Tesisinize En Uygun Müşteriyi Çekmek İçin 9 Kolay İşlem

Tesisinize En Uygun Müşteriyi Çekmek İçin 9 Kolay İşlem

Paylaş
Sevgi Özdil  
Eklenme: 09 Haziran 2017
 • Son Güncellenme: 18 Ocak 2024
Tesisinize En Uygun Müşteriyi Çekmek İçin 9 Kolay İşlem

Geleneksel tatil planlama yöntemlerinin yerini teknolojiye bıraktığı yıllardayız. Yapılan araştırmalar internetin bu kadar çok hayatımıza girdiği son yıllarda tatile çıkanların (%60 gibi büyük bir kitle) tüm tatil planını internet ortamından yaptığını gösteriyor. Gideceği destinasyondan istediği tatil türüne ve konaklama yapacağı tesise kadar insanlar tüm tatil planını internet ortamında yapıyor. Pek siz bu tatilcileri kendinize çekmek için daha fazla ne yapmalısınız? Sizlere Neredekal.com'da yer alan tesisiniz için hap bilgilerle dolu oldukça işlevsel içerik hazırladık.

{ad:0}

Sezon Aralığınızı Mutlaka Belirtin

Sezon aralığınızı belirtmeniz misafirleriniz için oldukça önemli. Bu bilgiyi girdiğinizde, telefonlarınız gerçekten doğru zaman için çalacak, telefon çağrılarınız daha verimli hale gelecek, sizi arayan misafirlerinize “kapalıyız” gibi negatif bir cevap vermemiş olacaksınız.

Otelinizi En İyi Anlatan Fotoğraflarınızı Ekleyin

Tüm tatilciler ilk önce fotoğrafınıza bakar. Özellikle ilk görsel çok çok önemli, sonuçta tanıtım sayfanız sizin vitrininiz, otelinizi en iyi yansıtan fotoğrafınızı ilk sıraya taşıyın. Aynı zamanda bu ilk görsel, en çok kullanılan listeleme sayfasında ve bannerlar oluşturulurken sistem tarafından otomatik olarak seçiliyor. Tesisinizde misafirlerin konaklama yapacağı odaların tüm ayrıntıları ile görsellerde yer alması misafirlerin kendilerine en uygun odayı tercih etmesini sağlar.

Varsa; bahçenizin, havuzunuzun, restoranınızın, SPA merkezinizin, lobinizin ve diğer tüm ortak kullanım mekanlarınızın görsellerini eklemeyi ihmal etmeyin. Deniz – Havaalanı - Tarihi Yerlere Uzaklık Bilgisini Belirtin Tesisin konumu bir tatilcinin baktığı en önemli özelliklerden biri. Denize, göle, tarihi yerlere, özel doğa oluşumlarına ve havaalanına mesafesini girerek; ne istediğini bilen müşteri tarafından aranırsınız. Telefonda gelecek soruları daha aza indirerek, enerjinizi otelinizdeki misafirlere saklarsınız.

Üst Sıralarda Yer Alma Tüyosu: Konaklama Fiyatlarını Girmek

Burada söyleyeceğimiz cümle çok net: Konaklama fiyatlarınızı mutlaka girin. Hatta bulunduğunuz günden açık olduğunuz sezon boyunca uygulayacağınız tüm fiyatları uzun dönemli bir şekilde belirtin. Ne de olsa fiyatlar, tüm tatilcilerin ilk baktığı alan. Fiyatları girerseniz listelemede üst sıradasınız, eğer girmezseniz en son sıradasınız! Uzun dönemli fiyat girmek önemli, üstelik istediğiniz zaman değişiklik hakkı yine sizin elinizde! Dip Not: İndirimi herkes sever. Neredekal.com kullanıcılarına uygulayacağınız özel indirim sizin daha çok tercih edilmenizi sağlar ve tercih aşamasında sizi bir adım öne çıkarır.

Kredi Kartı ve Taksit Seçeneği Mevcutsa Vurgulayın

Günümüz dünyasında tatilciler farklı ödeme yöntemleri kullanmayı tercih ediyorlar. Siz de ne kadar farklı seçeneğe sahip olduğunuzu gösterirseniz, müşterilerin de o derece dikkatini çekersiniz. Böylece sunduğunuz farklı alternatifle diğer tesisler arasından sıyrılabilirsiniz.

Telefon Panelinizi Sık Sık Kontrol Edin

Cevapsız kalmış telefonlara ve mesajlara hızlı dönüş yapmak önemli. Zaten size gelmiş olan müşteriyi kaçırmak istemezsiniz değil mi? Sizi arayan misafirlerinize ne kadar hızlı geri dönüşte bulursanız, odalarınızın o kadar hızlı dolmasını sağlarsınız. Hem tesis uygulamasından hem de bilgisayarınızdan görüntüleyebileceğiniz telefon paneliniz ise sizin kolayca kullanabilmeniz için özel olarak hazırlandı.

Yorum Topla Paneli Sizin Gözde Ekranınız Olmalı

Misafir yorumları tesisler için çok önemli. Sizden ve tatilinden memnun kalan misafirlerin bu memnuniyetini daha geniş kitlelere ulaştırmasını sağlamalısınız. Verdiğiniz hizmet çok daha fazla kişi tarafından bilinmeyi sizce de haketmiyor mu? Unutmayın, ne kadar çok yorum, o kadar çok müşteri.

Tesis ve Oda Özelliklerinin Doğruluğunu Mutlaka Kontrol Edin 

Tesis ve oda özelliklerinin tam olarak belirtilmesi konaklama yapacak misafirlere otelinizi doğru anlatmak adına oldukça önemli. Tüm özellikleri doğru belirtmeniz misafirlerinizin doğru beklentilerle otele gelmelerini sağlar ve müşteri memnuniyet oranını arttırır.

Tesisinizi öne çıkacak 7 ipucuyu da inceleyebilirsiniz.

Harita Konumunun Doğruluğundan Emin Olun

Adres ve harita bilgilerinizin doğruluğunu mutlaka kontrol edin. Misafirlerinizin sizi bulmak için kaybolmalarını hiçbirimiz istemeyiz. Google Haritalar uygulamasında, zaman zaman değişiklikler olabiliyor. Bu da bazı zamanlarda tesisinizin farklı bir konumda görünmesine sebep olabilir. Bu nedenlerden dolayı zaman zaman adres ve harita bilgilerinizi kontrol etmeyi atlamayın.

Dilerseniz, pek çok kolaylık sunan Neredekal tesis uygulaması hakkında da bilgi alabilir, telefonuna uygulamayı indirebilirsiniz!