yok! Bayraklı’daki Hayyam Ocakbaşı göz alabildiğine geniş meze menüsü, Türk Sanat Müziği repertuvarı, konforlu ve özenli iç mekân tasarımı ve pek tabii ki yemesine doyum olmaz kebaplarıyla sizin felekten bir gece çalmanıza vesile olacak! 

Telefon: 0 (232) 486 12 86

Fiyatlar: ₺₺₺

{search:izmir-otelleri,İzmir Otelleri}

Bayram Usta Yaprak Kebap / Ankara

Bayram Usta Yaprak Kebap

Şehrin farklı bölgelerinde şubesi olan yerel bir işletme, mutlaka bir şeyleri doğru yapıyor demektir. Ankara’da ziyaret edebileceğiniz Bayram Usta Yaprak Kebap, işte öyle işletmelerden birisi. Çiğ köfteden yaprak kebaba, tava yaprak kebabından tatlılara kadar uzanan geniş seçenekleriyle Ankara’yı kebabın da başkenti yapmak için iddialı bir lezzet destinasyonu olarak karşınıza çıkıyor!

Telefon: 0 (312) 284 46 44

Fiyatlar: ₺₺₺

{search:ankara-otelleri,Ankara Otelleri}

Kebapçı Muhtar / Denizli

Kebapçı Muhtar Denizli

Denizli kebabı da oldukça meşhur bir lezzettir. Onu en meşhur yapan yerlerden birisi ise 2006 yılından bu yana hizmet veren Kebapçı Muhtar! Her öğün aynı lezzeti bulabileceğiniz, yıllardır servis modelini bozmayan ve standardından ödün vermeyen bu adresi ziyaret ettiğinizde bölgeye has lezzetlerden biri olan yanık kokulu ayranı tatmayı da ihmal etmeyin. 

Telefon: 0 (258) 261 77 86

Fiyatlar: ₺₺₺

{search:denizli-otelleri,Denizli Otelleri}

Kosor Cağ Kebap / Kars

Kosor Cağ Kebabı Kars

Kars’a yolunuz düştüyse cağ kebabın tadına bakmayı düşünebilirsiniz. Kosor Cağ Kebap, bölgede cağ kebabını usulüne en uygun şekilde hazırlayıp üst düzey müşteri memnuniyetiyle servis eden adresler arasında başta geliyor. 

Telefon: 0 (474) 223 89 99

Fiyatlar: ₺₺₺

{search:kars-otelleri,Kars Otelleri}

Ali Haydar Restoran / İstanbul

1998 yılında, Samatya’da çekimleri yapılan İkinci Bahar dizisi için kurulan restoran; 2005 yılından itibaren Ali Haydar Usta tarafından aynı şekilde açılarak Antep bölgesi ağırlıklı mezelerin de dahil olduğu geniş bir menüyle hizmet vermektedir. Samatya’ya yolunuzu hususi olarak düşürüp, mutlaka bu lezzete yerinde şahit olmanızı öneririz! 

Telefon: 0 (212) 584 21 62

Fiyatlar: ₺₺₺

{search:istanbul-otelleri,İstanbul Otelleri}

Adana Ocakbaşı / İstanbul

Adana Ocakbaşı Taksim İstanbul

Taksim Balo Sokak’ta, 1965 yılında iki kardeş tarafından başlayan ilk kebapçılık tecrübesinin ardından kardeşlerin büyük olanı, günümüzde Pangaltı’da bulunan “Adana Ocakbaşı” restoranını kuruyor. Yıllardan beri hiç değişmeyen menüsü ile parmak ısırtıyor. Kebabın yanı sıra ezme, dalak, ciğer, uykuluk gibi sakatat ve meze açısından geniş seçenekleriyle de fazlasıyla tatminkar bir sunum içeriyor.

Telefon: 0 (212) 247 01 43

Fiyatlar: ₺₺₺

Öz Kilis / İstanbul

Fatih’te, Yavuz Selim’de bulunan bu küçük, salaş lokantanın neden bu kadar popüler olduğunu, orayı ziyaret ettiğinizde daha iyi anlayabilirsiniz. Hatta restorandan ayrılırken, bu kadar popüler olmasına rağmen neden başka yerde şubesi olmadığını düşünmeniz de çok olası. Karışık kebabının yanı sıra Kilis tavası ve lahmacunu da mutlaka tadılması gereken lezzetlerindendir. Ancak uyaralım: Doğru zamanda gelmezseniz, yer bulamama ihtimaliniz çok yüksektir.

Telefon: 0 (212) 523 44 57

Fiyatlar: ₺₺₺

Develi Kebap / İstanbul

Samatya’da yer alan bir diğer lezzet durağı da Develi Kebap! 1966 yılında İstanbul’a gelen ve Samatya’daki bu restoranı açan Arif Develi’nin Gaziantep mutfağının en özgün lezzetlerini sunduğu menüsünün bir de sürprizi var: Kendisi, fıstıklı kebabın mucidi olur. Bu bilgi sayesinde, burayı ziyaret ettiğinizde ilk tercihinizin ne olması gerektiği konusunda bir ipucu da bulmuş oldunuz.

Telefon: 0 (212) 529 08 33

Fiyatlar: ₺₺₺

Adana Öz Asmalı Kebap / İstanbul

Bostancı’da yer alan Adana Öz Asmalı Kebap’ı ziyaret ettiğinizde etlerini ve güveçlerini mutlaka tatmalısınız. Kebaplarını bir kere yediğinizde buranın daimi misafirleri arasında yer almanız kaçınılmazdır. Bostancı’daki vapur iskelesine çok yakın olmasıyla ulaşım konusunda da avantajlı olan bu mekân, mezelerden kuzu şişe kadar menüdeki her şeyiyle oldukça leziz ve iyi bir sunumla servis edilir.

Telefon: 0 (216) 380 17 10

Fiyatlar: ₺₺₺

Ardanuç Dede Kebap / Artvin

Öğlen saatlerinde tükenen menüsüyle gördüğü bu rağbet, sizi şaşırtabilir. Ama Ardanuç Dede Kebap’taki harika lezzetleri bir kez tadımlama şansı bulduğunuzda bu durum sizi şaşırtmayacaktır.

Telefon: 0 (446) 611 20 05

Fiyatlar: ₺₺₺

{search:artvin-otelleri,Artvin Otelleri}

Kebapçı Halil Usta / Gaziantep

Kebapçı Halil Usta Gaziantep

1972 yılında Gaziantep’te kebapçılığa başlayan Halil Usta’nın o yıldan bu yana süregelen lezzet serüveni; Küşlemesi, simit kebabı ve kuşbaşısı ile ününün sınırlar aşarak şehir dışından sadece onun restoranına gelen bir kitleye sahip olması noktasına ulaşmıştır. Üstelik yemekleri bakır kaplarla sunarak, lezzeti gerçek anlamda tatmanıza olanak tanıyor.

Telefon: 0 (342) 323 16 16

Fiyatlar: ₺₺₺

{search:gaziantep-otelleri,Gaziantep Otelleri}

İmam Çağdaş Kebap ve Baklava Salonu / Gaziantep

40’ı aşkın yıldır hizmet veren, Antep’in kebaplarının yanı sıra meşhur olduğu bir diğer lezzeti olan baklavayı da aynı özen ve lezzetle sunan bu destinasyonda, yemek üstü tatlı konusunda neyi tercih edeceğinize dair soru işaretleri yaşamanıza gerek kalmıyor.

Telefon: 0 (342) 220 70 80

Fiyatlar: ₺₺₺

Adana Sofrası Hakkı Usta / Sakarya

Adana Sofrası Hakkı Usta Sakarya

Sakarya’nın mutfak anlayışını Adana’nın lezzetleriyle bir araya getiren Adana Sofrası Hakkı Usta; Kısa sürede şehirde birden fazla şube açarak bu bileşenin ne kadar iyi sonuç verdiğini kanıtlamış oldu. Sakarya’ya yolunuz düştüğünde, Adana Kebabı konusunda başka bir adres aramanıza hiç gerek yok!

Telefon: 0 (264) 279 84 69

Fiyatlar: ₺₺₺

{search:sakarya-otelleri,Sakarya Otelleri}

Elem / Adana

Adana’daki Elem’i ziyaret ettiğinizde, şaşırtıcı bir lezzetle tanışacaksınız. "Kuyruk Altı" sunduğu üst seviye gastro zevkiyle sizi mest edecek. Bu da şaşırtıcı değil, zira restoranın alametifarikası olan bu yiyecek büyük özen ile hazırlanıyor. Hayvanın kuyruğu ve pirzolası arasında kalan bir buçuk karışlık bölümden elde edilen etle hazırlanan bu et, iki gün dinlendiriliyor. Ardından şişe geçirilip mangalda pişiriliyor. Beğenmemek mümkün mü?

Telefon: 0 (322) 336 44 00

Fiyatlar: ₺₺₺

{search:adana-otelleri,Adana Otelleri}

Onbaşılar Restoran / Adana

Onbaşılar Restoran Adana

Hafta sonu fasıllarıyla meşhur olan Onbaşılar Restaurant’ın, bölgeye has yüksek seviye lezzetli kebaplarını pekiştiren en önemli özelliği ise 10’dan fazla mezenin ve salatanın da kebaplara eşlik ediyor olmasıdır.

Telefon: 0 (322) 215 00 00

Fiyatlar: ₺₺₺

Bölgeye yapacağınız seyahatte konaklayabileceğiniz adresleri Adana Otelleri listemizde bulabilirsiniz. Pek çok farklı araştırmanın sonuçları üzerinden yaptığımız bu derlemede, Dünya Kebap Günü başta olmak üzere canınız kebap çektiği her an tercih edebileceğiniz bazı adresleri sizinle paylaştık. Şimdiden afiyet olsun!