Tatile Giderken Yemek Molası Verebileceğiniz 12 Yol Üstü Durak

Tatile Giderken Yemek Molası Verebileceğiniz 12 Yol Üstü Durak

Paylaş
Diley Kuru  
Eklenme: 23 Ağustos 2017
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Tatile Giderken Yemek Molası Verebileceğiniz 12 Yol Üstü Durak
Arabayla seyahat etmenin tadı her zaman bir başkadır. Bir kere kendinizi daha özgür hissedersiniz. Mesela bir kahverengi tabela aklınızı çelebilir, mola vereceğiniz yeri özgür iradenizle seçebilir, bir çılgınlık yapıp yoldan çıkabilir ya da kendinize şöyle müthiş bir ziyafet çekip yola öyle devam edebilirsiniz. Şu bir gerçek ki, yol üstünde yenen köftenin ya da tostun, içilen ayranın ya da çayın yerini hiçbir şey tutmuyor. Özellikle güney taraflarına doğru yol alacak tatilciler, bu lezzet dolu listeye bakmayı ihmal etmesinler deriz.
1 – Yasa Tesisleri / Susurluk susurluk yasa tesisleri

{ad:0}
Kimisi eski tadının kalmadığını söylüyor ama Susurluk tostu ve ayranı dediğimiz şeyler artık efsaneleşmiş durumdalar. Balıkesir-Susurluk yolu üzerinde yer alan Yasa Tesisleri, upuzun uzayan peynirli tostu ve köpüklü ayranı ile hafif ve lezzetli bir mola vadediyor. Eh, bazen klasiklerden şaşmamak lazım.
2 – Köfteci Yusuf / Bursa bursa köfteci yusuf


Hayatımıza kilo ile köfte kavramını sokan Köfteci Yusuf, sadece Bursa’da değil pek çok yolun üzerinde ziyafet veriyor aslında. Artık yol üzeri duraklar arasında bir klasik haline gelen Köfteci Yusuf’a henüz gitmediyseniz, ilk tatilinizde mutlaka deneyimlemek üzere bir yerlere not alabilirsiniz.
3 – Can Köfte / Akhisar akhisar can köfte


Manisa Akhisar’da yer alan Can Köfte, ülkemizin güney beldelerine gidenlerin mutlaka uğraması gereken köftecilerden. Köftesinin lezzeti tartışılmaz olmakla birlikte, kendi imalatları ayran da kesinlikle denemeye değer. Eğer yolculuk molalarında köfteden şaşmayanlardansanız, Can Köfte’yi bir ziyaret edin deriz.
4 – Yaman Peynircilik / Malkara malkara yaman peynircilik


Yolunuz Kuzey Ege taraflarına doğruysa eğer, Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde yer alan Yaman Peynircilik’te durmamak büyük bir hata olur. Her şeyden önce muhteşem lezzette peynirler yapıyorlar. Özellikle koyun-inek karışık beyaz peynirini mutlaka tadın. Ekmeğinden peynirine her şeyi kendi imalatı olan muazzam tostu ise başka bir lezzet. Yine kendi imalatları olan ayran ile damağınızda havai fişeklerin patladığını hissedebilirsiniz.
5 – Mavi Pide / Hisarönü hisarönü mavi pide


Marmaris-Datça yolu üzerinde yer alan Mavi Pide, birbirinden lezzetli pideleri ile ülkemizin önemli yol üstü duraklarından biri. Özellikle sıklıkla yolu Datça’ya düşenler, buranın pidelerinin ne kadar lezzetli olduğunu çok iyi bilirler. Sizin de yolunuz o taraflara düştüğünde mutlaka uğramalısınız. Konaklama tercihinizi yaparken Marmaris otel sayfamızı incelemeyi ihmal etmeyin.
6 – Cumhuriyet Lokantası / Edremit edremit cumhuriyet lokantası


Yolu Edremit’ten geçecek olanların tanışması gereken efsane bir mekan Cumhuriyet Lokantası. Egeli olmanın verdiği yetkiye dayanarak döktürüyorlar da döktürüyorlar. Ne kadar kalabalık olursa olsun ne servis aksıyor ne de lezzetlerinden ödün veriyorlar.
7 – Çınaraltı Çöp Şiş / Selçuk selçuk çınaraltı çöp şiş


Tatilinizi Bodrum, Marmaris ya da Datça’da planladıysanız eğer, Selçuk’ta yer alan Çınaraltı Çöp Şiş’i en lezzetli mola yerlerinden biri olarak ilan edebilirsiniz. Burası çöp şişi ilk yapan yerlerden biri. Dolayısıyla durup o enfes çöp şişlerden yemeden yola devam etmeniz kendinizi büyük bir lezzetten mahrum bırakmak anlamına geliyor.
8 – Çamlıbel Restaurant / Keşan keşan çamlıbel restaurant


Yolu Çanakkale taraflarına doğru uzanacak olanlar, Keşan’daki Çamlıbel Restaurant’ta mutlaka bir lezzet molası vermeliler. Huzur dolu bahçesi ve müthiş lezzetleri ile Çamlıbel, bir zaman sonra geçerken uğradığınız bir yer olmaktan çıkacak, bundan emin olabilirsiniz.
9 – Efendioğlu Kebap / Kahramanmaraş kahramanmaraş efendioğlu kebap


Siz yeter demediğiniz sürece ardı arkası kesilmeyen kuşbaşı şiş servisleriyle gönüllerde taht kuran Efendioğlu Kebap, Güneydoğu Anadolu yolcularının kati suretle uğraması gereken bir yer. Et sucuğu ise buranın spesiyallerinden biri.
10 – Kirazlıbahçe Dinlenme Tesisleri / Afyon afyon kirazlıbahçe dinlenme tesisleri


Afyon-Konya yolu üzerinde, kiraz bahçesinin ortasında, mevsiminde bol bol kiraz bulabileceğiniz ve hatta içerisinde meyve satış dükkanın da olduğu en iyi mola yerlerinden biri Kirazlıbahçe Dinlenme Tesisleri. Gözleme ve ayran bizim favorimiz.
11 – Kasap Mehmet Zengin / Aydın aydın kasap mehmet zengin


Aydın’ın Çine ilçesinde yer alan Kasap Mehmet Zengin, bölgedeki çöp şiş kültürünü en iyi temsil eden mekanlardan biri. İsterseniz meşhur Çine köfte, isterseniz kendilerine has çöp şişleri tercih edebilirsiniz. Ancak açık ayran olmazsa olmazlardan.
12 – Yuvarlakçay Yeşil Vadi Restaurant / Köyceğiz köyceğiz yuvarlakçay yeşil vadi restaurant


Köyceğiz-Ortaca arasında bulunan Yuvarlakçay Yeşil Vadi Restaurant, her şeyden önce muhteşem doğası ile kucaklıyor tatilcileri. Yuvarlakçay’ı su üzerindeki salıncağından belki hatırlarsınız. Burada bir mola verip soluklanmak yapacağınız en iyi şeylerden biri olacak hiç şüphesiz.
Bonus: Köfte Airlines / Tekirdağ tekirdağ köfte airlines


Vallahi tırı dürümcü yapanı görmüştük de, uçağı köfteci yapanı ilk kez görüyoruz. Ama şu bir gerçek ki, Tekirdağ yolu üzerinde mola verebileceğiniz en keyifli mekanlardan biri burası kanımızca. Hiçbir şey yemeseniz dahi, kokpitinde bir kahve içmek bile oldukça farklı bir hissiyata yol açıyor.

Yorumlar

ÖMÜR ALTUNÇİZME 
03.04.2020
Yuvarlakçay, maalesef yol üstü değil. Ancak bilenlerin gidebileceği bir yer, çok da aman aman yemek olayı yok. Dere balığı var.
Şevket Baydar  
09.07.2018
Teşekkürler, teşekkürler, teşekkürler harikasınız Neredekal.com, bu yerleri tespit ediyorsunuz ve bizimle paylaşıyor ve bizi bilgilendiriyorsunuz. Bu güzel hizmetleriniz için tekrar tekrar teşekkürler.
Gürcan AKPINAR 
09.06.2018
Zamanında Ulusoy'da hostluk yaparken Mavi Pide'de mola verirdik, otobüsçüler tesis yemeklerini pek övmezler fakat Mavi Pide gerçekten bence Türkiye'de yiyebileceğiniz en iyi pidenin yapıldığı bir yer, pidenin yanına Hisarönü'nün meşhur sivri acı biberini mutlaka isteyin bayılacaksınız.
Ali Haydar ÖZLÜ 
30.08.2017
Merhaba, Köyceğiz Yuvarlakçay üzerinde bulunan birkaç restorandan sadece birisinden söz etmek (diğer tavsiyeleriniz için de geçerli) biraz fazla haksızlık oluyor. Neden derseniz Yuvarlakçay'da Topgözü Pınarı Restoranı pas geçmek büyük eksikliktir. Ben ailemle 2015 yılında ilk kez gittiğim bu yere özellikle bu yıl özellikle gezimi son noktası olarak adeta taçlandırdım, ne tavsiye edersin derseniz tavsiyem kaşarlı alabalık derim, hele o ekmeğin tadı harika, tavsiye ediyorum.
Ceyhan ve Engin AKKAYA 
25.08.2017
Edremit’te belediye tarafından titiz ve temiz bir şekilde işletilen A310 Airbus uçaktan dönüştürülmüş Cafe Restaurant ile Akhisar'da Keskinoğlu firmasına ait "Tavvuk " Restoran’ı da tavsiye ederim. Hele kapısının önündeki klasik Amerikan arabaları da görülmeye değer.
Daha fazla yorum gör